Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ;

Παίρνοντας αφορμή από τους ξεσηκωμούς των λαών στις κοντινές Μουσουλμανικές  χώρες, προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που έκανε αυτούς τους λαούς να ξεσηκωθούν σχεδόν ταυτόχρονα σε πέντε Αραβικές χώρες.
Να δεχτώ ότι είναι λαοί καταπιεσμένοι όσον αφορά τις ελευθερίες τους, να δεχτώ ότι ζούσαν σε κατάσταση φτώχιας και δεν άντεχαν άλλο, ήταν καζάνια που έβραζαν εδώ και κάμποσα χρόνια. Μα όλοι σχεδόν ταυτόχρονα, να είναι άραγε μιμητισμός ή μήπως τελικά κάποιοι υποκίνησαν αυτά τα κινήματα; Και μήπως τελικά οι ωφελημένοι θα είναι οι υποκινητές;
Αλλά και να υπήρξαν κέντρα που υποκίνησαν τον ξεσηκωμό, είναι αυτό αρκετό αν δεν υπάρχει μακροχρόνια προεργασία και προετοιμασία;
Εάν ασχοληθεί κάποιος με τον ξεσηκωμό των Ελλήνων το 1821 κατά των Οθωμανών, θα διακρίνει ότι υπήρχε μακροχρόνια προετοιμασία για το γεγονός αυτό. Δεν ήταν συνειδητή αυτή η προετοιμασία, μπορεί ο λαός να επιθυμούσε την ελευθερία του, δεν είναι όμως αυτό από μόνο του ικανό να κάνει τον αγώνα επιτυχή, απαιτείται σοβαρή προεργασία και αυτή υπήρχε διαχρονικά.

Φαράγγι του Ενιπέα,  Λιτόχωρο.  

Η πολιτική οργάνωση είχε δημιουργηθεί διαχρονικά μέσω των κοινοτήτων, ναι μεν κάτω από την εποπτεία των Οθωμανών αλλά κάτω από την άμεση διοίκηση των Ελλήνων προεστών και δημογερόντων, και σύμφωνα με τον Γ. Φίνλεϋ είχε προετοιμάσει το έδαφος.
Το στρατιωτικό σκέλος, αυτό και αν ήταν πανέτοιμο!. Κλέφτες και αρματολοί, δύο ξεχωριστές ομάδες που πολλές φορές οι πρωταγωνιστές τους άλλαζαν ρόλους. Οι αρματολοί δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν Οθωμανούς και Έλληνες από τους κλέφτες και πληρωνόντουσαν από τις κοινότητες. Στην αρχή τα σώματα αυτά αποτελούνταν από Έλληνες Χριστιανούς και αργότερα (ιδικά του Αλή Πασά) ήταν αμιγώς Αλβανικά Μουσουλμανικά.
‘Όμως αυτά τα Ελληνικά σώματα των κλεφτοαρματολών αποτέλεσαν τον στρατό για τον ιδιότυπο πόλεμο που στήθηκε με τους Οθωμανούς. Και γράφω «στήθηκε»  και «ιδιότυπο» γιατί πράγματι οι Έλληνες τον έστησαν σύμφωνα με τα δικά τους μέτρα και ανάγκασαν τους Οθωμανούς να ακολουθήσουν, σε ένα κλεφτοπόλεμο που είχαν μάθει καλά να εφαρμόζουν. Και «ιδιότυπος» γιατί μέχρι τότε οι στρατοί στέκονταν όρθιοι ο ένας απέναντι στον άλλον (η πρώτη γραμμή γονατιστή) και στην ουσία έκαναν σκοποβολή.
Και φυσικά και η εκκλησία έπαιξε και αυτή τον ρόλο της (άσχετα αν της καταμαρτυρούν πολλά). Ας μη ξεχνάμε τον εξελληνισμό των Χριστιανών  Αρβανιτών της Ύδρας και των Σπετσών, που τόσο σημαντικό ρόλο έπαιξαν στον μετέπειτα αγώνα.
 Το ζυμάρι λοιπόν ήταν καλοδουλεμένο και έτοιμο, το μόνο που χρειαζόταν ήταν ο καταλύτης, η μαγιά.

Λουλούδι από τον κήπο μου για την πρωτομαγιά. 

