Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

UPDATE 5ης Ιουλίου 2008

Φίλοι μου, στο Blog του φίλου μας Αστερίων Βαληνάκης έχει αναρτηθεί επιστολή προς κ. Κώστα Καραμανλή Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την Ονομασία της ΠΓΔΜ.

Η επιστολή υπογράφεται από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Αμερικής, Αυστραλίας, Καναδά, Ευρώπης και το Μακεδονικό Τμήμα Αφρικής.

Νομίζω ότι θα πρέπει να την διαδώσουμε και εμείς όσο το δυνατόν περισσότερο.

Να έχετε όλοι σας ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο gskastro

Υ.Γ. Στην προσπάθεια να κάνω UPDATE χάθηκε η ανάρτηση, ευτυχώς είχα καρατήσει αντίγραφο και για τα σχόλια, εκτός από τα δύο τελευταία.

ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Φίλοι μου, μήπως είδατε σήμερα το ντοκιμαντέρ τα ματωμένα διαμάντια στην ΕΤ1 στις 11:00 στην εκπομπή HISTORY CHANNEL;

Συγκλονιστικό, είχα δει την αντίστοιχη ταινία με τον Leonardo DiCaprio και είχα προβληματιστεί, δεν παρουσιάζει ούτε το εν δέκατο από αυτό που πραγματευόταν το ντοκιμαντέρ, συγκλονιστικό.

Δεν φανταζόμουνα ότι το διαμάντι που φοράει η μάνα μου, γυναίκα μου, ή φιλενάδα μου είναι ένα ματωμένο διαμάντι.

Δεν φανταζόμουνα ότι στη Σιέρρα Λεόνε ή στη Λιβερία ή σε όποια Αφρικανική χώρα ακρωτηριάζουν τους ανθρώπους (ακόμα και παιδιά) οι αντάρτες του Φοντάι Σάνκο ή όποιου Σάνκο για να τους αναγκάσουν να φύγουν από τις περιοχές που υπάρχουν διαμάντια και να εκμεταλλευτούν οι αντάρτες.

Δεν φανταζόμουν ότι έχουν πεθάνει , έχουν σκοτωθεί τόσοι πολλοί για να αποκτήσει η μάνα μου, ή γυναίκα μου η φιλενάδα μου μια τοσοδούλα γυαλιστερή πέτρα.

Δεν φανταζόμουνα ότι τόσοι πολλοί πρέπει να υποφέρουν, να εργάζονται καταναγκαστικά κάτω από την απειλή των όπλων των ανταρτών, να δολοφονούνται για να επιδεικνύει η μάνα μου, η γυναίκα μου, η φιλενάδα μου την άχρηστη αυτή πέτρα.

Δεν φανταζόμουνα, ή δεν ήθελα να ξέρω;

Που ζούσα όλα αυτά τα χρόνια απομονωμένος σε κάποιο μοναστήρι, ή ανάμεσα σε κόσμο υπερφίαλο που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καλοπέρασή του, η επίδειξή του η αποχαύνωσή του; Όμοιος και εγώ μ’ αυτούς!

Όχι καλοί μου φίλοι ήξερα και ξέρω αλλά δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει αρκεί να περνά καλά η αφεντιά μου, και να ξεγελάω καμιά μικρούλα με κανένα διαμαντάκι και ας είναι αιματοβαμμένο. Άλλωστε έχω εξασφαλίσει μια καλή θέση στο παράδεισο, ναι είμαι καλός Χριστιανός, πηγαίνω στην εκκλησία, ανάβω κεράκι αφήνω τον οβολό μου.

Καλοί μου φίλοι με συγχωρείτε για το ξέσπασμα αλλά επηρεάστηκα πολύ από αυτό το ντοκιμαντέρ, ευτυχώς που δεν το είδατε. Gskastro

57 σχόλια:

gskastro είπε...

Ο/Η Κωνσταντινιά είπε...
Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα δεν τα γνωρίζουμε, η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλά τα γνωρίζουμε και επιλέγουμε να συνεχίζουμε τον "ενάρετο βίο" μας.
θα σου μεταφέρω τα λόγια κάποιου αξιότιμου φίλου μου.

"Ας αρχίσουμε λοιπόν εμείς οι Bloggers να διακινούμε ιδέες σκέψεις για προβληματισμούς. "

Ναι, δικά σου είναι, εσύ τα έγραψες, εσύ και τα κάνεις πράξη.


Με όλη μου την εκτίμηση.
26 Ιούνιος, 2008 16:07

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου Κωνσταντινιά είσαι ένα πλάσμα με τρυφερή καρδιά, γι’ αυτό και ο άνθρωπός σου, σου ετοιμάζει τα μεζεδάκια με τα ουζάκια. Βλέπεις μια φορά το έγραψες, εγώ το ξαναγράφω γιατί μου άρεσε πολύ. Γι’ εσένα αυτά θα είναι τα διαμάντια, ο άνθρωπός σου και το παιδί σου.
Ναι μπορούμε να βοηθήσουμε και χωρίς πολύ κόπο μάλιστα. Κάποιοι άλλοι που έχουν το σθένος πάνε και παραπέρα, σαν τους γιατρούς χωρίς σύνορα. Ο καθένας το ότι μπορεί, λιθαράκι λιθαράκι κτίζεις ολόκληρα κάστρα.
Να είσαι καλά Κωνσταντινιά μου, gskastro
26 Ιούνιος, 2008 16:46

gskastro είπε...

Ο/Η xifomaxos είπε...
Πράγματι η Σιέρρα Λεόνε είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αδαμαντορυχεία και ταυτόχρονα η πιο φτωχή. Αλλά δεν είναι μόνο τα διαμάντια ματωμένα, είναι και τα σπίρτα,οι μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ, τα χαλιά που τα φτιάχνουν 5χρονια στην Ινδία, είναι τα παιχνίδια και τα ρούχα που φτιάχνουν σκλάβοι κλειδωμένοι ακόμα και σε πλωτά εργοστάσια στην Ασία.
Και ενώ θα ήθελα να πιστεύω ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις κινούνται προς ανακούφιση των ανθρώπων αυτών, είναι γεγονός ότι το 90% των μελών τους βρίσκονται εκεί για το κέρδος ή/και την ικανοποίηση των διαστροφών τους.
26 Ιούνιος, 2008 19:57

gskastro είπε...

