Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ

Αυτές τις ημέρες είμαι κλεισμένος στο σπίτι λόγο ασθένειας και μη έχοντας τι να κάνω ασχολήθηκα με το διάβασμα. Λίγο ιστορία όπου για μία ακόμα φορά συνειδητοποίησα ότι είμαστε γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων κατοίκων αυτού του τόπου, λίγο ιατρικά νέα όπου διάβασα για καταπληκτικά επιτεύγματα με τα βλαστοκύτταρα ιδίως για εμάς τα αρσενικά και ασχολήθηκα αρκετά και με τον καινούργιο πρόεδρό μας.
Τα τηλεφωνήματα των φύλων μου πολλά για να μου ευχηθούν περαστικά αλλά και να εκφράσουν των ενθουσιασμό τους για τον καταπληκτικό λόγο και τις προθέσεις του νέου μας προέδρου, του προέδρου που σαν ένας άλλος Κένεντι θα σώσει τον κόσμο όλον.

Απόρησα με τον εαυτόν μου γιατί δεν αισθανόταν και δεν μοιραζόταν τον ενθουσιασμό που αισθανόντουσαν οι φίλοι μου και απ’ ότι κατάλαβα και πολύς άλλος κόσμος για τον χαρισματικό αυτόν άνδρα.

Βάλθηκα λοιπόν να βρω και να διαβάσω τον λόγο του. Πράγματι εμπνευσμένος και μεστός λόγος στο πρώτο διάβασμα, δεν απέφυγα όμως τον πειρασμό να τον διαβάσω και δεύτερη και τρίτη φορά. Βλέπετε κάτι μου είχε προξενήσει την ανάγκη αυτή, κάτι που το ένστικτό μου έλεγε πρόσεξε.

Ναι είναι γεγονός ότι είναι χαρισματικός και πανέξυπνος άνθρωπος και γι’ αυτό πολύ πιο επικίνδυνος από τον προκάτοχό του. Είναι σίγουρο ότι δεν θα ακολουθήσει τις χοντροκομμένες μεθόδους του προηγούμενου, οι δικές του θα είναι πιο εκλεπτυσμένες αλλά και για τον λόγο αυτό περισσότερο επικίνδυνες. Μακάρι να πέφτω έξω, μακάρι να κάνω λάθος, ας περιμένουμε.

Θα παραθέσω λοιπόν εντός εισαγωγικών όσα μου προκάλεσαν εντύπωση και με κάποια σχόλια δικά μου.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Μπους για τις υπηρεσίες του στο έθνος»

Πολύ σωστός ευχαριστεί τον προκάτοχό του γιατί υπηρέτησε το έθνος τους. Άλλωστε και ο ίδιος θα κοιτάξει το συμφέρον του έθνους του όπως και ο Μπους. Με ποιους τρόπους; Θα το ανακαλύψουμε στο μέλλον.

«Το έθνος μας είναι σε πόλεμο, ενάντιο σε ένα πολυδαίδαλο δίκτυο βίας και μίσους.»

Μια από τα ίδια, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

«Αμερική είναι φίλος κάθε έθνους και κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού, που ζητά ένα μέλλον ειρήνης και αξιοπρέπειας, και ότι είμαστε έτοιμοι και πάλι να ηγηθούμε.»

Η Νέα αυτοκρατορία δεν μπορεί να αποβάλει την επιθυμία της να ηγηθεί και πάλι του κόσμου όλου, με ποιο κόστος όμως και ποιος θα το πληρώσει;

«Δεν θα απολογηθούμε για τον τρόπο ζωής μας, ούτε και θα διστάσουμε να τον υπερασπιστούμε. Και σε εκείνους που θέλουν να προωθήσουν τους στόχους τους σπέρνοντας τρόμο και σφαγιάζοντας αθώους, σας λέμε τώρα ότι το πνεύμα μας είναι ισχυρότερο και δεν μπορεί να λυγίσει. Δεν μπορείτε να αντέξετε στον αγώνα εναντίον μας, και θα σας νικήσουμε.»