Θα μου πείτε τι σε έπιασε παραμονή πρωτομαγιάς και προβληματίζεσαι με τους ξεσηκωμούς στις γύρω χώρες αλλά και τον μακρινό δικό μας ξεσηκωμό! Δεν είναι μόνο οι άλλες χώρες που με προβληματίζουν, είναι ιδιαίτερα για να μη πω ιδιαίτατα η χώρα μου, η δική μου χώρα την παρούσα περίοδο.
Η χώρα αυτή η ευλογημένη έχει γεμίσει Κασσάνδρες (αν θέλετε πες τε τους υποκινητές), από το πρωί έως το βράδυ μας βομβαρδίζουν με δυσοίωνες προβλέψεις, και μάλιστα συναγωνίζονται στο ποιος θα παρουσιάσει τη χειρότερη εικόνα, τη χειρότερη είδηση.
Η ΝΔ είναι υπεύθυνη για την κατάρρευση της οικονομίας μας λένε οι μεν, όχι το ΠΑΣΟΚ φταίει  απαντούν οι άλλοι, και οι υπόλοιπες πολιτικές παρατάξεις εν χωρώ φταίνε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Θα ξεσηκωθεί ο λαός και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο προβλέπουν οι Κασσάνδρες.
Και ο λαός τι λέει; ασφαλώς ότι φταίνε όλοι μαζί, το δείχνουν άλλωστε και οι δημοσκοπήσεις. Είμαστε σίγουροι όμως ότι αυτό λέει ο λαός, είμαστε σίγουροι ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αυθεντικές; 
Το περίεργο είναι ότι οι  κύριοι συντελεστές της σημερινής μας κατάντιας είναι μεταξύ των υποκινητών  είναι οι Κασσάνδρες της επερχόμενης καταστροφής.
Και εμείς ο λαός είμαστε αθώοι; Όχι καθόλου, αντίθετα μάλιστα συντελέσαμε και εμείς στο να επέλθει αυτό το χάλι.
Αυτοί οι υποκινητές γνωρίζοντας την αιώνια αποκοτιά μας, την εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, και εμείς πέσαμε στην παγίδα. Μήπως δεν γνωρίζαμε ότι κάθε δραχμή κάθε ευρώ που δανειζόμασταν για να επιδείξουμε την βλακεία και αμετροέπεια μας, έχωνε την χώρα μας βαθύτερα στον βούρκο;
Ξέραμε ότι δανειζόμασταν χρήματα που δεν μπορούσαμε να επιστρέψουμε, νομίζαμε ότι είμαστε πιο έξυπνοι από τους δανειστές μας. Και φυσικά οι υποκινητές μας βοηθούσαν να βρούμε τον σωστό δρόμο της απώλειας.


Σύναξη φτωχών αγροτών. Απλά παρκάρισαν στους πεζόδρομους της Καρδίτσας τα οχήματά τους.

Και μήπως συνετιστήκαμε, δεν νομίζω. Με έκπληξη παρακολουθούσα στα κανάλια αυτούς που αναχωρούσαν στο εξωτερικό για τις γιορτινές μέρες του Πάσχα. Μωροί άνθρωποι, δεν έχετε καταλάβει ότι κάθε ευρώ που βγαίνει από την χώρα μας είναι και μια μαχαιριά στην πλάτη της Πατρίδας μας. Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα κάνουν την χώρα μας φτωχότερη και τις χώρες που τα ξοδεύετε πλουσιότερες. Δεν καταλαβαίνετε ότι τα χρήματα αυτά θα μας τα δανείσουν οι λεγόμενοι φίλοι μας με πολύ υψηλότερο επιτόκιο για να εξοφλήσουμε το χρέος μας που δημιουργήθηκε με τέτοιες συμπεριφορές;
Δηλαδή τα χίλια άτομα που ξόδεψαν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας δημιούργησαν το πρόβλημα; Φυσικά και όχι, αναφέρομαι όμως στην νοοτροπία, μια νοοτροπία που μας κάνει να ενδιαφερόμαστε μόνο για το σαρκίο μας.

Υπέροχες Ελληνικές θάλασσες

Και οι πολιτικοί μας οι εκπρόσωποι του λαού τι κάνουν; Μα ακριβώς αυτό προσπαθούν να κάνουν, να είναι αντιπροσωπευτικοί του λαού, «κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν». Πρέπει να γίνουμε εαυτούληδες, να τους προσκυνάμε για να αποκτούμε εργασία και χρήμα που δεν το αξίζουμε, να προσκυνήσουμε για μια θεσούλα στο δημόσιο, να μας κάνουν να έχουμε ενοχές για να παραβλέπουμε τα δικά τους ανομήματα. Υπάρχουν όμως και σώφρονες πολιτικοί που ανησυχούν και πασχίζουν. Δυστυχώς όμως το φεουδαρχικό κομματικό σύστημα (πέστε το αρχηγικό αν θέλετε) δεν τους επιτρέπει να σηκώσουν κεφάλι.
Με έκπληξη άκουσα το πρωί  τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη να λέει σε δύο δημοσιογράφους (που παρεμπιπτόντως το παίζουν ο καλός και ο κακός) άκουσα λοιπόν να λέει ότι όλες οι κυβερνήσεις από το 1974 έχουν ευθύνη για την σημερινή κατάσταση, γιατί δεν είχαν το σθένος να αντισταθούν στις συντεχνιακές και πελατειακές πρακτικές. Φυσικά αν ερωτηθεί το απόγευμα ο καλοκάγαθος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, θα απαντήσει ότι άλλο εννοούσε ο Φ. Σαχινίδης ή ότι δεν άκουσε τις δηλώσεις αυτές. Φυσικά ποια θα είναι η τύχη του Υφυπουργού δεν γνωρίζω.
    
