Πέμπτη 14 Αυγούστου 2008

ΑΓΝΟΙΑ ή ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ;



Φίλοι μου έχω κατ’ επανάληψη γράψει ότι είμαι από τους ανθρώπους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.
Είναι όμως ορισμένα πράγματα που με κάνουν να αναθεωρώ αυτή μου την στάση.
Οι πιο πολλοί από εμάς θα έχουν κάνει μερικά μπάνια στις ωραίες μας παραλίες, έστω και αν δεν έχουμε πάρει την άδεια μας ακόμα.
Είμαι ένας από αυτούς, που δεν πήρε την άδεια του και πηγαίνει για μπάνιο στις κοντινές παραλίες. Μαζεύω λοιπόν την ομπρέλα μου την πτυσσόμενη πολυθρόνα μου, τα θερμό μου με το κρύο νερό και το καφέ μου, ένα βιβλίο και εκδράμω στην παραλία.
Συνήθως πάω νωρίς το πρωί μαζί με τα υπόλοιπα γεροντάκια. Μετά από κολύμπι καμιάς ώρας κάθομαι στην πολυθρόνα μου και απολαμβάνω τον καφέ μου διαβάζοντας.
Σιγά σιγά η παραλία αρχίζει να γεμίζει με καλλίγραμμες μαμάδες, μπαμπάδες με σωσίβια στη μέση τους και τα παιδάκια τους. Πρέπει να είναι παιδιά τους γιατί τους φωνάζουν μαμά και μπαμπά. Μέχρι τις δώδεκα η παραλία είναι γεμάτη.
Τοποθετούν λοιπόν τις ομπρέλες τους, στρώνουν τις ψάθες στην άμμο και με περίσσια φροντίδα αλείφουν τα παιδάκια τους με μπόλικο λάδι, αλείφονται και οι ίδιοι φυσικά. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Και ξαφνικά το σκηνικό αλλάζει. Η μαμά και ο μπαμπάς ξαπλώνουν στις ψάθες για να ξεροψηθούν ή κάθονται κάτω από τις ομπρέλες και τα παιδάκια τα στέλνουν κοντά στο νερό να παίξουν με τα κουβαδάκια τους. Χωρίς καπέλο χωρίς μπλουζάκι μόνο με το λάδι, λες και το λάδι θα τα προστατέψει, και η ώρα δώδεκα.
Εκείνη την ώρα τα μαζεύω και πηγαίνω στο παραλιακό μαγαζάκι για ψητές σαρδέλες και ουζάκια μέχρι τις 2μ.μ. Τα παιδάκια ακόμα στην παραλία μαζί με τους γονείς να ξεροψήνονται.
Και η απορία μου είναι πολύ απλή, τι στην ευχή μυαλό κουβαλούν αυτοί οι γονείς; Δεν έχουν ακούσει τι μπορεί να πάθουν όσοι εκτίθενται στον ήλιο από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 4μ.μ.
Και καλά αυτοί, αλλά τα παιδάκια τους τι τους φταίνε, τόσες ώρες μέσα στον καυτό ήλιο! Το χειρότερο δε είναι όταν φυσάει και κανένα ελαφρό βοριαδάκι, τότε ξεγελιέται κανείς και δεν αντιλαμβάνεται τη ζημιά που του κάνει ο κατά τα άλλα ευεργετικός ήλιος.
Πείτε μου καλοί μου φίλοι, τι είναι αυτό που κάνει τους γονείς να εκθέτουν τα παιδιά τους σε τέτοιους κινδύνους, άγνοια ή αδιαφορία; Αν δούμε κάποιο γονέα να κακοποιεί το παιδί του αμέσως ξεσηκωνόμαστε όλοι και γίνεται και θέμα στην τηλεόραση.
Αυτή όμως η κακοποίηση που δεν έχει άμεσα αποτελέσματα και δεν γίνεται αμέσως αντιληπτή ποιος θα την σταματήσει; Ποιος πρέπει να ενδιαφερθεί; Το κράτος, μα τι μπορεί να κάνει, να αστυνομεύει τις παραλίες; Εδώ δεν μπορεί να μας σώσει από τους κακοποιούς, θα πρέπει να κυνηγά και τους γονιούς που εκθέτουν τα παιδιά τους σε πιθανό κίνδυνο;
Όσο για την τηλεόραση μάλλον κακό κάνει διαφημίζοντας τα ασφαλή προϊόντα κατά των υπεριωδών ακτινών.
Εμείς οι συνειδητοποιημένοι; Για τολμήστε να συμβουλεύσετε ή να πείτε κάτι σε αυτούς τους γονείς και ελάτε μετά να με βρείτε στο ΚΑΤ. Μου έγινε και αυτό.
Να είστε καλά φίλοι μου και να περάσετε υπέροχα και το υπόλοιπο του καλοκαιριού, προσοχή όμως σε αυτά τα τρυφερά υπέροχα πλασματάκια, δεν μας φταίνε σε τίποτα. gskastro

77 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Εμ έχεις δίκιο αλλά...
Τα ακούμε κάθε χρόνο στην τηλεόραση, και κάθε χρόνο κάνουμε τα ίδια, και εντάξει με τους εαυτούς μας, τα παιδιά θα έπρεπε να δέχονται λίγο προσοχή παραπάνω...
Ελπίζω να είσαι καλά!
Φιλάκια!!

Χριστίνα (lbt) είπε...

Δε νομίζω ότι είναι άγνοια γιατί έχουμε ακούσει ένα εκατομύριο φορές ότι ο ήλιος έχει γίνει επικίνδυνος μπλα μπλα μπλα.
Αδιαφορία; Μάλλον αυτό σε αρκετές περιπτώσεις. Ίσως και η δυσπιστία ότι όντως θα γίνει σε εμάς ή τα παιδιά μας το κακό.
να πω όμως και μια άλλη πιθανότητα που δυστυχώς αφορά κι εμένα..
πας διακοπές ή έστω ένα σκ και δε θες να σκεφτείς τίποτα, να χαλαρώσεις...ε! τότε είναι το σημείο που μας κοιτάζει το μάτι του gskastro με απορία!! Γιατί ψήνεται η γυναίκα μες στον ήλιο;
:)))
(αυτή η περίπτωση φυσικά δεν αφορα τα παιδια, για τα οποια εχουμε ευθύνη κ καμια δικαιολογια)
Τα φιλιά μου

Nefelli είπε...

