Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ

Φίλοι μου καλό μήνα και να περάσετε υπέροχα το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Είχα σκοπό να βάλω νέα ανάρτηση σήμερα, για να σας ευχαριστήσω αφενός για την συντροφιά που μου κρατήσατε το τελευταίο διάστημα, και να σας δείξω πως περνάει ένας γέροντας όταν μένει μόνος του το καλοκαίρι.
Δεν μπορώ όμως να το κάνω, δεν μου πάει να δείξω τη χαρά μου την ώρα που ένας ΠΑΤΕΡΑΣ δωρίζει τα όργανα του παιδιού του για να σωθούν πέντε συνάνθρωποί μας. Τι ψυχικό μεγαλείο!
Δεν μπορώ να δείξω αλλά και ούτε να αισθανθώ χαρά όταν βλέπω αυτόν τον υπέροχο ΑΝΘΡΩΠΟ να μην εκφράζει να μη δείχνει οργή για αυτό που κάναμε στο παιδί του, αλλά να δείχνει απέραντη ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπό του.
«Δεν αισθάνομαι θυμό για τους Έλληνες παρά μόνο για τους τέσσερεις δράστες». Τι μεγαλείο ψυχής!
Πόσο κοντά αισθάνομαι ότι βρίσκομαι σ’ αυτόν το ΑΝΘΡΩΠΟ σαν πατέρας και σαν παππούς! Από την ώρα που τον είδα δεν μπορώ να συγκρατήσω τα δάκρυά μου, ευτυχώς είμαι μόνος μου, δεν θα ήθελα να με δουν τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.
Πως μπορεί ένας πατέρας να δώσει την συγκατάθεσή του να σταματήσουν την μηχανική υποστήριξη ζωής από το παιδί του! Τι δύναμη ψυχής υπάρχει μέσα σ’ αυτόν τον ΑΝΘΡΩΠΟ!
Καλοί μου φίλοι να είσαστε όλοι καλά και ο θεός να φυλάει εσάς και τα παιδιά σας και αν υπάρχει και κανένας παππούς και τα εγγόνια του. Gskastro
Η ψυχική μου διάθεση είναι τέτοια που η μόνη μουσική που μου έρχεται στο νου είναι το «il silenzio» από το υπέροχο φιλμ from here to eternity.

65 σχόλια:

asterion είπε...

καλησπέρα φίλε μου. Δεν ξέρω ποιός φτιάχνει αυτές τις ανοστιές. Και εξηγούμε εγώ σαν Αστερίων μπαίνω και σου γράφω όπως και στη fractal και μου το γυρίζουν σε Κονσταντιν. Εγώ σου έγραψα και το προηγούμενο . Αφού είσαι καλά και τα έχεις φέρει βόλτα.........όλα......και......το μπάνιο όπου θα είσουν στο φόρτε σου. Ελπίζω να πέρασες όμορφα με πολλά οφθαλμόλουτρα.
Αστερίων ΄\

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Πραγματικό ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ ο πατέρας...
Εύχομαι τουλάχιστον, να αποζημιωθεί ηθικά μέσα από πέντε υγιείς συνανθρώπους...

Συμβαίνει κάτι με σένα, καλέ μου φίλε, ή κακώς υποψιάστηκα από το σχόλιο του αστερίωνα;

ΚΑΛΟ ΣΟΟΥ ΜΗΝΑ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

gskastro είπε...

Φίλε Αστερίωνα καλή σου ημέρα και καλό μήνα. Έχω μία εξήγηση για την αλλαγή του ονόματος, δηλαδή να υπογράφεις σαν Αστερίων και να βγαίνει Konstantin. Ή κάνεις λάθος χειρισμό που δεν το νομίζω, ή το άτομο με το οποίο είχες στήσει το Blog σου (και το οποίο ισχυρίζεται ότι σε ξέρει πολύ καλά) έχει κατορθώσει να έχει πρόσβαση στο Blog σου.
Είμαι μια χαρά και υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί η άδειά μου στην οικία του σπιτιού μου. Είμαι πολύ σοβαρός γέροντας και δεν κάνω αυτά που υπονοείς.
Να είσαι καλά και καλό Σαββατοκύριακο. gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Γλαρένια καλό μήνα σ’ εσένα και σε όλη σου την οικογένεια. Δεν ξέρω τι παθαίνω Γλαρένια μου όταν βλέπω γονείς να χάνουν τα παιδιά τους, το αντίστροφο το θεωρώ φυσιολογικό. Αλλά αυτός ο ήρεμος πόνος του ΑΝΘΡΩΠΟΥ με συγκλόνισε.
Το μόνο που μου συμβαίνει είναι ότι εδώ και ένα μήνα περίπου είμαι μόνος, η οικογένεια βρίσκεται στις εξοχές. Βλέπεις είμαι από τους ανθρώπους που θυσιάζουν τη δική τους άδεια και παραμένουν στο σπίτι να φροντίζουν τα ζωάκια και τον κήπο.
Είχα ετοιμάσει τη νέα μου ανάρτηση με το πώς πέρασα αυτό το μήνα, αλλά μετά από αυτό το γεγονός δεν μου έκανε όρεξη για κάτι τέτοιο, ίσως το βάλω αργότερα.
Γλαρένια μου να είσαι καλά και πολλά πολλά φιλιά από τον gskastro

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!!!
Απόρησα και εγώ με αυτόν τον άνθρωπο... πολύ ψύχραιμος... εγώ θα έκανα τα αδύνατα δυνατά να μην μείνει ατιμώρητο το έγκλημά..
Εκείνα τα γαϊδούρια, χρειάζονται το ξύλο της χρονιάς τους.. πόση απανθρωπιά να δείξει κάποιος;
Καλημέρα ξανά..
Καλό μήνα!!!

