Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

ΤΟ ΑΣΗΜΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΑ.

«Δεν δεχόμαστε, σε καμία περίπτωση, ότι μπορεί να μεταδοθούν τα μικρόβια της νέας γρίπης, μέσω της Θείας Κοινωνίας», δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Όπως είπε, τα κοχλιάρια με τα οποία μεταλαμβάνουν οι πιστοί είναι ασημένια και για το λόγο αυτό δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. «Σύμφωνα με επιστημονική γνωμοδότηση, τα μικρόβια, αν υπάρξουν, χάνονται πάνω στο ασήμι», τόνισε.
Πρόσθεσε ακόμη ότι και από την πλευρά της πίστης, η Εκκλησία δεν δέχεται ότι μπορεί να γίνει μετάδοση, λέγοντας πως «είναι σαν να λέμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε κουτάλια στα σπίτια και στα εστιατόρια, διότι μπορεί να μεταδοθεί η γρίπη».
Αυτά άκουσα προχθές την ώρα που οδηγούσα και κόντεψα να τρακάρω. Μέχρι τώρα γνώριζα ότι το ασήμι χρησιμοποιείται για την εξόντωση των βρικολάκων, αλλά και για την εξόντωση των μικροβίων!
Πως είναι δυνατόν ένας μορφωμένος άνθρωπος να λέει τέτοια πράγματα! Το έχει δεδομένο ότι σε αυτούς που απευθύνεται είναι άνθρωποι χαμηλού νοητικού επιπέδου; Δεν γνωρίζει ότι τα κουτάλια στα σπίτια (ακόμα και στο πιο φτωχό και ταπεινό) και τα εστιατόρια πλένονται μετά από κάθε χρήση, ενώ της θείας μετάληψης πηγαίνει από στόμα σε στόμα;
Αν μίλαγε μόνο για πίστη και ότι μέρος της Χριστιανικής πίστης είναι και η θεία μετάληψη θα το καταλάβαινα. Αλλά όλα τα άλλα τι τα ήθελε. Με την φόρα που πήρανε θα διαβάσουμε ότι ανακαλύφθηκε εμβόλιο με συστατικά ασημιού που σκοτώνει όλα τα μικρόβια και θεραπεύει όλες τις ασθένειες.
Φίλοι μου ο θεός να με συγχωρέσει αλλά με τέτοιους αντιπροσώπους δεν είναι απορίας άξιο ότι συνεχώς μειώνονται οι πιστοί. Και όταν λέω πιστοί εννοώ ΠΙΣΤΟΙ και όχι κάποιους που απλώς ανάβουν ένα κεράκι και κάνουν τον σταυρό τους σκάβοντας ταυτόχρονα τον λάκκο του διπλανού τους.
Ελπίζω να πίσω τα παιδιά μου να μην πάνε τα εγγόνια μου για μετάληψη και αν αυτό είναι αμαρτία, επάνω μου η αμαρτία. Εκτός, εκτός
Υπάρχει φυσικά και η άλλη εκδοχή, δεν ξέρω αν την έχετε ακούσει. Γίνονται πάρτι στην Βρετανία με γριπιασμένους και υγιείς για να κωλύσουν οι υγιείς τώρα που η γρίπη είναι με ελαφρά συμπτώματα (μέχρι τώρα έχουν κωλύσει 65.000, δεν διευκρινίζουν αν ήταν απόρροια των πάρτι). Λέγεται ότι έγινε και στην Αθήνα ένα τέτοιο πάρτι.
Αυτά τα ολίγα και να έχετε όλοι σας ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι. Θα παραμείνω στις επάλξεις γιατί σας πληροφορώ η Αθήνα μας τον Ιούλιο και Αύγουστο είναι απίθανη.
Και επειδή δεν έχω άλλη πρόχειρη φωτογραφία, θα βάλω το τελευταίο μου απόκτημα τον γάτο μου με την φουντωτή ουρά. Όταν περπατάει η ουρά του κουνιέται όπως του σκίουρου. Ελπίζω να μη μου βγει κουνιστός.

14 σχόλια:

Asterion είπε...

Ομολογουμ΄πενως μου βγήκες πολύ προχωρημένος. Ποιό προχωρημένος από τον Ανθιμο. Ισως έχουν κάποιο ισχυρό αντιικό φάρμακο που το ρίχνουν μέσα στην κοινωνία. Κια καλά με το ασημένιο κουτάλι. Μετά το τέλος ο ιερέας πρέπει να στραγγίσει πίνοντάς το, όλο το υπόλοιπο με τα υπόλοιπα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τον αγιασμό που δεν χαλάει όσο και αν μείνει λόγω της ισχυρότατης προστασίας του βασιλικού

Hfaistiwnas είπε...

