Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΣΙΝΗ

Φίλοι μου, επιτέλους βρήκα τον χρόνο να επικοινωνήσω μαζί σας. Έχει περάσει αρκετό διάστημα από τότε που απαντούσα σε καθένα σχόλιο σας και άρχισα να έχω ενοχές. Αποφάσισα να βάλω σε ανάρτηση τις απαντήσεις στα σχόλια που κάνατε στις τελευταίες τρεις αναρτήσεις μου.
Σήμερα είναι αργία εδώ που βρίσκομαι και έτσι θα διαθέσω την ημέρα μου, λίγο στην ενημέρωσή μου μέσω Internet και λίγη περιήγηση στην πόλη για να εξοικειωθώ και μη πάθω ξανά τα χθεσινά.
Αυτή την περίοδο βρίσκομαι στην Μερσίνη της Τουρκίας, όπου ήρθα να αντικαταστήσω τον γιό μου, για κάποιες εργασίες που έχουμε αναλάβει.
Η απόσταση μεταξύ οικίας που μένω και χώρου εργασία είναι περίπου 25 χιλ. Με οδηγό τον γιό μου κάνουμε περίπου 20 λεπτά. Εχθές με οδηγό τον γράφοντα έκανα δυόμιση ώρες.
Ήταν βράδυ όταν επέστρεφα, μόνος γιατί ο γιός μου είχε επιστρέψει στην Αθήνα, και νομίζοντας ότι είχα μάθει τον δρόμο και με την σιγουριά του άσχετου ξεκίνησα για επιστροφή. Η πόλη είναι μακρόστενη και αρκετά μεγάλη με μεγάλου πλάτους δρόμους καλά φωτισμένους (οι περισσότεροι τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση και διάζωμα). Την ημέρα είναι εύκολος ο προσανατολισμός γιατί η πόλη είναι ανάμεσα σε θάλασσα και σε βουνό, το βράδυ όμως σε ξεγελάνε οι πολύ απρόσωποι δρόμοι. Παντού πολυκατοικίες 10 ορόφων ως επί το πλείστον ομοιόμορφες.
Όταν συνειδητοποίησα ότι είχα χάσει τον δρόμο, άρχισα να ρωτώ που είναι το Media Markt (απ΄ότι ανακάλυψα όλοι το ξέρουν). Δυστυχώς σε όλα τα βενζινάδικα οι άνθρωποι ήταν μεν πρόθυμοι αλλά δεν ήξερε κανείς αγγλικά (να και ένας λαός που σέβεται τον εαυτόν του). Οι απαντήσεις που έπαιρνα ήταν με χειρονομίες και φυσικά άλλα μου δείχνανε άλλα καταλάβαινα. Τελικά μετά από δυόμιση ώρες, με την κύστη μου έτοιμη να διαρραγεί κατέφθασα στο σπίτι που μένω.
Αρκετά όμως για το άτομό μου. Για την Μερσίνη θα γράψω ξανά αφού πρώτα την περιτριγυρίσω, υπάρχει όμως κάτι που με εντυπωσίασε και θα το γράψω τώρα. Όπως σας είπα η πόλη είναι παραλιακή, με περίπου 17χιλ παραλία. Ο παραλιακός δρόμος χωρίζει τα κτήρια (10+ ορόφους) από μία αρκετά φαρδιά λωρίδα παραλίας όπου υπάρχουν παιδικές χαρές, χώροι για άθληση (απλά μηχανήματα)διάδρομοι για περπάτημα κατασκευές με κίονες, αγάλματα και πάμπολλα δένδρα. Σε ολόκληρη αυτή την διαδρομή υπήρχαν μερικά μόνο καφενεία.
Το πρωί την ώρα που πηγαίνω στην δουλειά μου (6:30) ο χώρος αυτός είναι γεμάτος με άτομα που αθλούνται με διάφορους τρόπους.
Και τώρα φίλοι μου ήρθε η σειρά σας, τέρμα η πολυλογία μου.
Α! και κάτι που ξέχασα. Το πρωί βάζω το ξυπνητήρι στις 5:00, ανακάλυψα ότι δεν χρειάζεται, στις 4:50 φροντίζει ο μουεζίνης να με ξυπνά. Πάντως το βρίσκω πολύ ρομαντικό.
Ηφαιστίωνα έχεις απόλυτο δίκαιο, απορώ τι θα θυμούνται τα εγγόνια μου από τον συνεχή διαφημιστικό βομβαρδισμό που υφίστανται, από τα άπειρα παιχνίδια που φορτώνουν στον υπολογιστή τους.
Καλό μου Fractal, μου την έφερες με τον καραγκιόζη, ούτε και εγώ φανταζόμουνα ότι θα λειτουργούσε σαν καταλύτης. Πως πάνε και οι δικές σου δουλειές, τρέχεις και δεν φτάνεις;
Φίλε μου Αστερίωνα, εμείς τα λέμε και από τηλεφώνου, θα ήταν ωραία όμως να ήσουνα εδώ, να είχαμε και το Μιχάλη να τα συζητάμε, θα ήταν ακόμα καλύτερα. Είναι δυνατόν να ξεχάσω τα παγωτά μπε-μπε του Φλόκα! Σε λίγο θα επιχειρήσω να σε πάρω μέσω skype. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα γιατί το Internet είναι ασύρματο.