Asterion είπε...

καλημέρα
Για το περιστατικό δεν έβγαλα τσιμουδιά, επειδή θεωρώ πολύ μικρό τα ανάστημά μου για να δευτερολογήσω. Και να πώ τι;;;;;;
Φύρδην - μίγδην απλά τον πείραζα τον Κάστρο, επειδή χάθηκε 2-3 μέρες
Οσο για σένα Κάστρο δεν έχει ανάμιξη το βλοκ μου με το δικό σου και της fractal. Τα φώτα σας θέλω, επειδή δεν είναι κάτι το σταθερό αλλά συμβαίνει και στα δύο σας!!!
Αστερίων

Asterion είπε...

Βλέπεις ξαανέγινε. Ο χειρισμός είναι απλός και ίδιος. Να πω ότι χρησιμοποιούσα αυτό άλλοτε να πάει στην ευχή. Χρειάζεται επέμβαση δική σου στον proviter

gskastro είπε...

Ηφαιστίωνα καλημέρα και στο δικό μου blog. Δεν ξέρω αν είναι ψυχραιμία ή στάση ζωής αυτό που είδαμε σε αυτόν τον άνθρωπο.
Δυστυχώς αυτά τα γαϊδούρια που λες και εσύ είναι δύστυχα ανθρωπάκια. Μεγάλωσαν ποιος ξέρει σε τι συνθήκες και νομίζουν ότι με τη σωματική βία μπορούν να επιβάλουν το δικό τους τρόπο ζωής.
Ό τι και να τους κάνουν δεν θα καταλάβουν ποτέ τους τον πόνο που προκάλεσαν στην οικογένεια του παιδιού αλλά και σε όλους εμάς που θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι.
Να είσαι καλά Ηφαιστίωνα και καλή σου ημέρα. gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα τι θα γίνει με εσένα, θα μας τρελάνεις τελικά; Να δούμε τι άλλο όνομα θα χρησιμοποιήσεις. Μάλλον είναι η τιμωρία σου που κακολόγησες τον Μέγα Κωνσταντίνο.
Πάντως αν δεν σταθεροποιηθεί ψάρι δεν τρόμε. Αστερίωνα πράγματι είναι περίεργο το φαινόμενο. Δεδομένου ότι δεν κάνω καμία ενέργεια, απλά ανοίγω τα σχόλια και εμφανίζεται το ένα ή το άλλο όνομα. Πρέπει να ρωτήσεις τον δικό σου provider και είμαι σίγουρος θα σου δώσει κάποια απάντηση. Νομίζω ότι έχω δει και ανενεργό δικό σου ιστολόγιο. Μήπως επιχείρησες να ανοίξεις άλλο Blog ή ιστολόγιο και έχουν μπερδευτεί.
Καλή σου ημέρα gskastro

asterion είπε...

Οχι-όχι και θα είμουν περίεργος να με στείλεις να το ιδώ. Αφού γράφω στο δικό σου και αλλάζει τι δουλειά έχει το δικό μου, Αν τον ρωτήσω θα γελάει ακόμα.
Αλλο το google και άλλο το pathfinderto ;onoma poy moy zht;aei to google blogger είναι Αστερίων. Το Κονσταντιν που το βρίσκουν

xifomaxos είπε...

Mήπως στα στοιχεία του προφίλ σου έχεις βάλει κάπου το konstantin και το χρησιμοποιεί κάποιες φορές;

Όσο για τον πατέρα του παιδιού δε νομίζω ότι ήταν ψύχραιμος. Δεν άφησε όμως τον απίστευτο πόνο του για την απώλεια του παιδιού του να θολώσει την κρίση του και τη λογική του και τοποθέτησε πολύ σωστά τις ευθύνες στους εγκληματίες και όχι σε ολόκληρη την χώρα. Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά. Είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που σε τέτοιες καταστάσεις καταφέρνουν να συμπεριφερθούν έτσι

gskastro είπε...

Αστερίωνα θα γράψω εγώ στο Google και ας γελάσουν, πολύ ευαίσθητος μου είσαι.
Τα υπόλοιπα στη Xifomaxo. Καλή σου ημέρα και πάλι gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Xifomaxos συμφωνώ μαζί σου δεν ήταν θέμα ψυχραιμίας, ήταν στάση ζωής όπως έγραψα και παραπάνω.
Το πρόβλημα του Αστερίωνα δεν είναι ανεξήγητο, απλά θα θέλει λίγο ψάξιμο . Θα το κάνω εγώ μέσω Google αν και θα δυσκολευτώ για κάποιο λόγο που ξέρει ο Αστερίων.
Πάντως έψαξα στα στοιχεία του Blog μου και του προφίλ και δεν βρέθηκε τέτοιο όνομα. Υπάρχει το όνομα της Κωνσταντινιάς στα σχόλια αλλά και αυτό είναι στα ελληνικά.
Εγώ έχω μια υποψία αλλά δεν επιμένω μέχρις ότου πάρω κάποια απάντηση από το Google (αν πάρω φυσικά και δεν το ρίξουν στο γέλιο) όπως λέει και ο Αστερίωνας.
Από άδεια τι γίνεται, θα πας κάπου ή θα ακολουθήσεις το παράδειγμα των γερόντων;
Να είσαι καλά και καλό μήνα. gskastro

fractal είπε...