Ο/Η xifomaxos είπε...
Πράγματι η Σιέρρα Λεόνε είναι η χώρα με τα μεγαλύτερα αδαμαντορυχεία και ταυτόχρονα η πιο φτωχή. Αλλά δεν είναι μόνο τα διαμάντια ματωμένα, είναι και τα σπίρτα,οι μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλπ, τα χαλιά που τα φτιάχνουν 5χρονια στην Ινδία, είναι τα παιχνίδια και τα ρούχα που φτιάχνουν σκλάβοι κλειδωμένοι ακόμα και σε πλωτά εργοστάσια στην Ασία.
Και ενώ θα ήθελα να πιστεύω ότι οι μη κυβερνητικές οργανώσεις κινούνται προς ανακούφιση των ανθρώπων αυτών, είναι γεγονός ότι το 90% των μελών τους βρίσκονται εκεί για το κέρδος ή/και την ικανοποίηση των διαστροφών τους.
26 Ιούνιος, 2008 19:57

gskastro είπε...

Ο/Η ΦΕΓΓΑΡΙ είπε...
Κάποιοι που θάπρεπε να τα ακούσουν δεν χάνουν τον χρόνο τους παρά μόνο για αναλήψεις ψυχών και συνειδησεων. Εμείς είμαστε τα βαποράκια που διακινούμε τα προϊόντα τους. Για να γλυτώσεις πρέπει να πάψεις να σκέπτεσαι. Ένας λιγότερο από τους ενοχλητικούς.
Το βίντεο δεν μπόρεσα να το δω μέχρι το τέλος. Δεν άντεξα. Συγγνώμη.
26 Ιούνιος, 2008 21:45

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos έχεις απόλυτο δίκαιο, αναφέρθηκα όμως μόνο στα διαμάντια γιατί είχα υλικό τόσο από το ντοκιμαντέρ όσο και από την αντίστοιχη ταινία μόνο για το θέμα αυτό.
Εάν έχεις σχετικό υλικό ή μπορείς να με κατευθύνεις για να βρω για τα υπόλοιπα, θα γράψω κάτι σχετικό. Έχω αποφασίσει μεταξύ των άλλων να γράφω για θέματα και πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και κάνουμε πως δεν το ξέρουμε.
Να είσαι πάντα καλά gskastro
Υ.Γ. Για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προσυπογράφω.
26 Ιούνιος, 2008 22:19

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλό μου Φεγγάρι εξαφανίστηκες για λίγο και άργησες να μας ενημερώσεις, πρέπει να σε μαλώσουμε.
Δεν μπόρεσες να δεις το βίντεο, που να έβλεπες το ντοκιμαντέρ! Δεν μπορεί να βάλει το μυαλό σου την αγριότητα με την οποία αντιμετώπιζαν τους συνανθρώπους τους. Τα ζώα σκοτώνουν για να φάγουν αυτοί σκότωναν για ευχαρίστηση.
Όχι μη πάψεις ποτέ να σκέφτεσαι, να τους είσαι πάντα ενοχλητικός, θα σε αγνοούν αλλά που ξέρεις κοντά σε σένα μπορεί να βρεθεί και άλλος ένας και άλλος ένας και να γίνεται χίλιοι ένας. Φεγγάρι να είσαι καλά gskastro
26 Ιούνιος, 2008 22:20

gskastro είπε...

Ο/Η Nefelli είπε...
κάστρο μου, αγαπημένο καλησπέρα.
Είδα την ταινία, σχετικα΄πρόσφατα και νιώθω ακριβώς την οργή σου.
Δυστυχώς είναι συγκλονιστικό, πως το 2008, μπορεί να συμβαίνουν αυτές οι τραγικές καταστάσεις.
Το ντοκιμαντέρ, δεν το είδα και σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, ευτυχώς...
Όχι, δεν γνώριζα ότι το διαμαντάκι που κοσμεί τόσο κομψά, το δάχτυλο μου, υπάρχει πιθανότητα να είναι ένα τέτοιο, ματωμένο διαμάντι...
Δεν είχα ιδέα, πως μπορεί να έχει κακοποιηθεί μια ανθρώπινη ύπαρξη και στη χειρότερη να έχει χάσει κάποιος τη ζωή του, ώστε να καταλήξει αυτή η πετρούλα σε εμένα. Και τώρα που γνωρίζω, πες μου εσύ, πως μπορώ να αλλάξω αυτή την απερίγραπτη κατάσταση, της Σιέρα Λεόνε?
Δυστυχώς καλέ μου φίλε, δεν έχουμε τέτοια δύναμη.
Όσο υπάρχουν μεγαλοκαρχαρίες, θα πονέσουμε, για πολλές ακόμη τέτοιες θυσίες, στο βωμό του χρήματος.
Και αυτοί που μπορούν να σταματήσουν το κακό, ξεπουλούν κάθε ίχνος ανθρωπιάς, όταν εισπράττουν τα λαδώματα.

Σήμερα, είχα μια πολύ δύσκολη μέρα και δυστυχώς, δεν τελείωσε εδώ.
Προσπαθώ εδώ και πολύ ώρα, να κοιμηθώ, αλλά είναι αδύνατον.
Κι έτσι όπως νεφελωμένη είναι η διάθεση μου, εδώ βρίσκω κι άλλο πόνο...

Την καληνύχτα μου, σου αφήνω και την απόλυτη κατανόηση για τους λόγους που ξέσπασες...

Φιλί γλυκό, αξημέρωτης μέρας
27 Ιούνιος, 2008 03:03

gskastro είπε...

Ο/Η Side21 είπε...
Και δεν είναι μόνο ...
τα διαμάντια, που προσωπικά
τα θεωρώ άχρηστο πράγμα, εκτός
φυσικά απ' το να κόβεις τζάμια ...
Ολόκληροι λαοί στην Αφρική και αλλού
πεινάνε, διψάνε, σκοτώνονται, μένουν
μακρυά απ' τα αγαθά της μόρφωσης και του πολιτισμού ... ΕΠΕΙΔΗ
κάποιοι άλλου λαοί ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ
τους στερούν αγαθά και πρώτες ύλες
ή ακόμα χειρότερα τους εξοπλίζουν και
τους βάζουν να σφάζονται μεταξύ τους
για να τους κλέβουν αυτά που ανήκουν σε όλα τα πλάσματα της γης.
Κι απ' την άλλη πετάνε στα σκουπίδια
τρόφιμα κι αγαθά που άλλοι στερούνται ...
Καλό Σ/Κ ...
27 Ιούνιος, 2008 16:38

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Σε λίγο καιρό αυτά τα τερατουργήματα θα μοιάζουν με ιστοριούλες που λένε στα κατηχητικά τις Κυριακές, σε σχέση με αυτά που αναμένονται.
Κάντε κουράγιο, δεν ξημέρωσε ακόμα.
27 Ιούνιος, 2008 18:47

gskastro είπε...

