Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΧΙΟΝΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΔΙΨΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ





Φίλοι μου Bloggers έχετε βρεθεί ποτέ διψασμένοι για νερό (τονίζω νερό γιατί κάποιοι είναι διψασμένοι για άλλα πράγματα) σε έρημη τοποθεσία ή ακόμα και μέσα στο μετρό ή και στη θάλασσα και να μην βρίσκεται νερό;
Έχετε αισθανθεί ποτέ αυτό το τυραννικό αίσθημα που στεγνώνει το στόμα, κολλάει η γλώσσα σας δεν μπορείτε να αρθρώσετε λέξη, νομίζετε ότι θα χάσετε τις αισθήσεις σας; Εγώ πάντως ναι.
Όσοι είχαμε αυτές τις εμπειρίες, τότε ίσως καταλάβουμε τι τραβάνε αυτά τα δύστυχα τα αδέσποτα σκυλιά που τριγυρνάμε στην πόλη ή στην εξοχή, ψάχνοντας για νερό και τροφή. Και χωρίς τροφή μπορούν πιθανόν να ζήσουν για κάποιο διάστημα, χωρίς νερό όμως, ιδίως τώρα το καλοκαίρι!
Ας αναλάβουμε λοιπόν όσοι από εμάς μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα ζώα που και αυτά ψυχούλα έχουν. Μπορούμε λοιπόν να βάλουμε έξω από την αυλή μας, έξω από την πολυκατοικία μας ένα κουβαδάκι με νερό που να το ανανεώνουμε όσο πιο συχνά μπορούμε.
Και ακόμα κάτι άλλο, μπορούμε να το πούμε και σε κάτι φίλους που ξέρουμε ότι νοιάζονται. Αλλά ακόμα και αν δεν νοιάζονται ας προσπαθήσουμε να τους ευαισθητοποιήσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση.
Έχω μια φίλη που κουβαλάει μονίμως στο αυτοκίνητό της ξηρά τροφή και νερό καθώς και πλαστικά κουτάκια. Όπου δει αδέσποτο σε ερημικό μέρος, σταματάει του βάζει νεράκι στο πλαστικό κουτί και λίγη τροφή στο πλάι. Δεν υποδεικνύω να κάνουμε όλοι το ίδιο, όσοι όμως το αισθανόμαστε θα μπορούσαμε.
Έχω βγάλει πολλές φωτογραφίες από αδέσποτα, παρ’ όλον όμως που έψαξα στο αρχείο των φωτογραφιών μου δεν τις εντόπισα. Θα σας βάλω όμως τη φωτογραφία του αδέσποτου που μάζεψα. Ήταν κουταβάκι όταν το μάζεψα, το μάζεψα μαζί με τη φίλη μου, τώρα είναι μέλος τις οικογένειας. Είναι ασχημούλης το ξέρω, δεν είναι καθαρόαιμο και αυτό το ξέρω, τον λατρεύω όμως, και το ξέρει ο αφιλότιμος.
Και για να σας δροσίσω θα βάλω μια δροσιστική φωτογραφία. Μην ανησυχείτε δεν μένει έξω, έχει καταπληκτικό σπίτι όλο το υπόγειο είναι δικό του.
Να είστε καλά φίλοι μου.

16 σχόλια:

asterion είπε...

Οι σκέψεις σου και οι πράξεις σου αποδεικνύουν ότι έχεις πλεόνασμα ψυχής. Ας ήταν κάπως έτσι το 1/3 των συντοπιτών μας.
Οσον αφορά την διαίσθηση των τετράποδων φίλων μας ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.
Αν απαντήσεις θετικά σε κάτι που σου έστειλα χθές θα ιδείς κάτι που θα τρίβεις τα μάτια σου. Εναν λευκό καρχαρία και τον άνθρωπό του.

Κωνσταντινιά είπε...

Τόσο διψασμένη για νερό δεν ένιωσα.
Δίψα για πολλά πράγματα νιώθω. Μου καταλογίζεις ότι διψούσα και για την αγάπη σας. Δεν θα το αρνηθώ. Δεν θα το είχα καταλάβει όμως αν δεν γινόταν έτσι.
Νόμιζα ότι μου είχε περάσει η δίψα γι αυτή μας εδώ την επικοινωνία αλλά αποδείχτηκε το αντίθετο.

