Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

ΕΛΑΦΡΟΧΕΡΗΔΕΣ Ή ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ



Και μια δροσερή φωτογραφία από τον Παρνασσό από την μεριά του Καλλίδρομου.


Φίλοι μου έχουμε ξαναπεί για την χρησιμότητα των συμβουλών και πόσο τις λαμβάνουν υπόψη τους οι λήπτες των συμβουλών.
Λοιπόν είμαι από αυτούς που ταράζουν τους άλλους σε συμβουλές και ειδικά τα εγγόνια μου και τα παιδιά μου.
Φαίνεται λοιπόν ότι η μοίρα μου έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έγινα ο περίγελος όλης της οικογένειας.
Για να τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας είχα πολύ λίγο καιρό ή αν θέλετε και έλλειψη διάθεσης για blogging. Έμπαινα σας διάβαζα και αργά και που έγραφα κανένα βιαστικό σχόλιο.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο είχαμε πάει με τον γιό μου για εργασίες μετρήσεων στο Καλλίδρομο και σκεφτόμουνα αυτό το Σαββατοκύριακο να ξεκουραστώ και αφενός να γράψω μια ανάρτηση για το υπέροχο Καλλίδρομο και αφετέρου να αφήσω σχόλια στις δικές σας αναρτήσεις.
Τα πράγματα όμως ήρθαν ανάποδα. Και να που γράφω για κάτι ελαφροχέρηδες συμπολίτες μας.
Την Παρασκευή τελειώνοντας την εργασία μου κατά τις 7 το απόγευμα στο γραφείο μου στο Αιγάλεω, ξεκίνησα να πάρω το μετρό και στην συνέχεια από το Μοναστηράκι τον ηλεκτρικό για Μαρούσι.
Μπαίνω στον ηλεκτρικό στριμωγμένος σαν σαρδέλα, με το δεξί κρατώ την τσάντα (ειδική με χοντρό δέρμα για να μην μπορούν να την σχίσουν και μου πάρουν τον σκληρό δίσκο που κουβαλώ μονίμως μαζί μου) και με το αριστερό κρατιόμουν για ισορροπία. Το πορτοφόλι το έχω σε μία μπανάνα που φορώ στην μέση και από πάνω καλά κουμπωμένο με φερμουάρ το τζάκετ που φτάνει μέχρι το μέσον των μηρών.
Όταν θέλω να πάρω κάτι από το πορτοφόλι ανοίγω το τζάκετ γιατί είναι δύσκολο να το σηκώσω και στη συνέχεια να ανοίξω το φερμουάρ της μπανάνας. Φτάνοντας στον σταθμό την Ομόνοιας αισθάνομαι κάτι περίεργο χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τι. Αυτόματα όμως αφήνω το αριστερό χέρι κατεβάζω το φερμουάρ του τζάκετ και πιάνω την μπανάνα. Η μπανάνα ανοικτή και το πορτοφόλι είχε κάνει φτερά. Εκείνη την ώρα ανοίγουν οι πόρτες του τραίνου και αρχίζει να βγαίνει και να μπαίνει κόσμος. Βάζω τις φωνές κλέφτης, μου έκλεψαν το πορτοφόλι. Ταυτόχρονα δύο τύποι με ξενική προφορά σηκώνουν τα χέρια τους και μου λένε ψάξε με δεν το πήρα εγώ.
Βγαίνουμε και οι τρείς από το τραίνο και επαναλαμβάνουν να τους ψάξουν. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποιώ ότι μάλλον ήταν συνεργάτες (μου το επιβεβαίωσαν αργότερα στην αστυνομία) και το πορτοφόλι βρισκόταν είδη σε άλλα χέρια.