Και για να μπερδέφτούνν πιό πολύ εκείνοι που έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν τι συνέβει στο blogg μου σχετικά με τον ΑΣΤΕΡΙΩΝ και τον ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ σας πληροφορώ ότι το δικό μου σχόλιο που απάντούσε στον ΑΣΤΕΡΙΟΝΑ σχετικά με τις διαγραφές σχολίων και τις... καινούργιες φάσεις, δηλαδή το 54ο σχόλιο της ανάρτησης , ενώ καταχωρήθηκε και ο αυξων αριθμός σχολίων έγινε 54 την επόμενη φορά που επισκέφτηκα το βλογγ είχε εξαφανιστεί το σχόλιο ενώ ο α)α σχολίου είχε γίνει 53 και παραμένει έτσι. Τι γίνεται λοιπόν.?
Φίλε μου Κάστρο. Θα τα άκουγες πάλι αν η μουσική που έβαλες δεν με συγκινούσε τόσο πολύ. Θα στείλω τον φίλο Αστυάνακτα να την ακούσει σαν συνέχεια κάποιου σχολίου που έχω αφήσει στο σπίτι του..Ήθελε να σου πω..φρακταλικά φιλιά αλλά δεν ακούγεται καλά. Για το λόγο αυτό σου λέω μόνο φιλιά. Νέτα-σκέτα.

asterion είπε...

Fractal & Kastro
χαίρομαι που σας βλέπω να γράφετε. Θέλω να πιστεύω ότι θα βγεί κάποια άκρη.
Αν το μπέρδεμα συνεχιστεί τότε θα ανοίξουμε πανιά για άλλες πολιτείες.
Αστερίων

gskastro είπε...

Καλό μου fractal μη φοβάσαι δεν γίνονται μαγικά. Όταν διέγραφες τα υπόλοιπα που διέγραψες, θα έκανες κάποια ασυνείδητη κίνηση και χάθηκε και αυτό. Το έχω πάθει αρκετές φορές και μάλιστα έχασα την ανάρτηση «Ματωμένα διαμάντια» και ευτυχώς είχα αντίγραφο και την ξαναέβαλα.
Με τον Αστυάνακτα βλέπω ότι άνοιξες γερή κουβέντα, σας παρακολουθώ και τους δύο.
Είδες τι κάνει η μουσική εξημερώνει και άγρια θηρία. Δεν υπονοώ απολύτως τίποτα.
Καλό μήνα σου είπα; Ε! στο λέω τώρα, καλό μήνα να έχεις. Πολλά φιλάκια gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα δεν σε είχα για αναχωρητή, κάτσε και δώσε μάχη. Κάποια λάθος κίνηση κάνεις και γίνεται ό τι γίνεται. Μπορεί να φταίει και το αλτσχάϊμερ αν έχεις φυσικά, εγώ πάντως έχω. Να είσαι καλά και εσένα σου έχω πει καλό μήνα. Καλή σου νύχτα. gskastro

fractal είπε...

K;astro Το μόνο που θυμάσαι με σιγουριά είναι ότι έχεις αλτσχάϊμερ. Λέγε-λέγε θα μας κάνεις να το πιστέψουμε..Κάποιος ή κάποια σου είπε πως γίνεσαι πιό γοητευτικός όταν έχεις γεροντική άνοια. Γιαυτό το επαναλάμβάνεις συνέχεια? Δεν νομίζω πως μπορείς να πείσης κανένα..Οπότε ψάξε να βρείς άλλο στοιχείο γοητείας.
Καλή νύχτα

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

΄Ολο συγκλονιστήκαμε με το παλικαράκι του που χάθηκε άδικα και οι ένοχοι σε λίγα χρόνια θα αρματωθούνε και πάλι τα...γιαταγάνια τους... γιατί δυστυχώς οι άνθρωποι....έχουμε εξωκείλει...


Τα σταφύλια σου θα πήραν χρώμα φαντάζομαι...
΄Αντε...άντε περιμένουμε νέα...
Καλό σου βράδυ!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Χριστίνα (lbt) είπε...

Καλή σου μέρα gskastro!
Σίγουρα μεγαλείο ψυχής του πατέρα, άλλα θέλω να προσθέσω ότι οι "ξένοι" έχουν καλύτερη παιδεία μακράν από εμάς στη δωρεά οργάνων, ίσως και για το λόγο αυτό μέσα στον πόνο τους, δρουν τόσο αποφασιστικά και άμεσα.
Καλά να περνάς και τα φιλιά μου και στην οικογένειά σου!(συγχωρεσέ μου τον ενικό, είναι συμπάθειας και κατα καποιο τρόπο οικειότητας αν μπορώ να το πω γι' αυτόν το χώρο)
:-)

gskastro είπε...

Fractal νομίζω ότι κάπου έχω δει αυτό το όνομα, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ που, όταν το θυμηθώ θα σου ξαναγράψω.
Το αλτσχάϊμερ είναι τρόπος ζωής, άρχισα μάλιστα να δίνω και μαθήματα σε φίλους μου. Στον Αστερίωνα έδωσα μέσω του Blog.
Να είσαι καλά και καλή Κυριακή. Πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Γλαρένια μου όντως συγκλονιστικό. Εχθές στις ειδήσεις άκουσα ότι τους τρεις τους άφησαν και τον τέταρτο μόνο κράτησαν. Δεν θέλω να σηκώσω γκρίνια αλλά το να αφήνεις ελεύθερα άτομα που παραβρέθηκαν (έτσι ισχυρίζονται) στον ξυλοδαρμό και δεν έκαναν τίποτα για να τον σταματήσουν, είναι απαράδεκτο.
Τα άτομα αυτά τα συναντούμε καθημερινά στη δουλειά μας, στο δρόμο που οδηγούμε ή περπατούμε, άκρως προκλητικά και επικίνδυνα.
Ας το γυρίσουμε σε κάτι πιο ευχάριστο, όντως τα σταφύλια πήραν χρώμα και θα σας τα παρουσιάσω στην επόμενη ανάρτηση.
Πολλά φιλιά Γλαρένια μου και καλή Κυριακή. gskastro

gskastro είπε...