Και οι δημοσιογράφοι που ισχυρίζονται ότι κάνουν λειτούργημα, τι κάνουν; Η πλειονότητα προσπαθεί να επιζήσει και να μην την πάρει μέσα η κρεατομηχανή. Οι άλλοι που συνεπικουρούν τους πολιτικούς έχουν παραδοθεί στους εκδότες και καναλάρχες.
Όσο για τους συνδικαλιστές, οι περισσότεροι  ποσώς ενδιαφέρονται για αυτούς που αντιπροσωπεύουν. Η έννοια τους είναι να ωφεληθούν οι ίδιοι αδιαφορώντας αν γίνονται αιτία να κλείνουν οι επιχειρήσεις και δημιουργώντας στρατιές ανέργων. Αυτοί παίζουν πολύ καλά τον ρόλο κλεφτοαρματολών.
Και κοντά σ’ αυτούς έχουμε και το ΔΝΤ και τους φίλου μας τους Ευρωπαίους που έτρεξαν να μας βοηθήσουν.
Χρόνια τώρα δανειζόμαστε χρήματα που δεν μπορούμε να επιστρέψουμε, και γιατί παρακαλώ; Μα για να δίνουμε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους, παχυλούς μισθούς στους εργαζόμενους του ΟΤΕ και ΔΕΗ, για αγορές προϊόντων για υπερκατανάλωση και φυσικά για να κλέβουν κάποιοι, ας μη τους κατονομάσω.
Δανειζόμαστε λοιπόν από τους φίλους μας για να μπορέσουμε να αγοράσουμε τα προϊόντα τους, να τους κάνουμε πλούσιους δηλαδή, και φυσικά ξαναδανειζόμαστε από τους φίλους μας (αφού εμείς δεν παράγομε σχεδόν τίποτα) για να πληρώσουμε αφενός το αρχικό χρέος και επίσης να αγοράσουμε νέα προϊόντα τους. Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται.
Άραγε δεν υπάρχει σωτηρία; Δεν θα το έλεγα, όντας αισιόδοξος ελπίζω στη σιωπηλή πλειοψηφία του λαού μας.

Σε αυτούς που συναντώ στις σήραγγες του Καλλίδρομου και των Τεμπών, και στα καρνάγια του Περάματος.

Σε αυτούς που συναντώ στα επαγγελματικά μου ταξίδια εκτός Ελλάδας και που έχουν την Ελλάδα τους μέσα στην καρδιά τους.

Στον ιδιωτικό υπάλληλο που βοηθάει την επιχείρηση που εργάζεται να μην κλείσει.

Στο δημόσιο υπάλληλο που κάνει την δουλειά του χωρίς να αγκομαχά και τον ξέρουμε όλοι μας γιατί πάντα μας εξυπηρετεί με το χαμόγελο.

Σε αυτούς τους ελεύθερους επαγγελματίες που με σκυμμένο το κεφάλι (όχι από δουλοπρέπεια) προσπαθούν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να σώσουν τη δουλειά τους.

Σε αυτούς τέλος, τις χιλιάδες άνεργους που υπομένουν καρτερικά μέχρι να βρουν μια δουλειά για να αισθανθούν ότι και αυτοί προσφέρουν στην κοινωνία.


Σήραγγες αυτοκινητόδρομου Τεμπών. Εκεί συνάντησα ανθρώπους συνετούς.

Αρκετά κύριοι υποκινητές, μη προσπαθείτε να ξεσηκώσετε τον Ελληνικό λαό, δεν είσαστε εσείς που θα τον σώσετε, γιατί δεν ξέρετε πως αλλά και γιατί ενδιαφέρεστε μόνο και αποκλειστικά για τα δικά σας στενά συμφέροντα. Ο ίδιος ο Ελληνικός λαός θα βρει τον τρόπο όπως έκανε τόσες φορές μέχρι σήμερα.
Φίλοι μου να έχετε μια καλή πρωτομαγιά και μη ξεχνάτε, ένα χαμόγελο ένας χαιρετισμός στο γείτονα αλλά ακόμα και σε άγνωστο πόσο μας ανεβάζει! Το έχουμε ανάγκη όλοι μας και ας μη το παραδεχόμαστε.
Υ.Γ. Επειδή ένα ξερό κείμενο είναι κουραστικό, θα βάλω και μερικές φωτογραφίες από την ελληνική φύση.

29 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλή Πρωτομαγιά!!!
Δεν θα σχολιάσω τα πολιτικά.. δεν μπορώ πια..
Καλά να είμαστε!

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή πρωτοχρονιά και καλό μήνα και σ' εσένα Ηφαιστίωνα.

1 Μαΐου 2011 6:42 μ.μ.

Asterion είπε...

Δύσκολη κατάσταση και ακόμα ποιό δύσκολη η επίρριψη ευθυνών. Ο λαός δεν ακούει τον ένα και τον άλλο. Ακούει τηλεόραση. Καμιά φορά και την συνείδησή του. Αμα φθάνει εκεί αυτόματα βρίσκει και την λύση. Τώρα δεν είναι καθόλου φρόνιμο οτιδήποτε. Μας την έχουν στημένη. Θα έλθει η στιγμή της λύσης.
Αστερίων

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Λοιπόν τη μαργαρίτα του κήπου σου που πολύ μου αρέσει την έχω εδώ σε ροζ-μωβ και στο εξοχικό και στα δυο χρώματα.

Χάρηκα με τη φωτο της σήραγγας των Τεμπών. Η εικόνα των κομματιασμένων μαθητών ακόμη με κυνηγαει...

Μετην ελπίδα πως τούτη η χώρα ποτέ δεν πεθαίνει... σου εύχομαι από καρδιάς
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα αν πρέπει να ριχτούν ευθύνες είναι για να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Αυτό όμως προϋποθέτει αυτογνωσία. Μην υποτιμάς όμως τόσο πολύ τον λαό μας, μπορεί να ακούει τηλεόραση αλλά δεν επηρεάζεται όπως άλλοτε. Όσο για το ότι «μας την έχουν στημένη» δεν θα συμφωνήσω. Δεν πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα από τη μεριά του κυνηγημένου, πρέπει να αποτινάξουμε το σύνδρομο του καταδιωκόμενου. Να είσαι καλά και καλό μας μήνα gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια, περιμένω πως και πώς να ανθίσει ο κήπος μου, φέτος μου καθυστερεί κάπως.
Το έργο των Τεμπών είναι καταπληκτικό και θα εξυπηρετήσει πολύ. Οι σήραγγες πλησιάζουν το τελικό στάδιο, θα υπάρξουν όμως καθυστερήσεις μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές στο ΣΤΕ για την εκτός των σηράγγων διαδρομή.
Όσο για τα κομματιασμένα παιδάκια τα έχω δει από κοντά δυστυχώς. Η ελπίδα σου για τούτη τη χώρα θα γίνει βεβαιότητα. Μπορεί να ταλαιπωρηθούμε, όμως πρέπει να φροντίσουμε να είναι και η ευκαιρία για μια καινούργια αρχή.
Πολλά φιλιά gskastro

Maria Tzirita είπε...

Πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα το μάθουμε τι είναι αυτό που κάνει τους λαούς να ξεσηκώνονται... Καλό μήνα!

gskastro είπε...

Μαρία ακόμα και αν φοβόμαστε κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το εκφράζουμε, ξέρεις ο φόβος είναι μεταδοτικός. Και ο φόβος φέρνει αρνητική ενέργεια και μας προετοιμάζει να δεχτούμε μοιρολατρικά τα όποια δεινά. Αντίθετα πρέπει να καταπολεμούμε αυτόν τον φόβο και ιδίως εσείς οι άνθρωποι του πνεύματος που μπορείτε να επηρεάσετε με την πένα σας. Ότι υπάρχουν άνθρωποι και κέντρα που υποδαυλίζουν ένα ξεσηκωμό γιατί θα ωφεληθούν δεν το αμφισβητώ, όμως στο χέρι μας είναι να τους αγνοήσουμε. Η χώρα μας έχει περάσει πολλά και η σημερινή κατάσταση θα χειροτερέψει, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το έναυσμα για μια καινούργια αρχή.
Να είσαι καλά Μαρία και να χαίρεσαι την κορούλα σου, γι’ αυτήν αξίζει να δόσεις μάχες, έχεις ένα ισχυρό όπλο την πένα σου! Gskastro ή Γιώργος αν προτιμάς.

fractal είπε...

A....Kάστρο μου...
Παντα ισορροπημένος δυνατός και τεκμηριωμένος ο λόγος σου...

Μα να μην μπορώ καθόλου να σου μοιάσω..!
Τι μου βρήκες και με εχεις φίλη...
Απορώ...
Φιλια σε όλλους..
Πως είναι το αλλο μισό σου καστρο?

gskastro είπε...

Καλά τόσες προσπάθειες δικές μου να μην αποκαλυφθείς πήγες και τις σκόρπισες με μια σου λέξη! Κάπως έτσι θα την πάτησε και ο Οσάμα.
Το άλλο μου μισό πρέπει να είναι καλά , αφού λείπω από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και δεν τις είμαι μέσα στα πόδια. Δεν ξέρεις τι μπελάς είμαι, απορώ πως με ανέχεται ακόμα. Πολλά φιλιά και φυσικά στο μικρό gskastro.

Άστρια είπε...

Αγαπητέ gskastro, διάβασα με προσοχή το κείμενό σου και θα πω ότι συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που λες, όμως σίγουρα τίποτα δεν μπαίνει σε καλούπια μονοσήμαντα και σίγουρα δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες για να έχουμε πλήρη και σωστή άποψη.
Όμως εξ ίσου σίγουρα είμαστε επιφυλακτικοί πια για όσα μας λένε, από όπου κι αν έρχονται. Είτε αυτά είναι τρομακτικά είτε καθυσυχαστικά. Κι αυτό είναι αυτονόητο, δεν χρειάζεται αιτιολόγηση νομίζω.

Ας ευχηθούμε μόνο να γίνει κάτι καλό.
Αν χαθεί και κάθε ελπίδα έχει χαθεί και κάθε μέλλον.

Να είσαι καλά κι εσύ και η οικογένειά σου και τα γατάκια βεβαίως:))
Καλό μήνα!

Άστρια είπε...

το "καθησυχαστικά" από ότι είδα τώρα διαβάζοντας το σχόλιό μου, ανετράπη ήδη από ένα λάθος..το "υ":)))

gskastro είπε...

Καλή μου Άστρια, τίποτα μα τίποτα δεν ανατρέπεται από πάτημα λάθους κουμπιού, οι προθέσεις μετρούν. Και εκείνο που βλέπω είναι ότι σιγά σιγά, δηλά δηλά και άλλοι βουλευτές και υπουργοί μιλούν για το βαθύ κομματικό και συντεχνιακό κράτος που διαχρονικά δημιούργησαν και έθρεψαν τα κόμματα και που αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή που θα ωφελούσε μεν το κράτος, θα έβλαπτε (έστω και κατ’ ελάχιστον) τα στενά συμφέροντα τους.
Ότι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί καμία αντίρρηση, άλλωστε μη ξεχνάς ότι είμαστε λαός που πάντα αμφιβάλει και υποπτεύεται. Δες τι γίνεται με τον Οσάμα, δεν άκουσα Έλληνα που να δέχεται την εκδοχή που μας παρουσιάζουν οι “image makers” του Ομπάμα.
Ευχαριστώ για τις ευχές και τα γατάκια και τα επτά συν τους γαμπρούς είναι μια χαρά. Να είσαι καλά και εσύ με την οικογένεια σου, gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπητε μου φιλε Γιωργη..