Καλή μου Clockwork Plum μη με πειράζεις απέχουν παρασάγγας οι ηλικίες μας. Ξαναγυρνώ όμως στα μικρά μου χρόνια με αυτές τις θύμισες.
Τι γλυκό παιδί που είσαι Nefelli μου! Έτσι όπως στηνόσουνα να παρακολουθήσεις την παράσταση, στηνόταν τότε και η πρώτη μου παιδική αγάπη. Το ξέρω ότι είσαι φορτωμένη και σε καταλαβαίνω απόλυτα.
Γλαρένια μου είσαι απίθανη με το blog σου, καταιγισμός ιδεών. Σκέφτομαι να αρχίσω να ξαναμαζεύω γυάλινες μπίλιες. Τότε μαζεύαμε και το εξωτερικό των πακέτων τσιγάρων. Σύγκρινε τα με τις σημερινές ασχολίες των παιδιών!
Artanis καλή μου, η παράσταση όντως ήταν απίθανη. Δεν ήταν το παίξιμο μόνο αλλά και η σύλληψη της ιδέας αυτής, εναλλαγής πραγματικών ηθοποιών με θέατρο σκιών. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω παρακολουθήσει κάτι παρόμοιο.
Φίλε Στέφανε, σου είχα γράψει νομίζω ότι είχαμε και ένα άλλο παιχνίδι, κατασκευάζαμε ραδιοφωνάκια με γαληνίτη. Καλό χειμώνα και καλή συνέχεια στις σπουδές σου.
Καλή μου Άστρια στη ανάρτηση «Απόφαση Ζωής» είχες βάλει σχόλιο. Είχα μπει και εγώ στο δικό σου, αλλά δεν έγραψα γιατί είχες τότε το παιχνίδι με το 3 & 7. Να είσαι καλά Άστρια.
Φίλε Nikiplos μακάρι να είχα τον χρόνο να πήγαινα στα θέατρα, στο όποιο θέατρο. Από τότε που έπιασα να δουλεύω, πάνε πίσω 50 χρόνια, δεν εύρισκα τον χρόνο για θέατρο ή αν θέλεις την διάθεση. Τώρα που άρχισα να το σκέφτομαι ξαναέπιασα δουλειά. Η παράσταση νομίζω θα κρατήσει μέχρι τον Απρίλιο.
Καλό μου Little Beautiful Things σε ευχαριστώ για τις ευχές σου, ελπίζω να πιάνουν. Τα εμπόδια στη ζωή είναι για να μας δυναμώνουν, είναι όμως και μια δοκιμασία για να γνωρίσουμε τον εαυτόν μας. Φιλιά πολλά και από εμένα.
Καλή μου Κωνσταντινιά, και εσύ είχες πάει ταξιδάκια αλλά άλλου είδους. Δεν σου κρύβω όμως ότι μου αρέσει εδώ. Μέχρι στιγμής (δεν είναι φυσικά πολλές ημέρες) μόνο πρόθυμους να με εξυπηρετήσουν έχω συναντήσει. Φυσικά η συνεννόηση μεγάλο εμπόδιο.
Side 21 Έχεις δίκαιο η συμπαράσταση σε φίλο είναι ανάγκη και όχι υποχρέωση, πόσο μάλλον στο γιο ή την κόρη. Βλέπω και εσύ είσαι τρυφερός πατέρας. Να είσαι πάντα καλά.
Στογόνα είσαι νέα blogger βλέπω. Πολύ ευαίσθητη όπως ερμηνεύω το blog σου, ευαίσθητη σα τη σταγόνα του νερού, με το κρύο παγώνει με την ζέστη εξατμίζεται. Να είσαι καλά σταγόνα και καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Ιρλανδέ πάντα με ένα καλό λόγο, μου έχει λείψει το χιούμορ σου. Ελπίζω σε μερικούς μήνες να έχω περισσότερο χρόνο για να σας χαίρομαι όλους σας.
Ζαφορα ευχαριστώ και εσένα για τις ευχές, πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουμε μεγάλη ανάγκη από τις ευχές, ευχές των συνανθρώπων μας. Πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος αν τελικά σκεφτόμασταν μόνο θετικά για τον άλλον.
Faraona να είσαι καλά και εσύ για τις ευχές σου, και εγώ είμαι ένας αδύναμος κρίκος που τις έχει ανάγκη.
Dee dee ο κολλητός μου ήταν κούκλος, δυστυχώς δεν υπάρχει πια και δεν θέλω να τον αντικαταστήσω. Φιλιά και από εμένα αν και δεν είμαι καστρούλι, είμαι από τα σιτεμένα.
Theogr εσείς θα με περιμένετε, ο κήπος μου δεν ξέρω τι θα κάνει. Είναι ικανός να την κοπανήσει. Να είσαι καλά φίλε.
Φίλοι εδώ σας αφήνω να πάω να δω λίγο την πόλη και ιδίως την παραλία τους. Και πάλι ευχαριστώ και εύχομαι να σας βρω όλους καλά όταν επιστρέψω.
Με πολύ αγάπη gskastro

40 σχόλια:

asterion είπε...