Δεν σας κρύβω ότι σοκαρίστηκα, είχα πολλά χρήσιμα πράγματα στο πορτοφόλι πλην των χρημάτων.
Μπαίνω σε ταξί και τηλεφωνώ στα παιδιά μου να αρχίσουν να τηλεφωνούν στις τράπεζες να ακυρωθούν όλες μου οι κάρτες. Έλα όμως που λόγω της σύγχυσης δεν θυμόμουνα ποιες κάρτες είχα. Τελικά μέχρι να φτάσω στο σπίτι (ο ταξιτζής καλή του ώρα καταλαβαίνοντας τον πόνο μου έτρεχε σαν παλαβός) είχαν ακυρωθεί οι περισσότερες. Αργότερα θυμήθηκα και άλλες δύο και τις ακύρωσα εγώ.
Συμπέρασμα, κάτι σαν συμβουλή. Κυκλοφορούν πολλοί ελαφροχέρηδες και αν σας βάλουν στο στόχο δεν γλυτώνετε. Απορώ δε γιατί οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν αναφέρουν αυτά τα περιστατικά σε καθημερινή βάση για να αρχίσει ο κόσμος να προσέχει περισσότερο. Ίσως δεν συμβάλλουν στην ακροαματικότητα. Ανακάλυψα από την αστυνομία αλλά και άλλους ότι είναι τρομερά μεγάλος ο αριθμός των μικροκλοπών στο μετρό και ηλεκτρικό.
Καλόν είναι λοιπόν να έχετε σε κάποια άλλη τσέπη ένα χαρτί με το τι περιέχει το πορτοφόλι σας ή η τσάντα σας και τα αντίστοιχα τηλέφωνα για να ειδοποιήσετε για τις κάρτες σας. Την ώρα που θα σας συμβεί αποκλείεται να θυμηθείτε για να τα αναφέρετε στην αστυνομία αλλά και να ειδοποιήσετε τις Τράπεζες.
Το κινητό σας σε κάποια εσωτερική τσέπη για να μη το κλέψουν και αυτό και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε. Αν και οι περισσότεροι είναι κρεμασμένοι στο κινητό και μιλούν όλη την ώρα και επομένως δεν υπάρχει πιθανότητα να σας το κλέψουν.
Από Δευτέρα ξεκινώ την διαδικασία να βγάλω ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, νέες κάρτες και να αλλάξω τους λογαριασμούς στις Τράπεζες και το κυριότερο να ειδοποιηθεί ο Τειρεσίας μέσω μιας τον Τραπεζών.
Το καλύτερο το άφησα τελευταίο. Μπαίνω στο σπίτι και ακούω την Κάστραινα να έχει λήθη στα γέλια και να λέει στην κόρη μου «σκέψου τον πατέρα σου ανάμεσα σε τρεις τέσσερεις ξένες να νομίζει ότι τον χαϊδολογούν και αυτές να του παίρνουν το πορτοφόλι»
Φίλοι μου από εκείνη την ώρα η ζωή μου έγινε μαρτύριο, έρχεται η μικρή εγγονή «παππού που είπες να κρύβουμε το χαρτζιλίκι μας;» και αμέσως μετά η μεγάλη «παππού θα το λέω την Δευτέρα στις συμμαθήτριες μου και θα γίνει χαμός» Με ξέρουν από τις συμβουλές που τους δίνω. Το χειρότερο όμως η Κάστραινα « πάρε αυτό το χαπάκι γιατί φαίνεσαι πολύ κόκκινος, φαίνεται σε αναστάτωσαν πολύ οι τύπισσες» και τα βάζει γέλια.

