Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Εδώ και λίγο καιρό είχα αρχίσει να αισθάνομαι την κούραση να με καταβάλει. Είχα την εντύπωση ότι τα κάστρα δεν κουράζονται αλλά φαίνεται αυτό δεν ισχύει στην περίπτωσή μου.
Αποφάσισα λοιπόν να δραπετεύσω για τέσσερεις μερούλες. Δεν φαντάζομαι να έχετε αντίρρηση να σας πάρω μαζί μου αυτό το τετραήμερο!
Πρωί πρωί την Πέμπτη φορτώνω το αυτοκίνητο με ένα σακβουαγιάζ και τις φωτογραφικές μου και αναχωρώ για το γραφείο όπου είχα δύο ραντεβού. Υπολόγιζα να αναχωρήσω κατά τις 2 το μεσημέρι για το ταξίδι. Κατά τις 8 το βράδυ λοιπόν (ωραίος προγραμματισμός!) ξεκινώ για το τετραήμερο με γενική κατεύθυνση Πελοπόννησο.
Παρέα λοιπόν με την βροχούλα, την κούραση μου, μερικά CD και τις σοκολάτες μου (χωρίς αυτές δεν πάω πουθενά, ΙΟΝ αμυγδάλου) έβαλα πλώρη για την Κλειτορία στο Χελμό. Η διαδρομή μέχρι τον κόμβο Μαντινείας στην Εθνική Αθηνών – Τριπόλεως ήταν πολύ καλή. Μόλις όμως άφησα την Εθνική και πήρα τον δρόμο προς Αρχαία Ολυμπία, τα πράγματα δυσκόλεψαν, άλλωστε είναι γνωστό ότι οι επαρχιακοί μας δρόμοι είναι γεμάτοι με παγίδες.
Τέλος πάντων κατά τις 11 το βράδυ έφτασα στο οικογενειακό ξενοδοχείο Helmos όπου ευτυχώς βρήκα δωμάτιο. Εκεί με υποδέχτηκε η Roxy, θα την δείτε παρακάτω. Μετά από ένα τοστ και ένα ζεστό μπάνιο παραδόθηκα στην αγκαλιά του μορφέα.
Το πρωί της Παρασκευής χαλαρά χαλαρά σηκώθηκα κατά τις 9, άλλωστε σκοπός του ταξιδιού ήταν η χαλάρωση.

Ο καιρός σκοτεινός και μάλλον μου ετοίμαζε βροχούλα, αλλά δεν με πείραζε, στα ταξίδια μου με αυτοκίνητο προτιμώ τη συννεφιά. Φυσικά δεν είναι και ο ιδεώδης καιρός για φωτογράφιση.






Μετά από ένα ελαφρύ πρόγευμα, αναχώρηση για Βυτίνα. Στο ξενοδοχείο με ξεπροβόδησε η Roxy, μόλις 2 ετών. Πρέπει να σημειώσω ότι είμαι 1,88μ άρα καταλαβαίνετε το μέγεθος της Roxy


Στη διαδρομή προς τη Βυτίνα σταμάτησα για λίγο στο κλήμα του Παυσανία. Υποτίθεται ότι εκεί αναπαυόταν ο Παυσανίας.






Σε όλη τη διαδρομή τα νερά το πράσινο και τα άνθη οργίαζαν, ευλογημένος τόπος. Δεν ξέρω αν οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται την αξία του να ζεις σε τέτοιους τόπους, μακριά από την άθλια Αθήνα.


















Το μόνο που διακόπτει την οργιώδη φύση είναι τα κατάσπαρτα χωριουδάκια σαν και αυτό της Καμενίτσας


Εδώ δεν μπορούσα να μη σταματήσω, η άμοιρη η πατρίδα μας γεμάτη από σταυρούς που μαρτυρούν την τραγωδία της φυλής μας.


Και για να μη γίνομαι (όχι ότι δεν είμαι) φλύαρος, κάποια στιγμή έφτασα στη Βυτίνα.
Και που αλλού θα πήγαινα! Στο κουτούκι του Γιάννη. Η όλη διακόσμηση ακόμα και ο ανάγλυφος τοίχος με τα ενσωματωμένα φυτά δικής του κατασκευής. Τα δε εδέσματά του καταπληκτικά, δεν θα τα απαριθμήσω για να μην σας σκανδαλίσω, μία δοκιμή θα σας πείσει.











Η ταμειακή μηχανή τι σας λέει;


Στη πόλη μέσα, τα γνωστά τουριστικά μαγαζιά με τα καλούδια τους. Εκεί είδα και κουκουνάρι 25 εκ. μήκος με το συμπάθιο.