Καλό μεσημέρι και καλή περιήγηση.
ο τρόπος κατεύθυνσης και εύρεσης κατοικίας είναι απλός. Αρκεί να θυμηθείς τον κοντορεβυθούλι και να πάρεις ένα σακί στραγάλια τα οποία θα πετάς στον δρόμο. Αν τώρα έχουν εφευρεθεί τίποτα φωτεινά στραγάλια τόσο το καλύτερο. Μήπως κάποιο GPS φορητό έλυνε το πρόβλημα της πλοήγησης; Στα αυτοκίνητα πως γίνεται;
Οταν το διαβάσεις θα έχεις τελειώσει και θα είσαι σοφώτερος, περί τα Μερσιναϊκά

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δεν την ήξερα αυτή την πόλη.
Φωτογραφίες να δούμε τις παραλίες τους καλέ μου φίλε.
Καλή δύναμη!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Hfaistiwnas είπε...

αααα Τουρκία; Τι καλά! Θα κάτσετε καιρό εκεί; Καλά να περνάτε πάντως και να γυρίσεις όσο το δυνατόν πιο πολλά μέρη να μας πεις τι είδες!!!
Thanks για τό σχόλιο!!

asterion είπε...

Αν μπείτε στο google-earth και πλοηγηθείται προς Μερσίνα(χονδρικά απέναντι από την Ανατολική Κύπρο), θα την δείτε και με φωτογραφίες.

gskastro είπε...

Αστερίωνα εσύ το είπες για πλάκα για τα φωτεινά στραγάλια, εδώ όμως τα καρφιά με τους ανακλαστήρες στους δρόμους έχουν λεντάκια που αναβοσβήνουν μόλις σκοτεινιάσει. Ένας από τους Κροάτες που έχουμε στο συνεργείο μας, κυκλοφορεί με GPS. Αυτός όμως κυκλοφορεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και του είναι απαραίτητο. Θα το σκεφτώ και εγώ αν συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε εκτός Ελλάδας. Ξαναχάθηκα σήμερα, αλλά τελικά μπόρεσα να προσανατολιστώ γιατί έβλεπα το βουνό. Κάτι σαν τον Υμηττό αλλά χαμηλότερο. Να είσαι καλά Αστερίωνα και ελπίζω να επιστρέψω σε 10 ημέρες περίπου. gskastro
ΥΓ. Μόλις είδα και το δεύτερο σχόλιο σου. Από εκεί έλαβα μια ιδέα και εγώ προτού έρθω.

Artanis είπε...

Φίλε μου, χαίρομαι που σου άρεσε...Εγώ πάλι, έλειπα, δυστυχώς...Και στο βουνό, σχετικά καλά, ήταν...Να φεύγαμε και νωρίτερα, ακόμα καλύτερα θα ήταν...
Ανέβασα μερικές φωτό, αν θες πέρνα να ρίξεις μια ματιά...
Καλό σου βράδυ, σε φιλώ...

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια, αν θυμάμαι καλά στις 30 Αυγούστου είχες γράψει κάτι για την έκτη αίσθηση και την τηλεπάθεια (μνήμη ο αλτσχάιμερ!). Εγώ λοιπόν θα σου πω για τις συμπτώσεις. Αυτή την πόλη δεν την ήξερα ούτε εγώ. Ήξερα όμως το όνομα γιατί έτσι βαφτίσαμε την μικρότερη εγγονή μου. Στην πραγματικότητα το όνομά της είναι Μυρσίνη αλλά μου έρχεται πιο εύκολο το Μερσίνη. Μετά από λίγες ημέρες αποφασίσαμε με τον γιό μου να αρχίσουμε δική μας επιχείρηση, και καταλαβαίνεις την έκπληξη μου όταν η πρώτη μας δουλειά ήταν στην πόλη Μερσίνη. Πριν που ήμουνα στο blog σου είδα στον μετρητή ότι είχες 32 επισκέψεις εκ των οποίων η μία από την Άγκυρα, προφανώς ήμουν εγώ. Φαίνεται δείχνει πρωτεύουσα χώρας, ωραίο συστηματάκι. Πολλά φιλιά σε εσένα και τους γλάρους σου. Gskastro

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα τι να πω εγώ που σηκώνομαι στις 05:00 (04:50 λόγω μουεζίνη), φεύγω στις 06:00 και επιστρέφω γύρω στις 20:00 με 21:00. Φρόντισε να κάνεις ευχάριστο το περιβάλλον της δουλειάς σου για να σε πηγαίνει και να την πηγαίνεις. Γιατί νομίζεις ότι πειράζονται ή βρίζονται αυτοί οι άνθρωποι; Εάν τους δεις με τις οικογένειές τους είναι τελείως διαφορετικοί, το κάνουν όμως για να αντέξουν την δουλειά. Βλέπεις διάβασα την ανάρτησή σου. Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα gskastro

gskastro είπε...