24 σχόλια:

Artanis είπε...

Κάστρο μη στεναχωριέσαι κι αυτά συμβαίνουν...Τουλάχιστον προλαβες τα τρισχειρότερα, και ας χρειαστεί να βγάλεις άλλα χαρτιά και κάρτες...
Να είσαι καλά και να προσέχεις, φιλιά πολλά απο ΝΖ...

asterion είπε...

Τα είπαμε. Φαίνεται ότι όλη η δουλειά πρέπει να έχει ψυχολογική βάση. Να μην προκαλείς την προσοχή με οποιοδήποτε τρόπο. Το δεύτερο είναι να ακουμπάς επίμαχα σημεία σε άψυχα (τοιχείο, πλάτη καθίσματος).
Ο Παρνασσός θα ήταν ποιό ωραίος άν έλειπαν τα πανταχού παρόντα σύρματα.
Το τελευταίο είναι ότι τα γεγονότα αυτά θα αυξάνουν με γεωμετρικές σχέσεις και ο σώζων εαυτόν σωθήτω......

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis το πρόβλημα δεν είναι οι κάρτες αλλά η ταυτότητα. Εδώ έχουν γίνει πράγματα απείρου κάλους. Έχουν βρεθεί άνθρωποι να χρωστάνε τεράστια ποσά επειδή κάποιοι επιτήδειοι τους έκλεψαν την ταυτότητα.
Αυτή την ανάρτηση την έβαλα περισσότερο για να προσέχουν οι φίλοι μας όσο μπορούν, γιατί αν σε βάλλουν στο στόχαστρο δεν γλυτώνεις.
Πολλά φιλιά από την ωραία Ελλάδα μας gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα πώς να μην προκαλώ, βλέπουν ένα γέροντα και σκέφτονται εύκολη λεία, και πράγματι ήμουνα. Λαμβάνω όσο μπορώ τα μέτρα μου αλλά φαίνεται η κούραση μου είχε αμβλύνει την προσοχή. Πρέπει να είναι καλοί γνωστές της κατάστασης που βρίσκονται οι άνθρωποι.
Έχεις δίκαιο τα καλώδια υπερύψηλης τάσης είναι πανταχού παρόντα.
Και σε αυτό έχεις δίκαιο, τα πράγματα θα χειροτερεύουν με την πάροδο του χρόνου και την οικονομική κατάσταση όπως εξελίσσεται. Θα αναγκαστώ να πηγαίνω στο γραφείο με το αυτοκίνητό μου, πράγμα που το απεχθάνομαι.
Να είσαι καλά φίλε μου και καλή σου ημέρα. gskastro

Artanis είπε...

Κάστρο μου!!!
Απίστευτες οι φωτό, κι ας πρόκειται για κρυστάλλους γύψου!!!
καταπληκτική αυτή η σπηλιά, έχω δει γεώδη που προέρχονται από αυτήν την περιοχή, αλλά δεν είχα δει αυτές τις φωτό...Καταπληκτικά όλα, σ' ευχαριστώ πολύ...

Κωνσταντινιά είπε...

Ξέρεις συνηθίζω να λέω πως είναι δύσκολο ν αποφύγεις την κακία των άλλων.Ό,τι και να κάνουμε δεν μπορούμε να προβλέψουμε ή ν' αποφύγουμε δολιοφθορές ή κακόβουλες ενέργειες. Η παροιμία φύλαγε τα ρούχα σου νάχεις τα μισά, γιατί νομίζεις βγήκε;
Επίσης δεν μπορούμε να γλυτώσουμε από το χιούμορ των συζύγων μας!!!!!!
Παλεύουμε όμως τις αντιξοότητες επιστρατεύοντας και το δικό μας χιούμορ όπως πολύ καλά μας δίδαξες μέσα από την ανάρτησή σου!
Καλή βδομάδα!

Side21 είπε...

Δεκάδες κρούσματα
ακούω καθημερινά ...
σε μέρη συνωστισμού και κύρια
στα μέσα μαζικής μεταφοράς ...
Θέλει μάτια τετρακόσια - Σικάγο γίναμε !!!
Ελπίζω το γεγονός να μη σας καταβάλει
και προπαντός να μη γίνει αιτία
να χάνετε το χιούμορ σας ...
Εύχομαι καλή βδομάδα και ...
Καλή Άνοιξη ...

Χριστίνα (lbt) είπε...

