Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΜΠΛΟΓΚΟΓΙΑΤΡΟΥΣ

Φίλοι μου έχω ξαναγράψει ότι εργάζομαι πολλές ώρες, συνήθως φεύγω στις 7 το πρωί και επιστρέφω στο σπίτι μου κατά τις 8 το βράδυ. Είναι ευνόητο λοιπόν ότι δεν έχω ή έχω πλημμελή πληροφόρηση για το τι γίνεται στην Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο γενικά.
Εχθές όμως πήγα το αυτοκίνητο μου για κάτι μικροπροβλήματα και περίμενα στο σαλόνι της αντιπροσωπίας για να το πάρω. Από τις 7:30 μέχρι τις 10:00 άκουγα την πρωινή ενημέρωση από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς. Δυόμιση ώρες ενημέρωση για τον ιό Ν1Η1. Είδατε έμαθα και τον κωδικό του.
Δεν σας κρύβω ότι άρχισα να πανικοβάλλομαι, δεν είναι δυνατό μπορεί να συμβούν όλα αυτά που περιγράφουν, τι γλύτωσα από την Υεμένη και θα την πάθω στη χώρα μου! Κάτι πρέπει να κάνω, ευτυχώς έχω γρήγορο μυαλό και πήρα τις αποφάσεις μου φεύγοντας από το συνεργείο.
Πρώτα πρώτα πήγα και έκανα ένα πολύ ζεστό μπάνιο με detol. Έψαξα στο Internet και αγόρασα μάσκες για όλο το πρόσωπο με ειδικά φίλτρα για ραδιοβιοχιμικό πόλεμο.





Στη συνέχεια πήγα στη φαρμακοποιό μου για τα εμβόλια. Δεν είχε όμως και μου είπε ότι θα αργήσουν ακόμα. Καλού κακού όμως έκανα (ευτυχώς είχε) ένα αντιτετανικό, ένα διφθερίτιδας και ένα πνευμονόκοκκου.
Φυσικά από την ώρα που αγόρασα την μάσκα την φοράω όποτε βγω από το σπίτι ή το γραφείο μου. Με κοιτάζουν λίγο περίεργα στο δρόμο αλλά ποσώς με νοιάζει. Μόνο όταν πήγα στην τράπεζα είχα ένα μικρό πρόβλημα και εγκλωβίστηκα στην είσοδο σε αυτά τα κλουβιά που έχουν φτιάξει. Δεν μου άνοιγαν με τίποτα, ευτυχώς όμως ήρθε μια διμοιρία ΜΑΤ και τότε με άφησαν. Μου ζήτησαν να την βγάλω αλλά αρνήθηκα και μόνο όταν μου πήραν τα αποτυπώματα και διαπίστωσαν ποιος είμαι με άφησαν ελεύθερο.
Και το κυριότερο να μη ξεχάσω, στο κομπιούτερ μου έχω ένα πολύ καλό προστατευτικό κατά των ιών το Norton, αγόρασα και εγκατέστησα όμως άλλα τρία τα Kaspersky, Panda και F-Secure. Όχι θα αφήσω να πιάσει καμιά ίωση το κομπιούτερ μου και στη συνέχεια να μου την κωλύσει!
Για να είμαι όμως σίγουρος για αυτά που έκανα, τηλεφώνησα στο παθολόγο μου και του είπα όλα τα παραπάνω. Μου είπε ότι δεν είναι ειδικός για την περίπτωσή μου (δεν κατάλαβα τι εννοούσε) και μου έδωσε το όνομα του Διευθυντή μιας νευρολογικής κλινικής. Μετά μετάνιωσε όμως και μου είπε ότι θα τον ενημερώσει ο ίδιος και να ετοιμάσω μερικά ρούχα για να πάρω μαζί μου για εκεί που θα με πάνε. Και πάλι δεν κατάλαβα φίλοι μου. Πάντως αν υπάρχει κάποιος γιατρός blogger θα ήθελα να μου πει μήπως πρέπει να πάρω και άλλα μέτρα. Να είστε καλά όλοι σας και καλό καλοκαίρι.

46 σχόλια:

maria είπε...