Ο/Η little beautiful things είπε...
Καλό μας κάστρο, καλησπέρα! Διάβασα προσεκτικά την ανάρτησή σου, είδα το βίντεο (όχι το ντοκυμαντερ) και διάβασα και όλα τα μέχρι στιγμής σχόλια.
Δεν είχα ιδέα γι' αυτό το θέμα και σε λίγο θα βγω να ψάξω και να νοικιάσω την ταινία. (Αν θυμάσαι και τον τίτλο του ντοκιμαντερ, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με.)
Αυτό που λένε "η άγνοια σκοτώνει" είναι μεγάλη αλήθεια τελικά, και έχουμε μεγάλη ευθύνη όλοι εμείς που γνωρίζουμε.
Βέβαια ο καθένας κάνει ότι μπορεί και στα ανθρώπινα όριά του...

Εγω θα κρατήσω αυτό που είπες "...λιθαράκι λιθαράκι κτίζεις ολόκληρα κάστρα"

"....λιθαράκι λιθαράκι κτίζεις ολόκληρα κάστρα"
27 Ιούνιος, 2008 20:50

gskastro είπε...

Ο/Η Artanis είπε...
Δεν το έχω δει, αλλά το ξέρω καλά, καθότι της δουλειάς...Πολλά κέντρα διακίνησης μετά το σάλο της ταινίας, δίνουν μαζί με τα πιστοποιητικά της πέτρας, κι ένα ακόμα πιστοποιητικό που αναφέρει τη χώρα προέλευσης...Πρέπει να θυμόμαστε, οτι αυτές οι χώρες δεν είναι οι μόνες που παράγουν διαμάντια, αν και τελικά τίποτα δεν απολύτως επιβεβαιωμένο...Η πορεία μια ακατέργαστης πέτρας, περνά από πολλές χώρες διακίνησης και μεταποίησης, και είναι δυνατόν ένα διαμάντι να πωληθεί στο Τελ Αβιβ, να γίνει η κοπή του στην Αμβέρσα, να μοιραστεί σε περισσότερους από έναν λίθους που θα μεταπωληθούν κάπου αλλού, και θα επανακοπούν, σε χώρες σαν την Ινδία, για να πωληθούν στη Ν.Υόρκη...
Και πού να δεις για άλλες πέτρες όπως το σμαράγδι, που οδηγεί σε ορυχεία-σύγχρονα σκλαβοπάζαρα στη μέση της ζούγκλας του Αμαζονίου, χιλιάδες Νοτιοαμερικάνους, ή τον τουρμαλίνη που είναι και σε έλλειψη...
28 Ιούνιος, 2008 17:49

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου Nefelli, καταλαβαίνω την ταραχή σου μετά από την περιπέτεια που περάσατε με την μικρή Άλκιστη. Ελπίζω σύντομα να μας γράψεις ότι έγινε τελείως καλά.
Όσο γι’ αυτά που έγραψα ήμουνα επηρεασμένος από το ντοκιμαντέρ. Σαφώς και δεν μπορούμε μεμονωμένα να κάνουμε τίποτα. Απαιτείται ουσιαστικός και συνεχής αγώνας για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις ασχήμιες της ζωής. Και όταν θα έχουμε φθάσει κοντά στο σκοπό μας θα ανακαλύψουμε ότι έχουμε προδοθεί από τους πρωτεργάτες των αγώνων αυτών.
Δυστυχώς όμως αυτή είναι η ζωή, παλεύουμε συνέχεια τους εσωτερικούς μας όπως και τους εξωτερικούς μας εχθρούς. Και παρ’ όλο που ξέρουμε το αποτέλεσμα παλεύουμε και πρέπει να παλεύουμε.
Και από αυτό το Blog τις ευχές μου στην Μικρή Άλκιστη και πολλά φιλιά από τον gskastro.
30 Ιούνιος, 2008 19:57

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Side21 έχεις απόλυτο δίκαιο, απλά καταπιάστηκα με τα διαμάντια γιατί είχα δει το ντοκιμαντέρ και θυμήθηκα και την ταινία. Πάντως είναι όπως τα λες για να ζήσουμε με τις όποιες ανέσεις έχει ο καθένας μας, κάποιοι άλλοι σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη μας πρέπει να υποφέρουν. Ένα μεγάλο μέρος των υλικών που καταλήγουν στις χωματερές μας είναι τροφές που θα μπορούσαν να ζήσουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
Να είσαι καλά gskastro
30 Ιούνιος, 2008 19:58

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Αστερίωνα φίλε μου, όπως πάντα προφητικός. Εδώ μιλάμε για το σήμερα για τους ανθρώπους που σήμερα καταπιέζουμε (συμπεριλαμβάνω και τον εαυτόν μου στους καταπιεστές) προκειμένου να τη βγάζουμε καθαρή.
Εάν συμβεί αυτό που υπονοείς (εγώ δεν ξέρω τι είναι αυτό) τότε θα είναι η θεία τιμωρία για εμάς. Γιατί γι’ αυτούς που ήδη υποφέρουν δεν θα υπάρχει διαφορά και είναι πιο πολλοί από εμάς.
Να είσαι καλά φίλε Αστερίων από gskastro
30 Ιούνιος, 2008 20:01

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου little beautiful things, σαφώς και πρέπει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Οι συνειδητοποιημένοι άνθρωποι αυτό κάνουν. Καμιά φορά όμως ξεχνιόμαστε, δεν είναι δυνατόν να είμαστε κάτω από συνεχή πίεση, και έτσι ξεφεύγουμε, προσπαθούμε να ανασάνουμε από την πίεση της καθημερινής ζωής.
Και φυσικά έρχεται κάτι σαν αυτό το ντοκιμαντέρ και μας ταρακουνάει. Τον τίτλο δεν τον ξέρω γιατί ήδη είχε αρχίσει όταν το αντιλήφτηκα.
Ξέρεις αυτό το λιθαράκι λιθαράκι ισχύει για όλες τις δραστηριότητες στη ζωή μας και είναι αυτό προσπαθώ να εμφυσήσω στα εγγόνια μου.
Να είσαι πάντα καλά και καλή σου νύχτα gskastro
30 Ιούνιος, 2008 20:01

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου Artanis, έχεις δίκαιο θα πρέπει να έχεις και τις περισσότερες γνώσεις στο θέμα αυτό.
Στο ντοκιμαντέρ ανέφεραν την ιστορία γενικά των ορυχείων, το εμπόριο αλλά πολλά άλλα και φυσικά την απάνθρωπη μεταχείριση των λαών αυτών.
Και όλα αυτά για κάτι που είναι τελείως άχρηστο στον άνθρωπο, η μόνη χρησιμότης είναι η επίδειξη του πλούτου και τίποτα άλλο. Έχω δει καταπληκτικά Foe bijou (δεν ξέρω αν η ορθογραφία είναι σωστή) που τουλάχιστον στο δικό μου μάτι δεν ξεχωρίζουν από αληθινά.
Καλή μου Artanis θα μπορούσες να μας πεις κάποια πράγματα για τα κοσμήματα αυτά μιας και ασχολείσαι;
Να είσαι πάντα καλά gskastro
30 Ιούνιος, 2008 20:02

gskastro είπε...