Η πρώτη πρόταση μου φαίνεται λιγάκι αλαζονική αλλά και λίαν επικίνδυνη. Η δεύτερη και τρίτη μάλλον θα απευθύνεται προς το Ισραήλ για τις θηριωδίες που διαπράττει εν ονόματι της ασφάλειάς του και προφανώς θα έχει πρόθεση εάν συνεχίσει να του κηρύξει πόλεμο. Άλλωστε και για τον λόγο αυτό το Ισραήλ αποχώρησε εσπευσμένα προ της ορκωμοσίας του γιατί γνώριζε προφανώς το περιεχόμενο του λόγου.

«Θα αρχίσουμε να αφήνουμε με υπευθυνότητα το Ιράκ στον λαό του και να σφυρηλατούμε μια κερδισμένη με κόπο ειρήνη στο Αφγανιστάν.»

Εδώ δεν είμαι σίγουρος αν η μετάφραση είναι σωστή. Δεν έχω το αγγλικό κείμενο και έτσι δεν ξέρω αν εννοούσε θα σφυρηλατήσουμε ή σφυροκοπήσουμε.

«Προς εκείνους τους ηγέτες ανά την υφήλιο που θέλουν να σπείρουν διχόνοια ή να καταλογίσουν τα δεινά της κοινωνίας τους στην Δύση ―μάθετε ότι ο λαός σας θα σας κρίνει με βάση το τι μπορείτε να οικοδομήσετε, όχι τι μπορείτε να καταστρέψετε.»

Εδώ μάλλον προσπαθεί να μας καθησυχάσει εννοώντας ότι δεν θα επεμβαίνει σε τρίτες χώρες για να απομακρύνει τις φαύλες κυβερνήσεις αλλά θα το αφήνει στους λαούς των χωρών αυτών όπως έγινε με τον Σαλβαδόρ Αλιέντε στη Χιλή όπου τον ανέτρεψε η αγανάκτηση του απλού λαού.

(Για τους αγέννητους τότε, ο δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής Αλιέντε ανατράπηκε και η δημοκρατία καταλύθηκε από τον στρατό με αρχηγό τον Πινοσέτ και με ενεργή συμμετοχή της CIA και οργανωτή τον Κίσινγκερ επί προεδρίας του Νίξον. Ο λόγος ήταν η πρόθεση του Αλιέντε να κρατικοποιήσει τα μεταλλεία χαλκού αμερικάνικης ιδιοκτησίας) . Κάτι τέτοιο φαντάζομαι περιμένει και τον Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας καθώς και άλλες δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής.

Δεν ξέρω φίλοι μου αν πρέπει να ανησυχώ ή να συμμεριστώ τον ενθουσιασμό των όσων ελπίζουν ότι ένας άνθρωπος σε μία χώρα σαν την Αμερική θα λύσει τα προβλήματά μας. Θα κρατήσω όμως κάτι από τον λόγο του που νομίζω ότι αφορά όχι μόνο τους Αμερικάνους αλλά και τον κόσμο όλον.

«Η καλοσύνη να βάλεις στο σπίτι σου ένα ξένο όταν ξεσπάσει η πλημμύρα, η ανιδιοτέλεια των εργατών που προτιμούν να μειώσουν τον χρόνο εργασίας τους παρά να δουν έναν φίλο να χάνει τη δουλειά του ― αυτά είναι που μας προστατεύουν στις δυσκολότερες στιγμές μας. Το θάρρος του πυροσβέστη που ανεβαίνει ένα κλιμακοστάσιο γεμάτο καπνό, μα και η προθυμία ενός γονιού να αναθρέψει ένα παιδί ― αυτά τελικά καθορίζουν τη μοίρα μας.»