καλημέρα!
καλώς σας βρήκα!
τι ωραία που τα λέτε! μαρέσετε!
ως νοσηλεύτρια που είμαι προτείνω ένα μέτρο και καλό, πηγαίνετε στο κοντινό σας ελαιοχρωματοπωλείο, αγοράστε λαδομπογιά χρώματος μπλέ μαρέν μεταλιζέ ή και περλέ, βάψτε τη τηλεόραση με αυτή τη μπογιά, φορτώστε την στο αμάξι, πηγαίνετε στον Πειραιά ή σε κάποιο κοντινό μέρος με βαθιά θάλασσα και πετάχτε την. απαγορέψτε στον εαυτό σας να ξαναγοράσετε τηλεόραση. κυκλοφορήστε μόνο με το λάπτοπ ή χρησιμοποιήστε το ντεσκτοπ για την ψυχαγωγία σας. υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι τρόποι για να ψυχαγωγηθείτε εκτός σπιτιού. όμως ποτέ ξανά τηλεόραση.
φιλικά :)

gskastro είπε...

Μαρία καλώς ήρθες στο blog μου, και μένα μαρέσω όλη μέρα κοιτιέμαι στον καθρέπτη.
Δεν σκέπτεσαι τα καημένα τα ψαράκια που θα στηθούν μπροστά στην τηλεόραση και θα χαζέψουν και αυτά. Άσε που θα πρέπει η μπογιά να είναι οικολογική και είναι ακριβή!
Για να σοβαρευτώ και λιγάκι όμως, δεν πηγαίνει άλλο και καλά εμείς που έχουμε υποτίθεται διαμορφώσει χαρακτήρα, τα μικρά παιδιά τι μας φταίνε που όλη μέρα αποβλακώνονται μπροστά σε μια οθόνη;
Σαφώς και υπάρχουν πολλοί τρόποι να ψυχαγωγηθούμε και εκτός και εντός σπιτιού, αλλά τον κυριότερο, την προσωπική επαφή τον έχουμε ξεχάσει.
Ήσουνα στην Χίο απ’ ότι διάβασα. Μήπως πήγες προς τα Μεστά; Υπέροχο μέρος, το επισκέφτηκα τον περασμένο Νοέμβρη. Εκεί μένει ένας/μία blogger το fractal που όμως δεν θέλει να αποκαλυφτεί το γένος του, πολύ αξιόλογο άτομο.
Ευχαριστώ για την επίσκεψη και τις συμβουλές. Να είσαι καλά gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Καλημερα στον φιλο Γιωργη.
Δεκα μηνυματα εγραψα και εστειλα,για να κατορθωσει να περασει τελικα ενα!
Το παρακανες με τοση προστασια!
Καλου κακου,εστειλα και ενα ταχυδρομικο περιστερι.Τωρα υπολογιζω να βρισκεται πανω απο τις Αλπεις.
Ελπιζω να σου ερθει.Γιατι φοβαμαι μηπως καποιος το περασει σαν φορεα της γριπης των πουλιων,και το ριξει!
Ειπα να σου στειλω ενα γουρουνι,αλλα αυτο θα εκανε μπαμ οτι ειναι προσωποποιημενοςο ιος των χοιρων!
Αλλωστε,απο οτι διαβαζω στην αναρτηση σου,εχετε.. αρκετα γουρουνια!
Και μια χαρα κανεις και κυκλοφορεις σκεπτομενος ετσι.
Ισως καταλαβουν καποιοι,οτι δεν ειμαστε ολοι γουρουνια!
Τωρα παραυτα,αν ανοιγοντας το στομα να πιεις καμια παγωμενη μπυριτσα,κανεις πανω απο τρεις συνεχομενες φορες..οινκ..οινκ..οικν..παρε με τηλεφωνο επειγοντως!
Οπως και αμα δεις..αυτους να ερχονται να σε παρουν,πες τους πως εχεις δικαιωμα θεραπειας στο εζωτερικο.
Ετσι για να σε αναλαβω εγω εδω!
Παντως τα πραγματα ..ειναι σοβαρα! (πιανω την κοιλια μου απο τα γελια!)
Απο την γριπη των χοιρων,εχουν πεθανει παγκοσμιως περιπου 500 ατομα.
Οταν στην Γερμανια,πεθαινουν ετησιως περιπου 5000 ατομα απο απλη γριπη,καλεισθαι να βγαλετε τα συμπερασματα σας για ..την πανδημια!
Καλον υπολοιπον Κυριακης φιλε μου Γιωργη.

