Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ

Φίλοι μου εσείς στις διακοπές σας και εγώ στο φούρνο του Σουδάν. Το καλό με αυτά τα ταξίδια είναι ότι κάνω δύο τρία τεστ κοπώσεως τη φορά και με πληρώνουν κιόλας.
Ας αρχίσω όμως από την αρχή την περασμένη Πέμπτη μας ειδοποίησαν ότι έπρεπε να φύγουμε για το Πορτ Σουδάν την Κυριακή. Μας έμενε μία ημέρα να βγάλουμε άδειες για τα μηχανήματα που θα παίρναμε μαζί μας καθώς και για εμάς τους ιδίους (τον γιό μου και τον γράφοντα). Τα διαδικαστικά τα ανέλαβε ένα κάποιο γραφείο και υποτίθεται τακτοποίησε τα πάντα.
Τελικά αναχωρούμε την Δευτέρα το μεσημέρι αφού χάσαμε το πρωινό αεροπλάνο λόγω έλλειψης όλων των απαραίτητων εγγράφων που θα απαιτούντο για το Σουδάν.
Η διαδρομή μας ήταν Αθήνα, Κάιρο, Χαρτούμ, Πορτ Σουδάν, ρυμουλκό για πλοίο και επιστροφή με ρυμουλκό στο Πορτ Σουδάν, Χαρτούμ, Κωνσταντινούπολη και Αθήνα. Η διάρκεια του ταξιδιού επτά ημέρες, η εργασία που κάναμε έξι ώρες, ναι καλά διαβάζετε 6 ώρες.
Είχε όμως πολύ ενδιαφέρον, άλλωστε μου αρέσει να πηγαίνω σε ξένες χώρες, όχι για τουρισμό, αλλά προτιμώ για εργασία γιατί έτσι ανακατεύομαι με τον ντόπιο κόσμο. Στο ταξίδι αυτό υπήρχε και λίγο γκλαμουριά, όχι ότι το επιδιώξαμε αλλά ο πλοιοκτήτης είναι από τους ανθρώπους που έχει απαιτήσεις από τους συνεργάτες του αλλά τους προσφέρει ότι καλύτερο και μεταξύ αυτών ξενοδοχεία 5 αστέρων.
Το Σουδάν το βρήκα πιο οργανωμένο σε σχέση με την Υεμένη και το ίδιο αν όχι περισσότερο ζεστό. Να σκεφτείτε ότι εργαζόμασταν στον ήλιο με θερμοκρασίες 48 και 50. Στην Υεμένη μπήκαμε και βγήκαμε με τα όργανα που κουβαλούσαμε μαζί μας χωρίς καμία γραφειοκρατική διαδικασία, ενώ στο Σουδάν και κατά την είσοδο και κατά την έξοδο χρειάστηκαν γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαίτησαν αρκετό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο όμως ήμουν σίγουρος ότι τα όργανα θα μπορούσαν να ξαναβγούν χωρίς πρόβλημα. Ευτυχώς μας βοήθησε η Ελληνική Πρεσβεία για την επίσπευση εισαγωγής των οργάνων.
Οι κίνδυνοι στο Σουδάν είναι περίπου οι ίδιοι με της Υεμένης. Ειδικά για το Χαρτούμ μας συμβούλεψαν να μην απομακρυνόμαστε από το ξενοδοχείο. Στο Πορτ Σουδάν τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρός τους έχει επικηρυχτεί από το διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Οι σφαγές στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας (Darfur) συνεχίζονται ανηλεώς.
Οι άνθρωποι ήταν γενικά ευγενικοί απέναντί μας, ακόμα και οι τελώνες στο Πορτ Σουδάν μας πρόσφεραν τις καρέκλες τους όσοι ώρα περιμέναμε να εκτελωνιστούν τα όργανα (μιάμιση ώρα). Κάποια στιγμή δε άνοιξαν τα φαγητά τους να φάνε και μας προσκάλεσαν . Φυσικά με νοήματα τους εξηγήσαμε ότι ήμασταν χορτάτοι και ας λιμοκτονούσαμε και διψούσαμε αφάνταστα.
Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στο ρυμουλκό. Ζητήσαμε καφέ και για απάντηση πήραμε «τώρα είναι ώρα φαγητού, ελάτε να φάτε μαζί μας» Το φαί κάτι σαν χυλός με τρίματα άσπρου τυριού ήταν σε τρεις γαβάθες. Αντί για κουτάλια το έτρωγαν με πίτα που την χρησιμοποιούσαν σαν κουτάλι, και φυσικά τα δάκτυλα μέσα στο χυλό. Εδώ πλέον δεν μπορέσαμε να αρνηθούμε και ακολουθήσαμε. Νοστιμότατο, ήταν λιωμένα φασόλια και διάφορα μπαχαρικά και τυρί κάτι σαν φέτα.
Στο Πορτ Σουδάν τόλμησα και κυκλοφόρησα με τα τρίτροχα ταξί τα TUK TUK όπως τα αποκαλούσαν. Για μία διαδρομή στην αγορά αναμονή και επιστροφή (μία ώρα περίπου) μου πήραν 4 λίρες Σουδανικές, δηλαδή €1,20. Φυσικά όταν επέστρεψα τα άκουσα από τον γιό μου για την απερισκεψία μου.
Εντυπωσιάστηκα από το ύψος των ανδρών και των γυναικών, και ψηλοί αλλά και καλοβαλμένοι. Δεν είχαν καμιά σχέση με τους κατοίκους της Υεμένης, που ήταν μάλλον κοντοί και πολύ αδύνατοι. Δεν τόλμησα να τους τραβήξω φωτογραφία γιατί όταν δεν γνωρίζεις τα ήθη και τα έθιμα καλόν είναι να αποφεύγονται οι φωτογραφίες προσώπων.
Τράβηξα μια κοπελίτσα στο ξενοδοχείο αφού όμως της ζήτησα την άδεια. Δεν ήταν από τις ψηλές και πολύ όμορφες, ήταν όμως καλοβαλμένη.
Οι υπόλοιπες φωτογραφίες είναι από τοπία αλλά λόγω της ανεμοθύελλας δεν είναι πολύ καθαρές.
Αυτά προς το παρόν μέχρι το επόμενο ταξίδι που μάλλον θα γίνει στο Σουέζ την άλλη εβδομάδα. Μέχρι τότε να είσαστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε τις διακοπές σας.