Με άλλα λόγια φίλοι μου ο πρόεδρος της Αμερικής και ο λαός της θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει για την δική του χώρα, εμείς όμως τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για τον εαυτόν μας τον συνάνθρωπό μας και για αυτή την άμοιρη πατρίδα μας; Πότε επιτέλους θα αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες αυτής της χώρας στα χέρια μας και να μην ελπίζουμε μοιρολατρικά σε κάποια ξένη χείρα βοηθείας; Γιατί πρέπει να ελπίζουμε σε έναν Πούτιν ή έναν Ομπάμα ή ακόμα και στον θεό που ούτως ή άλλως δεν πιστεύουμε;

Τι θα λέγατε όμως για ένα αποχαιρετιστήριο τραγουδάκι στον Μπους που εύχομαι και ελπίζω να μην αποζητήσουμε;



23 σχόλια:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Εσύ ΄Αρχοντά μου θα ζήσεις πολλά χρόνια και από καρδιάς σου το εύχομαι!!!!
Είναι μέρες που σε θυμάμαι έντονα και περνάω για να δω κίνηση...

Περαστικά σου και να είσαι ΠΑΝΤΑ καλά!!!!
Τώρα για τον ....Ομπάμια όμορφα τα λες, όμως προσωπικά είμαι τόσο παγερά αδιάφορη μετά την τελευταία γενοκτονία που δεν περιμένω, αλλά ΑΠΑΙΤΩ από δαύτον έργα και πράξεις συγκεκριμένες.
Το πανηγύρι που στήθηκε καλό θα ήταν και σεβόμενος την παγκόσμια οικονομική και όχι μόνο κρίση, να το αποφύγει. Το τυπικό του τελετουργικού θα μου πεις…
Γι’ αυτό σου λέω πως αδιαφορώ.Με έχουν κουράσει τα συστήματα και οι αδιέξοδες τακτικές και πολιτικές τους.
Κοντολογίς δεν του έχω ούτε αυτού εμπιστοσύνη.
Να δούμε πού θα αποφασίσει την επόμενη φορά να δοκιμάσει τα σύγχρονα οπλικά συστήματα της Υπερδύναμης....


ΧΑΡΗΚΑ που είσαι κοντά μας!!!!!
Φεύγω για ύπνο, γιατί το παράκανα απόψε
:-)))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Κωνσταντινιά είπε...

Κουρασμένο και αρρωστούλικο το παλληκάρι;

Για τον Ομπάμα το μόνο που έχω να πω είναι υπομονή. Ο χρόνος θα δείξει τις προθέσεις του και αν και τι κρύβεται στα παρασκήνια.
Δηλώνω συχνά αισιόδοξη μα πρέπει να πω πως είμαι και ρεαλίστρια. Όλοι γνωρίζουμε ότι η δύναμη και η θέληση είναι πίσω από τους προέδρους.

Κλείνω με τα λόγια σου:"εμείς όμως τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για τον εαυτόν μας τον συνάνθρωπό μας και για αυτή την άμοιρη πατρίδα μας;"

Καλή εβδομάδα και ταχεία ανάρρωση.

Artanis είπε...

Σου έγραψα και στο προηγούμενο ποστ, πως σου έχω ένα δώρο...Πέρνα να δεις...
Φιλιά από ΝΖ...

asterion είπε...

Κάστρο μου να είσαι καλά και αραιά και που να κοιτάζεις τον Κάστρο. Μην υπερβάλλεις με έμμεσι σκοπό να με κατεβάσεις στην Αθήνα.
Οσο για το καινούργιο το παλληκάρι "μαστίγιο και καρόττο' Αν συμπλέουμε, έχει καλώς. Δεν συμπλέουμε Λύκος που μας έφαγε. Καλός κακός Αφέντης, είναι πάντα αφέντης.
Τα ημέτερα στα οποία αναφέρεσαι είναι και π΄ρεπει να είναι σύμφωνα με το "συν Αθηνά και χείρα κίνει" και αν δεν κοιτάξουμε το σπίτι μας καήκαμε. Δυστυχώς μας έχουν καλά φυτεμένη την ιδέα να περιμενουμε την εξ ύψους βοήθεια.

