Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΧΡΟΝΕ.

Φίλοι μου bloggers ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το 2008, ένα έτος γεμάτο γεγονότα άλλα ευχάριστα και άλλα δυσάρεστα. Δυστυχώς τα τελευταία της χώρας μας αλλά και γειτονικών χωρών είναι τα πλέον δυσάρεστα. Οι πιο μεγάλοι έχουν ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις, ίσως και χειρότερες οι μικρότεροι σε ηλικία τις αντιμετωπίζουν με την αδρεναλίνη της νεότητας.

Δεν θα απαριθμήσω το τι έγινε αυτόν τον χρόνο, τα διαβάσαμε ή τα είδαμε στην τηλεόραση. Ποια είναι τα ίχνη που άφησαν επάνω μας μόνο εμείς οι ίδιοι το ξέρουμε, είναι όμως ένας επιπλέον χρόνος εμπειρίας για τον καθένα.

Για τον γράφοντα ήταν ένας γεμάτος χρόνος. Γεμάτος με εκπλήξεις και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Είχα την εντύπωση ότι όταν κάποιος φτάσει τα 74 δεν έχει να περιμένει και πολλά καινούργια πράγματα στην ζωή του. Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Απέκτησα e-φίλους στο διαδίκτυο, που να φανταζόμουνα ότι ξαφνικά θα μου την έδινε και θα άρχιζα να αλληλογραφώ με ανθρώπους που ούτε γνώριζα. Θα έλεγα μάλιστα ότι με μερικούς αισθάνομαι ότι είναι αδελφές ψυχές. Τώρα τελευταία όμως, λόγω της εργασίας μου παραμελώ λιγάκι τους e-φίλους.

Έχασα ένα πολύ αγαπημένο φίλο, έναν άνθρωπο που αγαπούσα και θαύμαζα απεριόριστα για το θάρρος του στις αντιξοότητες της ζωής που τις τράβαγε σαν μαγνήτης.

Ξεκινήσαμε με τον γιό μου μια τεχνική εταιρία. Δύσκολη από τη φύση της η δουλεία αυτή, ακόμα όμως δυσκολότερη για ένα γέροντα 74 ετών. Η δουλειά δεν κοιτάει γιορτές, τις τρεις ημέρες μετά τα Χριστούγεννα τις περάσαμε στο Καλλίδρομο από όπου και οι φωτογραφίες. Μας αποζημίωσε όμως το χιόνι και η υπέροχη διαδρομή από τα Καμένα Βούρλα μέχρι το Μόδι.


Το πρώτο δειλό χιονάκι λίγο έξω από τα Καμένα Βούρλα



Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν. Μπροστά ο γιος μου άνοιγε τον δρόμο και πίσω ο γράφων με τα μηχανήματα.



Τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ σε κάποια χρονική περίοδο.



Εδώ παίρνουμε την κατηφόρα προς το Μόδι όπου υπάρχει μεγάλη βελτίωση.



Και η επιστροφή το βράδυ. Πάντα μπροστά ο γιος.



Θα με ρωτήσετε τι είναι αυτά πάλι; Δεν μπορούσα να μην τα βάλω. Είναι τα τελευταία μου αποκτήματα. Μου τα πέταξαν στον κήπο μου και τώρα είναι μέρος του ζωικού μου βασιλείου. Δεν είναι καταπληκτικά!

Καλές μου φίλες και φίλοι εύχομαι σε όλους σας η καινούργια χρονιά να φέρνει μόνο χαρές, υγεία και ειρήνη σε εσάς και τις οικογένειές σας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Πολλά φιλιά σε όλους από τον gskastro

28 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τι χαριτωμένα!!!!
Να σου ζήσουν!
Εύχομαι ένα νέο χρόνο επίσης γεμάτος όπως αυτός που πέρασε χωρίς όμως τα άσχημα γεγονότα!!!!

gskastro είπε...

Και εγώ το ίδιο εύχομαι Ηφαιστίωνα. Να ηρεμήσουμε λιγάκι, όχι για την δική μας ησυχία αλλά για αυτούς τους ταλαίπωρους που χρόνια τώρα προσπαθούν να βρουν την μοίρα τους σ’ αυτή την γη.
Να είσαι καλά και το 2009 να σου φέρει ότι επιθυμείς. gskastro

Side21 είπε...