Artanis, καλή μου Artanis γιατί μου το έκανες αυτό. Πήγα στο blog σου να δω φωτογραφίες εξοχής και βουνών και βλέπω στο τέλος τους πατατοκεφτέδες. Και να σκεφτείς ότι το μόνο που υπάρχει εδώ είναι λίγο τυράκι και ψωμί. Για να βγω έξω αποκλείεται, είμαι κουρασμένος άρα με λίγη φαντασία το ψωμοτύρι θα γίνει πατατοκεφτές. Να είσαι καλά και πολλά φιλιά. gskastro

Κωνσταντινιά είπε...

Τι έγινε; επέστρεψες; Ελπίζω η βόλτα να σε αναζωογόνησε, αν και πιστεύω πως τίποτε δεν είναι πιο αναζωογονητικό από μια καινούρια δουλειά σε μια καινούρια πόλη. Παρ όλη την κούραση σου όμως μένεις πάντοτε ευαίσθητος και ρομαντικός και δεν παύεις να νοιάζεσαι και να τους σκέφτεσαι όλους.

Αναμένω νεότερα, καλο κουράγιο, αν το χρειάζεσαι.

gskastro είπε...

Κωνσταντινιά δεν είδες από πού σου έστειλα τα φιλιά; Ακόμα στην Τουρκία είμαι και θα μείνω για καμιά δεκαριά ημέρες ακόμα.
Έχεις δίκαιο αμετανόητος ρομαντικός και ανοήτως ευαίσθητος. Τι να κάνω έτσι με γέννησε η μάνα φύση και με μεγάλωσε η μάνα μου. Για εμένα δεν ισχύουν αυτά που έγραφες στην προηγούμενη ανάρτησή σου. Πρέπει να είμαι χαμηλού επιπέδου για μην ελέγχω τα συναισθήματα μου, σύμφωνα με την μελέτη που ανέφερες. Εδώ συγκινήθηκα με τον καραγκιόζη, που να χάσω και φίλο. Φιλιά πολλά από την Μερσίνη. gskastro

Άστρια είπε...

Καλέ μου gskastro,
Να είσαι καλά για την αισιοδοξία που αποπνέει η ανάρτησή σου και για το μεγάλο μάθημα αγάπης και προσφοράς που δίνεις.
Και μέσα σε όλα αυτά δεν μας ξεχνάς και μας δίνεις ένα χαμόγελο από τη σκέψη σου.
Φιλιά, καλό βράδυ και μην ξεχνάς και τον gskastro :)

Artanis είπε...

Θες να παίξεις ένα παιχνιδάκι(όποτε μπορέσεις);
Έχεις προσκληση...

fractal είπε...

Κάστρο. Νομίζω πως το πρώτο σχόλιο σε αυτή σου την ανάρτηση ήταν το δικό μου. Δεν ξέρω πως χάθηκε. Ήρθα σήμερα σπίτι σου για να δώ την απάντηση και δεν βρήκα ούτε το δικό μου σχόλιο. Τι συνέβει. Φιλιά και μην ξεχάσης γυρνόντας από την τουρκία να κάνεις ένα μικρό σταθμό για καφέ. Ή καλλίτερα παγωτό. Το παγωτό "ΚΡΟΝΟΣ" με άρωμα μαστίχας είναι το πιό γευστικό παγωτό του κόσμου...Και μόνο για αυτό αξίζει να κάνεις το ταξείδι.

fractal είπε...

Κάστρο. Νομίζω πως το πρώτο σχόλιο σε αυτή σου την ανάρτηση ήταν το δικό μου. Δεν ξέρω πως χάθηκε. Ήρθα σήμερα σπίτι σου για να δώ την απάντηση και δεν βρήκα ούτε το δικό μου σχόλιο. Τι συνέβει. Φιλιά και μην ξεχάσης γυρνόντας από την τουρκία να κάνεις ένα μικρό σταθμό για καφέ. Ή καλλίτερα παγωτό. Το παγωτό "ΚΡΟΝΟΣ" με άρωμα μαστίχας είναι το πιό γευστικό παγωτό του κόσμου...Και μόνο για αυτό αξίζει να κάνεις το ταξείδι.

faraona είπε...

ΩΩΩΩ!!!
εΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΜΑΧΗ ΤΗς ΙΣΣΟΥ.Και η Ατταλια ειναι εκει κοντα επισης ετσι δεν ειναι?

Πολλα φιλια
καλο σου μηνα και μη μας ξεχνας.

gskastro είπε...

Καλή μου Άστρια όταν έγραφα στην Κωνσταντινιά ότι είμαι ανοήτως ευαίσθητος, έπρεπε να προσθέσω και ανοήτως αισιόδοξος. Δεν ξέρω αλλά αυτή η αισιοδοξία μου με προτρέπει να κάνω πράγματα που δεν θα έπρεπε. Δεν θέλω όμως να αλλάξω και εύχομαι και άλλος κόσμος να περάσει από το μισοάδειο στο μισογεμάτο ποτήρι. Πολλά φιλιά και από εμένα και θα τον προσέχω τον kastro, λέω να τον πάω μια βόλτα στην υπέροχη παραλία της Μερσίνης μόλις τελειώσω τις απαντήσεις στα σχόλια