Μετά τη βόλτα στη πόλη αποφάσισα να επιστρέψω στο ξενοδοχείο, γιατί την επομένη είχα σκοπό να κάνω μεγαλύτερη βόλτα.

Το Σάββατο ήταν καλύτερη ημέρα, δεν έβρεξε αν και υπήρχε συννεφιά.
Αναχώρηση λοιπόν για τις πηγές του Αροάνειου ποταμού και στη συνέχεια προσκύνημα στο τόπο μαρτυρίου στα Καλάβρυτα και μετά στάση στη Ζαχλωρού για μεσημεριανό. Η Ζαχλωρού είναι το χωριό που κάνει στάση ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κοντά στο Μέγα Σπήλαιο.

Οι πηγές του Αροάνειου ποταμού είναι καταπληκτικό θέαμα, το νερό αναβλύζει μέσα από τη γη.











Και 50 μέτρα παρακάτω



Η κοπελιά με κατάφερε να αγοράσω σχεδόν το μισό της μαγαζί, ας είναι καλά. Πάντως αυτό που με συγκινεί με όλους τους ανθρώπους της υπαίθρου είναι η φιλοσοφημένη στάση ζωής.


Στο χώρο του μαρτυρίου προσκύνησα ακόμα μία φορά. Έβγαλα μία μόνο φωτογραφία γιατί υπήρχαν αρκετά παιδιά και δεν ήθελα να φανούν τα πρόσωπα τους. Προφανώς ήταν σχολική εκδρομή και οι δάσκαλοι τους κάνουν πολύ καλά που τους ξεναγούν στους ιερούς μας τόπους.



Επόμενη στάση Ζαχλωρού, όπου και ο ενδιάμεσος σταθμός του οδοντωτού.







Ψωμί με λαδάκι και ελιές ό τι καλύτερο υπάρχει για αρχή.


Και ξαφνικά μου καρφώθηκε η ιδέα να κάνω μια βόλτα με τον οδοντωτό. Δεν είχα ξαναμπεί και άρχισα να αδημονώ σαν μικρό παιδί. Ίσα που πρόλαβα να αποτελειώσω το γεύμα και να τρέξω να τον προλάβω.

Η διαδρομή ήταν Ζαχλωρού Διακοφτό και επιστροφή Ζαχλωρού όπου είχα αφήσει το αυτοκίνητό μου.



Η πρώτη ανηφόρα και αμέσως μετά κατηφόρα. Πολύ χρήσιμος ο οδοντωτός κανόνας στο μέσον στης γραμμής


Οι οδηγοί έχουν και τα τυχερά τους



Και μερικές μόνον φωτογραφίες από τα πλούσια νερά του ποταμού Βούρα.

Το όνομά του ξέρετε από πού το πείρε; Από την Βούρα την κόρη της Ελίκης και Ίωνα την οποία είχε ερωτευτεί ο Ηρακλής και προκειμένου να πάει κοντά της άνοιξε το βουνό με το σπαθί του και δημιουργήθηκε το φαράγγι.













Στο σταθμό του Διακοφτού υπάρχει και μια από τις πρώτες μηχανές του οδοντωτού.






Από τη Ζαχλωρού κατευθύνθηκα στη πόλη των Καλαβρύτων, αλλά δεν σας κρύβω ότι το μετάνιωσα. Είναι μια καθαρά τουριστική πόλη και παρ’ όλο που έβγαλα φωτογραφίες δεν το θεωρώ αρμόζον να τις αναρτήσω. Θα περίμενα κάτι άλλο, δεν ξέρω ακριβώς τι, αλλά κάτι που να θυμίζει αυτό το μαρτύριο που πέρασαν οι κάτοικοί της. Θα με ρωτήσετε, τι ήθελα να φορούν μαύρα και να θρηνούν; Όχι αλλά κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Ας είναι, δική τους υπόθεση!

Το βράδυ αποφάσισα να φάω ελαφρά όπως και τις προηγούμενες ημέρες, τσάι του βουνού και τοστ και στη συνέχεια κουβεντολόι με τους ιδιοκτήτες.
Η ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου είναι πολύ ζεστή. Ο παππούς 89 ετών, η γιαγιά, ο γιός η γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά. Τα παιδία έρχονται το Σαββατοκύριακο γιατί σπουδάζουν στην Αθήνα. Υπάρχει και η κόρη των γερόντων αλλά αυτή είναι κυβερνήτης πυροσβεστικού ελικοπτέρου και τώρα σβήνει φωτιές στην Αυστραλία, το καλοκαίρι βρίσκεται στην Ελλάδα για πυρόσβεση.
Το ξενοδοχείο διαθέτει και δύο πισίνες, μία ανοικτή Ολυμπιακών διαστάσεων και μία κλειστή θερμαινόμενη.