Αγαπητέ μου φίλε
Εύχομαι η νέα χρονιά
που μόλις μας μπήκε με φούρια
να διορθώσει ότι στραβό έκανε το 2008
και να σου χαρίσει ότι επιθυμείς
πέρα απ' τα αυτονόητα υγεία, ευτυχία,
οικογενειακή γαλήνη και προκοπή
και νέους ορίζοντες διαδυκτυακούς...
Χάρηκα για τη γνωριμία ...
Θα τα λέμε και το νέο χρόνο ...

asterion είπε...

Οι ώμοι μας δεν αντέχουν πιά. Απλά είναι συνηθεισμένοι στα φορτία, και έτσι δεν καταρέουμαι, όπως θα γινόταν αν φορτωνόμαστε απότομα και ξαφνικά κάτι ανάλογο.
Σε κάποιο τελευταί ανέκδοτο που κυκλοφόρησε, υπάρχει ένα σκεπτικό ότι ο Χριστός ήταν Ελληνας και ανάμεσα στα άλλα γράφει ότι η μητέρα του τοβ είχε Θεό. Ετσι είμαστε οι ΕΛΛΗΝΕΣ.
Καλή σου χρονιά

Χριστίνα (lbt) είπε...

Καλη χρονιά αγαπητέ e-φίλε!! Υγεία και αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου! τα γατάκια νομίζω ότι ήξεραν που τα ριξαν....σε καλά χέρια.
Πολλά φιλιά!

Unknown είπε...

Καλή χρονιά ... γέροντα (μακάρι όλοι να ήταν σαν εσένα) με τις τόσες λίγες ασχολίες σου.

Καλή χρονιά

Aspa είπε...

Υπέροχες εικόνες… Έτσι υπέροχη να είναι και η νέα χρονιά! Χρόνια πολλά και καλά!

fractal είπε...

Kαλώς όρισες από άνθρωπε που γύρισες από τα χίονια..
Αν δεν ήταν μαζί ο γυιός θα δυσκολευόμουν να πιστέψω πως πήγες για δουλειές.
Σήμερα το πρωϊ πέρασαν τα παιδιά με το "παποράκι" τους, (Στη Χίο τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς εκτός από τα μουσικά όργανα τα λένε με συνοδεία ενός στολισμένου παπορακιού, που το φιάχνουν τα παιδιά κάθε γειτονιάς και το σέρνουν πάνω σε ρόδες) και μέσα στα παινέματα που είπαν ήταν "Όσα άστρα έχει ο ουρανός και ο χειμώνας χιόνια, τόσα ευχόμαστε και μεις ευτυχισμένα χρόνια" Αυτό το στίχο μεταξύ πολλών παινετικών θυμήθηκα βλέποντας τα χιόνια που μας έφερες με τη μηχανή σου. Και σου τον αφιερώνω. Εμείς δεν βλέπουμε εύκολα χιόνια. Νάσαι καλά. Με συγκαταλέγεις στους ε- mail φίλους σου έτσι? Αλλιώς να πάρω πίσω την αφιέρωση.
Να σου ζήσουν τα νεόφερτα.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Γεμάτη χρονιά!!!!
Να είσαι υγιής και να προσφέρεις...

Εγώ γιατί δε βλέπω τα χαριτωμένα που λέει ο hfaistiwnas;
Θύμωσα τώρα....
:-(

Εύχομαι ΥΓΕΙΑ,ΧΑΡΑ, ΑΓΑΠΗ, ΓΑΛΗΝΗ και προπάντων ΧΑΜΟΓΕΛΟ.
΄Αρχοντά μου,ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΧΡΟΝΙΑ!


Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gskastro είπε...