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια ευχαριστώ για τις ευχές μου χρειάζονται. Το Ομπάμια επίτηδες το έγραψες ή σου ξέφυγε, λες να μας βγει και Ο! μπάμια.
Όσο για την γενοκτονία που διαπράττεται εκεί κάτω τι μπορεί να πει κανείς. Και να σκεφτείς ότι σήμερα αν δεν κάνω λάθος είναι η ημέρα που τιμούν τους νεκρούς του ολοκαυτώματος. Θα υπέθετε κάποιος ότι η συμπεριφορά τους απέναντι σε μειονότητες και ταλαιπωρημένους λαούς θα ήταν άλλου είδους. Φαίνεται όμως ότι κουβαλούν μέσα τους μεγάλο μίσος για τους συνανθρώπους τους.
Όσο για τον Ο! μπάμια θα κάνει ότι πρέπει για την πατρίδα του, έστω και αν χρειαστεί να μακελέψει άλλους λαούς, πιθανόν όμως με πιο κομψό τρόπο. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ευχαριστώ Κωνσταντινιά μου, ευτυχώς είμαι καλύτερα και γράφω από το γραφείο, το κλείσιμο μέσα μου την δίνει.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος της Αμερικής μικρό ρόλο παίζει πλέον στις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί. Φαινομενικά αυτός τις παίρνει αλλά μπορεί και η Λεβίνσκυ. Έτσι δεν την λέγανε εκείνη που βοηθούσε τον Κλίντον να υπογράφει τις αποφάσεις;
Αλήθεια τι έγινε αυτή η κοπέλα, μάλλον θα καλοπαντρεύτηκε με τέτοια προσόντα!
Όπως ξέρεις και εγώ είμαι αισιόδοξος τύπος και γι’ αυτό δηλώνω ότι βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, όμως αν δεν κουνήσουμε και εμείς το χέρι μας δεν γίνεται τίποτα. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Artanis φίλη μου όπως σου έγραψα και στο blog σου άλλαξα ανάρτηση χωρίς να κοιτάξω αν είχα και άλλο σχόλιο. Και πάλι σε ευχαριστώ
Θα γράψω μερικές από τις μακρινές αναμνήσεις μου από την Σκωτία και θα σου τις στείλω με e-mail. Να περνάτε καλά στην Ν/Ζ και πολλά φιλιά. Gskastro

gskastro είπε...

Φίλε μου Αστερίωνα τον κοιτάζω καλά τον Κάστρο. Κάθε μέρα τον βλέπω στον καθρέπτη όταν ξυρίζομαι.
Πάντως έχω αρχίσει και εγώ νε ανησυχώ για εσένα. Διάβασες (εκτός αν την διάβασες στα πεταχτά) την ανάρτηση μου και δεν παρατήρησε κάτι το ουσιαστικό για εμάς. Θα στο πω όμως από τηλεφώνου, πολύ σημαντικά νέα. Καλή σου ημέρα gskastro

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Χα....
Τα αποσιωπητικά μιλούν από μόνα τους....
;-)))

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Άστρια είπε...

Καλέ μου gskastro,

Είναι αλήθεια ότι δεν είχα την περιέργεια και δεν διάβασα τον λογο του ... κατά Γλαρένια Ομπάμια (χα χα, ωραίο βγήκε).
Διάβασα όμως με προσοχή τις περικοπές που διάλεξες, με εμπιστοσύνη ότι κάτι είχε εντοπίσει το εκλεκτικό μάτι σου.
Οι παρατηρήσεις σου πολύ εύστοχες. Σε γενικές γραμμές πάντως η γεύση είναι ότι μιλάει η αυτοκρατορία για ν'ακούσουν οι δικοί της και να νιώσουν ξεχωριστοί, για ν'ακούσουν οι υπόλοιποι και να νιώσουν υποτελείς. Όμως και στους από τους ξεχωριστούς "μικρούς" της, υπενθυμίζει να προσφέρουν και να υπομένουν. Όπως και για τους κάθε γης μικρούς. Για τους μεγάλους τι;

Και η ζωή συνεχίζεται και η ιστορία επαναλαμβάνεται, λόγια σοφά.

Περαστικά πολλά πολλά και φιλιά:))

fractal είπε...