Διαβασα με προσοχη οπως παντα την αναρτηση σου.
Οσο και να θελω να επεκταθω,
και κυριως στα του παρελθοντος επι του θεματος σου,
καταληγω να τα ισοπεδωσω ολα και να απαντησω "λαικιστικα" και πιθανον σαν "εξυπνακιας" στο ερωτημα σου.
Δεν ειναι αυτη η προθεση μου,
αλλα κι αν ακομα καποιοι το εκλαβουν ετσι,
παλι δεν με αφορα,
μιας και οσοι καταλαβαν..καταλαβαν.
Συμφωνα λοιπον με τα παραδειγματα που θετεις,
(παλαιοτερα και σημερινα..)
εχω να πω οτι αυτο που κανει τους λαους να ξεσηκωνονται,
ειναι οι..μυστικες υπηρεσιες!
Οι μυστικες υπηρεσιες και τα συμφεροντα των χωρων που υπηρετουν.
Τιποτα πιο επικαιρο δεν εχω να προσθεσω.
Να εισαι καλα φιλε μου.
Υγ..Ααα..
Χαρηκα που με μια λεξη το fractal,
αποκαλυψε την θηλυκη του υποσταση.
Ειχες κανει προσπαθεια στο παρελθον να μην..μαρτυρησεις ..τι ειναι;)
Χαρηκα επισης που ενα ορθογραφικο λαθος της Αστρια,
σε εκανε να δηλωσεις οτι δεν παιζει ρολο το πατημα ενος πληκτρου,αλλα η προθεση να πουμε κατι.
Ετσι εκλαμβανω και το δικο σου "..Και εκείνο που βλέπω είναι ότι σιγά σιγά, δηλά δηλά και άλλοι βουλευτές και υπουργοί μιλούν για το βαθύ κομματικό και συντεχνιακό κράτος"..
Δηλαδη .. το "δηλα δηλα",
προερχεται/παραπεμπει στο..δηλωνω;)
Δεν ειναι,αμα ετσι ειναι,μια νοτα αισιοδοξιας;
Καλο μηνα!

gskastro είπε...

Κωστή δυστυχώς δειλά δειλά ήθελα να γράψω, υπάρχει μεγάλη απόσταση από του να σηκώσουν το κεφάλι, να κάνουν δηλώσεις και να αντιταχθούν σθεναρά στον αρχηγό και το κατεστημένο, απλά ψελλίζουν.
Το fractal όντως προσπαθούσαμε αρκετοί να το προστατέψουμε, αλλά ήθελε να αποκαλυφθεί.
Δεν έχω αντίρρηση ότι οι μυστικές υπηρεσίες μπορεί να είναι ο καταλύτης, αλλά πιστεύεις ότι χωρίς να υπάρξει μακροχρόνια προετοιμασία μπορούν να ξεσηκώσουν ένα λαό;
Ακόμα και αυτό που ζούμε με τις βιαιότητες των οπαδών των ελληνικών ποδοσφαιρικών ομάδων, υποδαυλίζονται μεν από τους παράγοντες, υπάρχει όμως μακροχρόνια προετοιμασία.
Πάντως περίμενα να αναφερθείς στην επικαιρότητα, εκτός αν το έκανες στο δικό σου blog, αν και εκεί περιμένω να δω κάτι σοβαρό που απειλείς προ του Πάσχα ότι θα αναρτήσεις. Να είσαι καλά και πάλι καλό μήνα, Γίωργος.

nikiplos είπε...

Αγαπητέ φίλε GsKastro, καθόλου δύσκολο ούτε κουραστικό δεν ήταν το κείμενο... χείμαρρος μάλιστα, καθώς περιδιάβηκες την πρόσφατη ιστορία της χώρας μας... Στα περισσότερα συμφωνώ μαζί σου... Σε ένα όμως συνυπογράφω με χέρια και με πόδια... Στην ανάγκη να βρούμε και να προβάλλουμε τον όμορφο Έλληνα. Τον εξυπηρετικό, εκείνον που καρτερικά υπομένει, εκείνον που δεν είναι επιθετικός ούτε αυταρχικός επιβάλλοντας το ΕΓΩ του με αυτοδικία... Εκείνον που σκέφτεται και τους άλλους... Ίσως μόνο τότε θα έχουμε κάνει τα βασικά βήματα να ξεκινήσουμε για να ξανασηκωθούμε...
Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, έχω συναναστραφεί και ανθρώπους που πριν 5 μόλις χρόνια είχαν άριστες δουλειές, έφαγαν με χρυσά κουτάλια και προέβησαν σε σπατάλες. Τώρα είναι κατεστραμμένοι, χρωστούν της Μιχαλούς (τράπεζες) και δεν ξέρουν που να κρυφτούν... Αναρωτιέμαι μήπως λοιπόν απλά είμασταν σαν κάποιο φτωχό που του έτυχε περιστασιακά ένα λαχείο...

Να είσαι καλά!
Σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες...

gskastro είπε...

Φίλε μου Νίκιπλε, έχεις αναφερθεί για το θέμα της αυτοδικίας σε σχόλιο στη προηγούμενη ανάρτηση σου, όπως και για το περιστασιακό λαχείο στην ανάρτησή σου «Αν έχεις τύχη». Πολύ εύστοχα και τα δύο, δεν ξέρω γιατί εμείς ιδικά οι Έλληνες με τέτοια προϊστορία ζούμε σαν να γεννηθήκαμε εχθές και σαν να πρόκειται να πεθάνουμε αύριο, χωρίς παρελθόν και χωρίς μέλλον.
Όμως φίλε μου, υπάρχουν εκείνοι οι άνθρωποι που όπως λες και εσύ, καρτερικά προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να βοηθήσουν και εμάς τους υπόλοιπους να σηκωθούμε.
Πάντως αν θέλεις φωτογραφίες πήγαινε στη προηγούμενη ανάρτησή μου. Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

ξωτικό είπε...