Σαφώς και θα τα λέμε και το 2009 φίλε μου side21, εκτός απροόπτου. Ας ελπίσουμε όμως να είναι τουλάχιστον καλύτερο από το προηγούμενο για τον περισσότερο κόσμο.
Σε εσένα και την οικογένειά σου εύχομαι ξανά υγεία και ευτυχία. Gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα και βέβαια οι ώμοι μας έχουν αδυνατίσει. Σήμερα μετέφερα ένα σωρό πράγματα ανεβοκατεβαίνοντας στο γραφείο και μαζί με την κούραση του τριήμερου στις σήραγγες του Καλλίδρομου με έβγαλαν εκτός. Δεν θα πάω τη συνηθισμένη μου βόλτα το βραδάκι.
Τι σημασία έχει αν ήταν Έλληνας ο Χριστός, σημασία έχει ότι στον τόπο που δίδαξε την αγάπη σήμερα χύνεται το αίμα αθώων ανθρώπων στο όνομα του κέρδους και της απληστίας. Να είσαι καλά φίλε μου και θα τα πούμε στο τηλέφωνο μιας και δεν θα βγω απόψε. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου little beautiful things τα γατάκια είναι απίθανα, προς το παρόν τα κρατάμε σε κλειστό χώρο ώσπου να μας συνηθίσουν και μετά θα μπουν μαζί με τα υπόλοιπα έξι.
Να έχεις μια καλή και ευτυχισμένη χρονιά εσύ και η οικογένειά σου και πάντα με ειρήνη και υγεία. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Meggie ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις ευχές, σου εύχομαι και εγώ με την σειρά μου, το 2009 να είναι η χρονιά σου και μαζί με τον τεντζεράκο σου να βρείτε την ευτυχία και χαρά. Πολλά φιλιά το γέρικο gskastro

gskastro είπε...

Ασπα καλή μου με τα απίθανα μικρά, έτσι ωραία να είναι η νέα χρονιά για όλους μας και ιδίως για τα μικρά παιδιά και τους μοναχικούς ανθρώπους. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Γλαρένια μου δεν μπορεί να μη τα βλέπεις τα μικρά γατάκια, όλοι τα έχουν δει. Έχω πολλά γατιά αλλά πάντα ήθελα γατάκια με μακρύ τρίχωμα και μου τα έφερε ο Άγιος Βασίλης. Αν κάνεις μάλιστα κλικ στη φωτογραφία για να την μεγαλώσεις θα δεις που από μικρά διεκδικούν μαχητικά την τροφή τους. Ο γκριζάκος καπακώνει πάντα με το πόδι του αυτό που θέλει να φάει.
Τις ευχές μου σε όλη την γλαροοικογένεια για ευτυχία, χαρά και υγεία το νέο έτος. Πολλά φιλιά gskastro.

gskastro είπε...

Καλό μου fractal σε άφησα τελευταίο, άλλωστε εμείς τα είπαμε και στο τηλέφωνο. Είναι όμως αλλιώς το γραπτό, έχω αρχίσει να το αγαπάω το γράψιμο. Να σκεφτείς ότι πολλές φορές γράφω και στο εαυτόν μου, αυτό και αν είναι τρέλα!
Μη φοβάσαι και μόνος να ήμουν χωρίς τον γιο μου και πάλι φρόνιμος θα ήμουν, μην ξεχνάς την ηλικία μου. Πάντως ήταν ωραία περιπέτεια και γερό σωματικό τεστ για την αφεντιά μου.
Εκεί στα δικά σου τα μέρη ζεις, δεν είναι σαν την άπληστη Αθήνα. Έρχονται τα παιδιά για τα κάλαντα και στα γρήγορα τους δίνουμε το χαρτζιλίκι για να τα ξεφορτωθούμε.
Μακάρι να πιάσει η αφιέρωση, όχι για εμένα αλλά ξέρεις για ποιόν. Όσο για το e-φίλος τι να σου πω, έχεις αμφιβολίες; Πολλά φιλιά και ευχές από τον gskastro

καλημέρα είπε...

καλημέρα! καλή χρονιά!
πόσο σε ζηλευω, μακάρι να είμαι κι εγώ τόσο δραστήρια και δυναμική όχι στα 74, και στα εξήντα καλά θα είναι!

Κωνσταντινιά είπε...

Καλή Χρονιά Κάστρο,

αν και λίγο καθυστερημένα.

Δε μου λες τα πιστεύεις αυτά που γράφεις για ηλικίες και τέτοια ή ψαρεύεις κοπλιμέντα;
Αποδεικνύεται πάντως πως φίλους αποκτούμε πάντα, αρκεί να είμαστε δεκτικοί και ανοικτοί.
Όσο για την ενέργεια και τη δραστηριότητά σου, τα λόγια περιττεύουν.
Σου εύχομαι πάντα να βάζεις κάτι νέο στη ζωή σου.

Φιλιά!

Άστρια είπε...

Πάντα νέος,δημιουργικός και με ενδιαφέροντα να είσαι και πάντα αισιοδοξία να έχεις αγαπητέ μου gskastro. Γιατί βλέπουμε πολλά νεαρά παιδιά που δεν είναι νέοι.

