Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1944



Όταν ετοίμαζα την προηγούμενη ανάρτησή μου με τίτλο «ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;» δεν φανταζόμουνα ότι θα έγραφα και συνέχεια και αυτή τη φορά για την Ελλάδα.

Κατά τον κ. Θ. Πάγκαλο φυσικά είναι «μόδα των τεχνολογιών» και μιλάει για «ανώδυνη εκτόνωση, που δεν ενδιαφέρει καν την πολιτική» και παρακάτω «Η διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook»

Μα κύριε Πάγκαλε, γιατί κατηγορείται την τεχνολογία; Εσείς τι κάνετε, δεν σας εισήγαγε στην ηλεκτρονική τεχνολογία ο Πρωθυπουργός μας, και εσείς ο ίδιος άλλωστε δεν έχετε σελίδα στο facebook και μάλιστα με μία γοητευτική φωτογραφία;

Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση τι ρόλο παίζει; Όλοι μας κύριε Πάγκαλε έχουμε γοητευτεί από αυτά τα μέσα επικοινωνίας, ακόμα και εγώ ο γέροντας, τι να κάνουμε είναι τα μόνα μέσα ίσως που απέμειναν στον απλό πολίτη να επικοινωνήσει ελεύθερα.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε με ποιόν άλλο τρόπο θα μπορούσε όλος αυτός ο ακομμάτιστος αγανακτισμένος, προβληματισμένος κόσμος να συνεννοηθεί για να συγκεντρωθεί στις πλατείες;

Οι τηλεοράσεις και οι εφημερίδες είναι γνωστός ο ρόλος που παίζουν, πως αλλιώς λοιπόν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί όλος αυτός ο κόσμος.

Τα κόμματα, και αυτών ο ρόλος είναι γνωστός. Ο κόσμος δεν θέλει καπελώματα, όχι ότι κάποια στιγμή δεν θα καπελωθούν, όπως έγινε με το Πολυτεχνείο, όπου οι πραγματικοί ήρωες αποσύρθηκαν και άφησαν κάποιους αριβίστες να καρπωθούν και εξαργυρώσουν επιταγές και στη συνέχεια να μας καταδυναστευόσουν.  

Μα θα μου πείτε τόσο λίγοι είναι οι αγανακτισμένοι, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα σαν κυβέρνηση.

Κύριε Πάγκαλε ξέρετε τα ποτάμια και οι χείμαρροι ξεκινούν δειλά δειλά και κατόπιν μετατρέπονται στους ορμητικούς χείμαρρους που ξέρουμε. Σας βάζω και δύο φωτογραφίες των πηγών του Αροάνειου  και μια τρίτη μόλις 50 μέτρα πιο κάτω.













Μη ξεγελιέστε κύριε Πάγκαλε μην απογοητεύετε και άλλο τον κόσμο και προπάντων μην τους ειρωνεύεστε και μη τους λοιδορείται.

Μα θα μου πείτε φίλοι μου τι έπαθα με τον κύριο Πάγκαλο. Λοιπόν θα σας εξομολογηθώ την αμαρτία μου, μου είναι πολύ συμπαθής. Αλλά με ενοχλεί αφάνταστα να με ειρωνεύονται να με λοιδορούν. Ναι είμαι και εγώ από αυτούς τους αγανακτισμένους, όχι για τα μνημόνια όχι για τις περικοπές ή τις αυξήσεις των ειδών και υπηρεσιών, αλλά γιατί με κοιτούν στα μάτια και μου λένε ψέματα με την μεγαλύτερη άνεση, ιδίως ο εκπρόσωπος τους. Δεν τους μουντζώνω (δεν αρμόζει στην αισθητική μου) δεν τους βρίζω (τον εαυτό μου βασικά έπρεπε να βρίζω) απλά θα τους γύρναγα την πλάτη όταν θα πέρναγαν. 

Δεν το έχετε καταλάβει ότι παίζετε επικίνδυνο παιχνίδι περιγελώντας τον λαό; Είμαστε αρκετά ώριμοι για να καταλάβουμε την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, μιλήστε μας με ειλικρίνεια και ίσως μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε να σώσουμε αυτή την ταλαίπωρη πατρίδα μας.