Πεσ' τα καλό μου κάστρο να μην τα λέω μόνη μου και με αποκαλούν υπερβολική.
Είναι το μόνιμο θέμα διαφωνίας με τον καλό μου.
Εκείνος επιμένει ότι το αντηλιακό με δείκτη προστασίας 45 που έχω αγοράσει για το μικρό μας, είναι αρκετό, σε αντίθεση με εμένα που χτυπιέμαι να μην βγάζει το λευκό φανελάκι και το καπέλο του. Εξυπακούεται πως για να γλιτώσει τη μουρμούρα μου, υποχωρεί και επιτέλους διαβάζοντας σε, βρήκα συμπαράσταση....
Και για να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα, εγώ με τον ήλιο δεν τα πάω πολύ καλά. Έχω λευκό δέρμα και μικρότερη είχα πάθει ζημιά από εκτενή έκθεση (τίποτα σοβαρό, μικρά εξανθήματα με ταλαιπώρησαν μερικές μέρες), έχω πάθει κάποιου είδους φοβία. Ακούω και αυτά τα τρελά που συμβαίνουν και άντε να με συμμαζέψουν...
Άκουγα πρόσφατα σε μια εκπομπή πως τελευταίως, υπάρχει έξαρση καρκίνου του δέρματος, στα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό προκύπτει από το ότι δεν σκεφτόμαστε την επικινδυνότητα που διατρέχουμε,φορώντας πέδιλα και σαγιονάρες. Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε αντηλιακό εκτός παραλίας, ποτέ δεν βάζουμε στις πατούσες μας. Δεν περνά από το μυαλό μας ότι αφήνουμε απροστάτευτα τα κάτω άκρα στις βλαβερές ακτίνες του ηλίου με αποτέλεσμα, ο καρκίνος του δέρματος σε αυτό το σημείο να χτυπά κόκκινο. Φανταστείτε τώρα, τι ζημιά παθαίνουν τα παιδάκια με το τρυφερό τους δερματάκι, απροστάτευτο στον καυτό ήλιο.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει άγνοια ή αδιαφορία από πλευράς των γονέων. Θεωρώ ότι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του κακού, που μπορεί να προκληθεί από τον ήλιο.
Αρνούμαι να πιστέψω ότι υπάρχει γονέας, που γνωρίζει ότι το παιδί του κινδυνεύει από καρκίνο του δέρματος και αδιαφορεί.
Απλώς δεν έχουν αντιληφθεί, πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το χειρότερο.
Συμφωνώ μαζί σου, είναι εγκληματικό να εκθέτουμε τα πιτσιρίκια στον ήλιο τις ώρες υψηλής ακτινοβολίας.
Μακάρι να ευαισθητοποιηθούν όλοι σχετικά με το θέμα που έθιξες, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, Όπως έλεγε και η γιαγιάκα μου, "στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα"...

Η τάξη στην ζωή μας, δεν είναι κακό πράγμα, αρκεί να μην μας γίνεται εμμονή. Είμαι σίγουρη πως η Λεμονίτσα σου, μετά από τόσο καιρό θα "βρήκε μαλλιά, να ξάνει". Αλλά είμαι σίγουρη ότι κατά βάθος χαίρεται να τακτοποιεί τις αταξίες σου, καλό μου κάστρο. Έχω την εντύπωση, ότι είναι ένας τρόπος κι αυτός να εγκλιματιστεί στις αγαπημένες της συνήθειες.
Να περνάτε καλά εύχομαι.
Την αγάπη στέλνω

xifomaxos είπε...

Σε αυτή την περίπτωση έχουμε κλασσική Ελληνική συμπεριφορά του τυπου "εγώ ξέρω καλύτερα". Ενημερωτικά τα εγκαύματα από τον ήλιο δρουν αθροιστικά (όπως περίπου η ακτινοβολία από τις ακτινογραφίες) και 3 εγκαύματα στην παιδική ηλικια εκτοξεύουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Ενός πολύ επιθετικού καρκίνου με ελάχιστα ποσοστά επιβίωσης (και αυτά μόνο για 5 χρόνια). Φυσικά σε αυτή τη χώρα το κακό δεν θα συμβεί ποτέ σε εμάς αλλά στον δίπλα...μέχρι να την πατήσουμε και να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.
Φυσικά η αστυνόμευση δεν είναι λύση, μία σκληρή όμως διαφήμιση με καρκινοπαθείς ίσως και να έκανε κάτι...

irlandos είπε...

Καλησπέρα.

Πολύ σωστά το έθεσες το ζήτημα αγαπητέ Κάστρο. Να προσθέσω απλώς το εξής: Είτε από άγνοια είτε από αδιαφορία, ο κοινός παρανομαστής είναι η ανευθυνότητα.΄

Μερικοί γονείς μάλιστα, δεν βάζουν ούτε αντηλιακό στα παιδιά !! Το έχω δει να συμβαίνει και αυτό. Μάλιστα, στην καλοπροαίρετη και ευγενική υπόδειξή μου, η απάντηση ήταν "εμείς όταν είμασταν παιδιά παίζαμε όλη μέρα στον ήλιο χωρίς αντηλιακό και δεν πάθαμε τίποτα" !

Άλλη παρόμοια ανευθυνότητα είναι και η τοποθέτηση των μικρών παιδιών στο μπροστινό κάθισμα, ή και χωρίς το ειδικό καθισματάκι, ή ακόμα και χωρίς ζώνη ασφαλείας!

Τί να τους πεις ?

Κατά τα άλλα, εμείς οι γονείς που προσέχουμε, "κινδυνεύουμε" να χαρακτηριστούμε ως υπερβολικοί!

Φιλικά,
Ιρλανδός

gskastro είπε...

Φίλε Ηφαιστίωνα ίσως είναι αυτό που γράφει η little beautiful things, δηλαδή ότι δεν πιστεύομε ότι θα συμβεί σ’ εμάς.
Δεν ξέρω αν εσείς οι εκπαιδευτικοί θα μπορούσατε να παίξετε κάποιο ρόλο στην ενημέρωση τόσο των παιδιών αλλά περισσότερο των γονιών.
Να είσαι καλά φίλε μου και καλή σου νύχτα. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Little beautiful things κάποτε και εγώ προσπαθούσα να μαυρίσω μέσα σε μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να παθαίνω εγκαύματα. Φυσικά τη δική μου εποχή δεν γνωρίζαμε ούτε εμείς αλλά ούτε και οι γονείς μας απολύτως τίποτα για υπεριώδεις και καρκίνους του δέρματος.
Μπορεί να απέφυγα μέχρι τώρα τον καρκίνο του δέρματος, αλλά το δέρμα του προσώπου μου είναι σαν το λαιμό της χελώνας.
Τώρα για το πώς σας κοιτάζω όταν ξεροψήνεστε στον ήλιο, μάλλον σας κοιτάζω με επικριτικό θαυμασμό.
Να είσαι καλά Little beautiful things και πολλά φιλιά από τον gskastro

gskastro είπε...

Nefelli μου μία επίσκεψη θα τον πείσει. Όταν έπιασα δουλειά νεαρός μηχανικός, ο διευθυντής μου, μεταξύ των άλλων μου είχε πει «για να κρατήσεις τον ανθρωπισμό σου προσπάθησε να επισκέπτεσαι τακτικά ένα νοσοκομείο, ένα γηροκομείο και ένα νεκροταφείο»
Γρήγορα ξέχασα την συμβουλή του αλλά τα πράγματα ήρθαν έτσι που ιδίως τα νοσοκομεία τα επισκεπτόμουνα τακτικά (όχι πάντα για τον εαυτόν μου ή την οικογένεια). Βλέποντας τα δράματα που εκτυλίσσονταν και ιδίως αυτά που προέκυπταν από υπαιτιότητα των ιδίων, άρχισα να γίνομαι προσεκτικότερος τόσο για τους δικούς μου όσο και για τους άλλους.
Μία επίσκεψη λοιπόν σε ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου παίδων, θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον ίδιον αλλά ιδίως για τα παιδιά του.
Όσο για τον εαυτό σου πρόσεχε πολύ, τα λευκά δέρματα υποφέρουν περισσότερο. Χωρίς να θέλω να σε φοβίσω διάβασε και το σχόλιο της Xifomaxos, κάτι γνωρίζει για τα θέματα αυτά, παραπάνω από εμένα.
Η Λεμονίτσα μου που λες έχει αδικηθεί, θα έκανε για διευθυντής. Να δεις για πότε με έβαλε σε τάξη. Nefelli μου νομίζω ότι και εσύ είσαι υπέρ της τάξης, βρήκε σύμμαχο η Λεμονιά;
Πολλά φιλιά και καλή σου νύχτα. gskastro

gskastro είπε...