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis δεν παίζω μπλοκοπαιχνίδια, επειδή όμως μου το ζήτησες θα το κάνω όταν επιστρέψω στην Αθήνα, γιατί ο πίνακας που μου αρέσει πολύ βρίσκεται στο σπίτι φίλης μου και πρέπει να τον φωτογραφίσω για να τον περάσω στο blog. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Fractal καλό μου fractal δεν έσβησα δικό σου σχόλιο, άλλωστε δεν σβήνω σχόλια, εκτός από διπλά όπως τώρα το δικό σου και που θα σβήσω το ένα. Έχω όμως μια υποψία, μόλις ανέβασα την ανάρτηση διαπίστωσα ένα λάθος και την ανακάλεσα. Εάν την ώρα που την ανακαλούσα εσύ έστελνες το σχόλιο δεν θα την βρήκε αναρτημένη και δεν θα πέρασε. Πάντως ξέρω ότι και να μην γράψεις με σκέπτεσαι πάντα.
Θα το κάνω κάποια στιγμή το ταξίδι, δεν ξέρω πότε αλλά θα το κάνω. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ναι faraona βρίσκονται κοντά αλλά δεν βλέπω να τα επισκέπτομαι. Δυστυχώς υπάρχει πολύ δουλειά και δεν θα προφτάσω να τα επισκεφτώ. Ίσως όμως το προγραμματίσω να έρθω με τα εγγόνια μου κάποια άλλη φορά. Να είσαι καλά faraona και δεν σας ξεχνώ, ελπίζω σε μερικούς μήνες να ξαλαφρώσω από την δουλεία για να συνεχίσω αυτά που μου αρέσουν. Πολλά φιλιά gskastro

xifomaxos είπε...

Το γεγονός του ότι δεν μιλούν αγγλικά το μεταφράζεις ως σεβασμό για τον εαυτό τους; Έλλειψη γνώσεων είναι... Και είναι λογικό να χαθείς με όλες τις πινακίδες να είναι γραμμένες μόνο στα τουρκικά, αν και μετά από λίγο μαθαίνεις ότι το DUR σημαίνει STOP. Οι πολυκατοικίες τους είναι ολόιδιες κακάσχημες και επικίνδυνες, οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από ομορφιά, όσο για τα αγάλματα όλα αφορούν τον Κεμάλ.
Να προσέχεις τα κεμπάπ και τα νερά...

gskastro είπε...

Xifomaxos καλή σου ημέρα, για την αντοχή των πολυκατοικιών δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν ξέρω πως είναι κατασκευασμένες. Για την ομορφιά τους όμως θα σου πω ότι λίγο διαφέρουν από τις δικές μας και θα μπορούσα να πω προς το καλύτερο (μιλάω πάντα για Μερσίνη).
Για το γενικό επίπεδο μόρφωσης δεν γνωρίζω, βλέπω όμως τα παιδιά με τις σχολικές τους στολές να φεύγουν το πρωί στις 6:30 και να επιστρέφουν στις 6 το απόγευμα. Τώρα τι κάνουν τόσες ώρες στο σχολείο δεν γνωρίζω, ίσως γίνεται αυτό που έγραψε ο Αστερίωνας στην Φιλανδία.
Για το ειδικό επίπεδο σε πληροφορώ ότι έχουν πολύ καλούς μηχανικούς μηχανολόγους και το επίπεδο μόρφωσης του στράτευμά τους είναι πολύ υψηλό.
Στην Γαλλία έχεις επιχειρήσει να μιλήσεις αγγλικά, απαξιούν να σου απαντήσουν. Είναι αγενέστατοι σοβινιστές. Τουλάχιστον εδώ προσπαθούν να συνεννοηθούν και να βοηθήσουν στη γλώσσα τους όμως και φυσικά πολύ παντομίμα.
Νερό όπου και να πάω εκτός Αθηνών πίνω εφυαλωμένο. Ρώτα τον Αστερίωνα να σου πει τι πάθαμε από το νερό πηγής στην Νεράιδα. Το κεμπάπ όμως του δίνω και καταλαβαίνει, είναι ωραίο το αφιλότιμο. Xifomaxos να είσαι καλά και χαιρετισμούς από την Μερσίνη gskastro

xifomaxos είπε...

Σοβαρά τώρα, βρίσκεις αυτά τα εκτρώματα της αρχιτεκτονικής πιο ωραία από τις πολυκατοικίες των Αθηνών;!!! Όσο για την αντοχή τους δε χρειάζεται να είσαι ειδικός...θυμίσου το σεισμό πριν 11 χρόνια και ευχήσου να μην είσαι εκεί όταν κάνει τον επόμενο.
Για τα σχολεία θα σε ενημερώσω ότι πληρώνουν ακόμα και τα βιβλία τους, και δεν μιλούν αγγλικά όχι γιατί δεν θέλουν αλλά γιατί δεν ξέρουν. Αυτό έχει διαφορά... Βέβαια αν ήσουν λίγο πιο βόρεια στα παράλια της Μ.Ασίας θα μπορούσες να συννενοηθείς άνετα με τα Ελληνικά.
Δεν σου βρωμάνε τα κεμπάμπ;....

Artanis είπε...

Χαιρετισμούς κι από τον Βόλο...Καλή βδομάδα αύριο...

Κωνσταντινιά είπε...