Οι σκέψεις σου και οι προτάσεις σου να δραστηριοποιηθούμε σε κάτι που ενώ είναι απλό και εύκολο για μας, μπορεί να επηρεάσει τη ζωή αυτών των ζώων είναι καταπληκτική.
Καταπληκτικότερο θα είναι να κάνουμε όλοι μας παρόμοιες προτάσεις . Πολλές φορές μικρά και απλά πράγματα μπορεί να ομορφύνουν τη ζωή μας.

fractal είπε...

Όντως δροσίστικα. Δεν είναι καθόλου ασχημούλης. Φαίνεται να έχει εκραστικά μάτια. Είχα ένα φίλο κάποτε που είχε ένα σκυλί που ερωτεύτικα από την έκφραση των ματιών του.
Αυτό το σκυλί μου λείπει σχεδόν όσο και ο Κίτσος μας. Το λένε Λίζα.
Μακάρι να μπορούσα να το σφίξω στην αγγαλιά μου. Το όνομά του δεν μας το είπες. Τώρα φεύγω βιαστικά. Πάω για την 28η βουτιά στα νερά του Αιγαίου...Με την ευκαιρία θα ψάξω και για τον Επίκουρο στο βυθό γιατί στην επιφάνεια δεν υπάρχει πουθενά.
Eκει στα bloggs που τρριγυρνάς μήπως έτυχε να τον συναντήσεις?

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα είσαι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ, πόσο καιρό τα είχες και δεν τα μοίραζες; Ιδίως το νησί. Για να εξιλεωθείς θα πρέπει τουλάχιστον το νησί να το βάλεις σε κύρια ανάρτηση.
Για τα ζώα έχω αντιληφθεί ότι υπάρχουν τελικά πολλοί φιλόζωοι. Αυτό το βλέπω ειδικά τις Κυριακές που τα μαγαζιά είναι κλειστά, βλέπω πολλά αδέσποτα να είναι ξαπλωμένα σε χαλάκια έξω από μαγαζιά και πλάι τους να υπάρχει δοχείο με νερό.
Φυσικά υπάρχουν και οι σκληροί που τα πετούν στο δρόμο μόλις τα βαρεθούν τα παιδιά τους. Σε πληροφορώ ότι αυτοί οι τύποι είναι σκληροί γενικά σε όλες τους τις εκδηλώσεις.
Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Κωνσταντινιά δεν θα μπορούσα να σου καταλογίσω ότι διψούσες για την αγάπη μας, γιατί ποιος είναι αυτός που δεν έχει ανάγκη από την αγάπη των συνανθρώπων του.
Ακόμα και αυτός ο φίλος μου ο σκύλος, όταν του βάζω φαϊ δεν αρχίζει να τρώει αν δεν τον χαϊδέψω και του μιλήσω τρυφερά. Και εκεί στη δεύτερη φωτογραφία που ακουμπάει στο ανοικτό παράθυρο, τα χάιδια μου περίμενε.
Ναι είναι απλό και εύκολο να βοηθήσουμε τους τετράποδους φίλους μας, αλλά και τους πτερωτούς. Μια αρχή χρειάζεται και μετά γίνεται αλκοολίκι.
Σε φιλώ ο gskastro

gskastro είπε...

Fractal καλό μου fractal τόσο σου έλειψε αυτός ο άτιμος που μου έβαλες το σχόλιο τέσσερεις φορές αναζητώντας τον; (τις τρεις τις διέγραψα)
Έχω την εντύπωση ότι μετατράπηκε σε κάστρο, ακίνητος στο χώρο του. Του κάνω και εγώ ναζάκια. Μπαίνω βλέπω και δεν του αφήνω μήνυμα, έχει ξετρελαθεί με τα Βραχοκιρκίνεζα και μας ξέχασε όλους.
Όχι δεν τον βλέπω ασχημούλη, τον αποκαλώ έτσι για να μην τον ματιάσω. Τώρα πλέον θα έχεις τελειώσει το μπάνιο σου και θα πας για ύπνο.
Καλό σου απόγευμα λοιπόν και να είσαι πάντα καλά. gskastro

Nefelli είπε...