Έχεις δίκαιο καλή μου Xifomaxos, για να γίνει όμως και πετύχει μια τέτοια σκληρή διαφήμιση όπως γράφεις απαιτείται αφενός συνέπεια και συνέχεια και το κυριότερο άδεια από το τηλεοπτικό συμβούλιο, για τον κίνδυνο μήπως και σοκάρουμε κάποιους ευαίσθητους.
Σαφώς και μας χρειάζεται σοκ για το θέμα αυτό όπως και για το θέμα των αυτοκινητικών ατυχημάτων, μπας και συνέλθουμε.
Να είσαι καλά Xifomaxos και καλή σου νύχτα. φιλιά από τον gskastro
Υ.Γ. Τελικά ο μόνος που δεν εισέπραξε φιλιά είναι ο Ηφαιστίωνας. Άντε Ηφαιστίωνα φιλιά και σε εσένα.

gskastro είπε...

Πόσο δίκαιο έχεις φίλε μου Irlandos, για όλα αυτά τα θέματα. Απαιτείται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διορθώσουμε την ανευθυνότητα μας η οποία τελικά πρέπει να είναι στοιχείο του DNA μας. Και το χειρότερο είναι ότι το κράτος μας αδιαφορεί παντελώς. Κοντά σε εμάς ανεύθυνο και το κράτος.
Τι έχεις να πεις για όσους παίρνουν αγκαλιά τα μικρά παιδιά και φοράνε τη ζώνη ασφαλείας επάνω από το παιδί. Δηλαδή και με απλό απότομο φρενάρισμα μπορούν άνετα να συνθλίψουν το παιδάκι.
Έχεις δίκαιο και για το τελευταίο. Αλλά προσωπικά αδιαφορώ, μπορούν να με αποκαλέσουν όπως θέλουν. Θα δώσω την συμβουλή μου, θα την επιβάλω αν νομίσω ότι υπάρχει κίνδυνος. Να είσαι καλά φίλε Irlandos και θα στείλω και σ’ εσένα φιλιά μιας και απόψε είμαι γαλαντόμος. gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Δεν είμαι εκπαιδευτικός!!! Δεν τα μπορώ τα πολλά παιδάκια μαζί!!!
χεχε! Τουλάχιστον εδώ πάνω δεν έχουμε θάλασσα, οπότε είμαστε πιο επιφυλακτικοί με τη θάλασσα και καιι τον ήλιο!

gskastro είπε...

Φίλε μου Ηφαιστίωνα παρασύρθηκα από το προφίλ σου, δεν πειράζει. Όσο για τα παιδιά να μου το ξαναπείς αυτό όταν αρχίσεις να αποκτάς δικά σου. Τότε θα λέω εγώ χεχε! Έτσι κάπως την πάτησα και εγώ, και τώρα λέω γιατί δεν έκανα παραπάνω παιδιά.
Δεν ξέρω τι γίνεται στα βουνά με τον ήλιο, αλλά βλέποντας τους καταμαυρισμένους χιονοδρόμους, έχω την εντύπωση ότι και εκεί πρέπει να λαμβάνει κανείς τα μέτρα του.
Καλή σου ημέρα φίλε μου. gskastro

Asterion είπε...

Δύο πραγματάκια μου έκαναν εντύπωση.
Πρώτον ότι στο χωριό σου εργάζονται και οι γέροι και ότι οι γ΄ςεροι μπορούν και κολυμπούν μια ώρα.
Τι σοϊ γέροι είναι αυτοί απόγομοι των Χούντζας του Καυκάσου;
Το δεύτερο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψες για την αφροντισιά των μεγάλων (για την έκθεση στον Ηλιο). Να προσθέσω όμως, ότι όλα ανεξαιρέτως τα αντιηλιακά έχουν ουσίες υπέυθυνες για καρκινογένεση και επί πλέον τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν και για σοβαρές παθήσεις των ματιών εκτός όλων των άλλων. Αλλοιώς ήταν ο Ηλιος κάποτε και πολύ διαφορετικός τώρα. Εσύ που τρως την αντιλιά στο ταβερνάκι μην νομίζεις πως προφυλάγεσαι εντελώς. Ρώτα την Ξιφομάχο που κάτι πρέπει να γνωρίζει για την διασπορά και ανάκλαση των ακτίνων.

gskastro είπε...

Φίλε Konstantin ή Αστερίωνα, φαίνεται ότι το πρόβλημα εξακολουθεί με τη μετατροπή του ονόματός σου. Εχθές είχα και εγώ πρόβλημα με το e-mail μου. Μου ήρθαν δύο e-mail από άγνωστη πηγή με σχόλια δικά μου και κάποιου άλλου. Μάλλον κάποιος σαλεμένος μου την έκανε. Θα πρέπει να το ψάξω.
Τώρα θα πρέπει να σε πληροφορήσω ότι πρώτον «γέρος μεν γερός δε» και δεύτερον τα γεροντάκια κάνουν μπάνιο πολύ πρωί.
Συμφωνώ με αυτά που λες για τις επιπτώσεις ήλιου και αντιηλιακών. Ίσως θα πρέπει του χρόνου από νωρίς να συνεννοηθούμε όσοι περισσότεροι Blogger μπορούμε να περάσουμε το μήνυμα για τις επιπτώσεις του ήλιου τόσο τις καλές όσο και τις κακές.
Τώρα για το ταβερνάκι, τι να κάνω ο άμοιρος, τα ψωμιά μου τα έφαγα, να μην γευτώ και καμιά ψητή σαρδέλα με λίγο ουζάκι, χαζεύοντας τις κακές μαμάδες; Δεν μας είπες εσύ κάνεις μπάνια; Να έχεις ένα καλό απόγευμα. gskastro

Hfaistiwnas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Hfaistiwnas είπε...

xexe! Είμαι στο κλάδο της εκπαίδευσης προς το παρόν! Αλλά όχι στην εκπαίδευση! Παιδιά δικά μου;;; Μπα... δεν νομίζω... αν και ποτέ δεν ξέρεις! Χρόνια πολλά!!

gskastro είπε...

Φίλε μου Ηφαιστίωνα, ποτέ μη λες ποτέ. Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω κάτι επειδή μου συνέβησαν δύο περίεργα γεγονότα. Το πρώτο στο e-mail μου και το δεύτερο η διαγραφή του σχολίου με ώρα 15:28. Είναι η ώρα που πέρασε και το δικό σου σχόλιο.
Μετά το σχόλιο προς τον Konstantin ή Αστερίωνα δεν είχα βάλει άλλο σχόλιο και επομένως δεν είχα σβήσει και σχόλιο. Υπάρχει περίπτωση να έσβησες εσύ δικό σου σχόλιο; Αν και όπως γνωρίζω μόνο ο υπεύθυνος του blog μπορεί να σβήνει σχόλια. Εκτός αν υπάρχει δυνατότης σε αυτόν που στέλνει σχόλιο να μπορεί να το σβήσει προτού βγει από το Blog στο οποίο το έστειλε. Να είσαι και πάλι καλά και καλό σου απόγευμα. gskastro

asterion είπε...

Κάνω μπάνια σε ακανόνιστες ώρες ή νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα. Επιεδή όμως τα γεράματα είναι φαίνεται ποιό έκδηλα, παραπάνω από 20 λεπτά κολύμπι με κουράζουν. Και να σκεφθείς ότι είμουν κολυμβητής και ψαροτουφεκάς.
Να προαπαθήσεις να κάνεις όσο ποιό πολλά οφθαλμόλουτρα μπορείς. Βοηθούν στη διατήρηση της οξύτητας της όρασης.
Να είσαι καλά

xifomaxos είπε...