Αν και δεν συνηθίζω να δευτερολογώ, θεωρώ απαραίτητο να διευκρινίσω κάποια πράγματα.

Κλείνεις με αυτά τα λόγια:"Φίλοι εδώ σας αφήνω να πάω να δω λίγο την πόλη και ιδίως την παραλία τους".
Αναρωτιέμαι λοιπόν και γω αν επέστρεψες από τη βολτούλα στην παραλία.

Για τα υπόλοιπα τι να πω!! Αν κατάλαβες ότι υποστηρίζω πως πρέπει να λέμε πάντα και οπωσδήποτε όχι, κακώς κατάλαβες.

Αν σου προσφέρουν τσιγάρο και δεν καπνίζεις θα πεις ναι;

Θα πεις ναι σε κάτι που δεν θες να κάνεις για να μη σε κακοχαρακτηρίσουν ή σε απορρίψουν;

Αν λες ναι σε ότι επιθυμούν τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου νομίζεις πως τους κάνεις καλό;
Αν δεν λαχταρήσεις κάτι, αν δεν το στερηθείς δεν το απολαμβάνεις όταν το αποκτάς.

Πιστεύω μου είναι, πως όσο και να θυσιάζεσαι, όσο και να προσπαθείς, δεν μπορείς να ευχαριστήσεις τους πάντες. Και όσα πιο πολλά προσφέρεις, τόσο μαθαίνουν οι άλλοι να ζητούν και να απαιτούν περισσότερα.
Έχω και άλλα να πω μα δεν θέλω να καταχραστώ τη φιλοξενία σου.

Φιλιά!!!

Side21 είπε...

Φίλε καλά να περνάς
στην όμορφη Μερσίνη ...
Απο γαστρονομικής σκοπιάς
Καλό θά 'ναι να δοκιμάσεις
τον παννόστιμο γύρο τους με κρέας
αρνιού κι ένα σωρό μπαχαρικά ...
Επίσης "Άδανα Kεμπάπ" κι αν ξενυχτήσεις
παράγγειλε "Ισκεμπέ Tσορβά" να μαλακώσει
το στομάχι σου ...
Και ΚΑΛΟ σου ΜΗΝΑ ...
Iyi aksamlar !!!

gskastro είπε...

Καλή Κωνσταντινιά είχα πάρει απόφαση να το κλείσω το θέμα λέγοντας ότι συμφωνώ μαζί σου, έτσι είχα πει προ ολίγου σε μια καλή μου φίλη όταν της έστειλα ένα e-mail αλλά μετάνιωσα. Δεν είσαι από τους ανθρώπους που θέλεις να συμφωνούν μαζί σου, για να μη σου χαλούν χατίρι.
Λοιπόν από την βόλτα επέστρεψα. Πηγαίνω σχεδόν κάθε βράδυ αλλά δεν μπορώ να την ολοκληρώσω, είναι περίπου 25χιλ πήγαινε έλα.
Ούτε εσύ με κατάλαβες Κωνσταντινιά μου. Όταν μιλάω για ναι και όχι αναφέρομαι σε στάση ζωής και όχι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Γενικά είμαι υπέρ του ναι και του όχι ακόμα αρκεί να είναι εποικοδομητικό. Αν είναι να πω ναι θα το κάνω με μια λέξη αν είναι να πω όχι θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να εξηγήσω γιατί πρέπει το όχι. Πολλές φορές βάζω τον άλλον να προβληματιστεί και να καταλήξει μόνος του στο όχι.
Αυτά για τώρα, τα υπόλοιπα με ουζάκια και μεζεδάκια φτιαγμένα από τα χέρια σου και όχι από τον άνθρωπό σου. Βλέπεις δεν ξεχνώ. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Xifomaxos δεν έχω κανένα σκοπό να πολυασχοληθώ με τις πολυκατοικίες. Γενικά για εμένα οι πολυκατοικίες είναι απορριπτέες. Επομένως δεν έχει σημασία ποιες είναι πιο έκτρωμα.
Για τα σχολεία δεν γνωρίζω απολύτως τίποτα, απλά ανέφερα τι είδα. Όσο για τα αγγλικά δεν είπα ότι ξέρουν και δεν τα μιλούν, ασφαλώς και δεν τα ξέρουν οι άνθρωποι. Προφανώς δεν αισθάνονται την ανάγκη να τα μάθουν. Εμένα με ενδιαφέρει ότι είναι ευγενέστατοι και πρόθυμοι να βοηθήσουν έστω και αν δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis πότε φεύγετε; Κοίτα να μάθεις τις συνήθειες τους και τα έθιμα τους προτού πάτε εκεί. Φαντάζομαι θα υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν ήδη πάει και θα σας έχουν ενημερώσει. Πάντως πρέπει να είναι ωραία χώρα, και για τους ανθρώπους της έχω ακούσει καλά.
Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Side 21 ευχαριστώ για τις ευχές, τα δύο πρώτα τα τρώγω σχεδόν καθημερινά το τρίτο όχι ακόμα. Σήμερα έκανα και την κουταμάρα με καυτή σούπα να φάω και δυο πιπεριές πράσινες καυτερές. Ακόμα τα μάτια μου δακρύζουν. Να είσαι καλά φίλε, και το lyi aksamlar τι σημαίνει; gskastro

xifomaxos είπε...