Αν βρεθείτε εκεί κοντά αξίζει να μείνετε σε αυτό το ξενοδοχείο.








Κυριακή αναχώρηση για Αθήνα, αλλά όχι κατευθείαν. Μια που ήμουν εκεί δεν θα ήταν και άσχημα να επισκευτώ τον ποταμό Λάδωνα και την τεχνιτή λίμνη.


Τώρα που βρέθηκε εκεί μη με ρωτάτε.



Ο Λάδωνας στο σημείο που ξεκινούν τα rafting.







Η τεχνιτή λίμνη του Λάδωνα από την πλευρά του φράγματος


Παρ’ όλες τις βροχές η υπερχείλιση του φράγματος δεν λειτούργησε φέτος. Πέρυσι είχε λειτουργήσει 40 ημέρες.
Το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ βρίσκεται σε ευθεία απόσταση περί τα 9 χιλιόμετρα και συνδέεται με αγωγό με το φράγμα. Οδικώς η απόσταση είναι 30 χιλιόμετρα.



Το χωριό Πουρναριά και από κάτω το συμπαθητικό νεκροταφείο του χωριού και στο βάθος η λίμνη του Λάδωνα. Υπήρχε καταχνιά και οι φωτογραφίες από μακριά δεν ήταν και οι καλύτερες.








Και φυσικά πρόβατα με αγωγή, δεν σας κρύβω ότι πέρασα πολλά κοπάδια και μου έκανε εντύπωση που βάδιζαν στα δεξιά του δρόμου. Αχ, και οι διαδηλωτές στην Αθήνα να είχαν την ίδια συμπεριφορά!



Στην επιστροφή συνάντησα και ένα γοητευτικό πανβρώμικο γαϊδαράκο.


Και εδώ τελείωσε το οδοιπορικό μου, ας κάνω όμως και τον απολογισμό μου, μήπως και κάποιοι αποφασίσουν να ακολουθήσουν παρόμοια διαδρομή.

Φωτογραφίες 289
Χιλιόμετρα διανυθέντα 755. Εκ των οποίων 300 χιλ. στην Εθνική και 455 χιλ σε επαρχιακούς και ορεινούς δρόμους
Μέση ταχύτητα 46χιλ/ώρα
Μέση κατανάλωση 8,8 λιτ./100χιλ
Βενζίνη συνολικά 67 λίτρα συνολ. € 91 (στην Λ. Αθηνών € 1,61 (Shell) και στα Καλάβρυτα €1,767 (AVIN).
Διόδια €15,6
Εισιτήρια οδοντωτού €17,40 με επιστροφή. Το παιδικό έχει €15
Ξενοδοχείο €50 το δίκλινο, μου αρέσουν τα φαρδιά κρεβάτια, μπορείς και να φιλοξενήσεις άμα λάχει.
Γεύματα: Οι τιμές λογικές, αρκεί να μη παρασυρθεί κάποιος με τις λιχουδιές, οπόταν διπλό το κακό. Πόντοι στην περιφέρεια και ξεφεύγει και ο προϋπολογισμός.

Πάντως για ένα τετραήμερο χαλάρωσης νομίζω ότι άξιζε. Άλλωστε αν βρείτε καμιά παρέα στο δρόμο μπορείτε και να μειώσετε τα έξοδα βενζίνης και ξενοδοχείου.

Υ.Γ. Μπήκα στο blog της αγαπητής Astria και είδα τα δύο μου γατάκια που είχα βάλει στην ανάρτηση προ 2 ετών. Τα ξαναβάζω λοιπόν όπως είναι τώρα Astria, αλλά μη μου τα ματιάσεις.




29 σχόλια:

Asterion είπε...

Κάστρο πόλύ ωραία όλα σαν να μου φαίνεσαι ενσάρκωση του Παυσανία (του προγόνου και όχι του Κατσώτα). Εκεί στο πολυάνδρειο (ομαδικό τάφο με μόνο άνδρες) είναι θαμμένος και ο πατέρας της συμμαθήτριάς μας της Γιώτας Βλαγκοοπύλου (Γυμνασιάρχης ντότε). Τελικά δεν μας εξήγησες το κρεβάτι μπόρεσες να το χρησιμοποιήσεις ολόκληρο ή είχες περισεύματα;

ξωτικό είπε...