Λοιπόν ΚΑΣΤΡΟ. Εγώ θα σου ευχηθώ μεν περαστικά, αλλά θα ευχηθώ συγχρόνως να παθαίνεις καμιά γριπούλα κάπου κάπου, μιά και όταν είσαι κρεββατομένος, έχεις τον χρόνο να αναλύεις τόσο δυεισδυτικά (Ωχ τι δύσκολη λέξη, Μύστη, Μύστη , είσαι εδώ?) τα γεγονότα και να μας παρουσιάζεις με απλά και καθαρά λόγια. Να είσαι καλά και να κλανεις κάπου κάπου τον άρρωστο και να χαϊδεύεσαι στην κυρά Κάστραινα...
φιλιά Ξ Ο Γιάννης μας περιμένει, Έρχομαι την Δευτέρα

Άστρια είπε...

Φίλε μου gskastro,
Εύχομαι να είσαι τελείως καλά!

Έχω κάτι μικρό στο blog μου, σε περιμένει να το πάρεις:)

Πολλά φιλιά:)

gskastro είπε...

Καλή μου Άστρια δυστυχώς οι μεγάλες αυτοκρατορίες έχουν σταθερή πολιτική που αφορά το συμφέρον τους και μόνο. Ένα και μόνο πρόσωπο δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πολιτική, μπορεί απλά να την κάνει λιγότερο απάνθρωπη. Όπως π.χ. να εκτελούν ανθρώπους με ένεση αντί για απαγχονισμό ή στην ηλεκτρική καρέκλα.
Σε ευχαριστώ για το δωράκι, πέρασα και το είδα και θα σου γράψω σχετικά. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Καλό μου fractal, περιμένω να έρθεις και να πάμε στον Γιάννη. Ακόμα δεν έχω συνέλθει αλλά που θα πάει!
Διάβασε ξανά την προτελευταία σου πρόταση έχει πλάκα. Πολλά φιλιά gskastro

fractal είπε...

Ωχ Κάστρο μου... Ο δαιμων του πληκτρολογίου... Ευτυχώς το κατάλαβες... Θα καταργήσω τους τόνους. Ο τόνος στο πληκτρολόγιο είναι πλάϊ στο "λ" και φεύγει το χέρι μμου... Συγνώμην. Από χθες βράδυ είμαι στην Αθήνα. Βέβαια με πολλές δουλειές αλλά οπωσδήποτε θα συβαντηθούμε.
Φιλιά Ένα απρόσεκτο και βιαστικό fractal που συνεχώς εκτίθεται αλλά που το αγαπάνε οι φίλοι του.. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Και πάλι φιλιά

Cookie είπε...

Περασα να πω μια καλησπερα :) Τωρα ολα καλα φιλε;

Πολλά φιλιά!

Artanis είπε...

Kalo mhna transient...Filia polla...

gskastro είπε...

Καλό μου fractal μη φοβάσαι και εγώ κάνω άπειρα λάθει. Όταν είσαι ειδοποίησε με μια μέρα νωρίτερα για να επιστρέψω νωρίς από την δουλειά μου. Συνήθως επιστρέφω στις 9 το βράδυ. Εξαίρεση που επέστρεψα στις 6 λόγω πονοκεφάλου, ακόμα δεν έχω συνέλθει από την γρίπη. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Καλό μου Clockwork Plum λίγο ανηφόρα και λίγο γριπούλα, αλλά κατά τα άλλα καλά.
Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Artanis φίλη μου καλό μήνα να έχετε και εσείς και πολλά φιλιά. Κάτι σου ετοιμάζω και θα το στείλω με e-mail. gskastro

Side21 είπε...

Ελπίζω οι ευχές
μου για περαστικά
να σε βρούνε περδίκι ...
Όσο για την Αμέρικα ...
Άλλαξε ο Μανωλιός και ντύθηκε
στο λίγο πιο σκούρο του !!!
Ελπίζω να διαψευσθούμε ...

gskastro είπε...

Φίλε Side21 αυτό ευχόμαστε όλοι, να διαψευστούμε. Δυστυχώς η γρίπη δεν με αφήνει, με έχει ερωτευτεί η αφιλότιμη. Να είσαι καλά gskastro

Artanis είπε...

Perastika sou eipa?
Den sou eipa...
Sorry, file mou...
Kali vdomada na exeis...Filia polla...