Καλώς την little beautiful things σε είχαμε χάσει, ευχάριστη έκπληξη. Έχεις δίκαιο σε άλλες χώρες υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά οργάνων. Σήμερα σε μία εκπομπή ανέφεραν ότι στην Ελλάδα το ποσοστό δωρητών είναι 0,9 % με μέσο όρο 2% στην Ευρώπη και 4% στην Ισπανία.
Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά που πρέπει να λάβουμε υπόψη, η καχυποψία μας ή η έλλειψη εμπιστοσύνης στο σύστημα, στο κράτος. Συνήθως ακούς «και που ξέρω αν δεν πουλήσουν τα όργανα του παιδιού μου σε κάποιον πλούσιο, και μου πουν ότι δεν σωνόταν;»
Ξέρεις πόσο μου κακοφαίνεται όταν μου μιλούν στο πληθυντικό; Ακόμα και στη δουλεία μου ζητούσα από τους υφισταμένους μου να μου μιλούν στον ενικό. Ο σεβασμός προς έναν άνθρωπο εκδηλώνεται από το πώς του φέρεσαι γενικά και όχι αν απευθύνεσαι στον πληθυντικό ή ενικό.
Τα εγγόνια μου με φωνάζουν μεν παππού αλλά γενικά μου μιλούν στο ενικό. Ήρθε μόνο του και δεν σου κρύβω ότι μου αρέσει. Καλή Κυριακή και πολλά φιλιά gskastro

Χριστίνα (lbt) είπε...

εδώ είμαι!!κι επειδη η εργασία μου είναι στον υπολογιστή, στα διαλείμματα πάντα περναω απ'τα blog άλλα δεν εχω πολύ χρόνο για σχόλια πολλά και αναρτήσεις...
όσον αφορά τη δωρεα οργάνων, το εψαξα λιγάκι το θέμα σήμερα κι αρχισα να το σκέφτομαι..το πρόβλημα είναι ότι οι γονείς σίγουρα φοβούνται πολύ και γω να πω την αλήθεια δεν εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κράτος.
Στην σελίδα πάντως του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων μπορούμε να πάρουμε χρήσιμες πληροφορίες:http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001001005&e_cat_id=7&e_article_id=20
Καλό σου απόγευμα gskastro!

irlandos είπε...

Καλησπέρα Κάστρο,

Καλά τα λες στο post σου.

Εμένα, εσχάτως, με εξοργίζει η στάση του "σεκιουριτά" που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας: "Δεν ξέρω, δεν τον θυμάμαι, μπορεί να χτύπησε στον τοίχο καθώς έπεφτε" !!!

Κι όλα αυτά, όταν ο ιατροδικαστής (και οι μάρτυρες) λένε ξεκάθαρα ότι χτύπησε το θύμα με σιδερένιο εργαλείο.

Το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ο εγκληματίας αυτός, θα ήταν να παραδεχθεί την πράξη του και να ζητήσει συγχώρεση απο του γονείς για το θάνατο του παιδιού τους, για τον πόνο που τους προκάλεσε ...

Ελπίζω οι δικαστές να εξαντλήσουν την αυστηρότητα του νόμου.

Side21 είπε...

Επάγγελμα "ΚΤΗΝΟΣ" ...
Πουλάνε σωματική βία !!!
Αποδέχονται τα αποτελέσματα ...
ΕΝΟΧΟΙ ΟΙ ΜΠΡΑΒΟΙ ...
Παραδειγματική τιμωρία !!!
Ελπίζω η ανθρώπινη στάση του
να απαλύνει τον αβάσταχτο πόνο
του χαροκαμένου πατέρα ...
Καλό βράδυ ...

xifomaxos είπε...

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοια περιστατικά και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Όσο θα ανεχόμαστε να περιμένουμε στις ουρές για να πάρουμε την έγκριση ή όχι κάποιου τέτοιου "ανθρώπου" για το αν θα διασκεδάσουμε ή όχιεκεί που θέλουμε είμαστε και εμείς υπεύθυνοι.
Σχετικά με τη δωρεά οργάνων είναι μια πονεμένη ιστορία. Να ξέρετε ότι αν κάποιος είναι εγγεγραμμένος δωρητής οργάνων δεν χρειάζεται έγκριση συγγενών. Οι γιατροί προχωρούν άμεσα σε αφαίρεση οργάνων και υπάρχουν πολλές υποψίες για το αν έχει εξακριβωθεί σχολαστικά ο εγκεφαλικός θάνατος...

Χριστίνα (lbt) είπε...

μαύρισε η ψυχή μου σήμερα μ'αυτά που ακούω να συμβαίνουν στα νησιά μας..κι η Σαντορίνη είναι το αγαπημένο μου. Πώς καταντήσαμε έτσι; από ποια ταινία τρόμου βγήκε αυτός ο φονιάς; πάλι θα κλαίνε γονείς κι αδέρφια, άλλα δεν ξέρω αν αυτή τη φορά ο Έλληνας θα φερθεί πολιτισμένα όπως ο Αυστραλός πατέρας...
Έμεινα και γω αυτό το σαββατοκύριακο να φυλάω την πόλη και ευτυχώς έχω κάπου να τα βγάλω από μέσα μου. κι άλλο κακό να μη μας βρει.

Καλό βράδυ

gskastro είπε...