Πολύ πρωί η θάλασσα είναι κρύα και κακώς τα γεροντάκια κάνουν μπάνιο τόσο πρωί και χωρίς να έχουν συμβουλευτεί καρδιολόγο. Και για να μη λέμε μόνο για τους γονείς, έχει προσπαθήσει κανείς να πει σε ηλικιωμένο να μην μπει στη θάλασσα; Τα ακούει χοντρά, ακόμα και αν είναι ναυαγοσώστης...

asterion είπε...

κορίτσι μου άλλη όρεξη δεν είχα παρά να τρέχω στις θάλασσες. Ομως οι γιατροί άλλα λένε ακόμα και για τους έχοντες καρδιοαναπνευστικά (ευτυχώς για την ώρα μόνον τα οφθαλμόλουτρα αν είναι έντονα μπορεί κάτι να προκαλέσουν). Ομως εσύ μην είσαι τόσο αποκαρδιωτική με τα γεροντάκια, επειδή υπάρχουν αρκετά που δεν έχουν συμβιβαστεί και μπορεί να τους προκαλέσεις άθελά σου ζημιά (μελαγχολία, κατάθλιψη).
Είσαι μακριά, πολύ μακριά ακόμα για τέτοιες εμπειρίες
Αστερίων

xifomaxos είπε...

Eσύ ανήκεις σε άλλη κατηγορία, μην ανησυχείς.
Για τον kastro τα λέω που έχει κολλήσει στο "είμαι γέρος"

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα εσύ θα με τρελάνεις τελείως. Καλά πως σου ήρθε να με πεις κορίτσι μου στο δεύτερο σχόλιο. Βρε άνθρωπε του θεού αρσενικό γεροντάκι είμαι.
Έχεις δίκαιο ο δικός μου γιατρός μου είπε όσο πιο κρύα τόσο το καλύτερο, άλλωστε κάνω τεστ κοπώσεως τουλάχιστον κάθε εβδομάδα και μέχρι τώρα όλα πάνε καλά.
Να είσαι καλά και καλή σου νύχτα. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Xifomaxos έχεις δίκαιο, όμως βλέπω τα πούλμαν που ξεφορτώνουν πρωί πρωί τα γεροντάκια και απορώ αν συμβουλεύονται τον γιατρό τους.
Όσο για το άλλο και εκεί έχεις δίκαιο. Εμείς τα γεροντάκια λόγω αρτηριοσκλήρωσης και κακής αιμάτωσης του εγκεφάλου, θυμώνουμε εύκολα. Θα πρέπει λοιπόν να το έχετε υπόψη σας και να μας δικαιολογείτε. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλοι μου, στις 14/08/08 είχα στείλει στη Nefelli ένα σχόλιο που αφορούσε την ανάρτησή της για τον Αργύρη Μπάρη. Την ίδια ημέρα λαμβάνω ένα e-mail από τον εαυτόν μου με περιεχόμενο το σχόλιο που είχα στείλει στη Nefelli, λαμβάνω όμως και δεύτερο e-mail από την greca με περιεχόμενο το σχόλιο που είχε στείλει και αυτή στην Nefelli για τον Αργύρη Μπάρη.
Το γεγονός αυτό το περιγράφω και το βάζω σχόλιο στη Nefelli για να της γνωστοποιήσω τι συμβαίνει. Η Nefelli μου απαντά στο σχόλιο μου, και σήμερα λαμβάνω 4 νέα e-mail στο e-mail μου.
Τα δύο από την Nefelli με απαντήσεις της Nefelli στα σχόλια της greca και του δικού μου. Το άλλο από τον εαυτόν μου με ένα δικό μου σχόλιο που της περιγράφω το πρόβλημα και ένα από κάποιον με ???? αντί για όνομα και περιείχε σχόλιο της Μαριλένας.
Όλα τα παραπάνω e-mail ενώ φαινομενικά μου είχαν σταλεί από τον εαυτόν μου, την Nefelli, και κάποιον με όνομα ???, στην πραγματικότητα προερχόντουσαν όλα από τον κάτοχο της διεύθυνσης noreply-comment@blogger.com. Η οποία διεύθυνση παρουσιαζότανε όταν πήγαινα τον κέρσορα στα ονόματα που φαινομενικά μου έστειλαν τα e-mail, χωρίς όμως να κάνω κλικ.
Μπαίνω σε αυτή τη διεύθυνση και βρίσκω 1320 εγγραφές. Πολλές από τις οποίες αναφέρονται σε παρόμοια περιστατικά, και φόβους για τυχόν προβλήματα.
Φίλοι μου δεν ξέρω αν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς, καλόν όμως είναι να αλληλοενημερωνόμαστε. Φυσικά περιμένω νέο καταιγισμό e-mails από τον τύπο.
Έχω σκοπό το γεγονός αυτό να το βάλω σε επόμενη ανάρτηση, αφού μαζέψω και άλλα στοιχεία, για να γίνει όσο το δυνατό γνωστό γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να λάβουμε προσβλητικά e-mail ή σχόλια από τον τύπο του noreply με ονόματα από φίλους blogger και δημιουργηθούν παρεξηγήσεις χωρίς λόγο.
Να είσαστε όλοι καλά και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

asterion είπε...

Στις αρχές είχα και εγώ προβλήματα από noreplay Είχα ενημερώσει τους εμπλεκόμενους αλλά απάντηση-διαφώτιση δεν είχα πάρει. Ετσι το άφησα. καπάκι ήλθε και η μετονομασία μου σε Konstantin και άκρη δεν βρήκα. Μήπως θα ήταν σκόπιμο να αλλάξεις φορέα e-mail;
Οσο για το κορίτσι μου στην Ξιφομάχο απαντούσα, πως το πήρες για δικό σου. Σαν πολύ μπερδεύομαστε. Φαντάσου να σφίξει η ζέστη παραπάνω

asterion είπε...

Ξιφομάχε
θα με εξαναγκάσεις να σου στείλω φωτογραφία μου οπότε:
1ον θα αρχίσεις να τρώς όλο σου το φαγητό.
2ον θα μπορείς να φοβερίζεις τίποτα κακόφαγα μωρά.
3ον θα καταλάβεις την κατηγορία μου καλύτερα.
4ον θα ανακράξεις "θεούλη μου μην με κάνεις έτσι"
capito seniora?

xifomaxos είπε...

Aστερίωνα υπερβάλλεις...και μάλιστα πολύ.Ξέρω πολύ καλά τι λέω

Cookie είπε...

Εγώ θυμάμαι όταν ήμασταν μικρά οι γονείς μας το μεσημέρι μας έβαζαν να κοιμηθούμε επειδή όλος ο κόσμος κοιμόταν τις ώρες κοινής ησυχίας και για να μην κάνουμε και φασαρία.

Σήμερα οι μανάδες κάθονται στα μπαλκόνια και πήνουν τα καφεδάκια τους και αδιαφορούν για τα παιδάκια τους που παίζουν στο δρόμο με τόσα πλέον αυτοκίνητα.

Οι γονείς σήμερα (να 'ναι καλά οι εξαιρέσεις) είναι ανώρημοι και σκέφτονται μόνο τον εαυτούλη τους.

Να 'σαι καλά... εσύ για τα παιδιά σου κάνε ό,τι μπορείς... για τα παιδιά των ξένων δεν μπορείς να κάνεις τίποτα...

asterion είπε...

Μακάρι να μπορούσα. Τα βλέπω από πρώτο χέρι. Αμα λείψουν κάποιοι παπούδες μα δούμε τι θα απογίνει.
Ξιφομάχε
μια και ξέρεις καλά δενη μου το γράφεις en prive να το μάθω και εγώ;

gskastro είπε...