Η πατρίδα μας θα σωθεί, θα τη σώσουμε εμείς με ή χωρίς εσάς.

Και ένα τελευταίο κύριε Πάγκαλε. Δεν τα φάγαμε μαζί, αλλά τα κάναμε μαζί, όπως λέει αυτός ο υπέροχος άνθρωπος η Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ.

Και τώρα θα με ρωτήσετε τι σχέση έχει ο τίτλος. Πολύ απλά ήμουν και εγώ εκεί και δεν θέλω να ξαναζήσω τέτοιες στιγμές. Ναι ήμουν 10 ετών μαζί με την αδελφή μου, τους γονείς μου και πολλούς φίλους με τα παιδιά τους από το Παλαιό Φάληρο. Είχαμε ανέβει όλοι μαζί πολύς κόσμος θα έλεγα (και απ’ ότι γνωρίζω δεν είχαμε σχέση με το ΕΑΜ), όταν κάποια στιγμή ακούω τον πατέρα μου να λέει πάμε να φύγουμε θα μας κτυπήσουν. Ίσαμε που είχαμε φτάσει στις στήλες του Ολυμπίου Διός όταν το κακό ξεκίνησε. 

14 σχόλια:

ξωτικό είπε...

Ιππότη ..στάσου να καταπιώ ένα δάκρυ και να σου πω ένα ευχαριστώ ,για την ηρεμία της φωνής σου πρώτα απ'όλα ,για τη χαρά της συμφωνίας ύστερα ,για την αισιοδοξία σου τελικά....
Και να σου πω πως για μένα το πιο αισιόδοξο μήνυμα που πήρα απ'την πλατεία ήταν η ήσυχη σοβαρότητα της πλειοψηφίας ....που ούτε μούτζωνε ούτε φώναζε , κι αυτό για μένα σήμαινε πως πήγαν εκεί ,όπως κι εγώ , με διάθεση υγιούς δράσης και οχι απλώς στείρας αντίδρασης ,και επειδή πάντα φοβάσαι μήπως αυτά είναι ευσεβείς πόθοι ....τα λόγια σου ήταν μεγάλη χαρά .
Εύχομαι να μην χρειαστεί να γίνουμε ποτάμι.....
Σ'ευχαριστώ βαθύτατα



(ναι οι φωτογραφίες που ανεβάζω είναι μειωμένες στο 40 τοις εκατό των αρχικών )

gskastro είπε...

Καλό μου ξωτικό έχεις απόλυτο δίκαιο, αυτή η πλειοψηφία των σοβαρών, ήρεμων αλλά αποφασισμένων ανθρώπων είναι που θα φέρει την αλλαγή. Ελπίζω να το καταλάβουν σύντομα οι πολιτικές ηγεσίες, προτού είναι αργά, προτού υπεισέρθουν ανάμεσά τους στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν ανωμαλία.
Ο κόσμος όλος πιστεύω ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Και άλλοτε είχε μαζευτεί λαοθάλασσα αλλά ήταν οργανωμένες συγκεντρώσεις.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με κόμματα γνωρίζουν πως οργανώνονται οι συγκεντρώσεις. Αναλαμβάνουν οι τοπικές κομματικές οργανώσεις να συνάξουν και οργανώσουν τον κόσμο. Κάνουν μάλιστα και το εξής πονηρό, έχουν καθορίσει (από τα κεντρικά) σε ποιο σταυροδρόμι θα συγκεντρωθεί η κάθε τοπική οργάνωση, ούτως ώστε να φαίνεται ότι η συγκέντρωση καταλαμβάνει μεγάλο χώρο.
Στην προκειμένη περίπτωση όμως ο κόσμος προς το παρόν κατεβαίνει αυθόρμητα, τι θα γίνει αργότερα δεν γνωρίζουμε, ας ελπίσουμε μόνο να είναι μέχρι τέλους ειρηνικές συγκεντρώσεις.
Να εύχεσαι καλό μου Ξωτικό να γίνουμε χείμαρρος ορμητικός, αλλά για ένα και μόνο σκοπό για την σωτηρία της πατρίδας μας και των παιδιών μας.
Όσο για τις φωτογραφίες σου έχω να πω ότι άσχετα αν είναι μειωμένες, αφενός η σύνθεση και αφετέρου ο φωτισμός τις κάνει υπέροχες.
Να είσαι καλά gskastro

Sidepap21 είπε...