Κάστρο μου αγαπημένο, καλησπέρα.
Ναι, το ρολόι μου είναι σωστά ρυθμισμένο και σας έγραφα στις 3, το ξημέρωμα....
Δεν ξέρω για τον δικό σας φεγγάρι... αλλά το δικό μου, το ζακυνθινό χθές, ήταν όλα τα λεφτά!!! Μια απίστευτη, πορτοκαλιά πανσέληνος, με κράτησε ξύπνια, μέχρι τις 5 το πρωί.

Τι φάτσα απερίγραπτη, είναι αυτή που μας δείχνεις σήμερα!!!
Είναι κούκλος!!!
Χτύπησες ευαίσθητο σημείο μου.
Τα σκυλιά είναι η αδυναμία μου. Αυτό το καιρό, έχουμε 3 (που λατρεύουμε), με προοπτική όταν χτιστεί το σπίτι μας, να τα πολλαπλασιάσουμε.
Παλιότερα, που ζούσα σε πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή, έκανα αυτό που λες με το νερό έξω από την πόρτα.
Αυτά τα αθεόφοβα, σφύριξαν σε όλη τη συμμορία , ότι έχει μάσα και ένα πρωί, ανοίγω την πόρτα και βλέπω περίπου 10 ζευγάρια ματάκια να με κοιτάνε εναγωνίως.
Δυστυχώς οι γείτονες αντέδρασαν, όχι ευχάριστα και αναγκάστηκα να τους βάζω φαγητό, λίγο πιο κάτω, που θεώρησα πως δεν θα ενοχλούν. Μια μέρα, εντελώς ξαφνικά χάθηκαν και δεν ξαναήρθαν ποτέ.

Πιατάκια πλαστικά δεν κουβαλάω, αλλά όταν περάσει αδέσποτο από το μαγαζί, το κερνάω εμφυαλωμένο κι εκείνο, ακριβώς όπως περιέγραψες, ξαπλώνει στο χαλάκι για να μου δείξει, ότι νιώθει καλά μαζί μου.

Συμφωνώ κι επαυξάνω, πως πρέπει να τα βοηθήσουμε, με όποιο τρόπο μπορούμε.
Μιλάμε για πανέξυπνα μουτράκια, που σε καθημερινή βάση δίνουν αγώνα επιβίωσης.
Μπράβο σου, κάστρο μου που ευαισθητοποιείς τόσο όμορφα τους ανθρώπους.

Φιλί γλυκό

Υ.Γ.
Το νου σου, στο ασετόν. Είναι από τα καλύτερα, διαλυτικά κόλας.
Εξαφάνισε το, από το οπτικό της πεδίο :-PPPPPP

Ξανά φιλί

gskastro είπε...

Θα ξεκινήσω από τα πλέον σημαντικά, καλή μου Nefelli. Επειδή ροχαλίζω φοβερά, το βρήκα σαν δικαιολογία και κοιμάμαι σε χωριστό δωμάτιο και κλειδώνω, δεν ξέρεις τι γίνεται πολλά έχουν ακουστεί.
Μπράβο Nefelli μου, τρία σκυλιά, τόσα έχω και εγώ και όλα αδέσποτα. Έχω παρατηρήσει ότι τα αδέσποτα είναι πολύ κοινωνικά. Εκπλήσσομαι όταν τα βλέπω πως διασχίζουν τους πολυσύχναστους δρόμους. Ευτυχώς που υπάρχουν και φιλόζωοι που τα περιποιούνται έστω και αν δεν τα μαζεύουν στο σπίτι τους.
Να έχεις ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο και πολλά φιλιά, δεν είμαι τσιγκούνης εγώ. gskastro

asterion είπε...

Σκληρούς τους λένε τους ψυχανώμαλους στο χωριό σου.
Αν ο σκύλοις δάγκωνε (ξέρω από Rotwailer και κάποιοες άλλες κυριολεκτικά χαριτωμένες ράτσες (κυριολεκτώ άσχετα από την φημολογία) που δεν θα τους ήταν εύκολο.
Οσο για την εξιλέωση κάτι θα γίνει ,όχι όμως εκεί γιατί θα μας κράξουν οι τάχα μου πουριτανοί

asterion είπε...