Καλοί μου φίλοι Xifomaxos και Αστερίων, μπας και γνωρίζεστε και μου το κρύβετε; Για να λέει η Xifomaxos ότι ξέρει και μάλιστα πολύ καλά στον ισχυρισμό σου ότι η φωτογραφία σου θα κάνει τα μωρά να τρώνε, πρέπει να σε έχει προδώσει κάποιος.
Αστερίωνα απλά σε δούλευα επειδή δεν έλεγες σε ποιόν απευθυνόσουν. Για το noreplay θα το ψάξω αν είναι εφικτό φυσικά.
Καλή μου Xifomaxos δεν έχω κολλήσει στο "είμαι γέρος" είμαι που να πάρει η ευχή.
Να είσαστε καλά και οι δύο σας και να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Clockwork Plum να είσαι καλά, έχεις δίκαιο σήμερα οι άνθρωποι και κατ’ επέκταση οι γονείς είναι πιο απαιτητικοί από τη ζωή και συνήθως τα θύματα είναι τα παιδιά.
Ξέρεις όμως, προσπαθώντας για τα δικά μας παιδιά ίσως βοηθούμε και κάποιους άλλους να παραδειγματίζονται. Προ καιρού είχα πάει στη θάλασσα με τα εγγόνια μου. Πάντα κουβαλάω μαζί μου σακούλα απορριμμάτων για να βάζω τα περιτυλίγματα από αυτά που τρώμε.
Κάποιοι εκεί κοντά μας γονείς αφού τάισαν τα παιδιά τους πέταξαν τα σκουπίδια τους στην άμμο. Επιδεικτικότατα λοιπόν φωνάζω (για να ακούσουν) στον μεγαλύτερο εγγονό να πάει να μαζέψει και τα σκουπίδια τους και να τα βάλει στη σακούλα μας. Έπρεπε να έβλεπες την αντίδρασή τους. Πετάχτηκε όρθιος ο μπαμπάς πήρε την κόρη του από το χέρι και πήγαν να μαζέψουν τα σκουπίδια τους λέγοντας μου ταυτοχρόνως. Ευχαριστούμε κύριέ μου θα τα μαζεύαμε προτού φύγουμε. Φυσικά τα έβαλε στη δική μου σακούλα γιατί αυτός δεν είχε.
Καλή σου νύχτα καλή μου Clockwork Plum και καλά Σαββατοκύριακο. gskastro

asterion είπε...

καλέ μου φίλε
σαν άνθρωποι που λατρεύουμε το φώς και τον θεό του (είδες σπάσιμο πρωί-πρωί)δεν μου κάνει καρδιά να σε αφήσω στα σκοτάδια (ήδη για λόγους σκοπιμότητας σου έκλεισα μια φορά την πόρτα στα μούτρα.
Την Ξιφομάχο την γνωρίζω εδώ και 3-4 χρόνια από κάποιες μαχητικές της εκδηλώσεις, πάντοτε στο ιντερνετ. Τώρα βέβαια άντε να ξεφύγεις....... από διαισθητική γυναίκα, που αυτό τον καιρό με έχει σε καραντίνα. Ξέρει αυτή!!!!!

Artanis είπε...

Καλημέρα φίλε μου...Μην το ψάχνεις καλέ μου, τί κάνουν οι άλλοι γονείς, δεν αξίζει να "πιάνεσαι"...
Καλά να περνάς, φιλιά...

gskastro είπε...

Φίλε μου Αστερίωνα δεν υπάρχει περίπτωση να μου τη σπάσεις. Είμαι από αυτούς που υποστηρίζω ότι ο καθένας μας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει. Εγώ πιστεύω π.χ. σε ένα θεό και μου φτάνει, εσύ έχεις ανάγκη από δώδεκα θεούς για να αισθάνεσαι ασφαλής. Ποια η διαφορά; Και οι δύο μας έχουμε ανάγκη να πιστεύουμε σε κάτι.
Επειδή δηλώνω ότι έχω αλτσχάιμερ, παρακαλώ να μου υπενθυμίσεις πότε μου έκλεισες την πόρτα στα μούτρα.
Πολύ παραπονιάρης είσαι με την Xifimaxos. Για να σε έχει σε καραντίνα όπως λες θα υπάρχει λόγος και φαντάζομαι καλός λόγος. Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis εδώ νοιαζόμαστε για τα καημένα τα ζωάκια και δεν θα νοιαστούμε για τα παιδάκια! Έχεις δίκαιο όμως με το να ψάχνομαι απλά στεναχωριέμαι και δεν κατορθώνω τίποτα.
Προς το παρόν περνάω καλά στον κήπο μου με τα ζωάκια μου και την πρασινάδα μου. Άλλωστε δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις. Δεν σου κρύβω όμως ότι θα ήθελα να μπορούσα να επισκεφτώ αυτή τη χώρα στην οποία θα βρεθείς σε λίγο καιρό.
Να είσαι καλά και πολλά φιλιά, gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Σόρυ που άργησα να απαντήσω! Δεν θυμάμαι να έσβησα εγώ κάποιο σχόλιο..
αλλά μπορεί ο συγγραφέας αλλά μπορεί και ο σχολιαστής να σβήσει το δικό του μόνο..
Δεν θυμάμαι αγαπητέ μου! Δεν σου έρχονται τα σχόλια που αφήνουμε στο εmail σου;

Asterion είπε...

Καλησπέρα
είχες ρωτήσει κάτι για μένα αλλά την σωστή απάντηση θα την πάρεις όταν βρεθούμε.
Οσο για τους δώδεκα θεούς, αν έχεις διαβάσει το μανιφέστο μου δεν θα το έλεγες. Ενας είναι ο Θεός και μοναδικός. Οχι ο Εβραίος άρχοντας του μίσους και του σκότους.
Καλό σου βράδι

gskastro είπε...

Φίλε Ηφαιστίωνα δεν ήξερα ότι ο σχολιαστής μπορούσε να σβήσει το δικό. Καλό είναι που το έμαθα γιατί καμιά φορά μπορεί να θέλω να σβήσω κάτι που έγραψα από λάθος.
Στο e-mail μου λαμβάνω από όσους μου στέλνουν, αν και τις τελευταίες ημέρες συμβαίνει να λαμβάνω e-mail από κάποιον noreply-comment@blogger.com με όλα τα σχόλια που μπαίνουν στη ανάρτηση της Nefelli. Τα e-mail φαίνονται ότι μου έρχονται από το άτομο που έκανε το σχόλιο, ενώ στην πραγματικότητα έρχεται όπως σου είπα από τον noreply.
Παραπάνω έχω γράψει τι ακριβώς συμβαίνει, και φυσικά συνεχίζει να μου στέλνει κάθε σχόλιο που μπαίνει στη Nefelli. Υπάρχουν λογιών λογιών ανώμαλοι τύποι. Να είσαι καλά gskastro

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ξέρεις καλέ μου φίλε, πόσο λυπάμαι τα παιδάκια που ήρθαν στον κόσμο από "ακατάλληλους" γονείς.
Με το χαρακτηρισμό αυτό βάζω στην ίδια μοίρα όλους τους γονείς που δε θυσιάζουν τίποτε από τη δική τους ευκολία, ικανοποίηση και προσωπικές τους ανάγκες. Δεν εννοούν να ξεβολευτούν...
Η υπόθεση ανατροφή παιδιών είναι μεγάλη ιστορία, "επίπονη" και ενίοτε απαγορευτική για από κοινού με τα παιδιά δραστηριότητες.