Καλή μου little beautiful things ευχαριστώ για την διεύθυνση, θα μπω να δω τι γίνεται με αυτό το θέμα.
Όσο για το περιστατικό στη Σαντορίνη τι μπορεί να πει κανείς! Υπάρχει μεγάλη τρέλα στον κόσμο. Πολλοί άνθρωποι για να μη πω η πλειοψηφία μας δεν μπορεί να σφάξει κότα, και αυτός έσφαξε τον άνθρωπό του. Τι ψυχική διαταραχή πρέπει να έχει κανείς για να το κάνει αυτό;
Για την δωρεά των οργάνων, όπως έγραψα παραπάνω αλλά βλέπω και η Xifomaxos το αναφέρει, υπάρχει μεγάλη καχυποψία στον Ελληνικό λαό λόγο δυσλειτουργίας (ας το πω όσο μπορώ πιο ευγενικά) του κράτους.
Πόσο μου αρέσει να μου κάνετε παρέα τα Σαββατοκύριακα. Σε πειράζω καλή μου little beautiful things μακάρι να φεύγετε όλοι σας και να περνάτε καλά. Δεν μου είπες τι αφορά η εργασία σου, εκτός αν το έχεις γράψει σε κάποιο άλλο σχόλιο.
Καλή σου νύχτα και πολλά φιλιά. Gskastro

gskastro είπε...

Φίλε Irlandos καταλαβαίνω την οργή σου για αυτά τα άθλια υποκείμενα, η δική μου όμως οργή στρέφεται προς αυτό το κράτος που γνωρίζει τι συμβαίνει και δεν μπορεί ή δεν θέλει να διορθώσει απολύτως τίποτα.
Μήπως είναι το πρώτο επεισόδιο με τους τύπους αυτούς και τα αφεντικά τους; Απλά ήταν θανατηφόρο και γι’ αυτό έγινε γνωστό. Όταν η λεγόμενη υψηλή κοινωνία (του κερατά μπασκλασαρία κατ’ εμένα) συχνάζει σε αυτά τα κέντρα και προσφέρει προστασία στους εργοδότες των μπράβων, περιμένεις να λάβει μέτρα η πολιτεία;
Όσο για τους δικαστές και την ανώτατη ποινή των ισοβίων να του δώσουν, θα είναι έξω σε 18 το πολύ χρόνια. Μήπως ο δολοφόνος του φοιτητή στο Ρέθυμνο, δεν είχε βγει από την φυλακή με παρέμβαση πολιτικού;
Μήπως ο δράκος δεν είναι ήδη έξω και μάλιστα άκουσα στις ειδήσεις ότι εδώ και 7 χρόνια τον άφηναν να βγαίνει από την φυλακή για να προσαρμοστεί.
Καλή σου νύχτα φίλε Irlandos και ας ευχηθούμε να μπει κάποιο τέλος στην τρέλα που κουβαλάμε. gskastro

gskastro είπε...

Φίλε side 21 θα μου επιτρέψεις να κάνω μία μικρή διόρθωση σε αυτό που έγραψες.
Επάγγελμα "ΚΤΗΝΟΣ" ...
Πουλάνε σωματική βία !!!
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ τα αποτελέσματα ...
Ναι side21 είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι γι’ αυτήν την αισχρότητα και άλλες πολλές. Τα αποδεχόμαστε όλα χωρίς διαμαρτυρία και αν διαμαρτυρηθούμε θα είναι απλώς ένα ξέσπασμα και μετά λήθη.
Τουλάχιστον εσύ και η παρέα σου εκεί στη παρτίδα σου κάνετε θεάρεστο έργο. Συνεχίστε το.
Να είσαι καλά και καλό σου βράδυ gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Xifamaxos συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Άλλωστε αν διαβάσεις και τα δικά μου σχόλια, αφενός θεωρώ και τους εαυτούς μας συνυπεύθυνους γι’ αυτά που γίνονται αλλά δεν αδικώ και τους συγγενείς για τον δισταγμό τους να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.
Έχω την εντύπωση ότι κάτι θα γνωρίζεις για να λες ότι υπάρχουν υποψίες για το σχολαστικό έλεγχο διαπίστωσης εγκεφαλικού θανάτου.
Χρειάζεται παιδεία σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσει ο Ελληνικός λαός να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της δωρεάς, αλλά ταυτόχρονα απαιτείται και το ίδιο το κράτος να αρχίσει να λειτουργεί για να αποκτήσει ο πολίτης την απαιτούμενη εμπιστοσύνη προς αυτό. Φοβάμαι όμως ότι το κράτος στο οποίο ζούμε έχει υποστεί εγκεφαλικό θάνατο.
Κάποιος πολιτικός μας είχε μιλήσει για επανίδρυση του κράτους. Ίσως λόγο έλλειψης πείρας να μην είχε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κράτος.
Καλή σου νύχτα καλή μου Xifamaxos, gskastro

asterion είπε...

Καλημέρα
η επανίδρυση του κράτους (υγιούς και σωστού) προϋποθέτει εξαφάνιση, και εννοώ εξάλειψη του παλιού (ολόκληρο το ζών ανθρώπινο είδος) αλλοιώς δεν κάνουμε τίποτα θα έχει μείνει η μαγιά.
Το άλλο όμως είναι δύσκολο τεχνικοηθικά.
Αστερίων

xifomaxos είπε...

Στο θέμα της δωρεάς οργάνων δεν φταίει το κράτος. Οι νόμοι που καθορίζουν το πλαίσιο της δωρεάς είναι αρκετά καλοί. Επαναλαμβάνω όμως ότι αν κάποιος έχει γραφτεί Δωρητής Οργάνων οι γιατροί δεν ζητούν έγκριση από κανέναν, μόλις αποφασίσουν ότι υπάρχει εγκεφαλικός θάνατος προχωρούν στην αφαίρεσή τους (με την καρδιά πάντα τελευταία). Το πρόβλημα βρίσκεται στους γιατρούς. Αν μεταφερθεί κάποιος που είναι δωρητής με βαριές κρανιογκεφαλικές κακώσεις το πιθανότερο είναι θα προβεί άμεσα σε δωρεά χωρίς να έχουν εξαντληθεί οι πιθανότητες ίασης ή βελτίωσης. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε φορά που κάποιος εύχεται να βρεθεί μόσχευμα ουσιαστικά εύχεται να πεθάνει κάποιος άλλος για να ζήσει αυτός...

gskastro είπε...