Ο/Η xifomaxos είπε...
Αν ζούμε και ενεργούμε σκεφτόμενοι μόνο το σήμερα και τον μικρόκοσμό μας τότε τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο. Το πολύ να βλέπουμε κάποιο ντοκυμαντέρ, να στενοχωριόμαστε κανά δυο μέρες και τελείωσε. Στην καλύτερη να πάρουμε την επόμενη φορά πετρούλες με βεβαίωση ότι δεν είναι "ματωμένες".
Οι άνθρωποι στη Σιέρρα Λεόνε και σε παρόμοιες χώρες πρέπει να μάθουν ότι η ελευθερία κερδίζεται, δεν χαρίζεται. Πριν όμως από κάθε επανάσταση προηγείται ο Διαφωτισμός και αυτό είναι έργο που αναλαμβάνουν οι Έλληνες, αρκεί να Διαφωτιστούμε και εμείς πρώτα.
30 Ιούνιος, 2008 23:08

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos, σου έχει δώσει την εντύπωση αυτό το Blog αλλά και όσοι στέλνουν τα σχόλια τους ότι ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα;
Έχεις ασχοληθεί καθόλου με το πρόσωπο που ειρωνεύεσαι για τις πετρούλες με πιστοποιητικό; Έχεις ασχοληθεί με την εθελοντική του προσφορά;
Τι προτείνεις λοιπόν; Μόνο σχόλια και μάλιστα σε ξένα Blog βλέπω. Γιατί δεν ανοίγεις δικό σου Blog για να μας καθοδηγείς;
Όσο για το πώς κερδίζεται η ελευθερία μη είσαι και τόσο σίγουρη.
Και ποιος σου είπε ότι οι Έλληνες είναι ο επιούσιος λαός και θα σώσει την ανθρωπότητα διαφωτίζοντάς την;
Και ποιος θα διαφωτίσει τους Έλληνες, μήπως οι εξωγήινοι; Ούτε στα εγγόνια μου δεν τολμώ να πω τέτοια παραμύθια.
Ας είναι, να είσαι καλά, καλή σου ημέρα και καλό μήνα να έχεις. gskastro
01 Ιούλιος, 2008 09:21

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos, σου έχει δώσει την εντύπωση αυτό το Blog αλλά και όσοι στέλνουν τα σχόλια τους ότι ενδιαφέρονται μόνο για το σήμερα;
Έχεις ασχοληθεί καθόλου με το πρόσωπο που ειρωνεύεσαι για τις πετρούλες με πιστοποιητικό; Έχεις ασχοληθεί με την εθελοντική του προσφορά;
Τι προτείνεις λοιπόν; Μόνο σχόλια και μάλιστα σε ξένα Blog βλέπω. Γιατί δεν ανοίγεις δικό σου Blog για να μας καθοδηγείς;
Όσο για το πώς κερδίζεται η ελευθερία μη είσαι και τόσο σίγουρη.
Και ποιος σου είπε ότι οι Έλληνες είναι ο επιούσιος λαός και θα σώσει την ανθρωπότητα διαφωτίζοντάς την;
Και ποιος θα διαφωτίσει τους Έλληνες, μήπως οι εξωγήινοι; Ούτε στα εγγόνια μου δεν τολμώ να πω τέτοια παραμύθια.
Ας είναι, να είσαι καλά, καλή σου ημέρα και καλό μήνα να έχεις. gskastro
01 Ιούλιος, 2008 09:21

gskastro είπε...

Ο/Η xifomaxos είπε...
Προφανώς για να γράψω το προηγούμενο σχόλιο αυτή την εντύπωση αποκόμισα. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου, περιγράφω τη συμπεριφορά των περισσοτέρων από εμάς.
Καθοδηγητής δεν είμαι και σίγουρα δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες είναι "επιούσιος" λαός. Αυτές είναι αντιλήψεις άλλων λαών. Έχω σχηματίσει όμως την εντύπωση ότι οι Έλληνες είναι εκπολιτιστές των υπολοίπων γιατί από εδώ γεννήθηκαν οι επιστήμες, οι τέχνες, η δημοκρατία, η αγάπη για την Ελευθερία. Ίσως να διαφωνείς μ' αυτό όμως σε καιρούς σκότους από εδώ προήλθε το φως.
Για το πως τώρα θα Διαφωτιστούμε, σίγουρα όχι περιμένοντας να μας έρθει η επιφοίτηση (και αυτό είναι από άλλους λαούς). Η γνώση είναι δύναμη αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς αποκτιέται δύσκολα.
Αν σε ενοχλούν τα σχόλιά μου δεν θα αφήσω πάλι. Δεν ήξερα ότι υπάρχουν περιορισμοί στον σχολιασμό ή ότι υπάρχει ως προϋπόθεση η ύπαρξη Blog.
01 Ιούλιος, 2008 10:34

gskastro είπε...

Ο/Η ΦΕΓΓΑΡΙ είπε...
gskastro φοβάμαι πως παρεξήγησες τον xifomaxos. Πιστεύω πως έχουμε τις ίδιες ανησυχίες, μόνο που ο περιορισμένος, αναγκαστικά, χώρος έκφρασης δημιουργεί συχνά παρερμηνίες. Ο εχθρός είναι αλλού και λίγο πριν χαμογέλασε
01 Ιούλιος, 2008 11:30

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Κατ' αρχή και συγνώμην για την ωμότητα, αλλά επιούσιος είναι ο άρτος, και ο λαός περιούσιος. Βέβαια οι ανεκδιήγητοι της Νεγκέβ και της Νεκράς θαλάσσης διεκδικούν αυτή την ιδιότητα με τον τερατώδη Θεό τους. Οσο για θείες τιμωρίες μην τις ακούτε. Πρόκειτε περί παράβασης Συμπαντικών Νόμων πανίσχυρων και λειτουργικών. Αυτά που βλέπετε με την ερμηνεία που τους δίνουν κάποιοι που θέλουν να τα βλέπουμε έτσι, δεν είναι παρά τα .....ανταποδοτικά τέλη. Οσο για την διαφώτιση που συμβαίνει και αυτή στις μέρες μας με αρκετή επιτυχία, δεν γίνεται μόνον στην χώρα μας. Εμείς πρέπει να βγάλουμε πρώτα μια κάποια λάσπη από τα μάτια μας.
με πολύ αγάπη και κατανόηση για....την λάσπη!!!!!!
Αστερίων
01 Ιούλιος, 2008 17:22