Δεν έκανες κάποιο σχόλιο για τις γυναίκες και τα κοριτσάκια με μαντίλες - καμπαρντίνες, για το πλήθος των τουρκικών σημαιών που υπάρχουν παντού, για τα τεράστια στρατόπεδα που επίσης υπάρχουν παντού και άλλα τέτοια..."χαριτωμένα"

gskastro είπε...

“Xifomaxos” καλή σου ημέρα, εδώ πράγματι είναι μια πολύ ωραία ημέρα. Ευτυχώς όλο το διάστημα των 15 ημερών ο καιρός ήταν πολύ καλός.
Η παραμονή μου εδώ στη Μερσίνη δεν είναι για τουρισμό αλλά για δουλειά, επομένως δεν έχω δυστυχώς γυρίσει πάρα πολλά μέρη. Θα σου πω λοιπόν τι είδα τα βράδια που βγαίνω έξω στην πόλη και τα πρωινά που περπατώ στην παραλία για μισή ώρα προτού πάω στην δουλειά μου.
Νομίζω ότι έγραψα σε κάποια/κάποιον ότι γάμπα γυναικεία δεν έχω δει και είναι αλήθεια. Σχεδόν το σύνολο των γυναικών φοράνε παντελόνια και αρκετές φοράνε φούστες, μαντίλες δεν μπορώ να πω ότι είδα πολλές, ιδίως τις φορούσαν μεγάλες στην ηλικία γυναίκες. Γενικά όμως θεωρώ ότι ήταν καλοντυμένες.
Για τις Τούρκικες σημαίες είναι γεγονός ότι υπάρχουν σε πολλά μέρη, δημόσια κτήρια, διαμερίσματα κλπ. Δεν είδα όμως καμία από αυτές να είναι στην αισχρή κατάσταση που θα δεις δικές μας ακόμα και σε δημόσια κτήρια. Μάλλον θα σέβονται το σύμβολό τους.
Όσο για τα στρατόπεδα ακόμα και αν υπήρχαν στην περιοχή, θα ήταν σε μέρη που δεν πέρασα. Η καθημερινή διαδρομή μου ήταν 17χιλ στην παραλιακή λεωφόρο και άλλα 5 στη βιομηχανική / λιμάνι περιοχή.
Όταν επιστρέψω θα γράψω πιθανόν καμιά ανάρτηση για την εδώ παραμονή μου και τις εντυπώσεις μου. Γενικά όμως ήταν θετικές. Θα έχεις ίσως καταλάβει μιας και επικοινωνούμε αρκετό καιρό ότι δεν είμαι άνθρωπος των προκαταλήψεων (δηλαδή ό τι Ελληνικό καλό και ό τι μη Ελληνικό κακό) Χαιρετισμούς από τον gskastro

xifomaxos είπε...

Εγώ πάλι θα έλεγα ότι έχεις μια προκατάληψη: προσπαθείς να απαξιώσεις κάθε τι ελληνικό αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
Για την Τουρκία τώρα, όσοι Έλληνες έχουν πάει αναφέρουν το θέμα με τις σημαίες, πραγματικά τόσες σημαίες εκτός του ότι εκφράζουν τον εθνικισμό των απλών πολιτών, δείχνουν και ένα κόμπλεξ. Σαν να ξέρουν ότι αυτά που έχουν δεν τους ανήκουν και προσπαθούν να τα καπελώσουν. Αλλά αυτό που πραγματικά εξοργίζει το 98% των Ελλήνων που πηγαίνουν είναι η σημαία που χρησιμοποιούν τα κατεχόμενα. Η Μερσίνα συνδέεται με πορθμείο με τα κατεχόμενα της Κύπρου. Αυτό δεν σε ενοχλεί;
Οι Τουρκάλες δεν είναι καλοντυμένες, είναι καταπιεσμένες σε έναν light ισλαμικό τρόπο ντυσίματος που μέχρι και ο Κεμάλ καταδίκασε.
Όσο να προσπαθείς να ωραιοποιήσεις τις καταστάσεις παραμένει γεγονός ανδιαμφισβήτητο ότι ανάμεσα στους Έλληνες και τους Τούρκους υπάρχει χάσμα πολιτισμού και τρόπου σκέψεις. Και στο λέω εγώ που περίμενα ότι θα έχουμε αρκετά κοινά.
Ένα καλό έχει η Τουρκία, το Καζάν Ντιπί, μην το χάσεις (αν και είναι συνταξή Ελλήνων Μικρασιατών)

Cookie είπε...

Φιλε,
Ελειψα κι εγω για λιγο απο τα μπλογκς και ηρθα να δω τι κανεις και να πω μια καλημερα...
Οπου και να 'σαι καλα να περνας :) Πολλα φιλια!

nikiplos είπε...

Φίλε κάστρο, η διάθεση είναι εκείνη που κυρίως μας επηρεάζει και δεν είμαστε δεκτικοί στην τέχνη. Να επισημάνω και ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της δυσκολίας της μετάβασης. Αφού στην Αθήνα η μετάβαση είναι περιπέτεια με χρήση του αυτοκινήτου, τι να κάνεις? Βέβαια είναι και το οικονομικό, αλλά υπάρχουν και τα λαϊκά εισιτήρια. Πιστεύω ότι είναι κυρίως η διάθεση.

