Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΑΣ, Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΟΛΗ

Το προτελευταίο το έκλεψα από την αγαπητή Άστρια. Ναι η προοπτική μας ολόκληρη βρισκόταν εκεί μπροστά μου στις 22 του Ιουνίου στις 20:30 του 2011 στο θέατρο «Αλέξης Μινωτής» στο Αιγάλεω.
Λίγο πρωτύτερα με είχαν πάρει τα δύο μου εγγόνια, τα αγόρια, να μου ζητήσουν να πάω στο χορό τους.
«Ξέρουμε ότι είσαι πολύ κουρασμένος αλλά σε θέλουμε κοντά μας, πάρε και τα κορίτσια». Πως μπορούσα να αρνηθώ! Είχαμε περάσει 20 ημέρες ταλαιπωρίας με τον γιό μου, λόγω της μεταφοράς του γραφείου μας αλλά και δύο εργασιών που είχαμε αναλάβει κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Ξεκινήσαμε λοιπόν από Μελίσσια, παππούς, γιαγιά, κόρη με τον γαμπρό και τα δύο κορίτσια τους για Αιγάλεω. Μόλις που προφτάσαμε την έναρξη, όσο για θέσεις ίσα που βρήκαμε στις τελευταίες κερκίδες, σε ένα κατάμεστο θέατρο.
Και εκεί πλέον για τρεις ώρες ξεχάσαμε τη μαυρίλα που μας περιτριγυρίζει, τη μαυρίλα που κάποιοι θέλουν να την κάνουν ακόμα πιο μαύρη, αν γίνεται.
Για όλο τον κόσμο εκεί, για τις μανάδες τους πατεράδες τις γιαγιάδες και τους παππούδες, υπήρχε μόνο φως, το φως που έβγαινε από τα παιδιά του κόσμου όλου.
Η άξια Κα Γκρίτζιου Γεωργία είχε κάνει ένα θαύμα. Τρεις ώρες που πέρασαν χωρίς να τις καταλάβουμε τρεις συνεχόμενες, χωρίς διάλυμα ανεπανάληπτες ώρες.
Έβγαλα πολλές φωτογραφίες, αλλά για να μην κουράζω επέλεξα μερικές χαρακτηριστικές.
Φυσικά ο παππούς δεν μπόρεσε να μην συγκινηθεί, ευτυχώς όμως δεν ήταν μόνος, είδα πολλούς γύρω μου που δεν μπόρεσαν να κρατήσουν κάποιο δάκρυ. Φαίνεται ότι είμαστε πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι και έχουμε ανάγκη την εκτόνωση.
Να είναι ευλογημένα τα νιάτα όλου του κόσμου που μας προσφέρουν, ιδίως αυτές τις στιγμές, την ελπίδα και την προοπτική για μια καλύτερη ζωή. Τους την οφείλουμε και γι’ αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, δεν έχουμε το δικαίωμα να λυγίσουμε.






























































36 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Και μετα μου λες εμενα οτι εισαι γερος ανθρωπος!
Δεν σε πιστευω πια!
Ολο μες τα νιατα σε βρισκω χωμενο!
Αλλα καλα κανεις φιλε μου Γιωργη!
Η καλυτερη εκτονωση,
η καλυτερη ψυχοθεραπεια,
ειναι να περναμε καλα,
κατω απο δυσκολες συνθηκες.
Τοτε εχει μεγαλυτερη δραση και επιρροη στο χαλαρωμα!
Παντα τετοια λοιπον.
Οσον τωρα για την ελπιδα,το μελλον και την προοπτικη,
ολα σχετικα ειναι.
Ο ανθρωπος πρεπει να αγωνιζεται σε καθημερινη βαση,
να κανει μικρες καθημερινες νικες,
για να μην χρειαστει να κανει καποια στιγμη μια υπερπροσπαθεια,
η οποια μπορει να μην εχει αισιο τελος,
επειδη για ορισμενα πραγματα,
θα ειναι οντως αργα.
Ρεαλισμος χρειαζεται,κι οχι ενθουσιασμος.
Προγραμματισμος και σωστη προσσεγγιση χρειαζεται.
Απο ολους μας.
Δεν φτανει ποτε η προσπαθεια μερικων χαρισματικων ατομων,
οσο αξιεπαινη κι αν ειναι.
Αυτα ειχα να πω σεβασμιε;)
Και πριν κλεισω,
θα σου ευχηθω καλο ΠΣΚ!