αχ κι εγω εχω πεσει θύμα ελαφροχέρηδων... πριν καμια 10 χρόνια μου κλεψαν το πορτοφόλι και πέρυσι το κινητο! ούτε που πήρα χαμπαρι εκεινη τη στιγμή. Πρέπει να προσέχουμε, αλλα αν είναι επαγγελματίας ο άλλος...
Καλή βδομάδα κάστρο και φιλιά στην κάστραινα (που διαθέτει αφθονο χιούμορ, απ' ότι κατάλαβα)!!!

gskastro είπε...

Οι φωτογραφίες πράγματι είναι καταπληκτικές, μου τις στέλνει ο φίλος μου ο Αστερίων. Θα επιλέγω τις καλύτερες και θα σου τις στέλνω. Το καταπληκτικό είναι η μεγάλη υγρασία και θερμοκρασία μέσα στην σπηλιά. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Κωνσταντινιά μου, τα φύλαγα ο άμοιρος αλλά με βρήκανε γέροντα και μου την έφεραν. Αν και η Κάστραινα επιμένει ότι ήταν μικρούλες που μου την έκαναν την δουλειά και δώστου γέλια. Ευτυχώς από χιούμορ άλλο τίποτα!
Πάντως καθάρισα σχετικά γρήγορα. Μου πείρε ένα τέταρτο της ώρας για το πιστοποιητικό γέννησης στον Δήμο, και είκοσι λεπτά για την νέα ταυτότητα στο ΑΤ Μελισσίων. Επίσης χρειάστηκα και μία ώρα σε τρεις Τράπεζες για κατάθεση της νέας ταυτότητας και αίτηση για νέες κάρτες.
Μου μένει άλλη μια Τράπεζα, ο Τειρεσίας, η εφορεία και ο ΕΒΕΑ, και φυσικά το δίπλωμα οδήγησης. Αυτό όμως ούτως ή άλλως ήταν καιρός να το ανανεώσω. Βλέπεις μιας και δεν μπορούν να ανανεώσουν τον γέροντα ανανεώνουν τα χαρτιά του.
Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η γραφειοκρατία έχει μειωθεί.
Και κάτι που πρέπει να ξέρουμε όλοι, σε περίπτωση απώλειας της ταυτότητας καλόν είναι να ειδοποιείται ο Τειρεσίας μέσω μιας από τις Τράπεζες που συνεργαζόμαστε.
Να περάσετε καλά εκεί που πάτε και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε side 21 και βέβαια δεν χάνω το χιούμορ, άλλωστε δεν μας έχει μείνει και τίποτα άλλο. Τα χειρότερα όμως ακόμα δεν έχουν έρθει και έχει σχέση με την ανάρτησή σου. Υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί ξένοι κοντά στους δικούς μας που πεινάνε. Δεν μου περισσεύουν αλλά θα στενοχωριόμουν αν υποψιαζόμουνα ότι τα έκλεψαν για ναρκωτικά. Ελπίζω να μην τα έκλεψαν για ναρκωτικά αλλά για φαί.
Όσο για την προσοχή, όσο και να προσέχεις δεν γλιτώνεις αν γίνεις στόχος. Μέσα στην πολυκοσμία σκούντα από εδώ σκούντα από εκεί χάνεις την αυτοσυγκέντρωση και σου την φέρνουν. Όπως μου είπαν στον Δήμο, από τις 10 αιτήσεις για πιστοποιητικά για έκδοση ταυτότητες τα περισσότερα είναι λόγω κλοπής.
Να είσαι καλά φίλε side 21 και να περνάτε ακόμα καλύτερα στο υπέροχο νησί σας. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Little Beautiful Things, είναι άσχημο συναίσθημα να ανακαλύπτεις ότι βρίσκεσαι ξαφνικά χωρίς το πορτοφόλι σου. Φαίνεται ότι κάνουν συνεχή εξάσκηση για να είναι τόσο καλοί στον τομέα αυτόν.
Δυστυχώς δεν έχουμε πολιτικούς με φαντασία. Κανονικά θα έπρεπε να τους είχαν προσλάβει στο Δημόσιο και ειδικά στην εφορία και να έβλεπες μετά πως θα γέμιζαν τα ταμεία.
Το χιούμορ της κάστραινας είναι δολοφονικό. Πρέπει να δεις πως περιγράφει στις φίλες της, την σκηνή της κλοπής του πορτοφολιού. Ας είναι το γέλιο της χαρίζουν χρόνια.
Να είσαι καλά φίλη μου και πολλά φιλιά gskastro

asterion είπε...