Υγ..Αν μη τι αλλο..μειδιασα;)

gskastro είπε...

Κώστα μου φαίνεται θα την κοπανήσω από εδώ και θα σου έρθω. Δεν πάει άλλο, δεν ξέρω τι γίνεται στη Γερμανία αλλά εδώ οι δημοσιογράφοι και οι επιστήμονες έχουν ξεσαλώσει. Έχουμε και τους ιεράρχες που σου λένε ότι δεν παθαίνεις τίποτα και άντε να βγάλεις συμπέρασμα. Με δυο τρεις φίλους είχαμε σκεφτεί να αγοράσουμε τέτοιες μάσκες (κοστίζουν € 175) και να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε. Μετά όμως σκεφτήκαμε ότι υπάρχει ο καινούργιος νόμος για τις κουκούλες και επειδή εδώ οι κυβερνόντες έχουν χάσει παντελώς το χιούμορ τους, δεν σηκώνει τέτοια αστεία.
Συμφωνώ μαζί σου σκέτη φρενίτιδα, εδώ σε ετήσια βάση σκοτώνονται από τροχαία 2500 – 3000 κόσμος και να σκεφτείς ότι μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα είναι τα 120.
Μόλις επέστρεψα από την θάλασσα μετά από ένα υπέροχο μπάνιο και πολύ λίγη ηλιοθεραπεία για να είναι όντως ηλιοθεραπεία.
Να είσαι καλά Κωστή και σε εσένα καλό υπόλοιπο της Κυριακής. Γιώργος

Artanis είπε...

Αχα,χα,χα,χα σαν τους ΝΖηλανδούς δεν υπάρχει στον κόσμο...Έχουν ετοιμάσει 3 τεράστια κτίρια στο κέντρο της πόλης για να να απομονώσουν τα κρούσματα σε περίπτωση πανδημίας...Δεν πάει καλά ο κόσμος...
Σε φιλώ, και πού να έρθει και ο χειμώνας δλδ στην Ελλάδα...Τίποτε άλλο να πουν δεν έχουν;

Άστρια είπε...

Χαχαααα!!!
Καλά, φίλε μου gsKastro, εσύ ξεπέρασες και τους δημοσιογράφους:))!!!
Πάντως θα ήθελα να δω μία φωτογραφία σου με τη μάσκα:))

Πολύ όμορφα τα έγραψες, το χιούμορ σου μοναδικό:))
Να είσαι πάντα καλά και μακριά από γιατρούς!!!

Χριστίνα (lbt) είπε...

Καλημέρα καλέ μου gskastro!

Το κείμενο σου απολαυστικό όπως και τα σχόλια της maria και του Vraka Kosta!

Προσωπικά δεν βλέπω και δεν ακούω τιποτα, γιατί θα περάσει κι αυτο ως είδηση που απασχολησε τα μμε για ένα σεβαστο διαστημα και σκορπισε τον πανικό όπως η νοσος των τρελων αγελαδων, των πτηνων...

Δε λεω να μη προσέχουμε γενικα και πάντα άλλα ο πανικος δεν οφελει ποτέ.

φιλιά, και καλά μπάνια!!

gskastro είπε...