Καταπληκτικά τα γατάκια και το βλέμμα τους. Έπιασες την στιγμή. Θα κρυώνανε όταν τα βρήκες ε;

Πολλά φιλιά:)

nikiplos είπε...

Να είναι αυτές οι χαδιάρες γάτες που με κάνουν και χαίρομαι. Οι παιχνιδιάρες που με τα σκέρτσα τους μερώνουν και τον πιο θυμωμένο άνθρωπο...
Κάστρο μας να είσαι καλά και να έχεις πάντα αυτή τη μοναδική ήρεμη δύναμη που αναδεικνύεις.

ζαφορα είπε...

Μέσα στα χιόνια κι εσύ.
πολύ το χάρηκα κι εγώ,
και ακόμα περισσότερο με την σκέψη,
--έλεος να μην στερέψουμε --!!!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Με την αγάπη μου

gskastro είπε...

Φίλε Theorg οι ευχές είναι πάντα ευπρόσδεκτες όποτε και αν τις δεχτεί κάποιος. Δεν έχει σημασία η χρονική στιγμή αλλά η πρόθεση, μακάρι όμως και να έπιαναν. Αντεύχομαι και εγώ για έναν καλύτερο χρόνο για όλους μας. gskastro

gskastro είπε...

Καλημέρα, καλή σου ημέρα και καλή χρονιά, μη φοβάσαι θα είσαι και εσύ δραστήρια, άλλωστε πιστεύω ότι η δραστηριότης ενός ατόμου έχει να κάνει και με τα κίνητρα. Και τα παιδιά και τα εγγόνια είναι μεγάλο κίνητρο. Χαθήκαμε τελευταία και αυτό με δική μου ευθύνη. Η κούραση είναι κακός σύμβουλος. Πολλά φιλιά από τον gskastro

gskastro είπε...

Κωνσταντινιά, όχι δεν τα πιστεύω αυτά που γράφω αλλά ψάχνω για κοπλιμέντα όπως λες και εσύ.
Όπως έγραψα και παραπάνω και στον Theorg, δεν υπάρχουν καθυστερημένες ευχές. Άλλωστε και εγώ καθυστερημένα απαντώ στους φίλους. Είναι τόση η κούραση το βράδυ που επιστρέφω που απλά μπαίνω, διαβάζω μερικές αναρτήσεις ή σχόλια και δεν έχω την δύναμη ή έμπνευση να γράψω. Πολλά φιλιά gskastro.

gskastro είπε...

Τα γατάκια Άστρια έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των μεγαλύτερων γατιών. Όταν έχω καιρό, όπως σήμερα παρακολουθώ πως συμπεριφέρονται στις άλλες γάτες που τα αγναντεύουν από μακριά.
Τα νεαρά παιδιά Άστρια μου βλέπουν μπροστά τους τις βουνοκορφές που πρέπει να ανέβουν και που είναι γεμάτες παγίδες που βάλαμε εμείς οι μεγάλοι τις γενιάς μου και προβληματίζονται. Δεν τα αδικώ, κακίζω τους γονείς τους που δεν τα έχει προετοιμάσει.
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Νίκιπλε μου έχουν πει πως οι γάτες έχουν αρνητική ενέργεια, ενώ οι σκύλοι έχουν θετική. Φυσικά δεν τα πιστεύω αυτά, κρίνοντας τουλάχιστον από την χαρά που μου δίνουν και τα μεν και τα δε. Φίλε μου παρακολουθώ τις αναρτήσεις σου όπως άλλωστε και των άλλων φίλων αλλά όπως γράφω και παραπάνω η κούραση μου αφαιρεί την έμπνευση και του πλέον απλού σχόλιου. Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Ζαφόρα τα χιόνια είναι το στοιχείο μου, ίσως επειδή σκεπάζει τις ασχήμιες που εμείς οι άνθρωποι φτιάχνουμε. Την διαφορά θα την δεις μόλις λιώσουν τα χιόνια στις φωτογραφίες που έβαλες στην ανάρτησή σου.
Σκέφτομαι μάλιστα να γράψω μόλις βρω χρόνο κάτι ανάλογο. Θα πρέπει πρώτα όμως να μαζέψω υλικό.
Καλή χρονιά και σε εσένα και σε όλους μας καλή μου Ζαφόρα. gskastro

Artanis είπε...

Φίλε μου καλημέρα από ΝΖ...Σου έχω ένα δωράκι στο μπλογκ μου...
Φιλιά πολλά...