χαχαχα οι γάτες είναι κουνιστές από μόνες τους!
Όντως πατάτα αυτό που είπε για την Θεία κοινωνία!

gskastro είπε...

Αστερίωνα καλή σου ημέρα, δεν ξέρω αν είμαι ή όχι προχωρημένος αλλά ξέρω ότι εάν ένας άνθρωπος αποφασίσει να ηγηθεί άλλων ανθρώπων, οφείλει τόσο η ζωή του όσο και ο λόγος του να είναι προσεκτικός και συνετός. (Στο δικό σου blog αναφέρθηκε ένας τέτοιος Άνθρωπος)
Κάποτε , όπως γνωρίζεις είχα ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά. Στην πορεία ανακάλυψα ότι έπρεπε να κάνω πολλές προσωπικές θυσίες. Τελικά αποτραβήχτηκα γιατί δεν μπορούσα την δική μου υποκρισία. Έπρεπε να λέω και να κάνω πράγματα που δεν πήγαιναν στον χαρακτήρα μου.
Γι’ αυτό δυσανασχετώ όταν βλέπω μπροστάρηδες να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Ένταξη είμαστε χαμηλού μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου, αλλά υπάρχουν και όρια!
Όσο για τον αγιασμό και τον βασιλικό μπορεί να είναι όπως τα λες. Μη ξεχνάς άλλωστε ότι όλες οι θρησκείες χρησιμοποιούν κάποια μαντζούνια ή πως αλλιώς να τα ονομάσω. Και η περίφημη Πυθία κάτι τέτοια κόλπα έκανε. Καλή σου Κυριακή gskastro

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα γατούλης ήταν ο καημένος, μέχρι που τον στειρώσαμε. Προ καιρού είχαμε 22 γάτες/γάτους και εάν υπολογίσεις και τους γαμπρούς καταλαβαίνεις τι γινόταν στην αυλή μου. Από τότε όμως που αρχίσαμε τις στειρώσεις, ο πληθυσμός μειώθηκε σημαντικά. Πάντως δεν μπορείς να πεις είναι χαριτωμένος.
Όσο για το άλλο, οφείλουν να προσέχουν και ιδίως τώρα που υπάρχουν τόσοι πολέμιοι της θρησκείας. Την αφορμή την δίνουν οι εκπρόσωποι της, ας προσέξουν. Καλή Κυριακή να έχεις εκεί στα ωραία μέρη που βρίσκεσαι. gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Καλημερα Γιωργη.
Οπως τα λες ειναι.
Οι αγοντες,πρεπει να ειναι παντα προσεκτικοι.
Στο τι λενε και στο τι κανουν.
Γεγονος ειναι,πως οσο αμορφωτος ειναι ο κοσμος,αλλο τοσο εξαρτωμενος ειναι.
Παντου.Οχι μονο στην Εκκλησια.
Και λεω Εκκλησια,γιατι δυστυχως με τις πραξεις καποιων ανθρωπων της,την αποκοβω απο την θρησκεια.
Αλλο Εκκλησια λοιπον,και αλλο θρησκεια.
Για μενα παντα.
Τωρα οσο για το συγκεκριμενο περιστατικο,εγω..θα τρακαρα!!!
Τι να πει κανεις.
Αλλα Γιωργη,πιστεψε με,πως αν βρισκεται ενας φορεας της γριπης αυτης μεσα στην Εκκλησια,δεν ειναι απαραιτητη η θεια κοινωνια για να κολλησει καποιος.
Τι το θες..το κουταλακι!
Καλο υπολοιπο Κυριακης σου ευχομαι,και καλο καλοκαιρι!
Μεινε γενικα..στις επαλξεις!

Υγ..Αυτο με την στειρωση,μηπως επρεπε να εφαρμοσθει σε καποιους αλλους....;;;

gskastro είπε...