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για να γράψει κάποιος στο Blog μου, ούτε και να έχει δικό του Blog. Απλώς μία πρόταση έκανα. Μπορείς επομένως να γράφεις όποτε θέλεις και με όποιο ύφος θέλεις. Φαντάζουμε όμως θα μου επιτρέπεις να απαντώ σε ανάλογο ύφος.
Εάν αναφέρεσαι στο Ελληνικό πνεύμα δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, όμως υπάρχουν και άλλοι λαοί με μεγάλο πολιτισμό, ίσως δεν έχουμε ασχοληθεί με αυτούς.
Με ενοχλεί ξέρεις να προσπαθούν κάποιοι να με πείσουν ότι έχω λάσπη στα μάτια μου, γιατί δεν βλέπω με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν αυτοί.
Να είσαι καλά gskastro
01 Ιούλιος, 2008 18:28

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλό μου Φεγγάρι δεν παρεξήγησα την Xifomaxo άλλωστε πως θα μπορούσα να το κάνω, είμαι φανατικός υποστηρικτής της γυναίκας και του αγώνα που κάνει να αποτινάξει από πάνω της τον φαλλοκράτη άνδρα.
Απλά παρασύρθηκα και απάντησα στο ίδιο ύφος. Λάθος μου.
Φεγγάρι μου να είσαι πάντα καλά gskasro
01 Ιούλιος, 2008 18:28

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Αστερίωνα δεν θεωρώ ωμότητα την διόρθωση, καλά έκανες και το επισήμανες. Θα σε παραπέμψω όμως σε αντίστοιχη διόρθωση που σου έκανε κάποιος σε δικό σου λάθος και την απάντηση που του έδωσες.
Δεν αντιλαμβάνομαι για ποια λάσπη μιλάς, προφανώς για την δική μου αλλά σε τι συνίσταται δεν το καταλαβαίνω, ξέρεις δεν ήμουνα ποτέ καλός στους γρίφους, θα μου πεις πρόβλημά μου. Δεν αντιλέγω, δεν έχουμε όλοι το ίδιο IQ!
Και όπως νομίζω ότι έχω ξαναπεί ποσώς με ενδιαφέρει η σωτηρία μου από τέτοιες δυνάμεις. Όμως εάν αυτή τη στιγμή γίνεται διαφωτισμός (κάτι μου θυμίζει αυτό αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω) άρα και η σωτηρία, γιατί σε άλλα άρθρα διαβάζω για τρομερά πράγματα που έρχονται; Δεν τα καταλαβαίνω, ξέρω ξέρω πρόβλημά μου.
Να είσαι πάντα καλά Αστερίωνα. gskastro
01 Ιούλιος, 2008 18:29

gskastro είπε...

Ο/Η Κωνσταντινιά είπε...
"Από πότε οι ιδέες, οι απόψεις και τα πιστεύω άρχισαν να γίνονται αντικείμενα χλευασμού;
Από ότι φαίνεται έχουμε διαφορετικές απόψεις στο θέμα αυτό. Και τι με αυτό; Έχω ή έχεις το δικαίωμα να ψέξει ο ένας τον άλλον; ΟΧΙ. Το να υποστηρίξει ο καθένας μας με επιχειρήματα τις απόψεις του ΝΑΙ."

Αγαπητέ κάστρο, τα λόγια αυτά είναι δικά σου, δεν είναι η πρώτη φορά που κλέβω λόγια σου, πιστεύω να με συγχωρέσεις,
Αν μου επιτρέπεις θα ήθελα να τα δώσω σαν απάντηση εκ μέρους σου στον φίλο μας ξιφομάχο, γιατί φάνηκε να νομίζει ότι είσαι από αυτούς που περιορίζουν τον λόγο.

φιλικά Κωνσταντινιά
01 Ιούλιος, 2008 20:36

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Ειρήνη υμίν και ημίν. Ασφαλώς και μπορούμε για να μην πω ότι είναι απαραίτητο σε ένα ζωντανό κομμάτι να πάλλεται και να σκούζει. Δεν είναι ελάττωμα. Είναι προτέρημα υγιούς παρέας. Και άλλη μια διευκρίνηαση (αλήθεια δεν μου επεσήμανες αυτό που ήθελες). Δεν γίνεται προσπάθεια διαφώτισης. Μη προς Θεού τέτοιες λέξεις, επιδεχόμενες λάθος ερμηνείες. Αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε όταν περιστασιακά μας δίνεται η ευκαιρεία είναι η μετάδοση γνώσεων για την αφύπνισή μας. Οταν αφυπνισθούμε θα πετάξουμε την λάσπη από τα μάτια μας, και θα δούμε τον κόσμο διαφορετικό, πραγματικό. Μακριά από αυτούς που αντέγραψαν την σοφία των προγόνων μας, την μετασκεύασαν και μας τα πασσάρουν για δικιά τους. Δεν πρόκειτε να στεναχωρηθώ αν δεν διαβάζει ή καταλαβαίνει κάποιος τι λέω. Θα στεναχωρηθώ αφάνταστα αν συμβεί κάτι και μου πουν "γιατί δεν μας το είπες;" Ούτε έχω την διάθεση να φοβίσω κανέναν (εγώ είμαι κατατρομαγμένος). Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται. Ενα μπορώ να σας επισημάνω. Τα δύσκολα έρχονται.
Απευθύνομαι προς όλους σας χωρίς εξαιρέσεις.Αστερίων
01 Ιούλιος, 2008 22:45

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου Κωνσταντινιά, βλέπω ότι έχεις πολύ καλή μνήμη, εγώ σχεδόν το είχα ξεχάσει. Ευχαριστώ για την βοήθεια σου, πάντα ευπρόσδεκτη. Πιστεύω όμως και εγώ αυτό που έγραψε παραπάνω το Φεγγάρι, ο χώρος δεν επιτρέπει πολλές φορές να αναπτύξουμε αυτό που θέλουμε να πούμε και δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Κωνσταντινιά είδες τι έπαθε η Γλαρένια με το Blog της; Ακόμα δεν έχει βρεθεί άκρη. Είναι κάτι που μπορεί να πάθει ο καθένας μας. Καλόν λοιπόν είναι να κρατάμε αρχείο αυτών που γράφουμε και που μας γράφουν, εάν μας ενδιαφέρουν φυσικά.
Κωνσταντινιά μου να είσαι καλά και καλή σου νύχτα. Και καλό μήνα και ας είναι 2 Ιουλίου. Μόλις πρόσεξα ότι είναι 24:03. gskastro
02 Ιούλιος, 2008 00:05