Αδύνατο να τους ξεπεράσει κανείς αυτούς καλή μου Artanis, έχουν ξεχάσει τα σκάνδαλα, την ακρίβεια τους θανάτους από τα τροχαία και έπιασαν να τρομοκρατούν τον κόσμο με την ανόητη φλυαρία τους και σε αυτό συμβάλουν οι διάφοροι αρμόδιοι και αναρμόδιοι.
Εσείς πάντως πηγαίνετε προς το καλοκαίρι και ελπίζω να κάνει τον κύκλο της και να τελειώσει. Εδώ πράγματι θα υπάρξει αν υπάρξει έξαρση τον χειμώνα, μέχρι τότε θα μας τα ζαλίσουν οι διάφοροι τύποι. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλη μου Αστρια θα την έβαζα την φωτογραφία μου αλλά φοβάμαι μήπως και με ματιάσετε. Άσε που μπορεί και να με συλλάβουν για τρομοκράτη. Από την ώρα που οι κυβερνόντες μιας χώρας, χάσουν το χιούμορ τους γίνονται επικίνδυνοι.
Έλα όμως που ξεκίνησα για πλάκα και τελικά θες τα κρύα νερά, θες τα παγωτά και τα κλιματίστηκα, μάλλον περνάω καλοκαιρινό κρυολόγημα. Όσο για τους γιατρούς δεν τους πλησιάζω ούτως ή άλλως, προτιμώ τα γιατροσόφια της μάνας μου. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Little beautiful things δεν είχα τι άλλο να γράψω και σκέφτηκα να το ρίξω στην τρελή. Λίγο η ζέστη λίγο η γενική τρέλα που μας δέρνει, μου την βάρεσε και εμένα. Πάντως είναι να τρελαίνεται κανείς με αυτά που ακούει σε καθημερινή βάση. Η Μαρία είναι πρόσφατη φίλη, ο δε Κώστας λίγο παλαιότερος, είναι δε ωραίος άνθρωπος.
Τις ευχές μου και από το blog μου θα στα πω όμως και στο δικό σου. Τρέχουμε τώρα με τον γιό μου να κλείσουμε κάποιες δουλειές προτού πάρει την οικογένεια και πάει στο νησί του για διακοπές. Εχθές είχαμε και εμείς γιορτές, έκλεισε τα δύο η μικρή μου εγγονή, δεν βάζω όμως φωτογραφίες γιατί υπάρχουν πολλοί ψυχανώμαλοι στο διαδίκτυο.
Να είσαι καλά και πολλά φιλάκια. gskastro

Χριστίνα (lbt) είπε...

αχ, να την χαίρεσαι την εγγονούλα σου! Να είναι χαρούμενη και υγιής και να δινει χαρά και στους γύρω της!! Ένα φιλάκι κι από μενα!

(περιμένω και τις ευχές στο μπλογκ μου ;))

Hfaistiwnas είπε...

xexe μάλλον το παρατράβηξες και εσύ βρε!
Πανικοβλήθηκες!!!
Να σε ρωτήσω, για τον πενυμονόκοκκο μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε;;;; Ποιά είναι η διαδικασία; Σοβαρά ρωτάω..

Μάσκες να πάρεις μίας χρήσεως μπόλικες γιατί μπορεί να χρειαστούν από το Φθινόπωρο!!!

gskastro είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές σου καλή μου Little beautiful things, να είναι καλά όπως και όλα τα παιδιά του κόσμου. Στο blog σου άφησα τις ευχές μου αλλά ακόμα δεν μπήκες να τις διαβάσεις. Πολλά φιλιά από εμένα gskastro

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα τι να κάνω ο καημένος να μην λάβω τα μέτρα μου γέρος άνθρωπος που είμαι; Και τα τρία εμβόλια τα έχω κάνει, τα δύο πρώτα όταν ήμουν πιτσιρικάς και του πνευμονόκοκκου προ τριών ετών. Έχει διάρκεια πέντε χρόνια. Οι γιατροί συμβουλεύουν να το κάνουν ορισμένες ομάδες όπως άτομα μετά το 65, και άτομα με διάφορα προβλήματα όπως οι διαβητικοί. Η δική μου συμβουλή είναι να ρωτήσεις γιατρό, η δε διαδικασία είναι πολύ απλή. Εγώ την έκανα στο φαρμακείο και όπως καταλαβαίνεις είμαι πάνω από 65.
Μάσκες μιας χρήσης έχω πολλές γιατί τις χρησιμοποιώ για τις διάφορες βρόμικες δουλειές που κάνω. Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα και περάσεις ένα ωραίο Σαββατοκύριακο. gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Eυχαριστώ για τις πληροφορίες!!!
Καλό ΣΚ!!!

Unknown είπε...

kastro μπορεί να κοροϊδεύεις τη νέα γρίππη, σίγουρα όμως δεν πρόκειται για έναν αστείο ιό. Και ενώ στην απλή γρίππη λίγες ημέρες στο κρεββάτι με υγρά έκαναν το θαύμα, σε αυτή λίγες ημέρες χωρίς φάρμακα οδηγούν σε πνευμονία νέους, υγιείς ανθρώπους. Σίγουρα δεν έρχεται η καταστροφή του κόσμου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το λαμβάνουμε καθόλου υπόψη μας. Πρόκειται για έναν αερομεταφερόμενο ιό που χτυπά νέους ανθρώπους. Όσο για τη maria, ελπίζω πως αν είναι στην πραγματικότητα νοσηλεύτρια θα δείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα απέναντι στους ασθενείς της και στον εαυτό της και την οικογένειά της...