Κάιρο. Περίχωρα πλησίον του αεροδρομίου, δυσδιάκριτα λόγω αμμοθύελλας. Πράσινο πουθενά.






Κάιρο. Τρεις απόψεις της κλιματιζόμενης εισόδου του ξενοδοχείο.


Κάιρο. Μη μου πείτε ότι δεν είναι κρεβάτι για τρεις!


Χαρτούμ. Η κοπελιά που γράφω παραπάνω, δεν είναι από τις ψηλές και όμορφες, είναι όμως γλυκούλα.


Χαρτούμ. Το κρεβάτι μου, δυστυχώς μόνος


Χαρτούμ. Πρωινή κίνηση έξω από το ξενοδοχείο


Χαρτούμ. Το εστιατόριο για πρωινό


Χαρτούμ. Ένα από τα παρακλάδια του Νείλου και η γέφυρα έξω από το ξενοδοχείο μας.


Πορτ Σουδάν. Το ύψος της τουλάχιστο 2 μέτρα, ήταν ψηλότερη από εμένα κατά μισό κεφάλι και είμαι 1,88. Εντυπωσιακό επίσης το φάρδος των πεζοδρομίων.


Πορτ Σουδάν. Το ταξί TUK TUK


Πορτ Σουδάν . Η αναμονή στο τελωνείο
Οι φωτογραφίες δεν είναι ότι καλύτερο αλλά δεν τόλμησα να πάρω μαζί μου αυτή τη φορά την καλή φωτογραφική.
Εάν κάνετε αριστερό κλικ στις φωτογραφίες μεγαλώνουν σε μέγεθος.

26 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Τι βαθμοί είναι αυτοί;;; Πως αντέχετε βρε;
Γωτογραφίες πανέμορφες!!! Και πολυτέλειες...

Εννοείται να προσέχετε γιατί δεν ξέρετε τα ήθη τους!!!

Asterion είπε...

Με τέτοια υποδομή και πολυτέλεια μόνος; Τι σόϊ εξυπηρέτηση είναι αυτή. Δεν μου λές μηπως ο ΜΑΧΝΤΙ επανενσαρκώθηκε και ο κόσμος αποφεύγει την κυκλοφορία;
Τλωρα νου ήλθε, Είσια η μοντέρνα έκδοση του Γκιούλιβερ σε King-size.
Φυσιολογικά το άλλο ταξείδι πρέπει να είναι στην Αλάσκα για εξισορρόπηση.

gskastro είπε...