Τώρα όσον αφορά τη Μερσίνη, η έμπειρία σου θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Κυρίως επειδή πρόκειται για την Τουρκία. Το ωράριο που περιγράφεις αν και λίγο βάρβαρο, φαντάζομαι θα επιβάλλεται από τη μεσημεριανή ζέστη. Όπως και νάχει νομίζω είναι ενδιαφέρουσα μια επίσκεψη και στη γειτονική Ταρσό που έχει τεράστια ιστορία, αν και από ότι θυμάμαι ή σύγχρονη άναρχη οικοδομική δραστηριότητα την έχει καταστέψει, όπως και τη δική μας αστική Ελλάδα άλλωστε. Αγαπητέ Κάστρο, μην το σκέφτεσαι σαν δουλειά... Άδραξε όσες εμπειρίες μπορείς... ξέρω είναι παράταιρο να το λέω εγώ αυτό σε σένα, αλλά τουλάχιστον είναι σημαντικό να είσαι σε έναν τόπο και να αλληλεπιδράς με τους κατοίκους... Η δουλειά άλλωστε είναι πάντα η πρόφαση.

Καλή δύναμη εύχομαι!!!

gskastro είπε...

Να σου πω την αλήθεια Xifomaxos δεν είχα αντιληφθεί ότι έχω προκαταλήψεις, για να το λες όμως εσύ κάτι θα ξέρεις.
Να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Clockwork Plum, μόλις επέστρεψα από την Μερσίνη της Τουρκίας, όπου είχα πάει για δουλειά.
Σε σκεφτόμουνα αυτές τις ημέρες γιατί είχα κάποιο πρόβλημα επικοινωνίας με έναν Βόσνιο που μιλούσε μόνο γερμανικά, λίγα αγγλικά και τη δική του γλώσσα που απ’ ότι κατάλαβα δεν έχει μεγάλες διαφορές από τα σέρβικα.
Επειδή προβλέπω συνέχιση της συνεργασίας μου μαζί του, θα σου ζητήσω κάποιες συμβουλές αλλά μάλλον μέσω e-mail.
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε nikiplos για το πρώτο θέμα έχεις απόλυτο δίκαιο ως προς την διάθεση. Οι ώρες εργασίας μου ήταν πάντα βάρβαρες και επομένως που διάθεση για τέχνη. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν ήταν η μετακίνηση, όσο το ότι έκλεινα θέσεις για παράσταση και τελικά δεν πήγαινα λόγω εργασίας.
Η εμπειρία μου από Μερσίνη δεν είναι μεγάλη, γιατί σε δεκαπέντε ημέρες δεν πρόλαβα να δω και πολλά, αλλά υπήρχε και η δυσκολία επικοινωνίας. Ήταν σαφώς ευκαιρία στην περιοχή που ήμουν να επισκεφτώ αρκετά μέρη με ιστορικό ενδιαφέρον, αλλά ο χρόνος ήταν λίγος . Ελπίζω σε επόμενη επίσκεψη να πάω και σε αυτά τα μέρη.
Μέχρι αυτή την ηλικία των 74 ετών θεωρώ ότι ήμουν τυχερός γιατί ναι μεν η εργασίες που έκανα δεν ήταν καθόλου εύκολες αλλά έκανα τουλάχιστον κάτι που μου άρεσε. Και ιδίως η επαφή μου με κόσμο από διαφορετικές φυλές και κουλτούρες.
Γενικά έφυγα από την Μερσίνη με τις καλύτερες εντυπώσεις για τον κόσμο της και τον συμπεριφορά τους. Αν αυτό που συνάντησα εκεί δεν λέγεται πολιτισμός, τι να πω! Έχω σκεφτεί να γράψω κάτι για την εκεί επίσκεψή μου. Μόλις μαζέψω λίγο τις εδώ δουλειές θα το επιχειρήσω.
Να είσαι καλά φίλε nikiplos και να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

xifomaxos είπε...

Ok gskastro αφού δεν σε ενοχλεί η τουρκοκυπριακή σημαία ή το άγαλμα του Κεμάλ που δείχνει στο Αιγαίο...
Είσαι πάντως ο μοναδικός που ξέρω και πήγε Τουρκία και δεν έπαθε πολιτισμικό σοκ. Δεν παρατήρησες τα σπίτια χωρίς μπαλκόνια, τα ελάχιστα μπαλκόνια και τις αυλές που δεν είχαν λουλούδια; Ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται στις λεπτομέρειες...

gskastro είπε...

Xifomaxos δεν έχω σκοπό να αντιδικήσω μαζί σου, ο καθένας έχει τις απόψεις του. Εγώ ξέρω μόνο ότι είδα, και επιπλέον μιλάω για την Μερσίνη της Τουρκίας και όχι για την Τουρκία. Δεν μπορώ κάτι που βίωσα στη συγκεκριμένη πόλη να το γενικέψω. Πιθανό κάπου αλλού να είναι όπως στα έχουν πει. Καλή σου νύχτα gskastro