Υγ..Για ρωτα αυτην στον αντικρυστο χορο με το γαλαζιο φορεμα,
θελει να ερθει στον δικο μας συλλογο "μαμαδων" ..;)

gskastro είπε...

Φίλε Κωστή και όμως είμαι γέροντας, απλά ακόμα δίνω αυτές τις μικρές καθημερινές μάχες που γράφεις. Φυσικά έχω και τα κίνητρα, αυτά με ωθούν.
Θα συμφωνήσω λοιπόν μαζί σου φίλε μου, όμως χρειάζεται και ο ενθουσιασμός, αρκεί να τον κρατούμε μέσα σε κάποια πλαίσια.
Βλέπεις πολύς κόσμος ξεκινάει με μόνο τον ενθουσιασμό αλλά στην πορεία απογοητεύεται γιατί χωρίς σωστή προσέγγιση και προγραμματισμό (όπως γράφεις) έχει αστοχίες και σύντομα εγκαταλείπει.
Και τώρα το Υ.Γ. Που να είχα βάλει και το μίνι, το σκάνδαλο της βραδιάς. Όταν το εντόπισα κόντεψε να μου φύγει η φωτογραφική. Βλέπεις και οι γέροι έχουν ψυχή. Όμως αυτή η κυρία πράγματι τράβαγε τα μάτια γυναικών και ανδρών.
Καλό Σαββατοκύριακο και σε εσένα αν και το αυριανό σεμινάριο θα σου τη χαλάσει. Γιώργος

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!! Με τόσες φωτό συγκινήθηκα και εγώ!!! Τι όμορφα! Τόσοι χοροί!!! Μπράβο στα παιδιά και στους διοργανωτές!! Και σε σας μπράβο!!!

gskastro είπε...

Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα. Οι χοροί και οι φορεσιές ήταν πολύ περισσότερες από αυτές που έδειξα, αλλά και η μουσικοί ήταν επίσης πολύ καλοί.
Ευτυχώς που υπάρχουν αυτοί οι σύλλογοι αλλά και οι άνθρωποι που τους στηρίζουν, για να μη χαθούν οι παραδόσεις μας. Φαντάζομαι ότι εκεί που είσαι θα είναι έντονη η παρουσία των παραδόσεων μας.
Να έχεις ένα πολύ καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

Agrampeli είπε...

Συγκινήθηκα.... πραγματικά πολύ όμορφο...ανθρώπινο... καταφέρνει να μας γεμίζει με συναισθήματα... και αυτό για μένα είναι σπουδαίο!

gskastro είπε...

Agrampeli όπως εσύ γράφεις στο blog σου «Πλέον αυτό το ταξίδι μέσα μου καταφέρνω και το κάνω μέσα από τη μουσική….μέσα από ένα τραγούδι… μέσα από εικόνες….» έτσι και εγώ το ταξίδι μου το κάνω μέσα από τα παιδιά. Τα παιδιά όλου του κόσμου, όχι μόνο τα δικά μου. Πράγματι συγκινούμαι όσο δεν φαντάζεσαι όταν βλέπω την νεολαία μας, την φαντάζομαι να ζει σε ένα καλύτερο κόσμο, ένα κόσμο που δεν τους τον προσφέραμε λόγω της απληστίας μας, αλλά που πρέπει να τον δημιουργήσουμε, τους το οφείλουμε.
Όπως γράφεις στο IMAGINE
«Imagine all the people.
Living life in peace.

You may say that I'm a dreamer.
But I'm not the only one.»
Ευχαριστώ για την επίσκεψη, έχεις ένα πολύ ωραίο γεμάτο ευαισθησία blog, συνέχισέ το. Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα, gskastro

Sidepap21 είπε...