Ωωωωω καλά μου μύρισε..πατρίδα (ε καλά περίπου) και με τράβηξε....
Να'ξερες πόσο με ξεκούρασε η βόλτα που με πήγες !!!!
Πολύ ζήλεψα το ποτάμι και το τραινάκι !!!

(καλά μόνο 289 φωτογραφίες;;; τέρας εγκράτειας !!!!)

Με το καλό η επόμενη βόλτα !!!

gskastro είπε...

Αστερίωνα γνωρίζεις πολύ καλά το φίλος σου. Είναι ταυτόχρονα και είναι ηθικό στοιχείο και πονόψυχος, επομένως βγάλε το συμπέρασμά σου για το κρεβάτι. Για τον πατέρα της Γιώτας το γνώριζα, αλλά το είχα ξεχάσει για να ψάξω. Θα ξαναπάω όμως γιατί το θεωρώ υποχρέωση μου όποτε βρίσκομαι κοντά στον τόπο αυτό. Ίσως επαναλάβω το ταξίδι με τα αγόρια εγγόνια μου.
Όσο για τον Παυσανία, σκέψου να υπήρχε τότε η φωτογραφία, τι θα μας είχε κληροδοτήσει! Ξέρεις έχω σκεφτεί να κάνω μια φωτογραφική περιήγηση που να αφορά τα ξωκλήσια και πόσα από αυτά είναι κτισμένα επάνω σε αρχαία μνημεία. Να είσαι καλά φίλε μου gskastro

gskastro είπε...

Καλό μου ξωτικό αν ήξερα ακριβώς που είναι η πατρίδα σου θα πήγαινα και από εκεί. Μου αρέσει η περιπλάνηση και ιδίως με συννεφιασμένο καιρό, αν και δεν είναι ο καταλληλότερος για φωτογράφηση, ιδίως απομακρυσμένων τοπίων.
Πράγματι η διαδρομή με το τραινάκι καταπληκτική, τράβηξα πολλές φωτογραφίες εκεί αλλά σκέφτηκα ότι θα κούραζα αν έβαζα και άλλες.
Όσο για τον αριθμό των φωτογραφιών πράγματι είναι μικρός, αλλά όπως σου είπα ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός για φωτογράφηση. Πάντως τις δικές σου φωτοσυνθέσεις δεν τις φτάνω ούτε στο νυχάκι.
Καλό σου απόγευμα φίλη Ξωτικό gskastro

Λιακάδα είπε...

Μας ταξιδεψες αριστοτεχνικα με την περιγραφη και τις φωτογραφιες απο το μικρο οδοιπορικο σου σε αυτες τις ασημες αλλα πανεμορφες γωνιες της μικρης πατριδας! Οσοι λενε πως δεν ειναι ομορφα κατω απο το..αυλακι ! δεν ξερουν τι χανουν!
Καλως επεστρεψες λοιπον και ευχομαι καλη δυναμη ως την επομενη αποδραση απο την Αθηνα μας που ετσι που την καταντησαμε δεν μας αφηνει να διακρινουμε και να χαρουμε τις αλλαγες των εποχων του χρονου, παρα μονο σε καποιoυς μικρους κήπους ή καποια εναπομειναντα παρκακια!
Καλη μερα και καλο υπολοιπο εβδομαδος, σου εχομαι:)

gskastro είπε...

Η πατρίδας μας Liakada έχει μαγευτικές και πανέμορφες γωνιές, εμείς όμως ή μάλλον πολλοί από εμάς τις περιφρονούμε και τρέχουμε στο εξωτερικό για κάτι υποδεέστερο ίσως. Πως όμως θα εντυπωσιάσουμε τους φίλους μας αν δεν τους πούμε ότι πήγαμε για διακοπές στο εξωτερικό! Ο καθένας όμως όπως το καταλαβαίνει. Προσωπικά έχω πάει σε πολλές χώρες (για επαγγελματικούς λόγους, ποτέ για διακοπές) και δεν σου κρύβω ότι σαν την Ελλάδα μας δεν έχω βρει. Μπορεί να είναι πιο οργανωμένοι, μπορεί να έχουν περισσότερο ανεπτυγμένο τεχνικό πολιτισμό αλλά στην Ελλάδα αισθάνεσαι ότι ζεις και ας τρως ψωμί και ελιά σαν και αυτό στη φωτογραφία. “Και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε” (όπως λέει και κάποιος) η Ελλάδα έχει τις ωραιότερες γυναίκες. Ευχαριστώ για την επίσκεψη και να είσαι πάντα καλά. gskastro

Λιακάδα είπε...