Καλό σου βράδυ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

xifomaxos είπε...

Δε μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έναν γονέα ακατάλληλο επειδή δεν έβαλε μπλουζάκι στο παιδί του. Ίσως αμελή αλλά όχι ακατάλληλο...

asterion είπε...

καλημέρα Κάστρο
πάλι στην δουλειά σου είσαι καταπιεζόμενε άνθρωπε, ή μήπως αυτό που έγραψα τελευταία "τζίζ καίει;"
καλό σου απόγευμα.

Nefelli είπε...

Καλό μου κάστρο, καλησπέρα.
Συνεχίζουν να σου έρχονται τα σχόλια που αφήνουν οι φίλοι μας στο μπλογκ μου, σε μορφή μέηλ;;;
Θα κάνω ένα δοκιμαστικό και θα στείλω ένα μέηλ σε εμένα, για να τσεκάρω αν σου έρχονται εκτός από τα σχόλια και τα ήμεηλς μου.
Και επειδή η ιστορία μας έχει διδάξει, ότι δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη με τους αρμόδιους, θα αφαιρέσω τη λειτουργία από το ιστολόγιο μου, τα σχόλια να έρχονται και στο μέηλ μποξ μου.
Αν και δεν ευθύνομαι, ζητώ συγνώμη για την ταλαιπωρία να βολιδοσκοπείσαι με τα δικά μου σχόλια :-((((

Τα φιλιά μου και την ευχή να απολαύσεις στο μάξιμουμ τη θάλασσα, τα ουζάκια και τους θαλασσινούς μεζέδες.

ΥΓ
Τη Λεμονίτσα σου την προτιμώ σύμμαχο, παρά εχθρό
;-)
Το ψαλίδι το έκρυψες;;
χε χε χε
Φιλί γλυκό

Hfaistiwnas είπε...

Τα noreply έρχονται από άτομα που δεν έχουν βάλει το δικό τους μέιλ στο μπλόγκ, στις ρυθμίσεις για τα σχόλια ή κάπου εκεί τέλοσπάντων, απ'ότι έχω καταλάβει..
δεν είμαι σίγουρος όμως! Υπάρχουν και σε μένα κάποιοι.. Είναι σαν να στα στέλνει η blogger οπότε μην ανησυχείς είναι καθαρά! :)

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια, εχθές ήμουνα σε φιλικό σπίτι και συζητούσα με τα δύο από τα τρία τους παιδιά, ηλικίας 25 και 27 ετών, ο μικρότερος πρόσφατα παντρεμένος. Η συζήτηση σχετικά με τα παιδιά και εάν και πότε το ζευγάρι θα έκανε παιδιά.
Το αποτέλεσμα της συζήτησης ήταν ότι οι νέοι έχουν πλέον άλλες προτεραιότητες και τα παιδιά εάν και εφόσον υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες.
Και εφόσον έλθουν και τα παιδιά συνεχίζουν να μη θυσιάζουν τι δική τους ευκολία. Πόσοι και πόσοι γονείς δεν παρκάρουν τα παιδιά τους εμπρός σε μία οθόνη, ή δεν τους αγοράζουν διάφορα τελείως ακατάλληλα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να απασχολούνται τα παιδιά και να μην τους ενοχλούν.
Γλαρένια μου ο θεός να σε έχει καλά εσένα τον σύντροφό σου και τα πέντε σου παιδιά. Για εγγόνια δεν μου έχεις πει. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Xifomaxos είμαι σίγουρος ότι η Γλαρένια με την εμπειρία των πέντε της παιδιών δεν θα εννοεί μόνο το μπλουζάκι. Είναι ένα σωρό άλλες συμπεριφορές που κάνουν κάποιους από εμάς ακατάλληλους για γονείς.
Ακόμα και αυτό που έγραψα για το παρκάρισμα των παιδιών μπροστά στην οθόνη για να μην απασχολούνται οι γονείς είναι εξίσου εγκληματικό με την έκθεση στον ήλιο.
Καλό σου απόγευμα και πάω να δω πως θα τα βγάλω πέρα με τον Αστερίωνα. Φιλιά και σε εσένα gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα το μανιφέστο σου δεν θυμάμαι να το έχω διαβάσει (μη ξεχνάς όμως ότι έχω και αλτσχάιμερ) αλλά από τα υπόλοιπα που διαβάζω κατά καιρούς έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι είσαι δωδεκαθεϊστής.
Είναι κάτι όμως που δεν με πειράζει. Εγώ αν μπορούσα θα ήμουν Μορμόνος, αλλά δεν με παίρνει, τι να κάνουμε!
Από δουλειά άλλο τίποτα, που χρόνος για τον kastro, αλλά που θα πάει, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.
Για ποιο "τζίζ καίει;" μου μιλάς; Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα, φαντάζομαι θα μου το εξηγήσεις κάποια στιγμή.
Καλό σου απόγευμα και να είσαι καλά. gskastro

gskastro είπε...

Nefelli μου συνεχίζονται να έρχονται τα σχόλια σου. Δεν είσαι υπεύθυνη εσύ γι’ αυτό και άλλοι το έχουν πάθει απ’ ότι είδα στο Internet. Φαίνεται είναι κάποιος ψυχοπαθείς και κάνει αυτές τις πλάκες.
Είπα θα το ψάξω αλλά δεν μου έχει μείνει καιρός ακόμα.
Εάν βγάλω κάποια άκρη θα τη βάλω σε κύρια ανάρτηση για να γίνει ευρύτερα γνωστό.
e-mails άλλων Blogger δεν μου έχουν έρθει μέχρι τώρα. Αν συμβεί και αυτό θα ειδοποιήσω αμέσως τον ενδιαφερόμενο. Άλλωστε είναι και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης.
Τη Λεμονίτσα την βλέπω ήρεμη, ίσως επειδή της υποσχέθηκα και άλλα ταξίδια. Της έχω εξηγήσει και το έχει καταλάβει ότι τα κάστρα είναι δυσκίνητα και δεν μετακινούνται εύκολα. Για ουζάκια όμως είμαι πρώτος και όπου θέλεις.
Να είσαι καλά Nefelli μου και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Ηφαιστίωνα ευχαριστώ για την πληροφόρηση, αξίζει όμως να το ψάξουμε λίγο παραπάνω για να δούμε γιατί να αντιγράφει τα σχόλια του άλφα και να τα στέλνει στο e-mail του βήτα.
Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα και καλό σου απόγευμα gskastro

Asterion είπε...

Κάστρο αγόρι μου
το τζίζ καίει αφορά στον ένα και μοναδικό και μη Εβραίο.
Το μανιφέστο μου είναι αυτό που έχω στο μπλόκ μου με τίτλο ένα παραμύθι.
Οσο για την δουλειά δεν έχεις ακούσει που λένε ότι η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη.
Η άλλη σου υπόθεσημε την αλληλογραφία κλπ=κλπ μάλλον αφορά ψυχίατρο. Είναι καθαρή διαστροφή.
Αστερίων

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα αυτό το τζιζ καίει θα το αφήσω να περάσει γιατί και πάλι δεν το κατάλαβα.
Ο κάθε άνθρωπος ο κάθε λαός πιστεύει στην ανώτατη εξουσία που του ταιριάζει. Οι Εβραίοι πίστευαν σ’ ένα θεός αυστηρό, οι Έλληνες πίστευαν σε θεούς φαλλοκράτες που η κυριότερη απασχόλησή τους ήταν πώς να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις.
Οι συνέχεια των Ελλήνων διαμόρφωσε ένα μοναδικό διαφορετικό θεό, μια ρώσικη σαλάτα μεταξύ ενός θεού και πολλών θεοτήτων (αγίων). Συνέχισαν όμως τα ήθη και τα έθιμα που είχαν από αρχαιοτάτων χρόνων.
Η δουλειά που τρώει τον αφέντη είναι η δουλειά που δεν αρέσει στον αφέντη. Άμα του αρέσει δεν υπάρχει πρόβλημα.
Όσο για την άλλη υπόθεση, μάλλον το άτομο είναι ψυχοπαθές (νομίζω ότι το έχω εντοπίσει , αρσενικό αυτή τη φορά). Εφόσον δεν μπορεί να κάνει κακό άσε τον να ψυχανεμίζεται.
Να είσαι καλά gskastro

fractal είπε...