Οι βαθμοί αυτοί Ηφαιστίωνα ήταν στο ήλιο, αλλά εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να στεκόμαστε στο ήλιο λόγω της δουλειάς. Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης ήταν πολλά νερά για να μην πάθουμε αφυδάτωση (περίπου δύο λίτρα την ώρα) καπελάκι και βρέξιμο το κεφάλι και ελαφριά ρούχα. Εκείνα που υπέφεραν ήταν τα όργανα αλλά τελικά τα κατάφεραν. Την άλλη εβδομάδα πηγαίνουμε στο Σουέζ για την ίδια δουλειά. Εννοείται ότι προσέχουμε πολύ. Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα και να έχεις ένα καλό τριήμερο. Υποψιάζομαι ότι σαν νέος στην δουλειά δεν θα έχεις άδεια. gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα φίλε μου τι να πω παρέα με τον γιό μου και άλλους δύο και μόνοι σε τέτοια δωμάτια. Σε αυτές τις χώρες πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός. Να φανταστείς αυτή την ψηλή στην φωτογραφία την άφησα να περάσει και μετά την τράβηξα κρυφά για να μην με δουν κάποιοι που ήταν εκεί κοντά.
Από το παράθυρο του ξενοδοχείου χάζευα τον Νείλο και απορούσα που να ήταν το κυβερνείο όπου έδωσε την μάχη του ο Γκόρτον. Θα ήθελα να πάω ξανά αλλά αυτή τη φορά να έχω χρόνο και συνοδό για να δω όλα αυτά τα ιστορικά μέρη.
Να σου πω την αλήθεια για την Αλάσκα δεν έχουμε πρόταση αλλά μόλις προ ολίγου με ρώταγαν αν τα όργανα που διαθέτουν μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες Ανταρτικής. Λες να βρεθώ και εκεί. Πάντως έχω γίνει άπληστος στο θέμα αυτό, επιθυμώ να πάω σε πολλά μέρη (όχι με δυτικό πολιτισμό) προτού πάω για το στερνό ταξίδι.
Να είσαι καλά και να έχεις ένα καλό τριήμερο. gskastro

Asterion είπε...

Υππαρχουν και οι Εσκιμώοι. Κια κάπου στην Βορειοανατολική Σιβηρία κάτι περίεργες φυλές.

Artanis είπε...

Πολύ ωραία όλα...Εγώ σου εύχομαι να πάς σε πολλά -πολλά ταξίδια και να γνωρίσεις όλον τον κόσμο...Και μην ξανακούσω για "στερνό ταξίδι" και λοιπά...Θηρίο είσαι...
Να περνάς καλά και να προσέχεις...

gskastro είπε...

Θα ήθελα να πάω και προς τα εκεί Αστερίωνα αλλά δεν ξέρω αν θα μου δοθεί η ευκαιρία, μακάρι να μπορούσα, θα ερχόσουνα αν κανόνιζα τέτοιο ταξίδι;

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis πιπέρι στο στόμα μου, δεν το ξαναλέω. Μόνο που το πιπέρι δεν είναι απειλή για εμένα, μου αρέσει τόσο πολύ που το βάζω ακόμα και στη σαλάτα αν δεν έχω καυτερή πιπεριά. Πολλά φιλιά gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερα φιλε μου Γιωργη.
Περασα να με ταξιδεψεις..πριν ταξιδεψω!
Ομορφα ολα τα βρηκα.
Και πιπερατα!
Καλα ταξιδια σου ευχομαι και καλα συναπαντηματα!
Τωρα ξερω γιατι εχουν κρεββατια ..για τρεις!
Για να κοιμασαι με την διμετρη..καθετα;)
Να εισαι καλα φιλε μου Γιωργη!

gskastro είπε...