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Φίλε Αστερίωνα δεν θα με τρελάνεις όσο και αν προσπαθείς, γράφεις «Θα στεναχωρηθώ αφάνταστα αν συμβεί κάτι και μου πουν "γιατί δεν μας το είπες;"» Δεν νομίζω όμως να μας έχεις πει τίποτα, απλώς μας λες ότι κάτι τρομερό θα συμβεί. Γιατί δεν το προσδιορίζεις και το αφήνεις φλου. Είσαι πονηρούλης, για να μας λες εκ των υστέρων δεν εννοούσα αυτό αλλά κάτι άλλο. Πας να μας την φέρεις όπως με την ξανθιά που μου έστειλες. Εγώ είμαι ειλικρινής και λέω ότι την πάτησα. Εσύ;
Δεν σου επισήμανα αυτό που ήθελα για να σε τιμωρήσω για την ξανθιά. Βρες το μόνος σου.
Για την διαφώτιση το αντέγραψα από τα δύο σχόλια της Xifomaxo καθώς και από το δικό. Διάβασε και θα με πιστέψεις. Μη με μαλώνεις προτού διαβάσεις τι έγραψες.
Πάντως δεν σου κρύβω ότι με την τελευταία σου φράση «Απευθύνομαι προς όλους σας χωρίς εξαιρέσεις» μου θυμίζεις τον Θεσσαλονίκης.
Αστερίωνα καλή σου νύχτα και να είσαι πάντα καλά. gskastro

gskastro είπε...

02 Ιούλιος, 2008 00:29

Ο/Η xifomaxos είπε...
gskastro με τον όρο "διαφώτιση" εννοώ την διεργασία που γίνεται πριν από κάθε επανάσταση. Την συνειδητοποίηση της κατάστασης και την αναγκαιότητα της αντίδρασης. Παράδειγμα ο Γαλλικός Διαφωτισμός πριν την Γαλλική Επανάσταση.
Σαφώς υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι πολιτισμοί που πρέπει να σεβόμαστε και να μελετούμε αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βρει κανέναν που να έχει προσφέρει στην ανάπτυξη του ανθρώπου τόσα όσα ο Ελληνικός
Θα σε παρακαλούσα να μη με περιλαμβάνεις στα φεμινιστικά σχόλια. Ο μόνος ζυγός που προσπαθώ να αποτινάξω είναι της αμάθειας. Προσωπικά με αφήνει παντελώς αδιάφορη αν ο απέναντί μου είναι άνδρας ή γυναίκα, παιδί ή ενήλικας.
02 Ιούλιος, 2008 07:40

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Καλημέρα σας
τι ωραία που είναι η ζωή με διάλογο!
Φίλε μου ακριβέ, πολλοί τσιγγουνεύονται τα λόγια ίσως επειδή έχουν παιδικά κατάλοιπα(θα τους πάρουν οι Νεράϊδες την μιλιά). Οσο για το ότι δεν έχω πει τίποτα, μπορεί να θέλατε περισσότερα όμως.....και ειδικά το δεύτερο των Αργοναυτών ήταν αρκετάλεπτομερειακό και δεν είχε την ανταπόκριση που περίμενα. Παλιότερα μίλησα για την διατροφική αλυσίδα και τα παιχνίδια που σκαρώνουν. Οσα γράφηκαν συμβαίνουν ήδη (είναι σε εξέλιξη). Τι να γράψουμε ότι από τον Οκτώβρη (στο συμμάζεμα) θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα; Είναι γνωστό. Μετά τα φοβικά έρχονται και τα καλά. Εντός των ημερών θα τα δείτε. Ομως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι σαν κάποιους αστρονόμους που κάθονται πίσω από ένα τηλεσκόπιο και λένε "εγώ δεν είδα ΑΤΙΑ". Μα θέλει ψάξιμο.Κάποια από εμάς με ΄εστειλε σε κάποιο ενδιαφέρον μπλόκ. Την ευχαριστώ πολύ. Ομως έχει δώσει όρκο σιωπής. Τι να γίνει . Σεβαστό.
Οσο για τις ξανθιές δεν νομίζω ότι υπήρξε κανείς που να μην την έπαθε.
καλό μεσημέρι. Θα είμαι εδώ. Η θάλασσα γέμισε μέδουσες!!!!!
02 Ιούλιος, 2008 08:51

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos, το μήνυμα το έλαβα ευχαριστώ, να είσαι καλά. gskastro
02 Ιούλιος, 2008 13:18

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Αστερίωνα καλή σου ημέρα, δεν πιστεύω να εννοείς εμένα όταν λες για αυτούς που τσιγκουνεύονται τα λόγια. Μάλλον φλύαρο θα μπορούσες να με αποκαλέσεις.
Γιατί παραπονείσαι για τους Αργοναύτες; Απάντησα έστω και επί προσωπικού θέματος. Για τα υπόλοιπα τι να σχολιάσω, αυτοί είναι 50 όπως έχεις πει και εγώ μόνος. Σκέφτεσαι τι θα γινόταν αν μου έγραφαν μόνο μία πρόταση ο καθένας τους, που να τα βγάλω πέρα.
Άσχετα όμως με αυτό έχω να σου πω τα εξής. Όπως γνωρίζεις είμαι από τα άτομα που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι τα πράγματα θα γίνουν όπως λένε και λες. Πάλι η κατάσταση θα είναι υπέρ ημών. Όλα τα κράτη, έθνη κλπ. θα γίνουμε ένας αχταρμάς, θα έχουμε ανακατευτεί σε τέτοιο σημείο που δε θα ξεχωρίζουμε φαινομενικά.
Να λοιπόν το πλεονέκτημά μας. Τρεις φιλές θα ξεχωρίσουν ούτως ή άλλως και θα ηγηθούν των υπολοίπων.
Οι εβραίοι στον οικονομικό τομέα, οι Ιταλοί στην οργάνωση της παγκόσμιας μαφίας και οι Έλληνες σε όλα τα υπόλοιπα (επιστήμη, γράμματα, διοίκηση, κλπ), για να μη ξεχνάμε ποιοί στη ουσία διοικούσαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Επομένως αν τα δεις τα πράγματα με ευρύτητα πνεύματος, θα καταλάβεις ότι τελικά τα επερχόμενα θα μας ευνοήσουν μακροπρόθεσμα. Φυσικά αν ενδιαφέρεσαι μόνο για τον μικρόκοσμό μας, όπως γράφει πολύ σωστά και η Xifomaxos, « Αν ζούμε και ενεργούμε σκεφτόμενοι μόνο το σήμερα και τον μικρόκοσμό μας τότε τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο», τότε αλλάζει το πράγμα.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν, να είσαι καλά gskastro
02 Ιούλιος, 2008 13:19

gskastro είπε...