Ο συμβολισμός με ...
το ρυάκι που γίνεται
χείμαρρος ασταμάτητος τα λέει όλα !!!
Όπως όλοι οι δυνάστες κι ο Πάγκαλος
προσπαθεί να ξορκίσει τη λαϊκή οργή
υποβαθμίζοντας τη σημασία της ...
Σημάδι πως έχει ξεκοπεί εντελώς απ' την πραγματικότητα και δεν θέλει να
καταλάβει πως σε λίγο θα είναι αργά !!!
Την καλησπέρα μου ...

gskastro είπε...

Φίλε μου side 21 έχεις δίκαιο, μοιάζουν σαν να ζουν σε άλλο κράτος ίσως και σε άλλο πλανήτη. Ειδικά στην περίπτωση του κ. Πάγκαλου φαίνεται ότι δουλεύει το DNA του.
Θα ήθελα να τους δώσω ένα ελαφρυντικό, αυτό της απειρίας. Θα μου πεις τόσα χρόνια εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας και ακόμα να μάθουν! Να φίλε μου, μέχρι τώρα ήταν τα εύκολα, μοιράζανε στον κόσμο απλόχερα από δανεικά, τώρα όμως! Το άτι αγρίεψε και χρειάζεται έμπειρο αναβάτη.
Η ελπίδα μου είναι πλέον στον λαό, όπως τόσες άλλες φορές σώθηκε θα το επαναλάβει και τώρα. Να είσαι καλά gskastro

Άστρια είπε...

Εξαιρετική ανάρτηση. Λιτά, μετρά τον σφυγμό της ψυχής ενός ασθενή που δεν ξέρουμε πόσο μπορεί ακόμα τραγικά να υπομένει.

Προσυπογράφω τις σκέψεις σου αγαπητέ μου gskastro. Κάποιες αντίστοιχες και οι δικές μου της προηγούμενης ανάρτησης.

Όμως όχι... δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι τον συγκλονιστικό παραλληλισμό του τίτλου σου..
Ας μην επαληθευθεί ποτέ!

Να είσαι καλά
καλό βραδάκι:)

gskastro είπε...

Κανείς εχέφρων δεν θέλει να συμβεί ότι συνέβηκε στις 3 Δεκ 1944, και όμως τότε συνέβη. Έχουν γραφτεί αμέτρητες σελίδες από όλες τις πλευρές για τα τότε γεγονότα και τον εμφύλιο, όμως είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια δεν έχει ακόμα ειπωθεί.
Εδώ γεγονότα που τα ζούμε καθημερινά και στο τέλος της ημέρας απορούμε για την αλήθεια.
Δεν ξέρω καλή μου Άστρια τι σαράκι μας τρώει και καταφέρνουμε να γκρεμίζουμε ό τι με κόπο έχουμε φτιάξει.
Μπορεί να φταίει το ανήσυχο πνεύμα μας που δεν μπορούμε να τιθασεύσουμε. Δες τι γίνεται μόλις εγκατασταθούμε σε κάποια άλλη χώρα, μεγαλουργούμε. Μέσα στην πατρίδα μας είμαστε σαν τα υπερκινητικά παιδιά που όλη τους η ενέργεια καταναλώνεται αρνητικά, και μόλις πάμε σε άλλες χώρες μας μαντρώνει το σύστημα και όλη μας η ενέργεια μετατρέπεται σε θετική και εποικοδομητική.
Να είσαι καλά Άστρια, καλό το βραδάκι αλλά είμαι πεθαμένος από την κούραση. Μόλις τώρα επέστρεψα από το γραφείο μου. gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Έγραψες όμορφα μπράβο..

Λιακάδα είπε...