Κωστή φίλε μου και από εδώ σου εύχομαι καλές διακοπές. Εγώ θα ξαναπάω στα τριπλά κρεβάτια την ερχόμενη εβδομάδα. Να είσαι καλά Γιώργος

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

gskastro μου, απ'όσο μπορω να καταλάβω όσο σε γνωρίζω, αγαπώ το εξαιρετικό σου χιούμορ προ πάντων αλλά και το ενδιαφέρον σου γενικότερα για πολιτιστικά, τη γνώση, τα τεχνικά και εμπορο-οικονομικα.
Κοντολογίς, μου θυμίζεις το Γλάρο μου και θα δει με ενδιαφέρον την ανάρτησή σου.
Καλά να περνάς,

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Side21 είπε...

Καλά να τα περνάτε ...
Άν κι εγώ τέτοια εποχή
προτιμώ τη Σκανδυναυία για διακοπές !!!

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια, ώστε σου θυμίζω τον Γλάρο σου; Τι ωραία να αλληλοθαυμάζεται και αλληλο εκτιμάται ένα ζευγάρι! Γιατί και εσένα πρέπει να σε εκτιμά και θαυμάζει ο Γλάρος σου, εδώ σε θαυμάζουμε εμείς. Πάντως το πρόβλημα με τα σχόλια στο blog σου παραμένει για εμένα και γι’ αυτό ότι θέλω να γράψω στο στέλνω με e-mail προς το παρόν. Καλή εβδομάδα να έχετε και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Side 21 δεν εξαρτάται από εμένα που πηγαίνω, είναι η δουλειά που με κατευθύνει. Πάντως το καλό είναι ότι σε μικρό χρονικό διάστημα πήγα σε τρεις χώρες (Τουρκία, Υεμένη και Σουδάν) όλες μουσουλμανικές και μπόρεσα να κάνω τις συγκρίσεις μου. Τώρα που θα πάω στην Αίγυπτο ελπίζω να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη.
Για διακοπές θα ήθελα να πάω σε κάποιες υπέροχες Ελληνικές περιοχές που τις έχω αγαπήσει. Δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος. Να είσαι καλά και να έχεις μια καλή εβδομάδα. gskastro

Unknown είπε...

Αφού δεν έπαθες κάτι που έφαγες το χυλό με τα δάχτυλα των άλλων να κάνουν μπάνιο σε αυτόν, τότε μη φοβάσαι τίποτα...
Για πες τώρα, στο Χαρτούμ οι άνθρωποι σου δίνουν την αίσθηση ότι ενδιαφέρονται γι αυτό που γίνεται λίγο πιο πέρα, στην ίδια τους τη χώρα, ή κάνουν πως συμβαίνει αλλού;

gskastro είπε...

Atremis καλή σου ημέρα. Στα ταξίδια μου ανά την Ελλάδα και τον κόσμο συναντούσα ήθη και έθιμα που μπορεί να μην μου ταίριαζαν αλλά όφειλα να τα σεβαστώ. Πως θα μπορούσα να πω όχι στον Έλληνα γέρο τσομπάνο όταν μου πρόσφερε με τα βρώμικα χέρια του τυρί και ψωμί και την μπουκάλα του κρασιού από όπου έπινε και αυτός; Ή την προσφορά από βεδουίνους, τσαγιού μέσα στην έρημο σε ένα γυάλινο ποτηράκι πανβρόμικο; Έτσι και εδώ δεν μπόρεσα να πω όχι, μην νομίσεις ότι το έκανα με ευχαρίστηση. Η χαρά όμως αυτών των ανθρώπων, η συντροφικότητα τους, το κουβεντολόι τους και το γέλιο τους (έστω και αν δεν καταλάβαινα λέξη)με παρέσυρε και εμένα στη δική τους καλή διάθεση.
‘Όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν δυνατόν να συζητήσω με τους ντόπιους για τα προβλήματα του εμφύλιου ή μάλλον καλύτερα την γενοκτονία που γίνεται στο Νταρφούρ αλλά και άλλες περιοχές. Θεώρησα όμως την συμβουλή τους να μην βγαίνω από το ξενοδοχείο επειδή μπορούσα να κινδυνέψω (ειδικά στο Χαρτούμ) σαν μη αποδοχή αυτών που γίνονται στην χώρα αυτή, ιδίως μάλιστα όταν μου είπαν ότι μέχρι την εξέγερση και την κατάληψη της κυβέρνησης από τους ισλαμιστές, η ζωή στο Σουδάν και ιδίως στο Πορτ Σουδάν ήταν κοσμοπολίτικη, ενώ τώρα υπάρχουν πολλοί περιορισμοί.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πρόεδρός τους έχει επικηρυχτεί από το Διεθνές δικαστήριο ως εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του.
Τελειώνοντας να σου πω ότι και εδώ για τα δεινά που τραβάει αυτή η χώρα έβαλαν το χεράκι τους αυτή η φάρα οι Άγγλοι. Έκαναν ότι και στη Ινδία –Πακιστάν. Να είσαι καλά gskastro

Unknown είπε...