Πω..πω συνοστισμός στο κάστρο.Τι έγινε φίλοι? Είστε όλοι καλά?

faraona είπε...

Ax πεστα πεστα μπας και βαλουν μυαλο μερικοι!

την καλησπερα μου

asterion είπε...

Καλή σου ημέρα
χθές με την συνειθισμένη ροή ενημερωτικών σου έστειλα κάποιο μήνυμα που ίσως κατά την κρίση σου θα έπρεπε να φανεί και αλλού για ευρύτερη ανταπόκριση. Σκέψου και αποφάσισε.
Αστερίων

gskastro είπε...

Καλώς το ακριβοθώρητο fractal. Μου κάνεις πείσματα απ’ ότι κατάλαβα, δεν πειράζει δεν μπαίνεις δεν μπαίνω, δεν απαντάς δεν απαντώ.
Απ’ ότι κατάλαβα πρέπει να είχατε ένα πολύ εξαντλητικό μήνα με τις εκδηλώσεις και τα ωραία σας έθιμα. Όπως όμως έγραψα και στον Αστερίωνα παραπάνω, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί στον καθένα μας.
Να είσαι καλά και καλή σου ημέρα fractal. Πολλά φιλιά από τον gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου faraona, όλοι τα λέμε αλλά ποιος μας ακούει; Όπως φαίνεται όλα αυτά είναι θέμα παιδείας.
Από την άλλη βλέπω ότι οι νέοι προβληματίζονται πολύ στο να ξεκινήσουν οικογένεια, γιατί βάζουν κάποιες άλλες προτεραιότητες. Το δε κράτος δεν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσει να ξεπεράσουμε την υπογεννητικότητα.
Ίσως να βασίζεται στο ότι θα έρθουν αρκετοί λαθρομετανάστες που θα ελληνοποιηθούν και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.
Να είσαι καλά faraona και καλή σου ημέρα. gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα καλή σου ημέρα, για ποιο μήνυμα μου γραφείς; Δεν φαντάζουμε για το κάνει τζιζ;
Θα τα ξαναπούμε να είσαι καλά gskastro

Asterion είπε...

Εχεις ξεχάσει μου φαίνεται την ροή των ενημερωτικών που σου στέλνω στο ϊλ σου. Για ρίξε μια ματιά!!!!
Αστερίων

gskastro είπε...

Αστερίωνα το βιντεάκι δεν μου το ανοίγει, όσο για το άλλο γιατί δεν το επεξεργάζεσαι λιγάκι και να το βάλεις κύρια ανάρτηση; Πιθανό να θέλει λίγο ψάξιμο στο αρχείο που όπως έχω καταλάβει πρέπει να έχεις για τέτοια εθνικά θέματα.
Να είσαι καλά gskastro.

------ είπε...

Καλημερα σου!!!!
Εχω δει γιαγιαδες και παππούδες να κυνηγάνε τα παιδια στην παραλία να τους φορέσουν καπέλλο και μπλουζάκι και τις μαμαδες και τους μπαμπάδες να πίνουν μπύρες και ούζα !!!!!!
Θα μου πεις΄ποιος φταιει;;;;
Η μαμά που τα γράφει όλα στα παλιά της τα παπούτσια ή η γιαγια που έτσι την ανεθρεψε και τωρα τρέχει αυτη να τα φροντισει όλα;;;

gskastro είπε...

Νανά μου ένοχοι είμαστε που να πάρει η ευχή. Όταν κάνουμε όλα αυτά που λες και του πάμε και το γαλατάκι του γιόκα ή της κόρης μας στο κρεβάτι, ποιος άλλος να φταίει!
Πάντως αυτό το θέμα με την έκθεση στον ήλιο είναι σοβαρό θέμα και δεν του δίνουμε και την πρέπουσα προσοχή.
Καμιά κουβεντούλα από εσένα στην εκπομπή σου, που είσαι και νέα γυναίκα μπορεί και να βοηθήσει.
Καλώς ήρθες Νανά και ελπίζω να σε ακούσω σύντομα στην εκπομπή σου. Πολλά φιλιά gskastro

fractal είπε...

Κάστρο πάλι με βάζεις σε πειρασμό να σου τα ψάλω. Ποιός εξαφανίστηκε?
Μήπως με το πες πες έπεισες τον εαυτό σου πως έχεις αλτσχάΙμερ?

ζαφορα είπε...

Απλά καλή συνέχεια…!
Να περνάς καλά.

gskastro είπε...

Καλό μου fractal μάλλον δίκαιο έχεις. Να είσαι καλά και πολλά φιλιά. Gskastro

gskastro είπε...

Ζαφορα αν κατάλαβα καλά αναχωρείς για διακοπές; Να περάσεις όμορφα και να μας επιστρέψεις ανανεωμένη. Πολλά φιλιά gskastro

asterion είπε...

Οτι το Fractal πέρνει πολύ γερές δόσεις εξαφανιζόλ είναι πέραν πάσης αμφισβήτισης. Της είχα γράψει ότι αν δεν ξθεμπερδέψει δεν της γράφω.
Επειδή όμως βλέπω ότι σε αμφισβητεί είμαι στην διάθεσή σας για επιδιαιτησία.

gskastro είπε...

Αστερίωνα τελικά τι γένους είναι το fractal; Το ξεκίνησες ουδέτερο και το πήγες θηλυκού γένους. Αν είναι το τελευταίο θα χρειαστώ βοήθεια γιατί δεν τα βγάζω πέρα μαζί τους, τους έχω μεγάλη αδυναμία.
Πως πάνε τα μπάνια σου; Αύριο λέω να πάω πρωί πρωί παρά την συμβουλή της Xifomaxos. Η κοπέλα μας τα λέει αλλά εμείς που μυαλό.
Να είσαι καλά gskastro

fractal είπε...