Ανεβαινει νομιζουν η υποληψη τους ετσι! χαχ! Σιγουρα και αποδεδειγμενα εχουν ομορφες ολες οι χωρες.. Αλλα μερικοι δεν εχουν παει ουτε στη διπλανη τους πολη και πετανε τη σκουφια τους για το Πουκε πχ!
Και οχι μονο! Πανε με ... διακοποδανειο! Τζαμπα μαγκες! Τρελλα πραγματα,χωρις καμμια λογικη! "ΠPoul - mour" που λεει η νεολαια μας, poul mour at any cost!Προφανως δεν ξερουν τι χανουν!
Ζηλεψα την εκδρομη σου!Αλλα η σκεψη μου καταλαγιαζει στην ιδεα πως απο βδομαδα με περιμενει ενα νησακι!
Καλησπερα :D

gskastro είπε...

Κάπως έτσι όπως τα λες είναι καλή μου Liakada, η ματαιοδοξία του ανθρώπου δεν έχει όρια. Βασικά έχει μπλέξει τις αξίες. Τζάμπα μάγκες όπως γράφεις που όμως αυτή την απερισκεψία την πληρώνουμε όλοι τώρα. Να περάσεις καλά στο νησάκι σου και να μας φέρεις πολλές φωτογραφίες. Υποψιάζομαι ότι θα μείνεις και το Πάσχα εκεί. Καλό σου βράδυ, gskastro.
ΥΓ . το D τι σημαίνει;

fractal είπε...

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΩ!!!!!!
Α.....ΜΑ....ΠΙΑ!!!!!!!!!!!!!.

Έκανες τετοια διαδριμή χωρίς εμένα....
Μόνο τα αδέσποτα σκυλιά ξερεις να μαζευεις...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ καστρο μου τό πόσο χάρηκα που όχι μονο χάρηκες απόλαυσες και ξεκουράστηκες αλλά εφερες και σε μας λίγη από τη δική σου απόλαυση ...
Ναι αλλά όμως το οδηπορικό αυτό σου δημιούργησε υποχρεώσεις!!!
Σημαίνει πως είσαι σε φορμα για πολυήμερες μετακινήσεις.. Να δω αν αυτό θα το αξιοποιήσεις για να εισβάλεις σε κάποια άλλα...κάστρα...
Φιλια στην Καστρένια και τα καστρόπουλα καθε ηλικίας .

gskastro είπε...

Καλό μου fractal ευχαριστώ για τις ευχές. Δεν μπορούσα να σε πάρω γιατί το οδοιπορικό το έκανα μόνος και η Κάστραινα θα σήκωνε θύελλα. Ξέρεις τι ωραίο που είναι να ξυπνάς όποτε θέλεις και να τεντώνεσαι σε διπλό κρεβάτι, να πηγαίνεις όπου θέλεις, να σταματάς σε ερημικά καφενεδάκια να πίνεις καμιά ρακί χωρίς να έχεις τον έλεγχο «μη πίνεις έχεις πίεση». Έφυγα με πρωινή πίεση 17 και επέστρεψα με 13, τα υπόλοιπα 4 τα άφησα στο Χελμό.
Κάποια ώρα θα εισβάλλω και στο δικό σου κάστρο μην ανησυχείς, άλλωστε θέλω να δω και την παπαδιά. Να είσαι καλά και εύχομαι γρήγορα το μικρό να πει την πρώτη του κουβέντα, και ξέρεις ποια θα είναι, και τότε να σε δω! Θα τα πούμε από κοντά την άλλη εβδομάδα, φιλάκια gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Ομορφο το οδοιπορικο σου φιλε μου Γιωργη!
Ομορφα δοσμενο!
Σχεδον νεανικα..
για αυτο ισως βρηκα και ενα..ατοπημα;)
Στα σχολια..
Και βεβαια ειναι ωραια η Ελλαδα σαν φυση.
Σε καμια περιπτωση ομως δεν δεχομαι οτι ειναι ανωτερη,
και οτι θελουμε να..φανουμε..οταν επισκεφτομαστε αλλες χωρες.
Εχει χωρες διπλα μας,
που ειναι πολυ ανωτερες σε φυσικη ομορφια!
Δεν θελω υπερβολες λοιπον..
Ακομα και το αγαπημενο μου νησι να παραθεσω,
μαλλον υπερισχυει;)

Καλη ξεκουραστη εβδομαδα ευχομαι!