Gskastro, εκτος απο το περιεχομενο της αναρτησης σου σαν ιδεα μου αρεσε ιδιαιτερα ο τροπος που τοποθετηθηκες! Ηρεμα αλλα με πολυ πετυχημενη παρομοιωση :)
Ο πιο πολυς κοσμος θα ενεχοταν και τα μνημονια και τις μισθολογικες περικοπες και τις τιμαριθμικες αυξησεις προκειμενου να .."σωσει το σπίτι του" ! Αυτο που κανενας ομως δεν ανεχεται ειναιη κοροιδια .. τα καταφορα και σοβαρα ψεματα που με τοση ασυνειδησία και ελαφρια την καρδια μας λενε καθημερινα!Γι αυτο και τους μουντζωνει ή τους σιχτιριζει!
Τωρα, τον αγαπητο μας ΠανΚαλο κι εγω τον συμπαθω! Μονο που δεν εχει καταλαβει ακομα πως η βαρυστομαχια που μας εχουν προκαλεσει οι ψευτιες που καθημερινα μας ταιζουν δεν .."χονευεται " ετσι ευκολα ...
Και πως αντιδρα ενα στομαχι σε τετοιες περιπτωσεις? Τα ...αποβαλει! Το θεμα ειναι να μην εχει την κακοτυχια να βρεθει μπροστα σε βαρυστομαχιασμενο λαο μας σε τετοια στιγμη! ;)
Κρατω ζηλοτυπα τη φραση σου " τη χωρα τουτη θα τη σωσουμε με η και και χωρις αυτους! "
Καλο βραδακι!

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα από την ψυχή μου βγαίνουν αυτά όταν βλέπω ανθρώπους να υποφέρουν, ή να αυτοκαταστρέφονται από αφροσύνη.
Για εξήγησέ μου σε παρακαλώ τι συμβαίνει με εσένα; Σε έχω βάλει στον μηχανισμό παρακολούθησης, αλλά με τίποτα δεν ξεκολλάς από τον πάτο, μάλλον κάποιο λάθος θα έχω κάνει. Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

gskastro είπε...

Liakada, ναι θα σωθούμε ή μάλλον θα σώσουμε την Πατρίδα μας με ή χωρίς αυτούς. Όσο για την παρομοίωση, μου ήρθε όταν πέρασα μερικές ημέρες στη Κλειτορία και επισκέφτηκα τις πηγές. Είναι ένα περίεργο συναίσθημα, το νερό αναβλύζει μέσα από τα πόδια σου, δεν είναι μια τρύπα, αλλά βγαίνει από παντού. Την πρώτη φορά που το είδα, δίστασα να περπατήσω στο έδαφος αυτό. Μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν στέρεο έδαφος αλλά έβγαζε νερό σαν σουρωτήρι. Και φυσικά λίγο πιο κάτω γινόταν χείμαρρος.
Δυστυχώς τα ψέματα είναι στην ημερήσια διάταξη, σε τέτοιο σημείο που τα πιστεύουν και οι ίδιοι, φταίμε όμως και εμείς που τα αποζητάμε. Κάποια στιγμή θα συνειδητοποιήσουν ότι το ψέμα τους βλάπτει και μόνο τότε θα το σταματήσουν και ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι τότε αργά.
Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο, gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!!!
Τι εννοείς δεν ξεκολλάω από τον πάτο;;;; Την προηγούμενη εβδομάδα έκανα ανάρτηση..

gskastro είπε...

Ακριβώς αυτό εννοώ Ηφαιστίωνα. Εσύ έβαλες ανάρτηση, αλλά στη λίστα ιστολογιών μου το blog σου δεν κουνήθηκε από εκεί που είναι και τώρα.
Των άλλων μόλις ανεβάσουν ανάρτηση, το blog τους ανεβαίνει στη πρώτη θέση. Θα πρέπει να το ψάξω να δω γιατί γίνεται αυτό. Καλή σου νύχτα gskastro

Λιακάδα είπε...

Καλησπέρα!

sherrysabri είπε...

شركة عزل فوم بالبدائع
شركة عزل فوم براس تنورة
شركة عزل فوم بالخرج
شركة عزل فوم
بالباحة