Κάστρο και Αστερίωνα. Εδώ και πάντα παρων/παρούσα στις προσταγές σας. Αστερίωνα περιμένω ότι μου υποσχέθηκες. Δεν είχα μπερδέψει τίποτα. Κάποιοι μπλέχτηκαν μέσα στα πόδια μας. Από ότι βλέπω όμως τα μπερδέματα συνεχίζονται στην παρακάτω γειτονιά. Πως φτάνουν τα σχόλια στα μαιλ των φίλων μας? Πάντως από ότι βλέπω τα δίσκολα πάνε σε εκείνους που έχουν την ικανότητα βρουν τη λύση. Σε κάποιους στρατηγούς ίσως? Σε μας τα ασήμαντα fractals δεν τρέχει τίποτα... Φιλιά πολλά και στους δυό σας και να τα μοιράσετε δίκαια...

asterion είπε...

fractal καλημέρα σου.
Κάστρο με συγχζωρείς για την κατάχρηση. Θα πώ δύο κουβέντες. "κάποιος ήξερε πολλά και ατύχησε". Το δεύτερο "ο Θεός προστατεύει τους ανίκα;νους επειδή αν δεν γινόταν ατό θα πέθαιναν. Τους ικανούς τους αφήνει να αγωνίζονται".
Περιμάνω από εσένα να μου δώσεις το ΟΚ για να γίνω τακτικός σου. Ειμαι πάντοτε της αρχής ότι η υπομονή και επιμονή κάνουν θαύματα.
Κάστρο εγώ συνεχίζω τα μπάνια (33 συμληρωμένα). Φοβάμαι μόνον την Αλτσχάϊμερ μήπως ξεχάσουμε ότι υπάρχει παραλία και φύγουμε ανοικτά. Βλέπεις αυτό δεν το έπιασε η Ξιφομάχος. Αν μας βγεί θυληκό έχει καλώς, αν μας βγει ουδέτερο τι κάνουμε. Η επιφυλακτικότητά της είναι το κάτι άλλο. Προχθές παραλίγο να αποκαλυφθεί εν τη ρύμει του λόγου. Τελευταία στιγμή την σκαπουλάρησε.
Κάτι λογαριάζω για αρχές του Σεπτέμβρη για Σαμοθράκη. Ο Αξιόκερσος και η Αξιοκέρασα περιμένουν.
Καλό σας Σαββατοκύριακό. Εγώ δηλώνω παρών

nikiplos είπε...

Καλησπέρα... το είδα και εγώ αυτό, και μάλιστα από πολλούς ξένους, που... (υποτίθεται) είναι κάπως πιο ενημερωμένοι...

Νομίζω πως είναι απλά, υποτροπή στη μόδα... Οι γονείς θέλουν φωτό με τον/την πρίγκηπά/ισσά τους στη θάλασσα...
και γκλάμορους...

Ας ελπίσουμε να τα θυμόμαστε αυτά σύντομα και να γελάμε...
φιλιά

asterion είπε...

Nikiplos
Για να γελάμε λίγο δύσκολο το βλέπω(αν φυσικά μιλάμε για την ζημιά που κάνει ο Ηλιος.
Οτι κάποιοι θα κλαίνε χωρίς αποτέλεσμα είναι σίγουρο. Δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά όταν (είμουν νεαρός, επειδή δεν κάπνιζα δεν θεωρούμουν άνδρας. Οταν άρχισε ο καρκίνος των πνευμόνων (που είναι από τους ποιό εχθρικούς) μερικοί κατάλαβαν και κατάπιαν τις γλώσσες τους. Οι υπόλοιποι τον χαβά τους (ελα μωρέ κτλ). Τα μελανώματα έχουν βγει στο προσκήνιο εδώ και αρκετά χρόνια. Τόσο περίπου χρονολογείταi και η αποχή μου από την αλόγιστη έκθεση στον Ηλιο.

gskastro είπε...

Καλό μου fractal τα φιλιά ποτέ δεν μοιράζονται δίκαια. Τα προβλήματα που συνεχίζονται δε μπορώ να πω ότι είναι και ενοχλητικά. Απλώς βλέπω όλα τα σχόλια προς την Nefelli μέσω του e-mail μου. Δεν πειράζει κάποτε θα βαρεθεί ο τύπος.
Καλή Κυριακή να έχεις και καλή σου ημέρα gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει πως δεν χρειάζεται άδεια για να σχολιάζει ή απαντά κάποιος στα σχόλια άλλων. Μόνο εάν θεωρηθούν προσβλητικά, μπορεί να διαγραφούν. Αλλά και πάλι νομίζω ότι θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του Blog να αναγράψει τον λόγο.
Το να είναι κανείς επιφυλακτικός δεν είναι κακό. Δεν χρειάζεται να την πάθει ο ίδιος για να προσέχει, οι εμπειρίες των άλλων μπορεί να γίνονται και δικές τους.
Σαμοθράκη, πρέπει να είναι πολύ ωραία εκεί που θα πας! Εγώ δυστυχώς είμαι πολύ στατικός, να και ο λόγος που διάλεξα το όνομα Κάστρο.
Επειδή έχω διαβάσει αρκετά του Nikiplos, είμαι σίγουρος ότι εννοεί ότι θα περάσει η μόδα και εφόσον δεν θα υπάρχουν αρνητικά αποτελέσματα, τότε θα γελάμε. Την έχω πάθει και εγώ πολλές φορές όταν καταφεύγω στην συντομογραφία .
Έχεις δίκαιο με τα μελανώματα. Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει, είχα γνωστό που τον τεμαχίζανε στην προσπάθεια να τον γλυτώσουν, χωρίς αποτέλεσμα δυστυχώς.
Να είσαι και εσύ καλά Αστερίωνα και καλή Κυριακή. Gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Nikiplos καλώς όρισες, ελπίζω η άδεια σου εδώ στην Ελλάδα να σε αναζωογόνησε. Γράψε μας τις εντυπώσεις σου γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μας βλέπεις με διαφορετικό μάτι απ’ ότι εμείς τους εαυτούς μας, θα έχει ενδιαφέρον.
Το μαύρισμα και ιδίως των παιδιών δυστυχώς είναι όλα μαζί, μόδα, αδιαφορία, άγνοια κινδύνου, τι να πω!
Να είσαι καλά φίλε Nikiplos και ελπίζω σύντομα να δω καινούργια σου ανάρτηση τώρα που επέστρεψες. Καλή Κυριακή να έχεις και καλή σου ημέρα. gskastro

Χριστίνα (lbt) είπε...

Καλημέρα gskastro! τέρμα οι διακοπές για φέτος και του χρόνου με υγεια πάνω απ'όλα. Βλέπω εδω η συζήτηση καλα κρατεί!! ωραία, ωραια!
:)

gskastro είπε...

Καλησπέρα little beautiful things καλώς ήρθες από τις διακοπές σου. Η Χαλκιδική έχει υπέροχες παραλίες για να τις χαρεί κανείς. Γενικά η Ελλάδα μας έχει καταπληκτικές παραλίες, αν ξέραμε να τις περιποιόμαστε κιόλας θα ήταν και οι καλύτερες του κόσμου.
Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ. Πολλά φιλιά gskastro

Theogr ο κηπουρός είπε...

Είναι το ίδιο μυαλό που δεν εκπαιδεύει τα παιδιά να κάνουν ανακύκλωση, να μην πετάει σκουπίδια κάτω, να σηκώνετε στο λεωφορείο, να μην μιλάει με τις ώρες στο κινητό. Είναι αυτό που δεν σέβεται το περιβάλλον, ρυπαίνει ακτές, καίει δάση. Να συνεχίσω η το πιάσατε το νόημα;

gskastro είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο Theogr η δική μας ανευθυνότητα μεταβιβάζεται και στα παιδιά μας και πάει λέγοντας.
Την Κυριακή είχα πάει αργά το απόγευμα σε μία παραλία που έχει και δέντρα κοντά στη θάλασσα. Απ’ ότι κατάλαβα αρκετοί είχαν κατασκηνώσει από το πρωί με τις οικογένειές τους.
Μετά από λίγο κάποιες παρέες άρχισαν να αποχωρούν αφήνοντας πίσω το σκουπιδαριό τους.
Μου έκανε όμως εντύπωση μία οικογένεια Αλβανών που άρχισε να μαζεύει τα πράγματα της για να φύγουν και ταυτόχρονα τα παιδιά τους καθάριζαν το χώρο που είχαν καταλάβει.
Δεν ξέρεις πόσο ντράπηκα για λογαριασμό μας!
Να είσαι καλά Theogr και ευχαριστώ για την επίσκεψη. gskastro