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα να είσαι καλά και να έχεις και εσύ ένα καλό Σαββατοκύριακο. Θα τα ξαναπούμε όταν επιστρέψω από το Σουδάν. Gskastro

gskastro είπε...

Artemis στο έχω ξαναγράψει στα σχόλια στου Αστερίωνα, δεν με διαβάζεις σωστά. Το κακό είναι ότι δεν διαβάζεις και άλλους σωστά. Που είδες να επιδεικνύει η Μαρία έλλειψη σοβαρότητας απέναντι στους ασθενής της, τον εαυτόν της και την οικογένειά της; Από πού αντλείς το δικαίωμα να προσβάλεις ανθρώπους που ούτε τους γνωρίζεις αλλά και τα γραπτά τους δεν σου δίνουν αυτό το δικαίωμα;
Δεν ξέρω αν κατάλαβες, αλλά και η Μαρία και ο υποφαινόμενος αναφερόμαστε στην φρενίτιδα που έχει πιάσει τους δημοσιογράφους αλλά και την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων γιατρών που σπείρουν την αμφιβολία και τον πανικό στον κόσμο.
Παρά τα γραφόμενά σου εύχομαι να έχεις ένα καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

Άστρια είπε...

Καλέ μου gsKastro, σου έγραψα και στο blog μου, δεν ξέρω αν θα το δεις. Σου εύχομαι και από εδώ, καλό ταξίδι και καλά να μας επιστρέψεις. Σε περιμένουμε με τις εντυπώσεις σου:)

Καλή επιτυχία!!!

Να προσέχεις:)

gskastro είπε...

Ευχαριστώ καλή μου Άστρια, το είδα και στο blog σου. Θα είναι δύσκολο ταξίδι γιατί διαρκεί πάνω από 24 ώρες. Πηγαίνουμε από Αθήνα, Αμάν (Ιορδανία) και μετά Χαρτούμ και καταλήγουμε στο Πορτ Σουδάν. Και στη συνέχεια με ρυμουλκό στο πλοίο που βρίσκεται στην ερυθρά θάλασσα. Ελπίζω να βγάλω αρκετές φωτογραφίες για ανάρτηση. Πολλά φιλιά gskastro

Unknown είπε...

Ώστε ότι μας ξεβολεύει από τη χαλαρότητά μας είναι φρενίτιδα και απαράδεκτη συμπεριφορά;;; Ενδιαφέρον! Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έναν αερομεταφερόμενο ιό που διασπείρεται αρκετά εύκολα και αν δεν αντιμετωπιστεί με τη δέουσα προσοχή προκαλεί απίστευτα προβλήματα υγείας. Και η νοσηλεύτρια θα έπρεπε να ήξερε πως τα κρεβάτια των Εντατικών δεν επαρκούν όχι για πανδημία αλλά ούτε για μια απλή αύξηση των κρουσμάτων, το ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σε αυτή τη γρίππη.

Asterion είπε...

Οτι πέτυχαν το σκοπό τους με τον συνεχή βομβαρδισμό να πανικοβάλουν τον κόσμο και να μπούν κάποια χρήματα σε κάποιες τσέπες δεν υπάρχει αμφιβολία.
Αφού όμως είναι αερομεταφερόμενος ο ιός μήπως θα ήταν χρήσιμα κάποια αντιαεροπορικά συστήματα;

Unknown είπε...

Ναι, τα λένε χαρτομάντηλα, σαπούνι, επαρκής αερισμός και κοινή λογική για να πηγαίνουμε στο γιατρό όταν δεν αισθανόμαστε καλά και όχι σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Άντε και αντιικα όταν ζορίσουν τα πράγματα για μερικούς.

Side21 είπε...

Χα χα χα ΠΑΝΙΚΟΣ !!!
Συνιστώ να εφαρμόσεις
τη συνταγή της φίλης νοσηλεύτριας maria
Είδες τι κάνουνε τα συμφέροντα των
μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών ...
Πέφτουν και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ
για την προπαγάνδα και τρελαίνουν κόσμο!!!

Side21 είπε...

Με τα πολλά ξέχασα
να ευχηθώ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!

Side21 είπε...

Και καλό ταξίδι ...
Να προσέχεις εκεί στην Ερυθρά.

gskastro είπε...