Iππότη μας πολύ εκτιμώ τον κόπο σου και την προσπάθεια να συμβάλλεις στην περίσκεψη και την νηφαλιότητα που τόσο έχουμε ανάγκη.Αυτός ο προβληματισμός για τις αραβικές χώρες είναι αδύνατον να μη υπάρχει στο μυαλό μας. Συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου για το μεγάλος μέρος του κόσμου που στέκεται πια πιο κριτικά απέναντι και στους τρομολάγνους και θέλω να ελπίζω κι εγώ οτι ίσως σκεφτούμε επιτέλους την ουσιαστική δράση και οχι την εύκολη ,στείρα και χαοτική αντίδραση.Και θα συμφωνήσω επίσης οτι η απαισιοδοξία ,η κατάθλιψη και ο φόβος δεν βοηθούν σε τίποτα.

(Και....για το ταξίδι που πήγα να ξέρεις πως διστάζω να κάνω ανάρτηση γιαυτόν ακριβώς το λόγο ,παρόλο που έχω...πολύ γερό άλλοθι!!!! άντε τώρα με βασανίζεις.....
Και δίνω την μάχη της ενίσχυσης των ελληνικών προϊόντων με πολύ πάθος και ακόμα και... με ενδοοικογενειακές ...μάχες)

Καλά το...φράκταλ ξέρεις τι μου θύμισε έτσι όπως κρύβεται;;;; κάτι γυμνούλια πεντάχρονα στην παραλία που κρύβουν τα ανύπαρκτα βυζάκια τους και αφήνουν όλα τα άλλα ολοφάνερα....χαχαχα

Καλή άνοιξη Ιππότη

(υγ.
Μοναστηράκι Γορτυνίας...)

gskastro είπε...

Καλό μου ξωτικό με έχεις μπερδέψει, τελικά, που πήγες στη Στοκχόλμη ή στο Μοναστηράκι της Γορτυνίας; Όπου και να πήγες θα εξιλεωθείς μόνο αν βάλεις ανάρτηση με τις 1000 φωτογραφίες που τράβηξες, άντε και κάτι λιγότερες δεν πειράζει. Δεν χρειάζεσαι άλλοθι καλή μου, εσύ γνωρίζεις γιατί πήγες και αυτό φτάνει.
Η σωστή δράση θα έρθει σιγά αλλά σταθερά μόνο μέσα από την παιδεία, αλλά είναι κάτι που το μάχονται με δόντια και νύχια αυτοί που θέλουν τους λαούς ή τελείως υποταγμένους ή επαναστάτες με όπλα. Και στις δύο περιπτώσεις οι δυνάμεις του σκότους βγαίνουν κερδισμένες. Σταθερή αντίσταση, αισιοδοξία λοιπόν και κοντά στα παιδιά μας για να τα νουθετούμε, όχι να τα καταδυναστεύουμε, γιατί θα τα στείλουμε στο απέναντι στρατόπεδο.
Κάνεις πολύ καλά και δίνεις μάχη για τα ελληνικά προϊόντα, έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι. Την Κυριακή μιλούσα με ένα καλό μου φίλο από την Γερμανία (ένα Έλληνα που τιμά την Ελλάδα) και σε ερώτησή μου για τα κρασιά μας, μου έλεγε ότι δεν έχουν προωθηθεί όσο θα έπρεπε. Οι Γερμανοί αρχίζουν σιγά σιγά να το γυρίζουν στο κρασί και η επίσημη Ελλάδα τι κάνει, οι συνεταιρισμοί τι κάνουν; Τώρα είναι ο καιρός να γίνει εκστρατεία για τα προϊόντα μας.
Φυσικά δεν φτάνει μόνο αυτό, όπως μου έλεγε δυστυχώς δεν είμαστε και συνεπείς, όσο καλό και να είναι το προϊόν πρέπει να είμαστε συνεπείς και στους χρόνους παράδοσης αλλά και λογικοί στις τιμές.
Πολύ πετυχημένη η παρομοίωση για το fractal το δικαιολογώ όμως γιατί έχει ξεμωραθεί με το εγγόνι.
Να είσαι καλά και καλή άνοιξη και σε εσένα. Ο Ιππότης σου.

Λιακάδα είπε...

Και βεβαια δεν ξυπνησαν ξαφνικα ενα πρωι ολοι αυτοι οι λαοι και ειπαν : AΑχ τι ομορφη μερα! Δεν κανουμε μια επαναστασουλα?" Εννοειται πως ειχε γινει μακροχρονη προεργασια απο διαγφορα κεντρα επιρροών που ειχαν ποιλιτικο-οικονομικά συμφεροντα γι αυτο, και η σκεψη ειχε ωριμασει μεσα τους και οι συνθηκες ειχαν φτιαχτει!
Αν μποορουσαν ομως ας εκαναν κι αλλοιως ( εννοώ χωρίς υποκινητη και χρηματοδοτη) ! Δυστυχως.. ετσι γινοταν παντα.. και ετσι θα γινεται!
Καλο υπόλοιπο μηνα Μαη ευχομαι για ολους εμας τους Ελληνες, στη φάση που βρισκομαστε, γιατι ενα πιστευω πια μας μενει .. ..
Να γκρεμιστουν ολα! Και κυριως αυτο το συντεχνιακο πελατειακο κρατος που ακομα υποθαλπτεται ..
Αν δεν φυγουν ολοι αυτοι οι πολιτικοι απο δω να ξεβρωμισει ο τοπος μας οτι και να κανει ο Ελληνας δεν θα ξαναγινει "ανθρωπος" .. Ετσι θα μας σερνουν τα.. σκυλια.. οπου τους πετανε ξεροκομματα!

gskastro είπε...