Ο/Η fractal είπε...
Ας προσευχηθούμε και ας προσπαθήσουμε.Μπορούμε. Τα διαμάντια να γίνουν εφιαλτες. και αυτό θα γίνει αν δεν δίνουν καμιά αξία στα χέρια που τα φοράνε. Δεν είναι ευχή Μπορεί να γίνει πραγματικότητα από την καθένα γιατί εμείς ορίζουμε τις τιμές στο χρηματηστήριο αξιών. Μια βιαστηκή διατύπωση των σκέψεών μου. Ίσως κάποια άλλη στιγμή μιλήσω αναλυτικώτερα. όταν έχω λίγο καιρό.
02 Ιούλιος, 2008 14:36

gskastro είπε...

Ο/Η ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Eδώ ποτίζεται το ψωμάκι μας με αίμα και συζητάς για τον πολύτιμο ορυκτό λίθο, που στο όνομα τα συμφέροντα της εκμετάλλευσής και εμπορίας του σφάζονται παλικάρια...

Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ.
ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΟΣ!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
02 Ιούλιος, 2008 14:36

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλό μου fractal χάνεσαι και επανεμφανίζεσαι με την ταχύτητα που χαρακτηρίζουν τα transient φαινόμενα. Ελπίζω να είσαι καλά μα πάρα πολύ καλά.
Τα διαμάντια και άλλα πολλά άχρηστα πράγματα όπως γράφουν και οι άλλοι φίλοι στα σχόλια, γίνονται αιτία για δυστυχία σε πολλούς λαούς και ψεύτικη ευτυχία για μια χούφτα ανθρώπους.
Και οι βιαστικές διατύπωση των σκέψεών σου έχουν αξία για κάποιους φίλους σου.
Να είσαι καλά και να μη μου χάνεσαι. Gskastro
02 Ιούλιος, 2008 17:12

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Γλαρένια μου δεν είναι ανάγκη να με ευχαριστείς ότι κάνω το κάνω με όλη μου την καρδιά.
Τελικά πες μας πως σκέπτεσαι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα; Ήρθες σε επαφή με το Google; Απ’ ότι έχω καταλάβει ο ιδιοκτήτης του Blog μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του και να του λύσουν το πρόβλημα.
Η ανάρτηση της 1ης Ιουλίου τι έγινε γιατί δεν μπορώ να την εντοπίσω; Πρέπει να γράψεις κάτι καινούργιο στο καινούργιο σου Blog για να μπορούμε να σου στέλνουμε μηνύματα και σχόλια.
Να είσαι πάντα καλά και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Γλαρένια μου δεν είναι ανάγκη να με ευχαριστείς ότι κάνω το κάνω με όλη μου την καρδιά.
Τελικά πες μας πως σκέπτεσαι να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα; Ήρθες σε επαφή με το Google; Απ’ ότι έχω καταλάβει ο ιδιοκτήτης του Blog μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί του και να του λύσουν το πρόβλημα.
Η ανάρτηση της 1ης Ιουλίου τι έγινε γιατί δεν μπορώ να την εντοπίσω; Πρέπει να γράψεις κάτι καινούργιο στο καινούργιο σου Blog για να μπορούμε να σου στέλνουμε μηνύματα και σχόλια.
Να είσαι πάντα καλά και πολλά φιλιά gskastro

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Φίλε μου Αστερίωνα δεν είπα θα επιβιώσουν μόνο οι τρείς αυτές φυλές, πολύ πιθανόν να επιβιώσουν όλες και να δημιουργηθούν και άλλες, απλώς είπα ότι «Τρεις φιλές θα ξεχωρίσουν ούτως ή άλλως και θα ηγηθούν των υπολοίπων».
Και γιατί να μην είναι οι Έλληνες οι "κυρίαρχοι του παιχνιδιού"; Αστερίωνα ότι και να μου λες εσύ, εγώ το γουδί το γουδοχέρι.
Δεν επιβίωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι Έλληνες για να δεχτούν τώρα αφέντες στο σβέρκο τους!
Όσο για τη Ρώσικη Μαφία δεν πιάνει μπάζα μπρος την Ιταλική.
Τα ονόματα των Αργοναυτών είναι σίγουρο ότι θα τα έχω διαβάσει πιθανόν να τα έχεις γράψει και εσύ, αλλά που να τα θυμάμαι, είμαι και γεράκος βλέπεις. Γιατί ρωτάς;
Ποια είναι η τσιγκούνα της παρέας, γιατί το κρατάς μυστικό;
Σου έρχομαι από εκεί, είδα ότι έχεις υλικό. Να είσαι καλά gskastro
02 Ιούλιος, 2008 17:40

gskastro είπε...

Ο/Η ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...
Η ανάρτηση της 1ης Ιουλίου έχει ενεργά σχόλια. Απλά βρίσκεται στο τέλος κάτω-κατω, γιατί την 1η Ιουλίου έγιναν και οι μαζικές μεταφορές των αρχείων και όπως είναι φυσικό φαίνονται εκείνες πιο φρέσκες. Με τη διαφορά πως λόγω της μεταφοράς έχουν ανενεργά σχόλια.
Εν τέλει, μικρό το κακό...

' ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ, σ' ευχαριστώ!!!!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
03 Ιούλιος, 2008 09:05

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Δεν εκθέτω ποτέ μια κυρία.
Αστερίων
03 Ιούλιος, 2008 09:28

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Καλή μου Γλαρένια να είσαι καλά, τέλος καλό όλα καλά. Θα σ’ έχουμε πάλι κοντά μας να σε χαιρόμαστε. Πολλά φιλιά gskastro
03 Ιούλιος, 2008 18:08

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Αστερίωνα απλά με παιδεύεις, αλλά θα βρω ποια είναι. Τα τελευταία είναι στα Ελληνικά και διαβάζονται, τα προτελευταία όπως σου είπα θέλουν μετάφραση. Πάντως σ’ ευχαριστώ. gskastro
03 Ιούλιος, 2008 18:09

gskastro είπε...

Ο/Η asterion είπε...
Επειδή έχεις προϊστορία, άρα και πείρα στο ψάξιμο, και επειδή δεν είναι τόσο σημαντικό το θέμα ( ο καθένας μας επιλέγει με ποιόν θα μιλήσει και πόσο. "Αν σου κάτσει καλά, αν δεν σου κάτσει τι γίνεται;"
Οσο για τα θέματα είναι επιλογές φίλων ενοίοτε επιτυχημένες.
Εκείνο με το νησί και το ωραίο σέρβις σήμερα έμαθα ότι έχει αντίστοιχο που ενδιαφέρει το ωραίο φίλο. Αν το βρώ θα το μοστράρω αδιαφορόντας για το πόσο προικισμένα παιδιά περιλαμβάνει.
03 Ιούλιος, 2008 23:01

gskastro είπε...