Η νοσηλεύτρια όπως γράφεις, Μαρία είναι το όνομα της, δεν ασχολήθηκε με τον ιό αλλά με την φρενίτιδα, εσύ ονόμασε την φρενίτιδα όπως θέλεις. Η Μαρία επίσης δεν συμβούλεψε κανένα να κάνει ή να μη κάνει εμβόλιο. Πιστεύω ότι είναι αρκετά σοβαρή για να μην δώσει τέτοια συμβουλή. Ούτε επίσης έγραψε κάτι για πιθανή κατάρρευση του ΕΣΥ. Όσο για την αντιμετώπιση ουδείς αμφισβητεί ότι πρέπει να παίρνουμε, χωρίς πανικό, όσα μέτρα βοηθούν. Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα, απ’ ότι γνωρίζω όλοι οι ιοί της γρίπης είναι αερομεταφερόμενοι, επομένως η μετάδοση είναι σχετικά εύκολη. Τα αντιαεροπορικά δεν θα ήταν άσχημα μόνο που κάποιες άλλες ομάδες θα κέρδιζαν χρήματα. Φίλε μου ότι και να κάνουμε κάποιο χέρι θα μπαίνει στην τσέπη μας χωρίς να μας ρωτήσει για να μεταφέρει χρήματα σε άλλες τσέπες. Θα τα ξαναπούμε όταν επιστρέψω από το Σουδάν, ή μάλλον από την Eρυθρά θάλασσα. gskastro

gskastro είπε...

Έχεις δίκαιο φίλε Side 21, τα παπαγαλάκια με τον τρόπο που χειρίζονται τα θέμα αυτό ενισχύουν τον πανικό προς μεγάλη χαρά των φαρμακοβιομηχανιών. Τι άλλο μας μένει λοιπόν από να το ρίξουμε στο χιούμορ. Καλό μήνα και σε εσένα φίλε μου και ευχαριστώ για τις ευχές. Όταν φτάσω στο πλοίο που είναι στην Ερυθρά θα είμαι πανευτυχής. Μέχρι να φτάσουμε είναι το πρόβλημα. Βλέπεις στο Σουδάν υπάρχουν πολλά προβλήματα και καλόν είναι να το αποφεύγει κανείς. Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

Unknown είπε...

To ΕΣΥ βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης. Αν δουλεύει σε αυτό και δεν το βλέπει, τότε έχει πρόβλημα. Όσο για το εμβόλιο ούτε εγώ θα συμβουλεύσω. Θα πω την προσωπική μου άποψη: Όχι.

gskastro είπε...

Artemis όταν γράφω και αναφέρομαι σε κάποιο σχόλιο που βρίσκω σε άλλα blog, συνήθως πηγαίνω στο blog αυτού που έγραψε το σχόλιο και διαβάζω τα γραφόμενά του για να μην κάνω καμιά γκάφα. Η Μαρία λοιπόν δεν έχει ακόμα αρχίσει, μόλις προσλήφθηκε και θα αρχίσει σε λίγους μήνες. Επομένως δεν μπορεί να ξέρει για την κατάσταση του ΕΣΥ. Άλλωστε πουθενά δεν αναφέρθηκε στο ΕΣΥ. Ξέρεις Artemis καμιά φορά δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, δεν σου έκανε απολύτως τίποτα η κοπέλα και είναι άδικο να την στοχοποιείς. Να είσαι και πάλι καλά και να έχεις μια καλή Κυριακή. gskastro

Unknown είπε...

Αφού κάνεις τον δικηγόρο της Μαρίας θα σου απαντήσω πως ως νοσηλεύτρια θα έπρεπε να ήξερε πως αυτός ο ιός είναι αρκετά πιο σοβαρός από τον απλό εποχικό ιό της γρίπης. Απόδειξη οι τρεις νέοι άνθρωποι που το άφησαν λίγες ημέρες και είναι διασωληνομένοι στην εντατική. Αυτό σε συνδυασμό με την άγνοιά της σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ θα έπρεπε να την οδηγήσει σε λιγότερο βιαστικά συμπεράσματα από το "για όλα φταίει η τηλεόραση"

gskastro είπε...