Αγαπητή Liakada και να φύγουν αυτοί οι πολιτικοί, ποιος θα φέρει τους άλλους τους αμόλυντους τους αγνούς; Εμείς πάλι δεν θα τους επιλέξουμε, με ποια κριτήρια; Προφανώς το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί αλλά εμείς οι ίδιοι. Στεναχωρηθήκαμε γιατί χάσαμε κάποιοι προνόμια, γιατί δεν θα μπορούμε με την ίδια ευκολία να δανειζόμαστε για να καταναλώνουμε ανοήτως και φυσικά κοντά σ’ αυτούς υπάρχουν οι άνθρωποι που πράγματι υποφέρουν αλλά και υπέφεραν, μόνο που τότε δεν τους έδινε κανείς σημασία. Τώρα που το πρόβλημα φτάνει και στους κατέχοντες, προσπαθούν οι κατέχοντες να ξεσηκώσουν τους άλλους τους πραγματικά στερημένους.
Έχεις δίκαιο ότι το συντεχνιακό, κομματικό πελατειακό κράτους πρέπει να βρεθεί τρόπος να εξαλειφτεί, όμως κανένας ξεσηκωμός δεν έλυσε προβλήματα, απλά έβγαλαν περισσότερα οι κατέχοντες.
Καλό μήνα λοιπόν και σ’ εσένα και να οπλιστείς με υπομονή, θα έρθουν και χειρότερα που όμως θα τα ξεπεράσουμε.
Nα είσαι καλά, gskastro

Λιακάδα είπε...

Eκει ακριβως ειναι το θεμα! Στα κριτηρια...Να παψουν να ειναι ατομικα και με βαση το ατομικο ή συντεχνιακο συμφερον! ΣΥμφωνω απολυτα μαζι σου οτι στο προβλημα ειμαστε εμεις οι ιδιοι! Γι αυτο θα πρεπει πρωτα να κοιτξουμε να βελτιωσουμε τους εαυτους μας για να μπορεσει να βελτιωθουν και τα κακως κειμενα γυρω μας! Αν δεν φτιαξουμε τα.."στραβα μας" αν δεν παψουμε να καταλωνουμε απερισκεπτα για να επιβεβαινουμε μεσα απο την χωρις μετρο και σκοπο καταναλωση για να επιβεβαιωνουμε την υπαρξη μας δεν θα δουμε ασπρη μερα! Kαι να μην ξεχνάμε οτι για να γυρισει ο ηλιος θελει δουλεια πολλη και οχι λουφα , δανεικα και παραλλαγή!
Κι εσυ να εισαι καλα και παντα αισιοδοξος :)

gskastro είπε...

Έτσι είναι Liakada, πρέπει να βρούμε το δρόμο μας και να βοηθήσουμε και άλλους να αντιληφθούν ότι απαιτείται σύνεση.
Την αισιοδοξία μου την αντλώ όπως γράφω και στην ανάρτηση από τους συνανθρώπους μας που τους βλέπω να παλεύουν παρά τις αντιξοότητες. Φυσικά υπάρχουν και οι αμετανόητοι ή ας πούμε οι ανόητοι που αισθάνονται ανωτερότητα επειδή η τύχη τους έφερε να βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους υπόλοιπους, τι να κάνουμε θα ζήσουμε και με αυτούς.
Εκείνο όμως που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι ότι κάνοντας οικονομία (όχι τσιγκουνιά) βοηθάμε και το περιβάλλον, δηλαδή τον εαυτό μας. Είναι και αυτό μία από τις υποχρεώσεις μας, να μειώσουμε την σπατάλη ενέργειας.
Και πάλι να είσαι καλά, gskastro

dyosmaraki είπε...

Στο ερώτημά σου "τι κάνει τους λαούς και ξεσηκώνονται?" θα απαντούσα το όραμα για μια καλύτερη ζωή.

Στις Μουσουλμανικές χώρες προσωπικά δεν πιστεύω πως ο ξεσηκωμός προήλθε από τον ίδιο το λαό. Δίχως να μπορώ να το αποδείξω πιστεύω πως πρόκειται για ένα καλοστημένο στρατηγικό παιχνίδι με κάποιους να κινούν τα νήματα κια να χρησιμοποιούν τον αγανακτισμένο λαό εν είδει μαριονέτας για να πετύχουν αυτά που θέλουν.
Οσο για την ελλάδα πιστεύω κι εγώ σε αυτή τη σιωπηρή πλειοψηφία του λαού που δεν έχει πει ακόμη τον τελευταίο λόγο. Προσπαθεί να διακρίνει οραματιστές για να τους ακολουθήσει. Υπάρχει ακόμη καλό υλικό στη κοινωνία μας δεν είναι όλα τόσο μάυρα όσο παρουσιάζονται. Απλά είπαμε η σιωπηρή πλειοψηφία δεν κραυγάζει, δρα στο στενό της περίγυρο ταπεινά δίχως φανφάρες.
Τον υπέρογκο δανεισμό δεν τον δημιούργησε αυτή η σιωπηρή πλειοψηφία αλλά όσοι είχαν τη δύναμη της υπογραφής. Και αν μεν τα δάνεια προωθούνταν στην ανάπτυξη θα προσυπέγραφα. Είναι όμως γνωστό πως προωθήθηκαν για την καλοπέραση μερικών και όχι του συνόλου των πολιτών. Για αυτό εναντιώνομαι στη συλλογική ενοχική ευθύνη. Η ευθύνη θεωρώ πως είναι πάντοτε ατομική και φέρει ονοματεπώνυμο. Ασχετα εάν για λόγους ευνόητους επιχειρείται αυτή η ατομική ευθύνη να χαθεί μέσα στη συλλογικότητα του επιχειρήματος "μαζί τα φάγαμε".....
Την καλημέρα μου (πολύ μου άρεσαν τα ανοιξιάτικα χρώματα του blog)

gskastro είπε...