Συγκινήθηκα ...
Δεν υπάρχει κούραση
για τέτοια πράγματα !!!
Πριν δυο μήνες άρρωστος
με πίεση και μαρμαρυγή ...
έκανα κουράγιο και βρέθηκα
στο συμπόσιο του Νέου Γέροντα ...
Οι μνήμες κι ο πολιτισμός της
Μικρασίας που παραμένουν αθάνατες
μας δίνουν τη δύναμη για να τις
μεταφυτεύουμε στις νέες γενιές !!!
Νέες Κυδωνίες-Καρσί απ' τ' Αϊβαλί ...
Την καλησπέρα μου
και καλή βδομάδα ...

gskastro είπε...

Έχεις δίκαιο φίλε μου side 21, δεν υπάρχει κούραση για αυτές τις εκδηλώσεις αγάπης και μνήμης. Πρόσεχε την υγεία σου, η πίεση δεν αστειεύεται, το ξέρω γιατί υποφέρω και εγώ. Και μάλιστα η δική μου είναι παιχνιδιάρα από 18 πέφτει 12 με μεγάλη ευκολία. Τι να κάνουμε με αυτή θα ζήσουμε. Να έχεις μια καλή εβδομάδα,. gskastro

Άστρια είπε...

Τώρα που γράφω χαμογελάω, αυτό μου χάρισε η ανάρτηση και τα σχόλια που διάβασα.
Να είσαι καλά αγαπητέ gskastro, να είναι καλά τα παιδιά και να έχουν πάντα τέτοια φωτεινά πρόσωπα και τρυφερά κοκκινισμένα από τον χορό μαγουλάκια:) κι ας προσπαθούμε γι' αυτά, γιατί όπως λέει και το τραγούδι,

"Και όταν θα 'ρθουν οι καιροί
που θα 'χει σβήσει το κερί
στην καταιγίδα

Υπερασπίσου το παιδί
γιατί αν γλιτώσει το παιδί
υπάρχει ελπίδα"


Και ναι, όταν διάβασα τη λέξη "προοπτική" κι εγώ σκέφτηκα με τη σειρά μου, το σχόλιό σου στην ανάρτησή μου.. δικαίωσες την υπόσχεσή σου για μία ανάρτηση ανθρώπινων συγκινητικών στιγμών:)

Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα!

gskastro είπε...

Έχεις δίκαιο καλή μου Άστρια, «αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα». Όταν θα πάψει να είναι σκοπός το ΕΓΩ μας και θα στρέψουμε την προσοχή μας στα παιδιά όλου του κόσμου, ασχέτως χρώματος και φυλής, τότε ο κόσμος θα γίνει σαφώς καλύτερος.
Δεν θα γίνει ποτέ ιδανικός και δεν θα έπρεπε, γιατί θα σταματούσαμε να ψαχνόμαστε να ερευνούμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Δεν τους πρέπει όμως των παιδιών μας ο σημερινός κόσμος που φτιάξαμε όλοι μαζί.
Να είσαι πάντα καλά Άστρια, gskastro

ξωτικό είπε...

Για δές καιρό που διάλεξες το δάκρυ να μου βγάλεις.....
Με τα μάτια στραμένα στα παιδιά ας είναι κάθε σκέψη μας ,κι ας διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο και το μέσα μας παιδί....
Δεν μπορώ να μην πώ οτι οι φωτογραφίες σου είναι .....λαλίστατες !!!

Να τα χαίρεσαι και να σε χαίρονται!!

gskastro είπε...

Καλό μου Ξωτικό, τα δάκρυα της συγκίνησης και χαράς, καλό μας κάνουν, άλλου είδους δάκρυα είναι που πρέπει να απευχόμαστε.
Και φυσικά αυτό που γράφεις ¨να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο το μέσα μας παιδί…¨ είναι πολύ σημαντικό και το ζητούμενο. Όσοι το χάσανε πρέπει να είναι δυστυχείς, εσύ πάντως πρέπει να το έχεις διαφυλάξει, σου βγαίνει με κάθε ευκαιρία.
Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο να έχεις, gskastro

καλημέρα είπε...