Προς Νεφέλη
Είναι απίθανη πράγματι η Πανσέληνος στον.....Λαγανά, ιδίως αν έχεις την έμπνευση να απολαύσεις ένα νυκτερινό μπάνιο.
Αυτά βέβαια γινόντουσαν μια φορά και έναν καιρό.
Μετά ήλθε η ειδική γνώση και όσο μπορώ την αποφεύγω (όχι τόοσ πολλές ώρες.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δε χρειάζεται να σου πως πως σε βρίσκω τρυφερό άνθρωπο, το γνωρίζεις.
Ούτε επίσης πως το "παλικάρι" είναι άρχοντας!!!!

Στην έκφρασή του διαγράφεται η αίσθηση τη ασφάλειας και της σιγουριάς που αισθάνεται στο δικό του "σπίτι".

΄Εχω κι' εγώ έναν που σε λίγες μέρες συμπληρώνει χρόνο που τον περιμαζέψαμε από τους δρόμους.

Να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιες

gskastro είπε...

Καλή σου ημέρα Γλαρένια μου, απόψε το ‘’παλικάρι’’ μου ήταν ανήσυχο. Κάτι πρέπει να γινόταν στη γειτονιά. Όταν δεν κοιμάται κάθεται έξω από το παράθυρό μου και από εκεί γαυγίζει, του κτυπάω το τζάμι και ησυχάζει. Έχουμε δεθεί πολύ οι δυο μας.
Καλά έκανες και μάζεψες από το δρόμο τον δικό σου. Ευτυχώς τώρα τελευταία αρκετοί γνωστοί μου μαζεύουν αδέσποτα.
Να είσαι καλά Γλαρένια μου και πολλά φιλιά από τον gskastro

asterion είπε...

Να σου γράψω ένα γεγονός. Πρίν πέντε περίπου χρόνια έμεινε έγκυος η γυναίκα του γιού μου. Στην πίσω αυλή υπήρχε και κατοικούσε το Rotwailer με μεγάλη αδυναμία στον γιό μου. Πριν το αντιληφθούν για την εγκυμοσύνη, ο σκύλος εγκαταστάθηκε κάτω από την μπαλκονόπορτα του δωματίου της νύφης μου και δεν έφευγε. Ενώ ήταν άγριότατος στην μικρή επέτρεπε οποιαδήποτε χαζομάρα σε βάρος του.

Χριστίνα (lbt) είπε...

Γεια χαρά!!
Αν και είμαι παιδί της πόλης, με ελάχιστη έως καθόλου οικειότητα με τα ζώα, συμφωνώ ότι πρέπει να φροντίζουμε γι' αυτούς τους άστεγους φιλους μας έστω και μ' ένα τενεκεδάκι νερό...και ευχαριστούμε για τις συμβουλές!
Ο σκύλος σου δεν είναι καθόλου άσχημος όπως λες, μου φαίνεται συμπαθέστατος και "φάτσα"!
Καλό βράδυ!

gskastro είπε...

Little beautiful things, καλή σου ημέρα, δεν είναι μόνο "φάτσα" όπως λες αλλά και είναι κολλητός μου. Τον έχω από πολύ μικρό, τον βρήκα στον δρόμο, και μου έχει μεγάλη αδυναμία.
Εχθές περνούσε έξω από την αυλή μου ένα ζευγάρι με τα δύο τους παιδιά (3 έως 4 ετών) από τι διπλανή πολυκατοικία. Επειδή το ένα δεν άκουγε την μάνα του, την ακούω να του λέει πρόσεξε θα σε φάει το σκυλί. Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία και τους σταμάτησα για να πω στο μικρό να μη φοβάται τα σκυλιά γιατί αγαπούν τους ανθρώπους.
Δυστυχώς πολλοί γονείς βάζουν φοβίες στα παιδιά τους για διάφορα πράγματα και ιδίως για τα σκυλιά. Δεν καταλαβαίνουν ότι τα παιδιά μπορείς και με άλλους τρόπους να τα νουθετήσεις χωρίς να βάζεις φοβίες στις ψυχούλες τους.
Little beautiful things να είσαι πάντα καλά και χαιρετισμούς στην όμορφη Θεσσαλονίκη. gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα είναι γεγονός ότι τα σκυλιά έχουν τρομερά ανεπτυγμένη διαίσθηση, άλλωστε έχουμε διαβάσει τόσες ιστορίες. Όσο για τα μικρά του σπιτιού τα λατρεύουν και γίνονται φύλακές τους. Καλή σου ημέρα gskastro