Καλό μου Dyosmaraki παρ’ όλον ότι έχω ταξιδέψει σε αρκετές μουσουλμανικές χώρες, δεν μπορώ να πω ότι έχω μπει στο νόημα της ζωής τους. Όταν κάποιος δεν γνωρίζει την γλώσσα μιας χώρας δύσκολα μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Φυσικά οι άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν (Υεμένη και Σουδάν) δεν χρειάζεται και πολύ προεργασία για να τους ξεσηκώσεις.
Για το δικό μας λαό και φυσικά υπάρχει η σιωπηλή πλειοψηφία που θα μιλήσει κάποια στιγμή.
Σαφώς και δεν τα φάγαμε μαζί όπως λέει και ο αντιπρόεδρος, ή και αν τα φάγαμε μαζί, οπτικά τουλάχιστον φαίνεται ποιος έφαγε περισσότερο.
Όμως δεν απαλλάσσω (και πολύ περισσότερο τον εαυτόν μου) σχεδόν κανένα από την ευθύνη της σημερινής κατάστασης. Η ευδαιμονία μέσα στην οποία ζούσαμε δεν ήταν τρόπος ζωής που θα άντεχε για πολύ.
Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο, gskastro

ξωτικό είπε...

Ελπίζω τώρα πια να έχεις καταλάβει που ...κόλλαγε το Μοναστηράκι !!
Πόσες 1000 είπες;;; μόοονο;;;; χαχα !!!
Καλημέραααααα !!!!!

gskastro είπε...

Καλό μου ξωτικό, τι να πω για τις φωτογραφίες σου, το καταπληκτικές είναι λίγο. Πάντως οι αρχικές θα πρέπει να είναι ποlύ καλές, γιατί απ’ ότι βλέπω στην ανάρτηση έχουν ανέβει με ανάλυση μέχρι και 1Gb. Πάντα τέτοια gskastro

Elsina Mecaj είπε...

Γεια σας, είμαι η Ελσίνα. Αφού ήταν σε σχέση με τον Άντερσον για χρόνια, με χώρισε, έκανα ό,τι μπορούσα για να τον φέρω πίσω αλλά όλα ήταν μάταια, τον ήθελα τόσο πολύ λόγω της αγάπης που έχω για αυτόν, τον παρακάλεσα με τα πάντα. Έδωσα υποσχέσεις αλλά αρνήθηκε. Εξήγησα το πρόβλημά μου στη φίλη μου και μου πρότεινε να επικοινωνήσω με έναν ξόρκι που θα μπορούσε να με βοηθήσει να κάνω ένα ξόρκι για να τον φέρω πίσω, αλλά είμαι ο τύπος που ποτέ δεν πίστεψε στο ξόρκι, δεν είχα άλλη επιλογή από το να το δοκιμάσω. έστειλε το ξόρκι και μου είπε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα ότι όλα θα πάνε καλά πριν από τρεις ημέρες, ότι ο πρώην μου θα επιστρέψει σε μένα πριν από τρεις ημέρες, έκανε το ξόρκι και παραδόξως τη δεύτερη μέρα, ήταν γύρω στις 4 το απόγευμα. Ο πρώην μου με πήρε τηλέφωνο, ξαφνιάστηκα τόσο πολύ, απάντησα στην κλήση και το μόνο που είπε ήταν ότι λυπόταν τόσο πολύ για όλα όσα συνέβησαν που ήθελε να επιστρέψω κοντά του, που με αγαπούσε τόσο πολύ. Ήμουν τόσο χαρούμενος και πήγα κοντά του και έτσι ξεκινήσαμε να ζούμε ξανά μαζί ευτυχισμένοι. Έκτοτε, έχω υποσχεθεί ότι οποιονδήποτε γνωρίζω ότι έχει πρόβλημα σχέσης, θα βοηθούσα το άτομο αυτό παραπέμποντάς το στον μοναδικό πραγματικό και ισχυρό ορθογραφικό που με βοήθησε στο δικό μου πρόβλημα. Μπορείτε να του στείλετε email εάν χρειάζεστε τη βοήθειά του στη σχέση σας ή σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp+2349074881619

1) Ξόρκια αγάπης
2) Ξόρκια χαμένης αγάπης
3) Ξόρκια διαζυγίου
4) Ξόρκια γάμου
5) Ξόρκια δέσμευσης
6) Ξόρκια χωρισμού
7) Διώξε έναν περασμένο εραστή
8.) Ξόρκια κερδίζοντας λαχεία
9) θέλεις να ικανοποιήσεις τον εραστή σου
Επικοινωνήστε με αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα για μια μόνιμη λύση. Email: ellenspellcaster@gmail.com
WhatsApp+2349074881619