Kαλημέρα!
Σε τετοιες εκδηλώσεις, παντα, μα παντα δεν θυμαμαι καμία εξαίρεση, με πιανει μια συγκινηση που κανονικά μπορεί και μη δικαιολογείται κιόλας. Αλλα συμβαίνει, τι να κανω...
Οπότε, κατανοώ απολύτως!

Ποσο όμορφη η φωτογραφία με τον κυκλωτικό χορό στο τελος, απο μόνη της αερας αισιοδοξίας.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλη την αγαπημένη οικογένεια!

gskastro είπε...

Παρόλο που η λογική με το συναίσθημα δεν έχουν και τόσο καλές σχέσεις, είναι λογικό Καλημέρα να συγκινούμαστε μπροστά σε αυτές τις εκδηλώσεις, ιδίως αν συμμετέχουν και παιδιά, και όχι μόνο τα δικά μας παιδιά.
Κατοικώ σε μία περιοχή (Μελίσσια Αττικής) όπου γίνονται αρκετές τέτοιες εκδηλώσεις από τους συλλόγους και φροντίζω να παρευρίσκομαι ψυχή τε και σώμα. Αξίζει τον κόπο να μην χάνουμε τις επαφές με τις ρίζες μας.
Να είσαι καλά Καλημέρα και ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές. Αντί για άλλη ευχή σου εύχομαι ο γιος σου να πετύχει εκεί που αγαπά. gskastro

Άιναφετς είπε...

Πώς είναι δυνατό, μια "νέα" γιαγιάκα σαν και μένα να μην έχει πάρει μυρωδιά ότι υπάρχει στην όμορφη αυτή γειτονιά (με τόσους κοινούς φίλους!), ένας "νεαρός" στη καρδιά παππούς... καλώς σε βρήκα λοιπόν!!!
Όλο αυτό το χάος που δημιουργήσαμε με την απληστία μας, με θλίβει αφάνταστα γιατί στη πραγματικότητα υποθηκεύσαμε το μέλλον των παιδιών μας και τη μοναδική αληθινή χαρά μας!
Καλή μας δύναμη!

gskastro είπε...

Παππούς καλεί νέα γιαγιάκα STOP. Καλώς ήρθες στο φτωχικό μου Στεφανία, έτσι είναι όπως τα λες, η απληστία μας είναι η ρίζα του κακού. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα περάσουν δύσκολα χρόνια. Όμως αυτό μπορεί να βγει και σε καλό.
Ποιος μας είχε πει ότι ο τρόπος που ζούσαμε οι περισσότεροι ήταν και ο σωστός; Την ώρα που εμείς ζούσαμε μέσα στη αφροσύνη μας σπαταλώντας χρήματα που δεν μας ανήκαν, υπήρχαν άλλοι άνθρωποι που στερούνταν και αυτοί και τα παιδιά τους. Αυτοί όμως οι άλλοι έχουν μέσα τους δύναμη που της την έδωσε ακριβώς αυτή η στέρηση, τους ατσάλωσε και είμαι σίγουρος ότι είναι οι άνθρωποι που θα κρατήσουν τις ισορροπίες. Ήρθε λοιπόν η ώρα να ατσαλωθούμε και εμείς και τα παιδιά μας, να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη λαίλαπα με θάρρος.
Να είσαι καλά Στεφανία. gskastro

nikiplos είπε...

Αγαπητέ GsKastro, καλησπέρα...

Ο Νίτσε είπε πως "πρέπει να θεωρούμε χαμένη όποια μέρα δεν χορέψαμε".
Μα είδα νιάτα, διάθεση για συνέχεια, αγάπη για τις χαμένες πατρίδες...
Επειδή είμαι και γω Μικρασιάτης στην καταγωγή από τη μητέρα μου, τέτοια ταξίδια μέθεξης είναι πάντοτε ιδιαίτερα βιωματικά για μένα...
Να είσαι καλά και να έχεις όλην αυτήν την δροσιά, ετούτο το καλοκαίρι!

gskastro είπε...