Αστερίωνα καλή σου ημέρα, είσαι βαλτός να με τρελάνεις φαίνεται. Διόρθωσέ με αλλά αν κατάλαβα καλά για να γίνει επανίδρυση του κράτους, προϋπόθεση είναι η εξάλειψη των κατοίκων αυτού του κράτους, δεν υπάρχει άλλος τρόπος και που θα τους θάψουμε;
Επειδή το θέμα θέλει πολύ συζήτηση, όταν και αν γνωριστούμε από κοντά, θα το συζητήσουμε με ουζάκια, σαρδέλα στα κάρβουνα, χοχλιούς και σαλατούλα.
Να είσαι καλά gskastro

gskastro είπε...

Καλή μου Xifomaxos δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι νόμοι θα είναι σωστοί, όπως άλλωστε είναι και οι περισσότεροι νόμοι. Το πρόβλημα όπως γράφεις και εσύ είναι η εφαρμογή και αυτοί που τους εφαρμόζουν (δηλαδή οι γιατροί).
Για το τελευταίο έχεις απόλυτο δίκαιο, ο θάνατός σου η ζωή μου.
Καλό απόγευμα καλή μου Xifomaxos. gskastro

Nefelli είπε...

Κάστρο μου αγαπημένο, καλησπέρα.

Κρατώ στάση σιγής και ντρέπομαι να μιλήσω γι' αυτόν τον πατέρα.Νιώθω λειψή και ασήμαντη μπροστά σε τέτοιο μεγαλείο ψυχικής δύναμης και αξιοπρέπειας.
Κάτι τέτοια με κάνουν στρίγγλα κι εύχομαι να υπήρχε ακόμη, η θανατική ποινή.

Το καινούριο στη Σαντορίνη το άκουσες?
Βγήκε βόλτα ο τύπος, κρατώντας το κεφάλι της φίλης του, ανά χείρας.
Έλεος πια..... μου στέρεψαν οι λέξεις, να χαρακτηρίσω αυτούς που διαπράττουν τέτοια απάνθρωπα εγκλήματα.

Ελπίζω με τούτα και με εκείνα να είσαι καλά και να απολαμβάνεις τον βασιλιά του καλοκαιριού, μήνα Αύγουστο.

Φιλί γλυκό

Χριστίνα (lbt) είπε...

Το τελευταίο σχόλιο της xifomaxou με έβαλε σε σκέψεις... τελικά μήπως αρκεί να γνωστοποιήσουμε στους δικούς μας το θέλημα μας αν...μακρυα απο δω, συμβεί το μοιραίο;

gskastro είπε...

Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος Nefelli μου. Το μεγαλείο του ανθρώπου και ο άνθρωπος κτήνος.
Τι μπορεί να πει κανείς! Όντως δεν υπάρχουν λέξεις να τους χαρακτηρίσεις. Και τώρα θα τρέξουν οι δικηγόροι να μας τα βγάλουν τα καημένα και θύματα της κοινωνίας.
Όπως έχω ξαναπεί το διάλυμα τελειώνει, επιστρέφει η Λεμονιά μου και μάλλον αγριεμένη. Πάντως το ψαλίδι το εξαφάνισα.
Να είσαι καλά Nefelli μου και καλό απόγευμα. Φιλάκια πολλά gskastro

gskastro είπε...

Little beautiful things ίσως να έχεις δίκαιο. Με αυτό τον τρόπο τουλάχιστον δεν γίνεται λήψη αυτόματα, αλλά κατόπιν συνεννόησης. Φυσικά και πάλι μπορεί κάποιος κακόβουλος να κάνει τη ζημιά, αλλά οι πιθανότητες μειώνονται. Καλό σου απόγευμα και πολλά φιλιά gskastro

Cookie είπε...

Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο πράγμα και πολύ δύναμη έδειξε ο άνθρωπος αυτός, μέσα στον πόνο του να σκεφτεί και τους άλλους... Δεν το συνηθίζουμε...

Κρίμα που του τα 'φερε έτσι στραβά η τύχη, να χάσει το παιδί του, το χειρότερο που, κατά τη γνώμη μου, μπορεί σε έναν άνθρωπο να συμβεί... και ακόμα και τότε, να δείχνει άνθρωπος... διότι είναι άνθρωπος...

Καλό βράδυ gcastro, και είθε να μη συμβούν αυτά σε κανέναν πια... να θάβει το ίδιο του το παιδί...

ΥΓ. Τέσσερις συνανθρώπους μας, όχι πέντε. Αλλά αυτό δε μειώνει την αξία αυτής της πράξης.

asterion είπε...

Δυστυχώς η μόνη ενδεδειγμένη και αποτελεσματική μέθοδος για μια αναγένηση είναι η εκκίνηση από μηδενική βάση. Οποιαδήποτε άλλη κατάσταση ενδιάμεση θα είναι μεσοβέζικη και θα τα τινάξει στον αέρα. Το παρελθόν είναι παρελθόν και περνάει μέσα από την διαπαιδαγώγηση άθελά μας.
Και κάτι τελευταίο. "Χρόνια μας πολλά" 4η Αυγούστου σήμερα!!!!!!!!!

gskastro είπε...