Νομίζω ότι η αντίδραση της γυναίκας σου ήταν πολύ υγιής και σωστή. Τα κατεβασμένα μούτρα και η εθνική θλίψη θα είχαν αποτέλεσμα την διαιώνιση δυσάρεστης κατάστασης αναβιώνοντάς την.
Μια μικροενσταση για τον"γέροντα" από ότι μπορώ να θυμηθώ ταιριάζει περισσότερο το "γεροντάκια" με παχύ το "γ" στην προφορά!!!

Artanis είπε...

Gskastro mou geia sou... Exw kati gia sena, perna na deis...Filia...

Leviathan είπε...

Kalo kouragio me ta trexamata...de ftanei pou se klevoun trexeis meta...kalinixta

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα την κάστραινα την γνωρίζεις, έτσι αντιδρά στις κρίσιμες καταστάσεις, μιλάει το γερμανικό αίμα.
Τα γεροντάκια βλέπω δεν το ξεχνάς. Το κορίτσι το είπε χαϊδευτικά, αν το ερμήνευσα σωστά. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν μας είπε εσχατόγερους ή σκατόγερους. Άλλωστε πρέπει να παραδεχόμαστε την αλήθεια όσο πικρή και να είναι, μη ξεχνάς τον άλλο μήνα γινόμαστε 75.
Να είσαι καλά φίλε μου και μη μου στεναχωριέσαι. Καλή Κυριακή, gskastro

gskastro είπε...

Φίλη μου ξενιτεμένη μπήκα και το είδα. Σ’ ευχαριστώ, όπως σου έγραψα και εκεί μου δίνει δύναμη. Μπήκα και στο Facebook και σου άφησα μήνυμα, δεν ξέρω όμως πως ακριβώς λειτουργεί. Θα ρωτήσω τις εγγονές μου αυτές θα με συμβουλεύσουν. Πολλά φιλιά Artanis από τον gskastro

gskastro είπε...

Leviathan καλώς τον στο blog μου, με ευκαιρία της επίσκεψής σου μπήκα και στο δικό σου και βλέπω ότι όχι μόνο δηλώνεις αλλά και παρακολουθείς τον κινηματογράφο. Παλιά είχα και εγώ το χρόνο και πήγαινα, τώρα δυστυχώς δεν τον έχω. Βλέπεις αυτή η χαβούζα η Αθήνα μας εξουθενώνει.
Έχεις δίκαιο είναι και η ταλαιπωρία του μετά. Ευτυχώς μέσα σε δύο ημέρες άλλαξα ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες, κάρτες ανάληψης, δηλώσεις σε εφορία, Τειρεσία και Τράπεζες. Έχουν κάπως βελτιωθεί τα πράγματα με την γραφειοκρατία. Καλή Κυριακή και καλή σου ημέρα gskastro

asterion είπε...

Πως είναι άραγε να λές καλημέρα σε ολόκληρο Κάστρο. Το Κάστρο αισθάνεται κάτι;
Εν πάσει περιπτώσει, η καστρολογία συνεπάγεται και πολιορκητικές μηχανές και προπαντώς Κριούς (για παραβίαση των πυλών).Οσον αφορά την γεροντική ηλικία, θέλεις δεν θέλεις την αποδέχεσαι και όταν δεν σε βλέπουν την δηλώνεις. Δεν είναι κάτι που κρύβεται. Οταν όμως το γενικό ύφος είναι όχι αυτό που γράφεις αλλά επιτιμητικό, σε ενοχλεί ο τρόπος. Δυστυχώς ούτε υπεράνθρωπος μπορώ να το παίξω, ούετ υπεράνω. Οταν μάλιστα μου αποδίδονατι πλαγίως διαφορετικά τεκταινόμενα από τα πραχθέντα αναίτια εξοργίζομαι.