Ο/Η xifomaxos είπε...
gskastro αν βρω χρόνο το απόγευμα θα στα μεταφράσω και θα στα στείλω. Διαφορετικά αύριο...
04 Ιούλιος, 2008 07:34

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Αστερίωνα εννοείς θα το βάλεις ανάρτηση; Να το δω και να μη το πιστέψω. Έχω αντιληφθεί ότι είσαι τολμηρός, αλλά τόσο;
Όσο για το ψάξιμο δεν θα ψάξω, έχεις δίκαιο. Να είσαι καλά και καλή σου ημέρα gskastro
04 Ιούλιος, 2008 10:36

gskastro είπε...

Ο/Η gskastro είπε...
Xifomaxos ευχαριστώ αλλά πως κατάλαβες γιατί πρόκειται; Θα με τρελάνετε εσύ και ο Αστερίωνας. Πάντως ευχαριστώ εκ των προτέρων. Έβαλα και στο Blog σου σχόλιο. gskastro
04 Ιούλιος, 2008 10:37

asterion είπε...

gskastro
Θέλω να πιστεύω ότι παρά την μεγάλη σου ηλικία που ισχυρίζεσαι ότι έχεις ....οταν το θυμάσαι, Τα αμάξια που σου έστειλα σου άρεσαν.
Το καλό να λέγεται.

gskastro είπε...

Αστερίωνα πλάκα μου κάνεις, είναι δυνατόν να μη μου αρέσουν αυτά τα αυτοκίνητα; Ξέρεις τι θα πει να κυκλοφορείς με ένα από αυτά τα αυτοκίνητα;
Τι θεσπέσιες καμπύλες που έχουν! Όσο για τις επιταχύνσεις τους είναι το κάτι άλλο, με το που χαϊδεύεις λίγο το γκάζι πετάγονται στα ουράνια, και σε παίρνουν και εσένα μαζί.
Κάποτε είχα ασχοληθεί με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που να δεις τον φίλο σου. Γινόμουν ένα με το αυτοκίνητο, ιδίως όταν επιτάχυνα. Δεν χρειαζόταν παρά να χαϊδέψω λίγο το γκάζι και να βάλω την πρώτη, τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη, την πέμπτη και την έκτη για να χάσω και τις αισθήσεις μου ακόμα. Δεν ήξερα αν ήμουν ζωντανός ή πεθαμένος, στον ουρανό ή στη γη.
Αστερίωνα σε συμβουλεύω να το δοκιμάσεις και εσύ, αξίζει ακόμα και να γίνεις λιώμα με ένα τέτοιο το αυτοκίνητο σαν την τελευταία σου φωτογραφία. Να είσαι καλά gskastro

asterion είπε...

Καλησπέρα
Καλά είχα καταλάβει την λατρεία σου στα αυτοκίνητα. Πραγματι αυτές οι αεροδυναμικές φόρμες, με τις επιθετικές μούρες και την αεροδυναμική πίσω μεριά, για την ελάττωση της οπισθέλκουσας είναι ανεπανάληπτα. Πραγματικά αυτό το κόλημα της πλάτης στην ράχη όταν επιταχύνεις είναι μια εμπειρία που όποιος δεν την έχει ζήσει δεν την καταλαβαίνει. Κάποτε σ’ έναν αγώνα επεχείρησα με ένα τροποποιημένο σασμάν με οκτώ ταχύτητες αλλά μετά την 6η δεν ένοιωθα την ίδια μεθυστική επιτάχυνση. Οι συνεχείς δονήσεις του κινητήρα μου είχαν σμπαραλιάσει την μέση. Ετσι δεν ξαναεπιχείρησα σασμάν με πολλές σχέσεις ταχυτήτων. 3-4 ήταν ότι έπρεπε.
Εύχομαι καλό Σαββατοκύριασκο.

xifomaxos είπε...

Προτιμώ τα τύπου τζιπ. Ένα Hammer θα ήταν ότι πρέπει αλλά δεν ξέρω πως θα το παρκάρω...
Ελπίζω να μη ξεχνάτε τις ζώνες σας...

gskastro είπε...

Αστερίωνα άξιος, άξιος! Το κάποτε δεν προσδιόρισες, υπήρχαν τότε τέτοια αυτοκίνητα; Χα! Χα! Χα! Κακίες από τον gskastro. Να είσαι καλά και καλή Κυριακή

gskastro είπε...

Xifamaxos, είναι πολύ ματσό αυτό το αυτοκίνητο, και που να παρκάρεις, χωράει πουθενά;
Όσο για τις ζώνες έχεις δίκαιο, αλλά σε αυτήν την ηλικία αξίζει και λίγο ρίσκο. Ξέρεις τι είναι να οδηγείς τέτοια αυτοκίνητα σε υψηλές ταχύτητες χωρίς ζώνη; Σου ανεβάζει την αδρεναλίνη. Εσύ όμως μη το δοκιμάσεις ποτέ.
Και σε εσένα καλή Κυριακή και δεν σου κρύβω ότι στην αρχή σε είχα παρεξηγήσει. Είσαι σπαθί. gskastro

asterion είπε...

xifomaxe & gskastro
χαίρομαι αφάνταστα που αε΄έσουν και σε άλλους οι επιταχύνσεις των αυτοκινήτων,
Στην εποχή που λέμε (για μένα) δεν υπήρχαν αυτα΄τα αυτοκίνητα αλλά άλλα ανάλογα (Lotous elan+2) και άλλα τέτοια. Είχαν κάπως ποιό χορταστικές γραμμές αλλά η οδήγηση ποτέ δεν έπαψε να είναι οδήγηση με όσα συνεπάγεται.
Συμφωνώ στα τις ζώνες ασφαλείας με εσένα gskastro. Φίλη μας ήξερα τι χρυσό κορίτσι είσαι αλλά έχεις αρχίσει να το γυρίζεις στο πλατινένιο.

xifomaxos είπε...

Ευχαριστώ και τους δύο για τα καλά σας λόγια, αν και δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο. Ότι λέει η Τροχαία είπα...

asterion είπε...

καλημέρα
βάλε και κάτι άλλο άσχετο γιατί όταν ξεκινάμε το κατεβατό φθάνοντας στον πάτο δεν θυμόμαστε γιατί ξεκινήσαμε

Καλό μεσημέρι