Ναι Clockwork Plum έχεις δίκαιο έχει πολύ μεγάλη δύναμη αυτός ο άνθρωπος. Είχα πάντα την απορία τι είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να δείχνουν τόση αυτοσυγκράτηση στον πόνο τον αβάστακτο της απώλειας ενός παιδιού!
Είναι έλλειψη πόνου; Όχι, ο πόνος του ανθρώπου αυτού φαινόταν τον μετέδιδε και σ’ εμάς τους ίδιους, είναι νομίζω ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτό που θα έπρεπε να είναι ο άνθρωπος για να ξεχωρίζει από τα ζώα.
Καλή ημέρα να έχεις Ελένη και καλή συνέχεια των σπουδών σου. Gskastro

gskastro είπε...

Μπορεί να έχεις δίκαιο Αστερίωνα, δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει αυτό, αν και η Αναγέννηση έγινε με το υλικό του Μεσαίωνα αν δεν κάνω λάθος.
Όσο για τα χρόνια μας πολλά έψαξα στο εορτολόγιο να βρω ποιος εορτάζει και δεν βρήκα καμιά μεγάλη εορτή μόνο «Των εν Εφέσω αγίων 7 παίδων, Ευδοκίας της Οσιομάρτυρος». Έχεις κάποιον που εορτάζει με αυτό το όνομα; Χρόνια του πολλά.
Να είσαι καλά Αστερίωνα και ας ελπίσουμε ότι κάτι θα φτιάξει. gskastro

xifomaxos είπε...

gskastro την 4η Αυγούστου δεν θα τη βρεις σε εορτολόγια. Προσπάθησε με κάποιο βιβλίο ιστορίας να θυμηθείς...

gskastro είπε...

Καλή μου Xifomaxos, απλά πείραζα τον Αστερίωνα. Με την ηλικία που έχω το έζησα το γεγονός αυτό.
Πάντως χαίρομαι να σε βλέπω στο Blog μου, να είσαι καλά και καλή σου ημέρα. gskastro

αστυάνακτας είπε...

Μόνο ένας πατέρας ,αλλά και παππούς θα τον θαύμαζε τόσο πολύ όπως εσύ γιατί ξέρεις από αγάπη παιδιών!!!Να σαι καλά.

asterion είπε...

αποκλείεται να μην το γνώριζες αλλά έκανες το κορόϊδο πιστός στις Δημοκραστικές σου παραδόσεις.
Του Αγίου Ιωάννη Μεταξά ήταν.
Αμάν άνθρωπέ μου πόσο σε βοηθάω!!!!!
Αστερίων

gskastro είπε...

Φίλε Αστυάνακτα δεν ξέρω αν είναι μόνο αυτό, πόσοι πατεράδες τέρατα δεν υπάρχουν; Νομίζω ότι εκτός από αυτό που αναφέρεις πρέπει να είναι και ο τρόπος και το περιβάλλον που μεγαλώνει ο καθένας μας.
Καλό απόγευμα και να είσαι καλά . gskastro

gskastro είπε...

Αστερίωνα με βρήκες γέροντα και με έκανες πλάκα. Πλάκα σε έκανα και εγώ. Ας μην ήταν η καλή η Xifomaxos που μπήκε στη μέση και θα σε έλεγα αν θα τη συνέχιζα την πλάκα.
Να λοιπόν που έχεις και πιστεύεις και εσύ σε αγίους! Καλό σου απόγευμα gskastro

asterion είπε...

Ολα καλά και η ζωή προχωράει και την φορτωνόμαστε.
Οσο για τα άλλα αλλού.
Ο Αγιός μου να είναι καλά.
καλό σου βράδι

Artanis είπε...

Χαμένο πήγε το παιδάκι...Αλλά και ο πατέρας μεγάλη καρδιά...Έχεις δίκιο στο σχόλιό σου...
Καλά να περνάς...

Dee Dee είπε...

Πραγματι ειναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κεφαλαια γραμματα αυτος ο πατερας!!! Μαθημα ζωης με τον θανατο του παιδιου του!!!

Θα ηθελα ομως να πω ενα μεγαλο μπραβο και για τις δικες σας αναρτησεις!!!

Διαβασα και παρακατω, επειδη ερχομαι πρωτη φορα, και με αγγιξε η αναρτηση για το νερακι τωρα το καλοκαιρι στα σκυλακια. Εχω κι εγω σκυλακια, ολα ημιαιαμα απο τον δρομο. Πολυ ομορφη η αναρτηση σας και με την αδεια σας, σκεφτομαι να κανω κι εγω μια παρομοια αναρτηση. Μου αρεσε πολυ η ιδεα σας.

υ.γ. η κοπελα που γνωριζεται να ταιζει και να ποτιζει οπου βρει, με το αυτοκινητο τα αδεσποτα, μηπως ειναι η αδερφη μου;;; :) Εχει κι εκεινη παντα τροφη, νερακι και αλουμινενια μπολακια και σταματαει σε ολες τις γωνιες, ακομα και σε δρομους εξω απο την πολη και βαζει τροφη και νερο :)

Καλη σας μερα!!

gskastro είπε...