Artemis έχω μια συνήθεια καλή κακή βάλε της όποια ταμπέλα θέλεις, υπερασπίζομαι τους φιλοξενούμενούς στο blog μου όταν δέχονται άδικη επίθεση. Ακόμα και εσένα θα υπερασπιζόμουνα αν δεχόσουνα επίθεση στο blog μου. Αυτά για τον δικηγόρο.
Το για όλα φταίει η τηλεόραση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, θα συμφωνούσα μαζί σου αν υποστήριζες ότι το έπιπλο τηλεόραση δεν φταίει, αλλά οι παράγοντες της τηλεόρασης και των άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσες. Για σκέψου όμως τι θα γινόταν αν έγραφε να τυλίξουμε τους παράγοντες και να τους πετάξουμε στα ψάρια, γι’ αυτό καλύτερα το έπιπλο. Βλέπεις οι άλλοι κατάλαβαν το χιούμορ της ανάρτησης, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που δεν διαθέτουν, τι να κάνουμε!
Και πάλι σου επαναλαμβάνω κανείς δεν μίλησε για την σοβαρότητα ή μη του ιού, για τον πανικό που σπέρνουν τα ΜΜΕ γράφουμε.
Όσο για τα όρια της κατάρρευσης του ΕΣΥ ποιος μπορεί να τα καθορίσει; Η κατάρρευση του ΕΣΥ είναι επιθυμίες κάποιων που ελπίζουν να επωφεληθούν. Ας μη γινόμαστε και εμείς συνεργοί τέτοιων διαδόσεων. Το ΕΣΥ θα το σώσει ο κόσμος και κάποιοι εργαζόμενοι που το περιέβαλαν με αγάπη, οι υπόλοιποι το μάχονται με λύσσα (και υπάρχουν πολλοί μέσα στο ίδιο το ΕΣΥ) από την στιγμή που δημιουργήθηκε. Για κάποιο διάστημα θα λείψω και δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω αν επιμείνεις στην επίθεσή σου στην Μαρία. Βλέπεις την Μαρία την επισκέφτηκα στο blog της και ανακάλυψα ένα πολύ ζωντανό, εξωστρεφές και γεμάτο θετική ενέργεια άτομο και γι’ αυτό θεωρώ άδικες τις επιθέσεις σου. Να έχεις μια καλή Κυριακή. gskastro

Asterion είπε...

Βλέπω με έκπληξή μου να τείνει να δημιουργηθεί ζήτημα εκ του μηδενός.
Η Μαρία πολύ σωστά έπιασε το ζήτημα της τηλεόρασης κια της ζημιάς που δημιουργεί (σε όλα τα θέματα). Από την ριζοσπαστική λύση που πρότεινε εως την κατάρευση του ΕΣΥ ή της κυβέρνησης υπάρχει κάποια απόσταση. Ας μην πελαγοδρομούμε και ας μην έχουμε την τακτική του "καφενέ" όπου λυνόντουσαν όλα τα προβλήματα της χώρας (έπεφτε και ξύλο)

Vrakas Kostas είπε...

Θα πω μονο...
Καλο ταξιδι.

Nefelli είπε...

Οσοι αγαπουν, δεν φευγουν!!!!!
Χαχαχαχαχα... γελασα πολυ με την αναρτηση σου!!!!!
Να εισαι καλα καστρο μου αγαπημενο.
Εγω παντως, για την ενημερωση μου για τη νεα γριπη, ψηφιζω Καστρο αγαπημενο, με το μοναδικο δημοσιογραφικο του ταμπεραμεντο!!!!
Σε ειχα πεθυμησει και χαρηκα που σε ειδα.
Σε φιλω γλυκα

dyosmaraki είπε...

Χα χα χα! Πολύ καλή η περιγραφή σου, ακόμη γελάω! Πολύ καλά τα λες...Μας έχουν τρελλάνει με αυτόν τον ιό πια!!!

Μου επιτρέπεις να κάνω αναμετάδοση της ανάρτησής σου? Οχι τίποτα άλλο μήπως και βρούμε κανέναν μπλογκογιατρό....

Καλή εβδομάδα εύχομαι

Artanis είπε...

Σου άφησα σχόλιο και στο facebook, αλλά σου αφήνω κι εδω...
Καλό ταξίδι να έχεις, καλά να περάσεις και να προσέχεις...Θα τα πούμε και πάλι όταν επιστρέψεις...
Φιλιά....