Υγ..Φυσικα και θα επανελθω να σχολιασω αναλυτικοτερα;)

gskastro είπε...

Φίλε Κωστή μη με μαλώνεις, άλλωστε είμαι νέος ακόμα και δικαιολογούμαι να κάνω λάθη. Πάντως κάπου κάποτε είχα γράψει ότι έχω κολλήσει στα 15 (στα μυαλά φυσικά) και δεν ξεκολλώ από εκεί με τίποτα, άλλωστε γι’ αυτό και κάνω καλή παρέα με τις εγγονές μου. Μάλλον εσύ θα μπορείς να δώσεις εξήγηση.
Αν το κοιτάξεις αντικειμενικά σαφώς και θα βρεις ωραιότερες φυσικές καλλονές σε άλλες χώρες, το θέμα όμως έχει και ένα υποκειμενισμό. Εγώ πάντως συνδυάζω την ομορφιά ενός τόπου με την άνεση με την οποία μπορώ να κινηθώ, με την άνεση που αισθάνομαι με τους ανθρώπους.
Μη ξεχνάς ότι εσύ γνωρίζοντας τον τρόπο ζωής των Γερμανών, μπορείς άνετα να κινηθείς ανάμεσά τους (ιδίως τα Σάββατα ανάμεσα σε μαμάδες) και να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης.
Έχω βρεθεί πολλές φορές(για επαγγελματικούς λόγους) στη Γερμανία και φυσικά έχω ξεναγηθεί σε πολλά ωραία μέρη, μιλούσαμε στην Αγγλική όμως δεν μπορούσα να έρθω σε επαφή με τον κόσμο. Μου φερόντουσαν ευγενικά με εξυπηρετούσαν αλλά δεν με γέμιζαν και νομίζω η επαφή με τον άνθρωπο είναι μια αναγκαιότητα.
Ξέρεις πόσο ενθουσιάζομαι Κωστή όταν σταματώ σε καφενεδάκι για να φάω ψωμάκι ελίτσες και τυράκι κάτω από ένα πλάτανο και φύγω από εκεί μετά από ώρες γιατί έπιασα κουβεντολόι με τον μαγαζάτορα και μερικούς θαμώνες!
Όσο για το να …φανούμε, δυστυχώς Κωστή πολλοί από εμάς (βάζω και τον εαυτόν μου για λόγους ευγένειας) όντως αυτό κάνουν. Παίρνουν δάνειο για να ταξιδέψουν κονσερβοποιημένοι στο εξωτερικό αντί να ψάξουν να βρουν τις Ελληνικές φυσικές καλλονές.
Κωστή να έχεις και εσύ μια καλή εβδομάδα. Γιώργος
ΥΓ. Το δικό σου ΥΓ αφορά τις Ελληνίδες; Γιατί εκεί δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου. Εάν διαφωνείς σε καλώ από τώρα σε μονομαχία μέχρι τελικής πτώσης με μπακαλιάρο σκορδαλιά και λευκό κρασί όταν και όποτε συναντηθούμε.

dyosmaraki είπε...

Ομορφο το οδοιπορικό σου. Ντυμένο με ιστορία, χρώματα της φύσης, περιγραφή μιας καθημερινότητας που τη γευόμαστε μοναχά κάποια Σαββατοκύριακα και στολισμένο με όμορφο και επιλεγμένο φωτογραφικό υλικό που σε ταξιδεύει.
Νάξερες τι βάλσαμο ήταν αυτή η βόλτα που μας έκανες.

Μια όμορφη εβδομάδα εύχομαι

gskastro είπε...

Να είσαι καλά Dyosmaraki, με ευχαριστεί να μοιράζομαι τις χαρές μου με τους φίλους. Στα 52 χρόνια που εργάζομαι, οι άδειες από την εργασία ήταν αυτής της μορφής (εκτός από 5 φορές που πήρα ολόκληρο μήνα) . Μου ταιριάζει καλύτερα και λόγω ιδιοσυγκρασίας αλλά και λόγω της εργασίας μου.
Και φυσικά η φωτογραφική μηχανή δεν λείπει ποτέ από επάνω μου, την κουβαλάω όπου και να πάω. Έχει αποδειχτεί πολύτιμη.
Εύχομαι και σ’ εσένα μια πολύ καλή εβδομάδα, gskastro

Άστρια είπε...