Φίλε μου Νίκιπλε τελικά φαίνεται ότι οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ρίζες από τις χαμένες πατρίδες.
Ο Νίτσε όντως είχε δίκαιο, μόνο που κάποιοι από εμάς δεν ακολουθήσαμε τη συμβουλή του.
Ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου καλό καλοκαίρι και το φθινόπωρο να μας βρει με λιγότερα προβλήματα. gskastro

Άιναφετς είπε...

Νεαρά γιαγιάκα καλεί νεαρό παππούλη...STOP, παρακαλώ εντοπίσατε γεωγραφικό πλάτος και μήκος...της "Ύπαρξης" σας...ευχαριστώ σας και καλά να περνάτε! :)))

Reuel είπε...

cool pictures bro

Λιακάδα είπε...

Σε αυτες τις δυσκολες συνθηκες που αντιμετωπιζουμε και στις πρωτογνωρες για αμς αλλα και για τον παγκοσμιο χωρο καταστασεις ειναι πολυ βασικο οχι μονο να διατηρησουμε την ψυχραιμια μας αλλακαινα βρισκουμε τροπους εκτονωσης. Τα παιδια μας και τα ματια μας! Αυτα ειναι το παρον και το μελλον μας!
Καλο υπολοιπο Καλοκαιριου, σου ευχομαι και παντα να περνας τοσο ομορφα.

ξωτικό είπε...

Kάπου πήρε το μάτι μου την συνετή φωνή σου να...αντιστέκεται και πάλι και ήρθα να σε ενισχύσω με τις φτωχές μου δυνάμεις !!
Να είσαι καλά !!!

fractal είπε...

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΥ

Γύρισα ετσι ξαφνικά για να σε τσακώσω στα πράσα και να σου κανω σκηνές ζηλειας...
Θα σου εβγαζα τα ματια καϋμένε μου "γέροντα" αν δεν εύρισκα εδω μεσα όλη την παλια καλή μας παρέα...
Και ολη η διάθεση μου να σου στησω καυγα...κατέρρευσε..
Ασε που υποψιάζομαι πως ανάμεσα στα παιδια υπάρχουν και καστρόπουλα...
Αν ειναι ετσι τα προκαλώ σε ενα καρσιλαμά και ενα μπάλο..
Εδώ και τωρα!!!!

Side21 είπε...

Από καρδιάς εύχομαι
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ κι ο
νέος χρόνος να φέρει
υγεία, ευτυχία, ειρήνη, ηρεμία,
αγάπη, δύναμη και δημιουργία
σ' όλους τους ανθρώπους ...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

KAΛH XΡONIA!!!!!

ΑΓAΠH, ΥΓΕΙΑ, προσωπική και οικογενειακή ΓΑΛΗΝΗ, EIΡHNH, και ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!!!
΄Οπου αυτά υπάρχουν η ΧΑΡΑ, η ΕΥΗΜΕΡΙΑ και η ΠΡΟΟΔΟΣ πρυτανεύουν.

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Hfaistiwnas είπε...

Όλα καλά;;;;

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Μας λείπεις και το ξέρεις
KAΛH ΣOY ANOIΞH!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

ξωτικό είπε...

Μας λείπεις και σε χρειαζόμαστε και ανησυχούμε.
Να είσαι καλά εύχομαι κι όπου αγαπά η καρδιά σου !!

Χριστίνα (lbt) είπε...

αγαπητέ κε Γιώργο πώς είσαι;
πώς περνάνε τα χρόνια..
ελπίζω να εισαι καλά και συ και η οικογένειά σου..
Ηταν πολύ όμορφη και ρομαντικη εκεινη η εποχή που επικοινωνουσαμε μέσω των μπλογκς.. μου λειπει.
τα φιλιά μου!

Unknown είπε...