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα συμφωνώ μαζί σου, άλλωστε εμείς τα γερόντια πρέπει να φροντίζουμε να κατευνάζομε τα πνεύματα και όχι να τα εξάπτουμε. Θα διαφωνήσω όμως ως προς τον καφενέ, είναι απόλαυση να βρεθείς στο κουβεντολόι τους αρκεί να αντέχεις τον καπνό. Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε μου Κώστα ευχαριστώ για τις ευχές σου. Επιστρέψαμε εχθές μετά από μια ατελείωτη ταλαιπωρία, θα βάλω κάτι στην ανάρτηση. Καλή σου ημέρα και καλή εβδομάδα. Γιώργος

gskastro είπε...

Nefelli μου για πες μου που έχεις εξαφανιστεί; Εγώ να δεις πως σε επιθύμησα αλλά τι να κάνω σέβομαι την επιθυμία σου. Είναι όμως ΕΝΤΑΞΕΙ όπως λες και εσύ. Πολλά πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Καλό μου Dyosmaraki έχουμε χαθεί και αυτό με ευθύνη δική μου. Μπορείς να παίρνεις ότι θέλεις από τις αναρτήσεις μου αν βρεθεί μάλιστα και μπλοκογιατρός ακόμα καλύτερα.
Πάντως για να το σοβαρέψω και λίγο, εχθές επέστρεφα από ένα επαγγελματικό επταήμερο ταξίδι Ελλάδα, Αίγυπτο, Σουδάν, Τουρκία και επιστροφή Ελλάδα. Σε όλες τις χώρες πλην Ελλάδα μας ζήτησαν να συμπληρώσουμε δελτία με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τις υγειονομικές υπηρεσίες τους. Μας ζήτησαν ακόμα και ποιόν θα ειδοποιούσαν σε περίπτωση ασθένειάς μας. Να είσαι καλά και καλή σου εβδομάδα. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis ευχαριστώ για τις ευχές σου και εδώ και στο facebook. Επιστρέψαμε χωρίς απώλειες αλλά πολύ κουρασμένοι. Με την φόρα που πήραμε με τον γιό μου μπορεί και να μας δεις στην Ν. Ζηλανδία. Εντωμεταξύ στο facebook δίνεται χαμός με αιτήσεις για να γίνουμε φίλοι. Το κακό είναι ότι δεν έχω χρόνο και δεν θα πρέπει να ανοιχτώ πολύ. Πολλά φιλιά gskastro

Artanis είπε...

gskastro μου, εγώ σου τις στέλνω τις αιτήσεις...Τα περισσότερα άτομα τα γνωρίζω και είναι πολύ εντάξει άτομα, το αν δεν θες εσύ, είναι άλλο ζήτημα...Κι εγώ το βαρέθηκα να σου πω την αλήθεια και δεν μπαίνω πια, τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο πριν...
Αφού είσαστε καλά κι ας είστε και κουρασμένοι από το ταξίδι, μια χαρά...
Είδα και τις φωτό σου...Καλά, έμεινα με το στόμα ανοιχτό...
Είσαι φο-βε-ρος!!!
Καλημέρα και καλή βδομάδα...

gskastro είπε...

Φαντάζομαι θα είδες τον ιδρώτα στην μπλούζα μου, και να σκεφτείς ότι ήταν 6:30 το πρωί. Ακόμα δεν είχαμε προλάβει να στήσουμε τα όργανα μέτρησης. Πάντως από τα 105 κιλά μου έχασα το 5 αλλά φρόντισα να τα πάρα στην επιστροφή. Εφόσον γνωρίζεις τα άτομα θα επικοινωνήσω μαζί τους μόλις βρω το χρόνο. Πολλά φιλιά gskastro

Artanis είπε...

Κάστρο μου, αυτές οι σχέσεις είναι εικονικές...Με τα άτομα αυτά είναι πιθανόν να μην ανταλλάξουμε ποτέ ούτε μέηλ...Σκέψου αν θες να το κάνεις, πάντως οι περισσότεροι που σου έστειλα είναι όντως φίλοι μου...
Δεν ενοχλούν/παρενοχλούν όπως άλλοι από τη λίστα φίλων, που με έχουνε πρήξει στα σπαμ...
Και τα παραλές για τις φωτό...Μια χαρά είσαι, βάσεις κάτω πολλούς και (πολύ) νεώτερους...