Τί υπέροχο ταξίδι ήταν αυτό!
Και οι φωτογραφίες σου πολύ ωραίες..
είχαν μία καθαρότητα και μία ηρεμία...
Πραγματικά με ξεκούρασες, να είσαι καλά!
Στον οδοντωτό δεν έχω ανέβει και είναι κάτι που πάντα το ήθελα!

Περιμένουμε κι άλλα ταξίδια:)

χαχααααα, δεν ματιάζω γιατί δεν έχω μπλε μάτια (όπως λένε) Τα πανέμορφα γατάκια δεν θα τα γνώριζα, ευχαριστώ πολύ για τη σκέψη να μου τα δείξεις:)

φιλιά πολλά!

gskastro είπε...

Καλή μου Astria η διαδρομή που κάνει ο οδοντωτός είναι υπέροχη, η καλύτερη εποχή είναι η άνοιξη όταν ο ποταμός Βούρα κατεβάζει άφθονα νερά. Αν βρεις ευκαιρία, είναι μία ωραία μονοήμερη εκδρομή αν μένεις σε απόσταση μέχρι 200 χιλιόμετρα από το Διακοφτό. Από εκεί για τα Καλάβρυτα με τον οδοντωτό είναι περίπου 50 λεπτά.
Στην επιστροφή μπορείς να σταματήσεις στη Ζαχλωρού για γεύμα (έχει δύο συμπαθητικά ταβερνάκια) και να συνεχίσεις με το επόμενο.
Τα γατάκια είναι δύο από τα οκτώ που έχω, κάποτε είχα 20 γατιά και τρία σκυλιά. Να είσαι καλά Astria και πολλά φιλιά από τον gskastro

DaisyCrazy είπε...

τι πανέμορφη διαδρομή! απίθανες φωτογραφίες! λες και μας πήρες μαζί σου!

πριν δυο χρόνια είχαμε πάει στην Καρδαμύλη και διανύσαμε απ'την αθήνα όλη την πελοπόννησο. πρώτη φορά έκανα αυτή τη διαδρομή και εντυπωσιάστηκα από το ποσο όμορφη είναι. όλες οι πόλεις, τα χωριά, οι δρόμοι έχουν κάτι ξεχωριστό. ελπίζω να ξαναπάω σύντομα.

αυτές οι αμυγδαλιές ειναι τόσο πανέμορφες και θαραλλέες! τις λατρεύω! :)

DaisyCrazy είπε...

οι γατούλες πανέμορφες! φτου φτου φτου να μη σου τις ματιάσω!

gskastro είπε...

DaisyCrazy καλώς ήρθες στο σπιτικό μου. Όντως η Πελοπόννησο είναι γεμάτη ομορφιές και να φανταστείς ότι δεν πήγα και την καλύτερη εποχή. Ένα μήνα αργότερα η φύση όλη θα οργίαζε.
Στο επόμενο τετραήμερο που θα αποδράσω σκέφτομαι να κάνω τον γύρο του Ολύμπου, είναι και αυτός μαγεία.
Να είσαι καλά DaisyCrazy και ευχαριστώ για την επίσκεψη. gskastro

Άστρια είπε...

gskastro μας, σου εύχομαι από καρδιάς Καλή Ανάσταση με όλη την αγαπημένη σου οικογένεια γύρω!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Αχ Ελλαδίτσα μας... με τόσες ομορφιές γίνεται να μη σε αγαπάμε;

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με ΥΓΕΙΑ, ΓΑΛΗΝΗ και ΧΑΡΑ!!!

Φιλί και Γλαρένες αγκαλιές

Sidepap21 είπε...

Πλήρες οδοιπορικό ...
Κινδυνεύει η Κα Μάγια !!!
Ωραία η ορεινή Πελοπόννησος ...
Περίπου στα ίδια μέρη ήμουν πριν 3 χρόνια
είδα και το χάρτη του Δήμου Τροπαίων
και θυμήθηκα τους κουμπάρους μου
στο Δωδεκάμετρο !!!
Θερμές ευχές για ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ...
με υγεία και οικογενειακή ευτυχία !!!

Vrakas Kostas είπε...

Χριστος Ανεστη φιλε μου Γιωργη,
και χρονια πολλα και για την ονομαστικη σου εορτη!
Κοιτα να τα πουμε απο τηλεφωνου,
γιατι μου εφυγε η γραμματεας μου,
(μαντεψε γιατι;)
και βαρυεμαι να δακτυλογραφω;)

gskastro είπε...

Άστρια καλή μου να είσαι καλά και ευχαριστώ για τις ευχές σου. Τις δικές μου τις άφησα στο Blog σου αλλά και από εδώ σου εύχομαι υγεία και ευτυχία. Gskastro

gskastro είπε...