Από αυτά που σου είπαν είναι φανερό πως υπάρχει φόβος... Δεν διαφωνώ με αυτά που λες για τους Άγγλους, αλλά για να τα λέμε όλα, αυτή τη στιγμή την κυβέρνηση των ισλαμιστών την στηρίζουν οι Κινέζοι. Κάπου θα πήρε το μάτι σου κινεζικές κατασκευαστικές εταιρείες...
Όσο για το φαγητό, καλύτερα να τους προσβάλλεις παρά το μαρτύριο της γαστρεντερίτιδας.
Τυχερός είσαι που πήγες σε τέτοιες χώρες γιατί είναι δύσκολο να πας για τουρισμό σε τέτοια μέρη με αρκετούς κινδύνους

gskastro είπε...

Να σου πω την αλήθεια Artemis δεν ήξερα για τους Κινέζους και δεν το έψαξα. Ούτως ή άλλως όμως θα ήταν δύσκολο γιατί όλα είναι γραμμένα στην γλώσσα τους με πολύ λίγες εξαιρέσεις όπως τα ξενοδοχεία.
Για τουρισμό ούτε θα το συζητούσα σε αυτές τις χώρες. Το Σουδάν θεωρείται πολιτικά η τρίτη πλέον ασταθής χώρα. Να λάβεις υπόψη σου ότι είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής με πληθυσμό μόνο 40 εκατομμύρια. Και η δέκατη σε όλο τον κόσμο. Πάντως είναι πολύ φιλόξενοι και όποτε ζητούσαμε κάποια πληροφορία πρόθυμοι να βοηθήσουν, όλα αυτά με νοήματα φυσικά, εκτός από τα ξενοδοχεία όπου μιλούσαν την αγγλική αρκετά καλά. Επίσης δεν παρατήρησα αυτό το απαίσιο που συνάντησα στην Αίγυπτο και Υεμένη να ζητούν μπακσίς. Στο χρώμα είναι από ελαφρά σκουρόχρωμοι ( οι αραβικής καταγωγής) μέχρι μαύρο κατράμι που σου δίνει την εντύπωση ότι μπλεδίζει.
Για την γαστρεντερίτιδα έχεις δίκαιο αλλά πρέπει να δεις τι κουβαλάω μαζί μου. Έμαθα από τους Αιγύπτιους και ένα καινούργιο φάρμακο για στομαχικές και εντερικές διαταραχές. Ένα φακελάκι μαύρο τσάι το καταπίνεις με λίγο νερό, και σε ένα τέταρτο σου περνάνε όλα, εκτός φυσικά αν είναι σαλμονέλα κλπ.
Πράγματι θεωρώ τυχερό τον εαυτόν μου που πήγαινα και πηγαίνω σε αυτές τις χώρες για δουλειά γιατί αλλιώς δεν θα τις έβλεπα. Να είσαι καλά gskastro

Unknown είπε...

Δεν είχες ακούσει που ο Σπήλμπεργκ αποσύρθηκε από την οργάνωση της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών του Πεκίνο λόγω της κινεζικής υποστήριξης στην κυβέρνηση του Σουδάν και στα όσα υποκινούν στο Νταρφούρ; (τον έκραξαν και παραιτήθηκε)

gskastro είπε...

Να σου πω την αλήθεια Artemis δεν το είχα ακούσει, αλλά όπως παρακολουθώ την τηλεόραση, είναι φυσικό να χάνω πολλές ειδήσεις. Πάντως στις κυβερνήσεις δεν υπάρχει ιδεολογία ή μάλλον υπάρχει η ιδεολογία του συμφέροντος. Ποιός ξέρει τι υπάρχει στο υπέδαφος του Σουδάν και υποστηρίζουν αυτό το άθλιο καθεστώς!.
Υπάρχει όμως μια γοητεία στην Αφρική που δεν την βρίσκεις ή μάλλον να πω ότι εγώ δεν την έχω βρει αλλού. Ίσως είναι η απεραντοσύνη Εχθές είδα ένα υπέροχο έργο “Out of Africa” και δεν σου κρύβω ότι με συγκίνησε και ως έργο αλλά και εκείνες οι απίθανες σκηνές της απεραντοσύνης. Να είσαι καλά gskastro

Unknown είπε...