عملائنا الكرام هل تحتاجون الى متخصصين فى اعمال مكافحة الحشرات ؟ اليكم الان شركة العربى لمكافحة الحشرات بحائل التى تعد من اولى الشركات الرائدة فى اعمال مكافحة الحشرات واعمال اخرى كالاتى
شركة رش مبيدات بحائل
مكافحة الحشرات بالمبيدات الامنة . مكافحة الحشرات بدون مغادرة المكان , مكافحة الحشرات القارضة والزواحف , مكافحة الحشرات الطائرة
وهناك الكثير من الخدمات التى تقدمها شركة العربى لمكافحة الحشرات بالاماكن العامة والخاصة وتعمل الشركة على توفير الطرق الحديثة والامنة للعمل على مكافحة كافة انواع الحشرات المختلفة بدون رجعة وضمان عدم عودتها مرة اخرى
شركة مكافحة حشرات بحائل
وتعتمد الشركة على مجموعة من الفنيين المهرة والعاملين المدربين على التعامل مع كافة الخزانات المختلفة والقادرة على حل المشكلات التى من الممكن مواجهاتها اثناء فحص الخزان والتاكد من تنظيفه وتعقيمه وتطهيره تمام والتخلص من الترسبات الموجودة
شركة تنظيف بحائل
عميلنا العزيز هل تبحث عن شركة متخصصة في خدمات التنظيف المختلفة ؟
اليكم عملاؤنا الكرام شركة العربى لخدمة تنظيف الكنب بحائل ،وتوفرها الشركة لجميع العملاء في مناطق حائل وبريدة والقصيم وعنزة ومن ابرز الخدمات التي تهتم الشركة بتوفيرها كالتالي :
شركة تنظيف خزانات بحائل
• توفير جميع خدمات التنظيف المتعددة
• استخدام اجهزة البخار الحديثة
شركة تنظيف مجالس بحائل
• توفير المنظفات المستوردة المستخدمة في عمليات التنظيف
• توفير العمالة المميزة والمتخصصة
• تقديم الخدمة باسعار مغرية
شركة تنظيف منازل بحائل

الحبوب είπε...

شركة مكافحة حشرات بالرياض

şehirlerarası nakliyat είπε...

Gebze evden eve nakliyat hizmetimiz ile şehir içi ve şehirler arası olarak profesyonel, kaliteli ve güvenilir bir nakliye hizmeti sunmaktayız. Bizleri arayan müşterilerimizin istek ve beklentirlerine göre hizmetlerimizi şekillendiriyor, kapsamı sizin hayalinize bırakıyoruz. Dilerseniz ambalaj seçimimiz ile dilediğiniz ambalaj malzemesini seçme imkanı sunuyor, beklediğiniz gibi kaliteyi sizlere sunuyoruz.
gebze evden eve nakliyat her zaman müşteri dostu bir firmadır ve sizleri memnun etmek için çalışmaktadır. Bizler her daim sizler için varız ve sizlerle büyüyoruz. Arayın ve dilediğiniz zaman için rezervasyonunuzu açtırınız.
kocaeli güven nakliyat olarak marka tescili dahilinde eski ve köklü bir firmayız. Bizlere telefon numaralarımızdan ulaşabilir, istediğiniz zaman rezervasyon işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Temsilcilerimiz sizlerden gelen çağrıları büyük bir memnuniyetle cevaplayacaklar ve sorularınıza tatminkar yanıtlar vereceklerdir.

marketing plus5 είπε...

شركة التميز للخدمات المنزلية بالامارات
شركة تسليك مجارى حفر الباطن
شركات مكافحة الحشرات بحفر الباطن
شركة نقل عفش بحفر الباطن
شركة كشف تسريبات بحفر الباطن
مظلات وسواتر
مظلات
سواتر
هناجر

Vurkaçoğlu είπε...

adipex
adipex
adipex
adipex

El Awal είπε...

شركة عزل اسطح ببريدة
شركة عزل اسطح بالبكيرية
شركة عزل اسطح بالرس
شركة عزل خزانات بالرياض
شركة عزل فوم بالرياض
شركه عزل اسطح بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف بالرياض
شركة تنظيف بالرياض