Γλαρένια μου έχεις δίκαιο η Ελλάδα μας έχει απίθανες καλλονές, φαίνεται όμως ότι πολλοί δεν την αγαπάνε όσο θα έπρεπε. Ευχαριστώ για τις ευχές και εύχομαι και εγώ για όλη σου την γλαροοικογένεια χαρά και ευτυχία. gskastro

gskastro είπε...

Φίλε μου Side 21 τις ευχές μου τις έχω ήδη στείλει αλλά δεν χάνω ευκαιρία που να μην εύχομαι στους φίλους αλλά και στο κόσμο ολόκληρο χαρά και ευτυχία.
Όντως ωραία η ορεινή Πελοπόννησος, υπάρχουν όμως και καλύτερες διαδρομές από αυτή που έκανα. Να είσαι καλά gskastro.

gskastro είπε...

Κωστή φίλε μου, τι θα γίνει με εσένα! Έτσι είναι οι μεγάλοι έρωτες, έχουν και μεγάλες διακυμάνσεις. Σου στέλνω το τηλέφωνό μου στο e-mail σου για να μπορείς να επικοινωνείς και όταν σου λείπει.
Ευχαριστώ για τις ευχές αλλά είμαι εκνευρισμένος με την εορτή μου, πολύ κουνιστή να πάρει η ευχή.
Να είσαι καλά και ελπίζω να σας κάνει καλό καιρό εκεί στη Γερμανία. Gskastro
ΥΓ. Προ ημερών μπήκα στο site του Freiburg. Τι υπέροχη πόλη αλλά και τι προοδευτικοί άνθρωποι πρέπει να είναι!

elante είπε...

Καλησπέρα σας.
Είδα ότι ζούσατε 5 χρόνια στη Σκωτία και ενδιαφέρομαι για πληροφορίες σχετικά με αυτή την τόσο πανέμορφη χώρα.

Αν μπορείτε, στείλτε μου μήνυμα για να τα πούμε πιο αναλυτικά.

dimitsos12@yahoo.gr

Είναι επείγον...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δημήτρης Παπαδημητρίου

Elsina Mecaj είπε...

Përshëndetje, unë jam Elsina. Pasi ishte në lidhje me Anderson për vite me radhë, ai u nda nga unë, bëra gjithçka që ishte e mundur për ta rikthyer atë, por gjithçka ishte e kotë, e doja aq shumë për shkak të dashurisë që kam për të, e luta me gjithçka. Unë bëra premtime, por ai refuzoi. I shpjegova problemin tim shoqes sime dhe ajo më sugjeroi që më mirë të kontaktoja një magjistar që mund të më ndihmonte të bëja një magji për ta rikthyer atë, por unë jam tipi që nuk besova kurrë në magji, nuk kisha zgjidhje tjetër veçse ta provoja. e dërgoi me postë magjistarin dhe ai më tha se nuk kishte problem që gjithçka do të jetë në rregull para tre ditësh, se ish-i im do të kthehet tek unë para tre ditësh, ai bëri magjinë dhe çuditërisht në ditën e dytë, ishte rreth orës 16:00. Ish-i im më thirri, isha aq i befasuar, iu përgjigja telefonatës dhe gjithçka që ai tha ishte se i vinte shumë keq për gjithçka që ndodhi, sa donte që unë të kthehesha tek ai, se më donte aq shumë. Unë isha shumë i lumtur dhe shkova tek ai dhe kështu filluam të jetonim përsëri të lumtur së bashku. Që atëherë, unë kam premtuar se këdo që njoh që ka një problem marrëdhënieje, do t'i ndihmoja një personi të tillë duke e referuar atë te personi i vetëm real dhe i fuqishëm i magjisë që më ndihmoi me problemin tim. Ju mund t'i dërgoni email atij nëse keni nevojë për ndihmën e tij në marrëdhënien tuaj ose në ndonjë rast tjetër. Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp+2349074881619

1) Magjitë e dashurisë
2) Magjitë e humbura të dashurisë
3) Magjitë e divorcit
4) Magjitë e martesës
5) Magjitë lidhëse
6) Magjitë e ndarjes
7) Dëboni një dashnor të kaluar
8.) Magjitë e fitimit të lotarisë
9) dëshironi të kënaqni të dashurin tuaj
Kontaktoni këtë njeri të madh nëse keni ndonjë problem për një zgjidhje të qëndrueshme. Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp+2349074881619