Καλή μου Artanis καλή σου ημέρα, ελπίζω να τελείωσε η περιπέτεια με το Internet; Θα μπω στο blog σου να διαπιστώσω. Να είσαι καλά και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Dee Dee να είσαι καλά και καλώς όρισες στο χώρο μου. Κάθε ημέρα που περνάει μας δίνει και καινούργια μαθήματα, ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ αυτός. Δεν ξέρω που τη βρίσκει τη δύναμη.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, όμως γράφω όπως αισθάνομαι. Ξέρεις η ανωνυμία με βοηθάει να εκφράζω αισθήματα που διαφορετικά θα τα κρατούσα καλά κριμένα. Και βέβαια μπορείς να χρησιμοποιήσεις ό τι θέλεις από το Blog μου. Θα κάνουμε όμως μία συμφωνία εσύ και εγώ, όχι πληθυντικό. Είμαι γέρος αλλά μη με κάνεις να αισθάνομαι πιο γέρος.
Η φίλη μου είναι αδελφή σου, όχι βιολογική αλλά όσοι αγαπάτε τα άμοιρα τα ζώα με τόσο πάθος είστε αδέλφια. Δες την Artanis που αφιερώνει τις ώρες της για να περιποιείται τα ζωάκια.
Ο θεός να σε έχει καλά Dee Dee. gskastro

Χριστίνα (lbt) είπε...

Πέρασα να πω μια καλησπέρα καστρο μας, και να απαντήσω στην ερώτηση που αφορά την εργασία μου. Εργάζομαι σε τεχνικό γραφείο, έχω τελειώσει ΤΕΙ δομικών έργων και ασχολούμαι με μελέτες κατασκευών κυρίως κατοικιών. Αν σκοπεύεις να κτίσεις κι άλλο κάστρο ξέρεις πού θα ρθεις για τη μελέτη!! ;)
Καλό σου Σαββατοκύριακο!

dyosmaraki είπε...

Πράγματι αυτός ο πατέρας έδειξε μεγαλείο ψυχής. Επισήμανε όμως και δύο αδυναμίες της ελληνικής κοινωνίας : την έλλειψη υποδομών στα νησιά μας στον τομέα της υγείας και την ελλειπή φύλαξη των πολιτών. Με δύο κουβέντες τα είπε όλα.
Το αποτέλεσμα είναι πως μια νερά ύπραξη χάθηκε προτού ακόμη καταφέρει να καταλάβει τι πάει να πει ζωή! Κάποιοι αποφάσισαν να του την αφαιρέσουν ως επίγειοι δικαστές. Θα πρέπει να μην μείνουν ατιμώρητοι!
Καλό σου απόγευμα gskastro, καλώς σε βρήκα.

Κωνσταντινιά είπε...

57ο σχόλιο το δικό μου και κάτω από της Χριστίνας μας, που με χαρά μαθαίνω τα της δουλειάς της!!
Τι μεγάλη παρέα γίνατε? Γίναμε?

Το μεγαλείο ψυχής που αναφέρεις, το είχα διαβάσει σε μια στιγμή ξενοιασιάς και με στοίχειωσε! Έλπιζα να ζήσει το παιδί, δεν είχα καταλάβει πόσο άσχημα είχε χτυπηθεί, και, όταν άκουσα για τη δωρεά των οργάνων μόνο που δεν έκλαψα. Είναι κάποια γεγονότα τελικά που σε σημαδεύουν!

gskastro είπε...

little beautiful things, ευχαριστώ που πέρασες, να είσαι καλά. Για πανωσήκωμα στο κάστρο μου χρειάζεταιοικοδομική άδεια; καλά σου απόγευμα και καλή εβδομάδα. gskastro♦

gskastro είπε...

Dyosmaraki καλώς ήρθες στο χώρο μου. Έχεις δίκαιο με λίγες λέξεις εντόπισε δύο από τα βασικά προβλήματα των νησιών μας αλλά και των απομακρυσμένων περιοχών. Να είσαι καλά Dyosmaraki και είσαι πάντα ευπρόσδεκτη στο χώρο μου. gskastro

gskastro είπε...

Και εκεί που νόμιζα ότι αρχίσατε να επιστρέφετε ένας ένας, μπαίνω στο blog σου και βλέπω ότι δεν μαζεύεσαι με τίποτα.
Κωνσταντινιά μου να περάσετε καλά και το υπόλοιπο των διακοπών και να μας επιστρέψετε με περισσότερες εντυπώσεις και φωτογραφίες. Εύχομαι αυτά που συνέβηκαν να είναι και τα τελευταία. Πολλά φιλιά gskastro

Χριστίνα (lbt) είπε...

καλή βδομάδα gskastro!
εγώ περιμένω πώς και πώς να ρθει η Πέμπτη, να κλείσω τους υπολογιστές και στη δουλειά και στο σπίτι και να φύγω, για μια βδομάδα αποτοξίνωση απ' την τεχνολογία, καλο κάνει!

Για το πανωσήκωμα που λες (προσθήκη ορόφου) χρειάζεται οικ. άδεια, για να ελεγθει αν αντέχει το υφιστάμενο κτίριο και να μελετηθεί στατικά ο νέος όροφος.

gskastro είπε...

little beautiful things , καλές διακοπές να έχεις καινα μας επιστρέψεις ανανεωμένη. Πολλά φιλιά από gskastro

Nefelli είπε...

Την καλημέρα μου κι ένα γλυκό φιλάκι.
Επέστρεψε η Λεμονίτσα σου κάστρο μου αγαπημένο;
Ελπίζω να περνάτε όμορφα και να είστε όλοι καλά.

gskastro είπε...

Καλή μου Nefelli καλή σου ημέρα, είναι ένα πολύ ωραίο δροσερό πρωινό. Η Λεμονιά μου επέστρεψε και με έβαλε σε τάξη, οπόταν καταλαβαίνεις πόσο όμορφα περνάω. Αχ! γιατί στις γυναίκες αρέσει τόσο πολύ η τάξη;
Που θα πάει όμως, της πρότεινα άλλο ένα ταξιδάκι και τσίμπησε. Στεναχωριέται όμως που θα με αφήσει πάλι μόνο.
Φιλάκια πολλά και την καλημέρα μου στην όμορφη πατρίδα σου. gskastro