Eμένα πάλι δεν μου έκανε ποτέ εντύπωση η Αφρική, δεν είχα ποτέ την επιθυμία να πάω. Ούτε καν στην Αίγυπτο για να δω τις Πυραμίδες. Παρόλα αυτά συμπαθώ πάρα πολύ τους ανθρώπους αυτής της ηπείρου, αν και δεν μπορώ να τους καταλάβω..
Η χώρα που πραγματικά θα ήθελα να πάω κάποια στιγμή είναι η Ιρλανδία

gskastro είπε...

Όταν γράφω ότι με γοητεύει η Αφρική, εννοώ ότι με συνεπαίρνει σαν σύνολο ανθρώπων και απεραντοσύνης. Φυσικά και δεν αποκλείω χώρες όπως αυτή που αναφέρεις ή η Σκωρία με τις υπέροχες περιοχές της αλλά και τους καταπληκτικούς ζεστούς ανθρώπους της όπου έζησα 5 χρόνια. Τόσο η Σκωτσέζοι όσο και οι Ιρλανδοί υπέφεραν από την φάρα των Άγγλων. Και οι μεν Σκωτσέζοι σαν Ρωμαιοκαθολικοί στην πλειοψηφία τους κατάφεραν να ξεφύγουν από εσωτερική διχόνοια, οι Ιρλανδοί (Βόρειος Ιρλανδία που εξακολουθεί να είναι μέρος της Βρετανίας) έπεσαν στην παγίδα των Άγγλων και σκοτώνονται μεταξύ τους (Καθολικοί εναντίων Προτεσταντών) Ευτυχώς τελευταία οι δύο κοινότητες άρχισαν να πλησιάζουν η μία την άλλη και ίσως τελικά μετά από πολλά χρόνια βρεθεί και γι’ αυτούς η πολυπόθητη ηρεμία. Πάντως σαν άνθρωποι είναι καταπληκτικοί. Το κράτος της Ιρλανδίας που έχει αποκτήσει την ανεξαρτησία του από την Αγγλία το 1922 είναι δημοκρατία με Πρόεδρο Και οι δυο περιοχές είναι καταπληκτικές για να τις επισκεφτείς, το ίδιο και η Σκωτία. Να είσαι καλά Artemis και καλή σου ημέρα. gskastro

fractal είπε...

Κάστρο μου. Με έκανες και νοστάλγησα την έρημο της Βόρειας Αφρικής όπου κάποτε είχα ζήσει σε άλλη ζωή περιπλανόμενος Βεδουίν.
Ωστόσο μερικοί συμπατριώτες μας αδώ πασχίζουν να κάνουν τον τόπο μας έρημο. Και από ότι φαίνεται μάλλον δεν θα αργήσουν..

Ταχυδρόμος! είπε...

Super! Ζήλεια!

gskastro είπε...

23 Αύγουστος, 2009 21:45
Τελικά καλό μου fractal το ταξίδι για την Αίγυπτο αναβλήθηκε και θα φύγω αύριο ή μεθαύριο. Ελπίζω όταν φτάσω να σε συναντήσω έστω και σαν βεδουίνο. Εάν κοιτάξεις την πρώτη φωτογραφία της ανάρτησής μου δεν θα δεις πουθενά πράσινο. Οι Αιγύπτιοι βρήκαν την λύση, δεν υπάρχει φωτιά όπου δεν υπάρχει δέντρο. Λες να το πετύχουμε και εμείς; Να είσαι καλά και θα σε πάρω τηλέφωνο μόλις επιστρέψω. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ταχυδρόμε καλώς τον, μου έφερες κάτι εκτός από την ζήλεια; Γιατί όμως ζηλεύεις το fractal που ήταν βεδουίνος στην άλλη ζωή, μπορεί και εσύ να ήσουνα ταχυδρομικό περιστέρι. Να είσαι καλά και να μου φέρνεις μηνύματα. gskastro