Κωστή θα ξεκινήσω από το Υ.Γ. Έχω διαβάσει ότι το χρησιμοποιούν ανά τον κόσμο κάποιοι αφού προηγουμένως αποκτήσουν παιδιά. Δεν έχω καταλάβει αυτή τη λογική εκτός εάν το κάνουν για να δανείζουν πιο εύκολα το λιλί τους στις γειτόνισσες. Φυσικά υπάρχουν και ανθρωπόμορφα κτήνη που θα έπρεπε να τους κάνεις ολική αφαίρεση, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θέλει συζήτηση.
Συμφωνώ άλλο θρησκεία και άλλο εκκλησία, όμως δυστυχώς τα μπερδεύουμε αυτά τα δύο ή μάλλον μας τα μπερδεύουν αυτοί που αναφέραμε.
Ευχαριστώ για τις ευχές, θα φροντίσω να περάσει ωραία και το υπόλοιπο της Κυριακής σε κανένα μπαράκι με μπιρίτσες. Ήταν πολύ ωραία ζεστή και γεμάτη ησυχία με μόνα τα τζιτζίκια να διαλαλούν την παρουσία τους. Να είσαι καλά φίλε Κώστα και φρόντισε να ξεκουραστείς μετά από αυτό το ανεβοκατέβασμα στις σκάλες. Γιώργος

fractal είπε...

ΚΑΣΤΡΟ μου καλό μεσημέρι. Τι να πούμε τώρα ..Τα έχουμε πει τόσες φορές.. Καλορίζικο το γατί. Και να φανείς. Έχουμε κάτι παγωτά ..ναααααα!

Artanis είπε...

Axa,xa,xa,xa, ωστε τέτοια λένε εν έτι 2009 , πρόσεχε τί σταθμούς ακούς μέσα στο αυτοκίνητο...
Ωραίος ο γάτος...
Για τα υπόλοιπα περί θείας κοινωνίας και γρίπης, ουδέν σχόλιον...
Επειδή ρώτησες πάντως τί συμβαίνει εδώ, η ΝΖ μετράει ήδη 3 νεκρούς...Ο τύπος διαμαρτύρεται για τριτοκοσμικές συνθήκες στα νοσοκομεία και ανοργανωσιά...
Αλλά το μεγάλο πρόβλημα το έχει η Αυστραλία...

Σε φιλώ...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Tον άκουσα κι' εγώ που φοβήθηκε μήπως χάσει την πελατεία του και έβγαλα καντήλες....
΄Οπως επίσης άκουσα και τον έξυπνο τον καθηγητή που συμφώνησε με τον πάπαρδο ως προ το σκέλος της μτάδοσης.
Μίλησε περί αεροβίων μικροβίων στα οποία κατηγοριοποιείται και η γρίπη αυτή. Το παιδί του ή το εγγόνι του θα τα έστελνε να καταπίνουν τα μικρόβια του κάθε γριπιασμένου;

Καλά να περνάς!!!
ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΣΟΥ!!!
:-)

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gskastro είπε...

Καλό μου fractal αποκλείεται να απολαμβάνεις τέτοιο παγωτό που τρώγω αυτή τη στιγμή. Βλέπεις η φυγή μου στο γραφείο έχει και τα καλά του, ξεφεύγω από τον έλεγχο της κάστραινας. Δεν υπόσχομαι αλλά ελπίζω κάποια στιγμή να φανώ. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Τέτοια και χειρότερα καλή μου Artanis. Γενικά οι ασχολούμενοι με την ενημέρωσή μας και κερδίζοντες τεράστια ποσά μας θεωρούν πανηλίθιους. Μπορεί και να είμαστε φυσικά.
Δεν το περίμενα η ΝΖ νε έχει προβλήματα με τα νοσοκομεία. Νόμιζα ότι ακλουθώντας τα Βρετανικά πρότυπα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Εδώ απ’ ότι φαίνεται μας σώζει ακόμα η μεγάλη ζέστη. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ναι τον καθηγητή τον ξέχασα, περίπτωση και αυτός. Έχω την υποψία ότι για να ανέβεις τα σκαλιά χρειάζεσαι και υποστήριξη από κάποιες ομάδες. Κάηκες δε αν τους πας κόντρα. Ευτυχώς εμείς οι απλοί άνθρωποι δεν τους έχουμε ανάγκη. Η περιπέτεια με τις μετατροπές φαντάζομαι ότι συνεχίζεται. Καλό καλοκαίρι λοιπόν και πολλά φιλιά. gskastro

Artanis είπε...

Νέα ενημέρωση: 11 νεκροί από την γρίπη με τελευταίο θύμα ένα παιδάκι, το σαββατοκύριακο που μας πέρασε...

gskastro είπε...

Φίλη μου Artanis πολύ λυπηρό το γεγονός των 11 θανάτων. Είχαμε και εδώ το πρώτο σοβαρό κρούσμα αλλά προς το παρόν όχι θανατηφόρο.
Εσείς να προσέχετε και ιδίως τα μικρά γιατί απ’ ότι ακούμε εδώ οι μικρές ηλικίες είναι ευάλωτες. Πολλά φιλιά gslastro