Άστρια είπε...

Επειδή μου είχαν κλέψει παληά το πορτοφόλι μου (ευτυχώς μόνο χρήματα) αλλά έχω διαβάσει και κυρίως ακούσει από γνωστούς μου πολλά σχετικά παθήματα, συνήθως όταν κατεβαίνω στο κέντρο τα χρήματα και τις κάρτες και ταυτότητα τα έχω σε μία μικρή κρεμαστή λεπτή θήκη που φοριέται σταυρωτά μέσα από το παλτό ή το πουλόβερ και δεν διακρίνεται.
Πάντως συγκράτησα την συμπεριφορά της Κας Κάστραινας, καταπληκτική, Κάστρο και αυτή.
Πολλά φιλιά φίλε μου, να είσαι καλά και όπως λένε, εκεί να πάει το κακό, αυτά πάνε κι έρχονται.

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα δεν θα απαντήσω στο τελευταίο σου σχόλιο, θα αφήσω την καλή μας φίλη να απαντήσει στο παράπονό σου.
Το Κάστρο αισθάνεται φίλε μου και μάλιστα παραέχει γίνει ευαίσθητο. Να είσαι καλά και καλή σου ημέρα. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Άστρια και εγώ φυλαγόμουνα ή έτσι νόμιζα. Την ώρα που πήγαινα με ταξί στο σπίτι μου μετά την κλοπή, μου έλεγε ο ταξιτζής ότι δύο άτομα που κάθονταν στο πίσω κάθισμα του έκλεψαν από το λαιμό του τον σταυρό που φορούσε χωρίς να το αντιληφθεί. Όταν γίνεις στόχος δεν γλυτώνεις.
Το δράμα μου με την κάστραινα δεν είναι που γελάει με το πάθημά μου, αλλά το πώς κάνει την αναπαράσταση κατά την δική της εκδοχή.
Να είσαι καλά φίλη μου και πολλά φιλιά. Καλή σου ημέρα gskastro

asterion είπε...

Είδες τι ευαισθησίες με φθορά φέρνει ο χρόνος στην πέτρα (όχι του γιαλού) αλλά του κάστρου;
Οσο για τα άλλα, αν είσια σίγουρος ότι οι θέσεις είναι θέσεις και παραμένουν ακλόνητες. Δεν συγκινούνται, ούτε μελλοντολογούν. Αν όμως, άν λέω πιάσεις μια χούφτα άμμου στην παλάμη με ανοιχτά δάκτυλα και παρακολουθήσεις πως τρέχει, φεύγει, χάνεται και κάνεις τους συσχετισμούς σου ή παραλληλισμούς, κάτι θα έχεις κερδίσει.

nikiplos είπε...

Αγαπητέ Κάστρο το κακό είναι το συναίσθημα που έχεις όταν καταλαβαίνεις την κλοπή. Το συναίσθημα του εξαπατημένου, κάτι σαν ψυχολογικός βιασμός δλδ. Το κακό δεν είναι που γίνονται οι κλοπές... Το κακό είναι που η αστυνόμευση είναι παντελώς απούσα... Παντού κυκλοφορεί το κάθε καρυδιάς καρύδι... Άλλωστε για τους εδώ ταξιδιωτικούς οδηγούς η Αθήνα φιγουράρει πάνω από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις με μόνο την Νάπολι της Ιταλίας να την ξεπερνάει...

Καταρχήν κουράγιο... ξέχνατο... πες οτι σου έπεσε... όσο για τους κλέφτες, σκέψου ότι στην πόλη του Μεξικού και το Σάο Πάολο, σκοτώνουν για να κλέψουν ένα πορτοφόλι... Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην φθάσουμε εκεί...